Drie Surinaamse ministers voor tweedaags bezoek naar Nederland

38
Schiphol: Per ongeluk kapingswaarschuwing geactiveerd in vliegtuig
De Nederlandse luchthaven Schiphol.

Vanuit Suriname is een ministeriële delegatie vertrokken naar Nederland. De ministers Albert Ramdien van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking (BIBIS), Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) zijn op zaterdag 26 juni 2021 voor een tweedaags werkbezoek vertrokken.

Tijdens dit werkbezoek zullen de bewindsmannen gesprekken voeren met regeringsautoriteiten, ministers en andere hoge functionarissen in Nederland omtrent de samenwerking tussen de beide landen en ook over een aantal lopende zaken internationaal, waaronder de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de steun van Nederland daarbij. 

Voor wat betreft de toerisme ontwikkeling zal minister Jubithana in dialoog gaan met verschillende organisaties en met zijn collegaminister van Verkeer en Waterstaat. Bekeken zal worden wat er nog moet verbeteren in het personenverkeer tussen Suriname en Nederland. Er staat ook op agenda gesprekken met de directie van KLM voor wat betreft de samenwerking op de route Paramaribo-Amsterdam retour. Tijdens die gesprekken zal samen met de KLM-directie bekeken worden op welke wijze de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) ondersteund kan worden. De onderhandelingen moeten erin resulteren om SLM niet alleen te behouden, maar ook tot een profitabel en winstgevend bedrijf te maken. 

Minister Achaibersing en collega Ramdien zullen met de minister en deskundige autoriteiten van het ministerie van Financiën in Nederland van gedachten wisselen. Die gesprekken gaan met name over het IMF-gebeuren en de meer structurele samenwerking op het gebied van ondersteuning voor de Belastingdienst en de Douane. Uiteraard wordt er ook gesproken met functionarissen van het Internationaal adviesbureau Lazard, die naar Den Haag afreizen om strategische discussies te voeren over het verloop en vervolg van de gesprekken met internationale schuldeisers. Daarbij zal er gekeken worden op zowel bilateraal als commercieel niveau hoe alles past in het Herstelprogramma 2020-2022 van de regering dat vrijdag door het parlement van Suriname is goedgekeurd. Ook bestudeerd men hoe het herstelprogramma in relatie zal staan tot het programma dat met het IMF moet worden afgerond. 

Het is een kort bezoek aan Nederland dat voor de Surinaamse regering noodzakelijk is om een aantal puntjes op de i te zetten en de samenwerking die er nu met Nederland is verder te intensiveren. De delegatie keert woensdag terug naar Suriname.


38 REACTIES

 1. Gaan ze op de bedeltoer? Denken ze dat Su nog steeds een kolonie van Nederland is? Weten ze soms niet dat als Nederland je geld gaat lenen ze keiharde voorwaarden hebben.Kijk maar naar de voormalige Nederlandse Antillen.De attitude koopman-dominee leeft nog volop bij de Nederlander.


  Maak melding

 2. Er zijn lieden hier op wtk. die helderziend zijn. Aannames doen zet geen zoden aan de dijk, niemand heeft er wat aan. Wacht rustig af, kijk wat er daarover in het nieuws komt en lever dan je commentaar. Het is goed dat er weer samenwerking is en waarom zou je de kennis en kunde van Nederland niet gebruiken om er weer bovenop te komen?
  Nederland wilt net als het grootste gedeelte van de Suriname bevolking niet meer meemaken dat didibrie met zijn rioolpartij aan de macht komt en zal alles doen om dat te voorkomen. Het is dus een win-win situatie.


  Maak melding

 3. “Indien Nederland, Suriname behulpzaam wilde zijn.”

  zijn ze vaak genoeg geweest
  maar alle goederen en gelden verdwijnen elke keer, dus ja dan heb je het zelf in de hand.
  kijk naar wat paars net nog gedaan heeft?
  suriname krijgt vaccins en dat stront ndp denkt te kunnen bepalen wie wat en waar het uitgedeeld wordt?
  de enige hulp die suriname nodig heeft is harde hulp….. goederen en geld sturen heeft totaal geen nut.
  ik heb liever dat ze een paar ingenieurs langssturen met een volledig managementteam om zaken aan te pakken, en dan het gewone werk door de bevolking laten doen onder controle van dat werkteam.
  anders komt er nooit ergens wat van terecht
  discipline, werkmentaliteit en werkethos zijn ver te zoeken bij de surinaamse bevolking.
  of ze komen niet of ze stelen je materiaal
  helaas is dat de harde waarheid.
  een andere manier is er helaas niet, want met surinaamse leiding? verleden heeft al aangetoont dat dat gewoon een faal traject is
  en als ze later zien dat gewoon je werk doen meer opleverd? dan komt die werkmentaliteit vanzelf wel


  Maak melding

 4. Ze leren het maar NIET af.

  Klagen, vragen, bedelen, janken, jammeren en handje ophouden.

