Fernandes: ‘Prioriteit is vaststellen schade en effect op bedrijfsvoering’

12
De situatie vanmorgen na het blussen van de brand.

Fernandes Bottling Company N.V. heeft laten weten dat in de nacht van 30 juni 2021 een felle brand heeft gewoed op hun bedrijfsterrein aan de Indira Gandhiweg 12. Deze brand heeft aanzienlijke schade aangericht aan machines, gebouwen en voorraden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

“Onze prioriteit op dit moment is het samen met de brandweer, politie en andere deskundigen vaststellen van de schade en het effect op onze bedrijfsvoering. Omdat dit onderzoek nog gaande is, kunnen wij momenteel geen verdere uitspraken doen” aldus het bedrijf.

Volgens de Surinaamse brandweer is de brand begonnen in hun magazijn waar verpakkingsmateriaal, plastic en suiker waren opgeslagen.

12 REACTIES

 1. Een verhulde zegen voor de Surinaamse gemeenschap. Niets anders dan een diabetes opwekkende fabriek. Opgeruimd staat netjes. Drink water en sap.


  Maak melding

 2. slechte bedrijfsvoering als al dat spul bij elkaar is opgeslagen
  volgens mij behoor je machines schoon te maken na gebruik in elk geval met regelmaat indien ze 24/7 draaien….. wat ik betwijfel bij fernandes
  zeker geen haccp regels hier?


  Maak melding

 3. Ivanoff, dat is nog maar de vraag. De bedrijfsverzekering!!Wanneer is er voor de verzekeraar langsgeweest? Voor hoeveel is er verzekerd. Is het ook tegen blikseminslag verzekerd, indien na onderzoek mocht blijken dat dit de oorzaak is.
  Dan kom je op het soort verzekeringen die met de bedrijfsvoering te maken hebben.
  1) Gebouwenverzekering, ..de opstal wat is het verzekerd bedrag?
  2) Inventarisverzekering..(apparatuur, machines enz) verzekerd bedrag?
  3) Goederenverzekeringen..grond-en hulpstoffen idem?
  4) Bedrijfsschade…gederfde brutowinst en de kosten om bijv de administratie weer operationeel te krijgen en infrastructuur. De kosten van salarisbetalingen ook.

  De kosten van bouwen zijn tov het vorige jaar met 30% gestegen. Materialen en arbeidsloon.
  Misschien heeft Fernandes in haar bedrijfsvoering elk jaar gedoteerd aan een voorziening. (bijv. brandschade)


  Maak melding

 4. glennrrrrrrrr , is dat zo , nou ze moeten nog veel geld aan je baasje bouta betalen voor gewezen diensten ( belastingen he oelewapper)


  Maak melding

 5. WAT, medicijnen gebrek in Suriname..daarom geen pilletjes de laatste tijd ingenomen?. Welke is niet te verkrijgen? Ik laat het uit het buitenland komen voor je. Straks gebeuren nog ongelukken met je door je instabiele mentale gezondheid.


  Maak melding

 6. ha-ha glenrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr , , jou pilletje is uitverkocht ouwe , zelfs je handje helpt je niet meer he , doe het maar rustig aan ouwe zak , een fernandes lege fles zou jou niet helpen , en let maar op voor dat je het weet lig je met je smoel op de grond door dat staand trekken , ga liever op je buik liggen dan kan zo’n vette verpleegster je een spuit geven in je kont en voor dat je het weet , klaar is kees ( glennrrrrrrrrrrrrr)


  Maak melding

 7. Rob, des te meer een reden om ons zorgen te maken over zijn mentale gezondheid. Hij (WAT) laat het keer op keer zien. Zijn vulgair taalgebruik, zinnen die los en vast na elkaar volgen. Geen touw aan vast te knopen. En dan die laatste zin….Je moet mentaal helemaal van deze wereld zijn om iemand die je niet kent, anders dan hier op WK, dit toe te wensen.
  WAT, Keti Koti vandaag, mooi moment om ook die paarse ketting in je bovenkamer door te knippen. Ook die om je nek. Life is brighter on the other side.


  Maak melding

 8. Deze plaats heeft een hebie. Op de plaats waar Fernades staat was ooit een rijstfabriek gevestigd. De eerste Surinaamse rijstindustrie NV. Met een hele grote kafberg aan de achterkant. Deze kafberg heeft ons en de hele buurt heel veel plezier bezorgd, maar nadat de heer Leendert Janssen, broer van de eigenaresse van dat terrein, de berg in brand stak, volgde een periode van ellende voor ons. Een buurt (getto) waar veel liefde was, warme vriendschappen bestonden en waar mensen elkaar hielpen in nood. een buurt die ik heb omschreven als: heel weinig geld, maar heel veel liefde.
  Toppunt van ellende was toen een jongen uit de buurt door de brandende berg zakte en ondanks onze reddingspogingen het waarschijnlijk niet heeft overleefd. Ook wij moesten deze buurt hals over kop verlaten omdat het onbewoonbaar werd verklaard. De geest van deze jongen waart daar nog steeds rond omdat er niet op gepaste wijzen aan hem is gedacht en afscheid is genomen.
  Er zullen dus meerdere branden volgen. dank je wel meneer Leendert, een man die vergezeld werd door de engel des wrake omdat hij veel meer op zijn geweten heeft en de ruimte te koert is om dit alles te vertellen.. Dit verhaal is natuurlijk opgetekend in mijn memoires en geldt voor mensen die beweren dat ik Suriname niet ken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.