NDP laat AstraZeneca staan en gaat voor Sinopharm vaccin

42
COVID-19 vaccinatie
Voorbeeldfoto vaccin

Hoewel minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vrijdag heeft aangegeven, dat het niet mogelijk zal zijn voor het publiek om een merk-keuze te maken voor het COVID-19 vaccin, lijkt dat nu toch mogelijk. De Nationale Democratische Partij (NDP) wil volgende week namelijk een drive-thru vaccinatie dag vaccineren, waarbij het Chinese vaccin Sinopharm zal worden gebruikt.

Op die dag zullen ook NDP voorzitter Desi Bouterse en zijn echtgenote hun eerste vaccinatie toegediend krijgen, meldt de partij vandaag in een bericht. De drive-thru vaccinatie dag moet op donderdag 1 juli, van 08.00u – 16.00u plaatsvinden in partijcentrum Ocer aan de H.D. Benjaminstraat in Suriname.

Van het Sinopharm vaccin dat vorige maand door de WHO werd goedgekeurd, komen op 28 juni 100.000 doses die China heeft gedoneerd in Suriname aan. Ongeveer 6.000 personen uit de Chinese gemeenschap in ons land hebben al te kennen gegeven zich hiermee te willen inenten. Zij zouden meer geloof in dit vaccin hebben, omdat hun familie en/of vrienden in China hiermee gevaccineerd zijn schreef Starnieuws eerder deze week.

Maar of deze doses die dag ook ingezet kunnen worden is maar de vraag; Ramadhin zegt in gesprek met Starnieuws dat het vaccin maandag wordt verwacht, maar dat er nog een inklaringsprocedure en trainingen volgen, om met dit vaccin te vaccineren. Het ligt volgens hem in de planning om het vaccin eerst op vrijdag 2 juli aan te bieden aan de president.

Het kan dus niet zo zijn dat donderdag ermee kan worden gevaccineerd, terwijl de officiële handelingen nog niet verricht zijn. Het vaccineren met Sinopharm uit China in Ocer zal dus op 1 juli niet kunnen plaatsvindenzegt Ramadhin zojuist tegen Starnieuws.

UPDATE: Het initiatief van NDP is tot een nader te bepalen datum verschoven. 

De oproep van de NDP:


42 REACTIES

 1. los van welk vaccin goed of niet goed is, los van de vraag of vaccineren wel nodig is, maar mag iedereen het volk roepen om te komen vaccineren of is dit een zaak van de minister


  Maak melding

 2. Dit is ongehoord wat er hier gaande is. Het vaccin is gedoneerde aan de staat Suriname. De minister van volksgezondheid, is belast met de uitrol van het vaccin.de ndp loopt voor z,n ballen uit om alvast aan te geven wanneer de prikkie wordt gehouden.
  Geen GroenLinks van de overheid en doen alsof zij, het vaccin in beheer hebben en bepalen wanneer de uitrol is.

  Ondermijning can de staat Suriname ten top.
  We zullen zien, wie de echte baas is.


  Maak melding

 3. Het vaccin is geschonken aan de staat Suriname en de minister van volksgezondheid bepaald de uitrol ervan en niet de Ndp. Wanneer de minister GroenLinks geeft, mag de ndp hun lokatie aanbieden als vaccinatielokatie.
  Voor je ballen uitlopen terwijl de staat het vaccin lijfelijk bezit en beheert?
  Wat een held zeg!


  Maak melding

 4. Deze ndp maakt van alles een probleem.
  In geen enkel land op aarde heeft één enkele politieke partij bepaald wie welk vaccin krijgt. De minister van volksgezondheid bepaald dit. Only in suri.

  De tranen hebben niet lang geduurd. Want “we” zijn constant in de publiciteit.

  Afén, de grootste angsthazen zitten bij paars, opgehitst door paars Holland.
  Dus ‘now now mie dé benieuwd soema ow tek na vaccin. Baas hebt gezekt, dus kudde follow your leader.

  Bigie ocer vaccin meeting op 1 juli. Komt allen, bevrijd je vd de meije en oso dresi geesten. Gratuz bb met err en parbo Dresscode paars.

  Laughing My ass Out Loud.


  Maak melding

 5. Al zou dit het enige en laatste vaccin op aarde zijn, dan nog zou ik geen bezoek willen brengen aan Ocer. Ik ben nog angstiger voor een paarse ezel aangezien te worden dan dat ik angst heb voor corona.