  47 jaar zelfstandig (niet onafhankelijk), en maak de balans maar op.

  Financieel, economisch en moreel finaal naar de kloten.
  Structureel kiezen van veroordeelde moordenaars, drugscriminelen, bankrovers en verkrachters als politieke leiders.

  Suriname wás, is en blijft een FAILED STATE!!!!


  Maak melding

 5. Als ndp geen miljarden had gestolen hadden de surinamers nieuwe vliegtuigen, 4 miljard dollar man man?
  Sat sommige mpp denken nogsteeds dat bouta en ndp voor hun zijn, als dat zo was waarom is Suriname in q0 jaar niet vooruit gegaan, Suriname is 30 jaar achteruit gegaan, oooh die criminelen ndp mag stelen uit de gevangenis blijven, dat mag volgens sommige go likkers van ndp santhoki heeft een heel zware last opzich genomen, tijdens overname waren nog geen rooie cent om ambtenaren te betalen, nog geloven sommige go likkers ndp, een ongeschoold die nog de havo niet heeft afgerond, krijgt een mandaat president te worden,
  Trouwens een boeing 787-10 kost ,$300 miljoen, met dat geld wat gestolen is zou Suriname een minimale 4 nieuwe vliegtuigen moeten hebben, nee dieven zijn ndpers
  Klaar punt uit?


  Maak melding

 6. @Konsensi
  China nog India zijn er als het er echt op aankomt en het land niet meer in de uitverkoop is.

  De verhoudingen zijn nu juist met iedereen gelijkwaardig. Niemand doetm, gezien de ervaringen, Suriname iets cadeau. Denk even aan het bedrog van Boefdraad en Bouterse na de vorige IMF deal en de Oppenheimer 2 obligaties en de valse prospectus die daarvoor uit gegeven is.

  NL doet wat het kan op basis van eigenwaarde voor Suriname en geeft de steun die nu noodzakelijke is. Suriname moet eindelijk eens haar eigen rommel op ruimen en is daar mee bezig.

  Beste Konsensi de link met het IMF is aan de orde en NL steunt daar. Verder gaat men, heel verstandig langs bij KLM omdat als Covid onder controle komt er natuurlijk een stuwmeer Surinamers vitamientjes willen op halen in SU. dan is het belangrijk dat SLM met een B777 elke dag kan gaan vliegen met de juiste ondersteuning. KLM zal bij het weer op gang komen van de volledige operatie wel een B777 over hebben.
  Met KLM als partner is de link met de Antillen en Noord Brazilie een volgende optie om Pengel op te kunnen waarderen.

  Konsensi. Om gelijkwaardig te zijn moet er wel iets te bieden zijn. Daar wordt nu aan gewerkt.


  Maak melding

 7. gelijk al die hout en goud concessies intrekken die niet in landsbelang zijn
  en de lvv op poten zetten
  binnen 1-2 jaar kan je een hele grote productie maken
  al is het maar cassave of bananen
  het land heeft niets aan grote stukken open landbouw grond waar niets mee gedaan wordt.
  kronto cassaba en bana planten
  kost je relatief weinig aan geld en moeite en is een goed begin om de sector op gang te helpen.


  Maak melding

 8. @konsensi,

  Moet Suriname naar Ghana gaan voor expertise? Ghanezen doen economisch heel goed toch? Medisch team uit Ghana is recent naar Suriname gekomen om medisch bijstand te verlenen tegen de pandemie!!!!!


