‘75% van bevolking Suriname moet tegen eind 2021 gevaccineerd zijn’

7
25.000ste vaccinatie in Suriname is voor 72-jarige

Als het aan de Surinaamse president Santokhi ligt, moet 75% van de bevolking in Suriname tegen het eind van het jaar zeker gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Dat zei het staatshoofd zondag bij een drive- thru vaccinatie actie in stichting De Olifant, waar ruim 2.000 personen zich hebben laten vaccineren.

In Suriname is momenteel slechts 7% van de samenleving volledig gevaccineerd en heeft 30% reeds hun eerste prikje gehad. Volgens het staatshoofd is dit percentage nog erg laag. De regering doet er alles aan om meer vaccins te krijgen vanuit het buitenland.

Zo heeft de president zaterdagavond een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Caricom staatshoofden om vaccins te krijgen uit Amerika.

Santokhi: “We merken wel een gestadige toename in de afgelopen weken met de beschikbare vaccins. Er zullen genoeg vaccins zijn voor eenieder. We krijgen vanavond 100.000 Astrezeneca vaccins uit Nederland, morgen komen 100.000 Sinopharm aan uit China. Verder krijgen we 3.000 Johnson & Johnson vaccins uit Amerika en nog eens 60.000 Astrezeneca uit Nederland.”

Voor de mensen die in het oosten van ons land woonachtig zijn, wordt er een optie bekeken met Frans-Guyana om een samenwerking voor het Pfizer vaccin.


7 REACTIES

 1. blijf optimistisch maar het zal wel eind 2023 worden , velen hebben een soort winterslaap en als het meevalt met de regen in 2022 zal het misschien lukken om eind 2024 iedereen gevaccineerd is , en dan zal covid terug keren naar zijn geboorte plaats in china


  Maak melding

 2. De regering doet er goed aan om de vaccinatiecampagne op te schroeven, want het tempo is te laag. Als deze trend zich voortzet, zal het aantal doden a.g.v. de pandemie (in 2021) de 1000 overschrijden. En als de deltavariant ook in Su arriveert zal dat nog meer levens kosten. Met het lage bevolkingsaantal van Suriname moet het toch mogelijk zijn om binnen een paar maanden een acceptabele groepsimmuniteit te hebben opgebouwd?
  Ook moeten er op radio en televisie campagnes worden opgezet om twijfelaars over de streep te trekken. Surinamers die een positieve invloed hebben op de gemeenschap moeten hierbij betrokken worden (b.v. Louis Vismale, Dean Gorre)
  Er zijn immers momenteel genoeg vaccins in voorraad dus begin vandaag en wacht niet tot morgen. Er zullen altijd mensen zijn die vanwege hun geloofsovertuiging oid het vaccin niet zullen nemen, dat hebben we in Nederland ook gezien. Een ander probleem is, dat zolang de pandemie in Suriname niet is bedwongen, de toeristen weg zullen blijven wat tot verdere inkomstenverlies zal leiden.


  Maak melding

 3. Suriname streeft ernaar dat eind 2021 75% van de bevolking is gevaccineerd.
  Om die reden zal de wens van de NDP gehonoreerd worden voor vaccineren met het sinopharm vaccin. De minister van Volksgezonheid zal tegemoet komen aan de wens van de NDP. De NDP heeft achter de schermen deze regering onder de duim en Santokhi laat het toe.
  De NDP en aanhang hebben dus gewonnen van de regering. Men zegt dat brutalen de halve wereld bezitten.

  Overigens is het Sinopharm vaccin volledig goedgekeurd voor wereldgebruik door het WHO.


  Maak melding

 4. Klopt geen klote van die cijfers. Surinamers zijn een eigenwijs, dom volk. En velen nemen eerder dresie in dan dat ze een vaccin gaan halen.


  Maak melding

 5. Beste landgenoten,
  Een voor allen en allen voor een !
  Rij go tek a spoiti !

  En het maakt niet uit waar of het nu bij Grun Djari is of bij de Olifant of bij Somo’s buurtwinkel desnoods op het paarse podium samen met de paarse pinokkio’s, het maakt niet uit.
  Rij go tek a spoiti !

  Laten wij dit jaar saamhorig afsluiten.
  We doen het voor land en volk.
  Ik ben al volledig gevaccineerd. Jij toch ook.

  We live together and we die together.
  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding

 6. NEW YORK (ANP) – De coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna zetten het immuunsysteem dusdanig lang aan het werk, dat het volgens Amerikaanse onderzoekers weleens zou kunnen dat ze jarenlang bescherming zullen geven tegen het virus. Mits dat niet muteert op een manier die vaccins omzeilt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.