  Maak melding

 6. Heel vreemde ontwikkeling.
  Voor de normale burger is het dus onmogelijk om te bepalen welk vaccin die neemt. Maar anderen kunnen wel komen aan een vaccin naar voorkeur?

  Begint ook steeds meer op een wedstrijd te lijken wie, wanneer, wat en hoeveel ze vaccineren.


  Maak melding

 7. Ik heb gelezen over sinopharm, niks mis mee, laat iedereen zich laten vaccineren met welke vaccinatie die hij zij willen,
  Mensen die in Indonesië heeft zich laten vaccineren, hadden de virus al,
  Als je besmet bent, dan geen één vacin gaat helpen, lammetjes gaat wel helpen,


  Maak melding

 8. de ndp denk dat ze nog regeren en zomaar verkondigen dat 1 juli in ocer het paarse rattenhol , gevaccineerd wordt met het chineese sinopharm vaccin , wat denken ze wel niet , deze vaccins zijn aan de regering geschonken , dus paarse ratten niet specifiek voor jullie , van ons mag je het hebben maar je moet ze niet alvast claimen , en de minister zei toch het wordt zeker nog wel 2 juli voordat het vaccin gebruikt mag worden , dus gaan jullie op 1 jullie jullie maar met dat nieuwe rattengif inenten wat vorige week hier in Suriname is aangetroffen en ook made in china , nou ndp hup neem die prik , en als eerste bouta toch


  Maak melding

 9. So zie je dat de ndp de verraderspartij van china is. Net als de nsb de pro nazi team was. Wedden dat prof chin stang de eerste nep shot krijgt want hij weet wat beter is.


  Maak melding

 10. Geen enkele vaccin werkt tegen de Corona griep. Maar allemaal bezorgen ze je diverse bijwerkingen, variërend van heel licht tot zelfs de dood.


  Maak melding

 11. Dit is echt niet te geloven. Paarse ratten, jullie zijn niet aan de macht en hebben niks te bepalen, helemaal niks, nakkes, Nada, nothing!! Je bent snel over je kleinzoon heen, een schande dat je zoals altijd misbruik maakt vd situatie en het medeleven van de paarse lammetjes. Je hebt zeker niks anders te doen dan oprit te zaaien. Etterbak.


  Maak melding

 12. Zou Steve Meije zijn volgelingen dit vaccin ontraden of zou hij zijn volgelingen aansporen naar Ocer te gaan om met dit vaccin geprikt te worden.Zijn bewierookte idool DB krijgt dit vaccin of zal hij als adviseur in ethische zaken zijn muil open trekken en zeggen dat dit van satan is? Ik ben zeer benieuwd wat zijn reactie hierop zal zijn in de kerk en vooral in de media.Hij is lid van de NDB zoals velen van de kerkgangers.


  Maak melding

 13. Wordt Delano Bouterse
  De James Jones van Suriname die zijn volgelingen de Dood inleide in Frans Guyana?
  Deze ex President van Suriname is gewetenloos, zijn Kleinzoon heeft zelfmoord gepleegd wat op zichzelf heel triest is en nu wil deze Delano Bouterse wraak nemen om het Coronavirus vaccin van China aan zijn aanhangers te geven en Reclame voor China te maken
  Er is een gezegde al verliest een Wolf zijn Haren maar zijn Streken verliest hij nooit dit is Delano Bouterse ten voeten uit.
  Wees gewaarschuwd


  Maak melding

 14. Dit kan alleen maar in Suriname dat een politieke partij bepaald waar je
  een prik kan halen. De minister van gezondheid moet nu ingrijpen. Ik zei
  gisteren al dat het niet slim was van de VHP om prikken te laten zetten hun
  partijcentrum daar wordt het een politiek spel en het was wachten op een reactie
  van de NDP, en zie hier. Men moet prikkn overlaten aan ziekenhuizen en GGD
  instellingen


  Maak melding

 15. De ndp is constant het beleid aan het ondermijnen en veroorzaakt verwarring en verdeeldheid in de samenleving. De min van volksgezondheid doet er goed aan om de ndp in de dna op haar plaats te wijzen en met nadruk erop te wijzen dat het vaccinatiebeleid door hem bepaald wordt. Het is ronduit schandalig dat de ndp de pandemie misbruikt om de eigen aanhang op te zetten tegen het gevoerde beleid. Met recht kan gezegd worden dat de ndp de grootste rattenpartij is in de Surinaamse geschiedenis.