  Maak melding

 9. Het blijft opmerkelijk. Aanhangers van deze regering zijn nu positief over de bedeltour, zelf waren zij als oppositie tegen de bedeltour. Alles is nu oké omdat niet Bouterse maar Santokhi aan de macht is. Alles “mag” ineens, alles is “goed”, iedereen gaat “helpen”, Nederlanders zijn weer “lieve” mensen. De delegatie krijgt het druk, zoveel besprekingen in twee dagen tijd.
  Vorig jaar oktober waren deze ministers ook al op bezoek. Hebben zij het resterende bedrag uit de verdragsmiddelen (17 miljoen euro) al ontvangen, zo ja is het ook besteed aan de agrarische-en productiesector, zoals Santokhi had toegezegd. ‘Diaspora stond ‘ready’ met geld klaar’. Nooit meer wat van gehoord, tenminste niks meegekregen via de media.

  ‘Die gesprekken gaan met name over het IMF-gebeuren’,
  Nederland geeft geen garantiestelling, dat is bekend. Waarom Nederland bijpraten over het IMF gebeuren. Mag hieruit geconcludeerd worden dat er nog rimpeltjes zijn die nog moeten worden gladgestreken, terwijl de deal met IMF een kwestie van tijd was.
  Ben benieuwd welke resultaten mee naar huis wordt genomen, Santokhi zal via een persconferentie weer goede sier willen maken.


  Maak melding

 10. Waarom in en via Nederland zaken doen?
  Omdat het de afgelopen 10 jaar allemaal niet gelukt is met de criminele landen waarmee Suriname zaken deed. Het land is de afgelopen 10 jaar ofwel leeg gedragen ofwel leeg gestolen. Wellicht dat de bedeltoer van deze regering wel vruchten werpt.


  Maak melding

 11. @Pony

  Boefdraad bedelde en kreeg niets allen na verhypothekeren van alles en giga rentes kwam er geld. Er werden alleen MOU getekende die later niets waar bleken.
  Wat was het Israëlisch landbouw project waard niets. Want Suriname moest alles lenen over alles aan de Israëlisch fee’s en vergoedingen betalen. Suriname niet meer betalen en zij zijn weg.

  Pony er is geen ruimte om te bedelen want na Bouterse zal Suriname eerst het vertrouwen moeten winnen.


  Maak melding

 12. Er bestaan geen onafhankelijke landen. Suriname en Nederland hebben een bijzondere band met elkaar. Nederland heeft een zeer grote invloed gehad op Suriname, “haar bevolking”, de inrichting van de staat, geschiedenis sinds het een kolonie was, taal en cultuur, bestuur, schoolsysteem, de plantage infrastructuur, de stad Paramaribo, grachten in Paramaribo, inrichting van de stad, bouwkunst van gebouwen, enz.

  Dat op grond hiervan deze ministers van SME naar Nederland is daarom heel normaal. De ministers die ik bij had willen zien, zijn die van Openbare Werken en die van Onderwijs en Wetenschappen.

  Voor degenen die vinden dat Suriname hier niet moet zijn, moeten dan kijken naar de band van USA en Engeland, of deze landen met Israël en zo zou ik nog enkele voorbeelden kunnen geven.

  Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard. Ook voor Nederland is het belangrijk dat zaken in Suriname niet vast komen te zitten, omdat ze daar ook hun belangen hebben. Zie SLM, KLM die heen en terug vlieg tussen deze twee landen. Een route die bekend staat als van de Gouden Ei van KLM als het om de prijs van een ticket gaat. En zo zijn er nog veel meer zaken die genoemd kunnen worden.

  Er zijn grote aardolie- en gasvoorraden gevonden in blok 58 voor de kust van Suriname door Appache en Total. Ook Shell is bezig in de buurt daarnaar aardolie en gas boringen, net als vele andere Aardolie multinationals. Door deze aardolie- en gasvoorraden ziet Nederland ook de mogelijkheid om met haar kennis in aardolie en gas en haar kapitaal daar ook een rol in te spelen. Vele Nederlandse maatschappijen zullen ook instappen. Een kwestie van tijd en het moment.

  Regeren is voor vooruit kijken en daar zijn deze ministers ook mee bezig. Dit geldt ook voor Nederland. Er bestaan geen onafhankelijke landen. We leven in een wereld en landen hebben elkaar nodig, zowel de rijke als derde wereldlanden en alles wat daar tussen zit.

  Ik wens deze ministers het beste toe en dat ze de gestelde doelen kunnen realiseren.


