Ook kleine bezending Johnson & Johnson vaccin naar Suriname

11
vaccin

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid verwacht de komende week een kleine bezending van het Johnson & Johnson (Janssen) vaccin. Dit vaccin zal worden onderworpen aan de nodige inklaringsprocedure, training en andere processen welke nodig zijn voor het gebruik van het vaccin in Suriname.

Het ministerie maakte ook bekend dat er 100.000 vaccins van het merk Sinopharm binnenkort zullen arriveren in Suriname. Dit is een geschenk van de overheid van China aan Suriname en de bezending is reeds verstuurd vanuit Beijing. De vaccins worden op maandag 28 juni verwacht in Suriname.

Het ministerie is reeds bezig met de voorbereidingen om het vaccin nadat het is vrijgegeven op een veilige manier toe te dienen aan de samenleving. Zodra dit het geval is zal eerst gestart worden op één locatie, om daarna de activiteiten met Sinopharm uit te breiden naar andere locaties.

Het Ministerie verneemt via social media dat er bekendmakingen te zien zijn waar men op donderdag 1 juli 2021 terecht kan voor vaccinatie met het Sinopharm vaccin. 

Het Ministerie benadrukt hierbij dat er nog geen officiele planning is en adviseert eenieder te wachten op de officiele berichtgeving vanuit het Ministerie van Volksgezondheid m.b.t. het gebruik van Sinopharm vaccins. De Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft op 25 juni 2021 in het parlement aangehaald dat de keus voor een vaccin bepaald wordt door diverse factoren. 

Het vaccineren met het AstraZeneca vaccin, waarvan inmiddels reeds 185.000 doses zijn toegediend, gaat normaal door in Suriname en in de komende week zal er meer bekend zijn over het toedienen van het Sinopharm vaccin alhier.

Het Ministerie distantieert zich hierbij van alle activiteiten die voor de komende week gepland waren met het Sinopharm vaccin. Na overleg met de technische commissies en de deskundigen zal de routemap voor de toepassing van het Sinopharm vaccin worden bepaald.


11 REACTIES

 1. In Suriname maakt men overal een politiek spel van, in plaats van de handen
  ineen te slaan. Ook de VHP maakt zich hier schuldig aan. Met het prikken bij
  het partijcentrum hier worden andere partijen uitgedaagt.


  Maak melding

 2. @percival

  De vaccins worden geschonken aan Suriname en niet geïmporteerd. Bij importeren denk ik aan kopen. Hoeveel vaccins heeft Suriname zelf gekocht?


  Maak melding

 3. In deze situatie moet het mogelijk zijn om op verschillende plaatsen priklocaties te instaleren. Medische teams kunnen zich makkelijker ergens opstellen dan dat inwoners van bepaalde regio’s zich kunnen bewegen naar een officieel medische vestiging.

  Ook hier zou defensie een expert in moeten zijn en de helpende hand !
  Defensie kan zich beter verplaatsen en mobiele prikunits zenden naar afgelegen plaatsen en vooral de grensgebieden en binnenland.
  Dit zou voor defensie een gelegenheid kunnen zijn om internationale samenwerking te beoefenen.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 4. Viyayarni, een ander woord voor importeren is invoeren (in een land) en het maakt daarbij niets uit of je ervoor betaald hebt, het gekregen of gestolen hebt. Je brengt het het land in, vanuit het buitenland.


  Maak melding

 5. wat is dat capeau? kapo
  ik ken wel chapeau (sjapoo)

  dus als ik een doos met spullen uit Holland ontvang dan ben ik aan het importeren
  of als toeristen naar hier komen met spullen dan importeren wij
  wie leer t je die kan


  Maak melding

 6. die johnson-johnson vaccin wil de ndp ook niet het komt uit Amerika en ook niet die vaccins uit Nederland , alleen willen ze de zelfmoord vaccin van china , prima toch en er komt geen kogel aan te pas


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.