  Maak melding

 13. Passant…geweldig verwoord. Soms vergeten we wie of wat de betekenis is van samenwerken met een vertrouwde partner. Een partner die ons kent, een partner die weet wat we nodig hebben. Velen van onze landgenoten zijn opgevangen door dit land en leven nog daar. Dank U wel Nederland voor alle hulp. God Bless


  Maak melding

 14. Het gaat mijn pet te boven, als ik lees, hoe mensen gevoelens en zakelijkheid vermengen.
  De mens heeft altijd zijn medemens nodig en dat zal zo blijven.
  Wij hebben landen nodig en zij ons ook. Wij hebben in Suriname veel te bieden aan de overige landen en omgekeerd moet dat ook. Handel is wat landen afhankelijk maakt van elkaar.
  Het is een wisselwerking met winst voor allen.
  Geen enkel land is onafhankelijk en Wij mensen evenmin.
  Emotioneel, sentimenteel en minderwaardige complexen brengt geen enkel land vooruit.
  Het enige dat een land welvaart brengt is; ondernemen, samenwerken, elkaar helpen, keiharde afspraken maken, transparantie en meedogenloos zijn wanneer het gaat om bescherming van de staat en staatsbelangen.
  Zakelijkheid gaat boven vriendschap.
  GEZIEN DE ONTWIKKELINGEN EN DE SHIT WAARIN HET LAND NU TERECHT IS GEKOMEN, IS EEN VOORBEELD HOE HEY NIET MOET, ALS JE EEN LAND WELVAREND WIL MAKEN.
  CRUCIALE SECROREN ZIJN VERKWANSELD EN WAARVOOR.
  NEDERLAND IS WAT GET IS, DOOR ZAKELIJKHEID, MEEDOGENLOOS EN GA ZO DOOR.
  Wij hebben de sleutel voor welvaart, doch missen de competenties om het tot uitvoering te brengen.
  Laten wij daar maar naar kijken.
  WIN WIN ZAKEN DOEN EN GEEN VERLIES WIN.


  Maak melding

 15. Ik kan mij vinden in Passant en Jojo.
  Mensen hier in het land, zijn vaak kortzichtig en hebben geen benul hoe zaken globaal werken. De gegoede niet besproken.


  Maak melding

 16. JoJo, we zijn 1 jaar onderweg met deze regering, wanneer is het verloren vertrouwen terug, over 2, 3, 4 jaren. Men zoekt nog steeds. Wie zei vorig jaar dat er vertrouwen zal zijn, zodra Bouterse verslagen is. Alles was alleen maar om de verkiezingen winnen. Deze regering loopt ook te zwabberen, geen lening, dan weer wel, geen IMF en nu weer wel enz. Het stapelt zich op, de misrekeningen.
  Hoe denk je dat deze regering aan geld gaat komen zonder onderpand te geven. En wat zal het onderpand zijn, denk je. Men doet alsof men heiliger is dan de paus. Ook deze regering heeft een zwakke onderhandelingspositie. Nu wil men de olie verpanden.
  JoJo, je schermt steeds met de mislukkingen van de vorige regering, onderhand weet iedereen dat wel.
  Weet je de reacties nog toen Adhin in 2015 op bezoek was in de VS.
  Waarom laat je je licht ( antwoord vraag ik niet omdat je dat niet kunt geven) niet schijnen op, waar de 17 miljoen is gebleven en waarom men NL moet bijpraten over het IMF gebeuren. Dit vind ik belangrijker dan steeds te lezen wat Bouterse en consorten hebben uitgevreten. Voor mij is belangrijk, wat gaat deze regering concreet doen en heeft zij kans van slagen, tot nu toe merk ik weinig, het lijkt wel of men aan het dweilen is terwijl de kraan opengedraaid is.


  Maak melding

 17. pony jij bent de lover van de vorige regering , een stoephoer voor alle paarse ratten je zal er nu wel verschrikkelijk uit zien , dus travestiet blijf in die bijlmer getho en vermaak die paarse ratten daar , en die drie minister die nu in Nederland zijn gaan niet in met een date wat je wilt , dus vraag robg maar misschien heeft ie nou een stijve


  Maak melding

 18. @Pony

  Wat in 10 jaar is afgebroken kan men niet in 1 jaar of zelfs 5 jaar weer opbouwen.
  Venne II en III hebben 10 jaar gewerkt om 4 jaar Wijdenbosch af te betalen en te herstellen.

  Verkiezingen zijn riskant zie 2010 toen verraad bij het kiezen van de DNA voorzitter uit eindelijk Bouterse aan de macht bracht.
  Verkiezingen zijn emoties in zich ontwikkelende landen.
  Ik ben snelheidsport liefhebber (en heb vrienden moeten begraven) en besef kwetsbaarheid maar ook als men als eerste wil finishen men eerst wel in staat moet zijn om te finishen.
  Zo gaat het ook met verkiezingen. In Suriname gaat het niet om een programma want dat heeft niemand, het gaat ook niet een koers want die heeft ook niemand het gaat om de poppetjes en het vertrouwen in deze poppetjes.
  Het vertrouwen was groot in Bouterse en hij heeft dat verspeeld door (vult u maar in).
  Het vertrouwen is verschoven naar een soberder bestuurder (minder politicus) santohki die te veel heeft moeten beloven en ook nog eens met machtsdenker Brunswijk door de deur moet. Allemaal emoties en gedoe.

  Ja de nieuwe regering presteert niet zuiver. Dat kan verweten worden. Er gaat nog al wat mis als men een over de top ambtelijke organisatie erft met 10 jaar boter op haar hooft en Surinamers die stuk voor stuk denken de slimste mens van het Universum te zijn.

  Vertrouwen gaat te paard en komt te voet. Ik ben er niet om deze regering te beschermen want naar mij toe maken ze de zelfde fouten als de vorige. Het is toch absurd dat je na een jaar geen goede EBS tarieven hebt kunnen uitrekenen. Huur meneer Neus in en niet Viren Adjohia en het zal blijken heel wat simpeler te zijn.

  Een mentaliteit van achterdocht en achterklap verandert niet in een paar maanden of een jaar dat gaat een decennium of meer duren. De Waard vertrouwt immers zijn gasten zoals die zelf is.

  Net als onder Venne II zie je kleine stappen.
  Santohki is iemand die tracht het recht te volgen en dat betekend voor hem ook dat de 17 mio en bedoelt waarschijnlijk de 19 mio onder de rechter is en hij aanvaard dat dat proces zonder beïnvloeding haar beloop moet krijgen. Net zoals alle onderzoeken en processen in Suriname. Hij kan carifesta en buitenschoolse opvang of de camera’s van Adhin niet versnellen. Hij kan alleen de capaciteit en de kennis en kunde bij het OM vergroten zodra er geld is.

  Ik zie trage verbeteringen. Het IMF is helaas niet te ontgaan. Zie de begroting van 2021 en constateer dat als de aflossingen voor dit jaar weg vallen in een sanering er geen echt te kort meer is.

  Het gaat niet als de brandweer maar het gaat. Er gaat ook nog heel veel fout. De vicieuze cirkel van subsidieringen van diepe kuilen moet gesaneerd worden. De prive kassa’s van de parastatale bedrijven moeten gesaneerd worden. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Vooral niet met een populist en opportunist als VP en politieke realiteit. Brunswijk wil net als Boefdraad geven door nu al de olie offshore te verkopen. In de Bouterse periode noemde ik dat de huid van de beer al verkopen voor dat men wist waar die rondliep en men nog een lening voor het kopen van een geweer, kogels en jachtvergunning moet gaan regelen.

  Die dromen zijn voorbij. De pijn zal nog toenemen. Het doel is 2025 en om dan vertrouwen te hebben, het kiesstelsel dan wat te verbeteren en laat dan Assebina en Brunswijk maar vechten om de plaats van VP.


  Maak melding

 19. WAT, (Trol) had je weer last van schijterij, zal ik de kraan open laten staan, kun jij je kont afwassen, van wc papier heb je nog nooit gehoord🤡🤡😂😂


  Maak melding

 20. Er wordt te weinig aandacht besteedt aan de ‘nieuwe’ vrienden van suri. Uiteraard dankzij de effort v de regering.

  Suriname heeft en krijgt nog heel veel hulp om het gevecht met covid aan te gaan.
  -Nederlandse medici, trainingen, zuurstof en vaccins. Bedrag onbekend.
  -Frans Guyana; vrachtwagens met zuurstof en dit: “De ambassade van Frankrijk in Suriname doneert medische verbruiksartikelen ter waarde van euro 3.600.000 aan Suriname. Morgen 29 juni vliegtuig met goederen.
  -India, de eerste vaccins 50.000.
  – Mexico covid materiaal
  -Braziliaanse ambassade covid materiaal
  – De nieuwe Chinese ambassadeur brengt chinese vaccins mee.
  – De ambassadeur van de USA, heeft gedoneerd aan Onderwijs, waarde van ongeveer US$ 50.000 (beschermingsspullen). Eerder US$250.000.
  bestrijding covid.
  Plus US$ 15.000 zijn als ondersteuning voor de ziekenhuizen.
  Plus een volledig uitgerust veldhospitaal bestaande uit 40 bedden met de mogelijkheid voor een IC-afdeling. (eind juni).

  Geld dat de regering kon besparen om jullie te redden, tok!
  Ja, het is voor het redden v mensenlevens, maar ook, om zo snel als mogelijk de economische crisis te herstellen.

  Ik zou tenminste dankbaarheid tonen en stoppen met recalcitrant zijn.


  Maak melding

 21. @Passant 27 juni 2021 At 21:11
  Suriname en Nederland hebben een bijzondere band met elkaar.
  ============================================

  Klopt. Maar men moet nooit vergeten dat de oorsprong van die bijzondere band lag bij het importeren van slaven voor eigen gewin. We delen niks. Suriname en Surinamers zijn het product van een grote misdaad ooit gepleegd door Nederland.
  Ik snap dat het niet zoveel zin heeft om hier in te blijven hangen. Maar dit besef moet er wel zijn. Als we vaccins krijgen als donatie is dat prachtig. Elk mensenleven wat gered kan worden is belangrijk. Maar wat is een donatie als de donateur zijn welvaart heeft opgebouwd door koloniën eerst leeg te roven? En waarom schiet iedereen gelijk in een kramp als een partij als Bij1 dit bespreekbaar wil maken?
  De verstandhouding tussen Nederland en Suriname is belangrijk maar moet altijd vanuit gelijkwaardigheid zijn en vanuit het besef hoe die band ooit is ontstaan.


  Maak melding

 22. JoJo, de 17 miljoen euro’s is het restant uit de verdragsmiddelen(onafhankelijkheidspotje), de 19 miljoen die jij noemt is het geld dat door het OM in Nederland in beslag is genomen onder verdachte omstandigheden.
  Mooi verslag, hoe het komt dat Su vandaag de dag in de problemen zit, dat deze regering haar best doet om het beste van te maken, met een mindere politicus en een gehaaide VP enz. Maw komt tijd komt raad. Dit hebben we al een aantal keren van de hand van jouw mogen lezen.
  Je geeft aan dat het jouw niet te doen is om deze regering in bescherming te nemen, voor mij een vreemde opmerking, omdat ik het niet kan plaatsen met jouw “ongezouten” kritiek op de regering Bouterse de afgelopen decennia hier op WKT en het steeds in de pen springen als je merkt dat iemand kritiek levert op deze regering. No spang, mijn reactie betreft het reilen en zeilen van deze regering. Hoe personen tegenover de vorige regering, de huidige regering en een toekomstige regering staat is voor mij niet van belang. Ik ben een kritische volger in alles.


  Maak melding

 23. Waar gaat dit over???
  De boodschappen die hout snijden, komen van Jojo en Esmerald.
  De rest is alleen blablabla…en veeel achteruitkijkspiegel geleuter.


  Maak melding

 24. Robles 28 juni 2021 At 17:07
  @Passant 27 juni 2021 At 21:11
  Suriname en Nederland hebben een bijzondere band met elkaar.
  ============================================

  Klopt. Maar men moet nooit vergeten dat de oorsprong van die bijzondere band lag bij het importeren van slaven voor eigen gewin. We delen niks. Suriname en Surinamers zijn het product van een grote misdaad ooit gepleegd door Nederland.
  Ik snap dat het niet zoveel zin heeft om hier in te blijven hangen. Maar dit besef moet er wel zijn. Als we vaccins krijgen als donatie is dat prachtig. Elk mensenleven wat gered kan worden is belangrijk. Maar wat is een donatie als de donateur zijn welvaart heeft opgebouwd door koloniën eerst leeg te roven? En waarom schiet iedereen gelijk in een kramp als een partij als Bij1 dit bespreekbaar wil maken?
  De verstandhouding tussen Nederland en Suriname is belangrijk maar moet altijd vanuit gelijkwaardigheid zijn en vanuit het besef hoe die band ooit is ontstaan.
  ================================================

  Je loopt weer te roeptoeteren.
  Hoor jezelf eens….

  “Ik snap dat het niet zoveel zin heeft om hier in te blijven hangen.”
  En 4 zinnen later heb je het over “de donateur die zijn welvaart heeft opgebouwd door koloniën eerst leeg te roven”.
  Dus toch maar blijven hangen…..

  Je zou iets lager van de toren moeten blazen. Nederland, de Nederlanders hebben je totaal geen rekenschap en al helemaal geen excuses te bieden voor hun daden. Laat ze dat indien ze dat zelf zo graag willen, doen aan je voorouders. Jij bent verder totaal niet relevant.

  Je monoloog is een vat vol tegenstrijdigheden.
  “Als we vaccins krijgen als donatie is dat prachtig. Elk mensenleven wat gered kan worden is belangrijk.”
  “Maar wat is een donatie als de donateur zijn welvaart heeft opgebouwd door koloniën eerst leeg te roven?”
  Wil je die F@cking vaccins nu wel of niet. En dan wil jij me zulke ziekelijke onzin gelijkwaardig behandelt worden?

  En over welke gelijkwaardigheid heb jij het. Is het één die volgens je eigen definitie is geprolongeerd en aan jou eisen moet voldoen? Ik denk en ben ervan overtuigd dat Nederland na de onafhankelijkheid altijd al heeft geprobeerd Suriname op een gelijkwaardige manier te benaderen. Maar dat lui van het soort zoals jezelf met een apathische trauma verwerking alles elke keer probeert weg te zetten als ongelijkwaardig.
  Als je gelijkwaardigheid verwacht van een ander dan moet jij je op z’n minst ook daar naar gedragen en niet bij elke gelegenheid proberen in de hand te bijten die je voedt. Je moet gelijkwaardigheid niet verwarren met je Surinaamse megalomane eigengereidheid.

  Suriname en Nederland delen in tegelstelling tot wat jij daarover denkt, alles met elkaar, inclusief de positieve en negatieve historische gebeurtenissen. Hoe en waar wil je immers, om maar een klein voorbeeld te noemen, de Nederlandse boeren en hun in Suriname geboren nazaten dan anders wegzetten onder je huidige bekrompen stelling? Zijn dat inmiddels ook al geen Surinamers meer? Of ben jij de enige afstammeling van de echte Surinamer?
  Nee, Suriname en Surinamers zijn anders dan je denkt, geen product van een grote misdaad gepleegd door Nederland. Dat is jou familie misschien wel, wat maakt dat jij onder dezelfde productgroep valt.
  Suriname is meer dan dat. En dat is meteen ook de misvatting van die arrogante Bij1, die net als jou nu hier, in de tweede kamer van alles en nog wat loopt te roeptoeteren en denkt dat ze daarmee de Surinamers in Nederland vertegenwoordigt.

  Als jij en je soortgenoten hier op Waterkant.net net zo kritisch waren geweest de afgelopen 10 jaar over de vorige regering, dan had deze huidige regering nu al volledig kunnen voldoen aan jullie wensen. Maar ik ga er van uit dat jullie op z’n minst de lagere school hebben doorlopen en ook wel snappen dat Santokhi en zijn team onmogelijk in een jaar tijd alles kan rechtzetten wat in tien jaar tot de grond kapot is gemaakt.
  Wellicht dat jullie met je kritische blik de balans ietsjes meer kunnen laten overslaan door te kijken naar wat er goed gaat i.p.v. wat er fout gaat.
  Eigen mening hé…


  Maak melding

 25. Pony 28 juni 2021 At 18:07
  “Hoe personen tegenover de vorige regering, de huidige regering en een toekomstige regering staat is voor mij niet van belang. Ik ben een kritische volger in alles.”
  =======================================

  Weer zo iets. Als je inderdaad ook kritisch was geweest over de vorige regering en haar wandaden, was je hier nooit met zo’n ziekelijke onverschilligheid voor de dag gekomen.


  Maak melding

 26. Boesskowtoe 29 juni 2021 At 11:11
  Waar gaat dit over???
  De boodschappen die hout snijden, komen van Jojo en Esmerald.
  De rest is alleen blablabla…en veeel achteruitkijkspiegel geleuter.@@
  Boesskowtoe, wie mag jij wel zijn, wie ben jij dan wel🙈🙈🙈 waarom moet ik überhaupt weten wat jij vindt.🤡

  Sabaku 29 juni 2021 At 16:09
  Pony 28 juni 2021 At 18:07
  “Hoe personen tegenover de vorige regering, de huidige regering en een toekomstige regering staat is voor mij niet van belang. Ik ben een kritische volger in alles.”
  =======================================

  Weer zo iets. Als je inderdaad ook kritisch was geweest over de vorige regering en haar wandaden, was je hier nooit met zo’n ziekelijke onverschilligheid voor de dag gekomen.@@@
  Sabaku, jij heb last van een ziekelijke manie om ongegrond commentaar te leveren.
  1. je haalt wat je citeert uit haar verband .2. Er bestaan nog andere media dan alleen WKT.
  Als je goed heb opgelet en geen last van tunnelvisie hebt, had je kunnen merken dat ik sinds vorig jaar op WKT zit. Dus beste, hoe kun jij dan zo stellig weten dat ik niet kritisch ben geweest in de jaren dat de NDP aan het regeren was.
  Ik heb geholpen ze weg te stemmen en jij, wat heb jij gedaan, niks anders dan 10 jaren lang op de site lopen ouwehoeren. Wat is jouw fysieke bijdrage geweest dan alleen maar lopen leuteren.
  Je commentaar riekt naar rancune.🤮 ik laat mij niet intimideren met zulke verdachtmakingen.


  Maak melding

 27. Sabaku 29 juni 2021 At 16:03

  Ik kom hier al een tijd en hang als actief lid een andere partij aan dan de NDP. Dus misschien moet je gewoon je grote bek een keer gaan houden met al je aannames.


  Maak melding

 28. die pony houdt niet van deze ministers , ze houd alleen van een massamoordenaar en een vette boef en een met een aardappelen-uien kop en die nazi permissar he pony


  Maak melding

 29. Pony 29 juni 2021 At 19:21
  ============================

  Hoezo rancune, naar wie dan? Niet naar jou toe, want voor mij stel je niet erg veel voor.
  En ik haal helemaal niets uit zijn verband, het zijn je eigen stomme woorden die ik citeer en waar ik commentaar op heb. Of kan je hier geen onderscheid uit maken?
  Trouwens hoezo je “heb geholpen ze weg te stemmen”? Je hebt zelf ooit verteld dat je daar in Suriname met een Nederlands paspoort en één of andere uitkering zat.

  Robles 29 juni 2021 At 19:36
  Sabaku 29 juni 2021 At 16:03
  Ik kom hier al een tijd en hang als actief lid een andere partij aan dan de NDP. Dus misschien moet je gewoon je grote bek een keer gaan houden met al je aannames.
  ======================================

  Rob Les,
  En op basis hiervan zou je het beter weten dan een andere? Hoezo aannames, ik reageer gewoon op je monoloog met daarin jouw woorden…
  Ik dacht trouwens dat je er zo prat op was dat je nooit en te nimmer mensen uitschold. Je was toch altijd het braafste mietje van de klas? Waarom moet ik dan plotseling mijn bek houden? Of is dit geen schelden….


  Maak melding

 30. @Wat en je vrienden vuile coke snuivers de ministers zijn bij de Godfather in Kwakel gaan halen flinke parrij drugs uit Mexico kan je lekker snuiven en ziek schrijven met je coke snuivende vrienden. In kwakel is er zat voor jullie boeven geestelijk afhankelijk van je drugsvrienden.


  Maak melding

 31. Sabaku, wist niet dat je WKT kon gebruiken als afvoerputje. Met deze stomme, onzinnige opmerkingen maak jij je alleen maar belachelijk. Ik schreef het al, je bent een doorgedraaide leuteraar, je ouwehoert al 10 jaren voor niks hier op WKT.


  Maak melding

 32. @Sabaku 30 juni 2021

  Ik dacht trouwens dat je er zo prat op was dat je nooit en te nimmer mensen uitschold. Je was toch altijd het braafste mietje van de klas?
  =========

  Nee hoor. Als Rutte mag zeggen dat je even je bek moet houden dan lijkt me dat ik dat ook mag. Verder nog wartaal uit te slaan? Of was dit het weer voor vandaag. Want je hebt weer flink laten zien dat veel Surinamers nauwelijks niveau hebben. Uitzonderingen daargelaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.