  Maak melding

 16. Paarse propaganda !

  Als de NDP de keuze krijgt om een merk te kiezen, geeft dit aan hoeveel invloed de paarse profeten in politiek Suriname nog steeds hebben.
  En dit zal een afgang zijn voor de huidige leiding van het land !

  Er is tot nu toe geen onderscheid gemaakt wat betreft het vaccin. Elke Surinamer moet dezelfde kansen, rechten en plichten krijgen.
  Geen enkele politieke partij mag een voorkeursbehandeling krijgen !

  Suriname heeft gekozen voor een nieuwe leiding en deze moet nu laten zien dat zij werkt aan gelijkheid en harmonie !

  De regering Santo. / B. moet laten zien wie nu de leiding heeft en wie de keuzes maakt en het beleid bepaald.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 17. Bouta-lovers,
  gaan jullie massaal op 1 juli naar OCER, zorg ervoor dat jullie er zo vroeg mogelijk zijn !
  Want jullie afgod Bullshit Bouta en zijn vrouw Ingrid zullen er ook zijn. Het zou zo maar kunnen dat dit de laatste keer is dat deze Surinaamse Bonnie and Clyde voor het laatst in het openbaar verschijnen.
  En of het vaccin is van ChinoFarm of Meyepisi of whatever is niet belangrijk.

  Go tek’a spoiti nanga gi Bouta wan laste odi.
  Het doek voor Bullshit Bouta kan zomaar elk moment vallen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. @Forza

  In Nederland wordt ook op verschillende plekken gevaccineerd. Ik vind ziekenhuizen geen geschikte plek om te vaccineren. Er zijn wel mensen die in ziekenhuizen worden gevaccineerd omdat het gaat om mensen met een hoog risico i.v.m. een ziekte of mensen met transplantatie van een orgaan.
  Een huisartsenpraktijk is wel geschikt. Heb dat gezien bij mijn eigen huisartsenpraktijk.
  Er is zelfs een groot evenementen hal in gebruik om te vaccineren. Het gaat om de ruimte. Mensen die gevaccineerd zijn, wordt gevraagd om 15 minuten te blijven zitten om eventuele complicaties direct op te vangen. Dus een grote ruimte waar stoelen op 1,5 meter van elkaar geplaatst kunnen worden is wel vereist.


  Maak melding

 19. Bouterse heeft zo zijn eigen reden om geen gebruik te maken van het Vaccin dat uit Nederland is geschonken aan Suriname
  Daar is hij veelste trots voor dus gaat hij over op het Coronavirus vaccin uit China
  Wel Mensen we weten uit Ervaring dat Spullen uit CHINA Nooit Lang gaan


  Maak melding

 20. Haha je blijft lachen hier, Bouterse wil geen gratis prik van de Noordzee, daarom
  deze hele show opzetten. Dus dan maar Chinese prikken .


  Maak melding

 21. Dat die kerel nog vrij rondloopt. En ook nog beslissingen durft te nemen. slappe hap nieuwe regering, laat nou eens je tanden zien. Als het zo blijft, zal hij nog meer proberen, want zo brutaal is hij wel. Dat hij zich niet rot schaamt voor wat hij het land heeft aangedaan. Als mensen geen eten hebben, moeten ze hem aanspreken, maar dat doen ze niet. Nee de nieuwe regering heeft het weer gedaan. Maar ik begin het te snappen, die moeten laten zien dat ze ballen hebben, om deze didibri weg te krijgen. Maar dat gebeurd niet, dus gaat het gewoon door. Als surinamers willen, dat ze in een land wonen, waar mensen gelijke kansen hebben, dan moet je van het paarse gedrocht af en niet met hem meelopen. Maar ik denk dat dat tegen dovemans oren zijn. Het is makkelijk om geld te krijgen, dat geleend is en nooit meer terugbetaald. Het zal ze een worst wezen.


  Maak melding

 22. Mijn mening als mensen de chinese vaccin willen prima.
  Het is nog door WHO,EMA of een ander erkend institud erkend.
  Net als de Russische.
  Dus als mensen zichzelf voor de gek willen houden prima.
  Jammer dat mensen China en Rusland te vriend houden.
  Twee grootmachten die mensenrechten ondermijnen.
  Heel triest maar denkvermogen speelt ook mee.


  Maak melding

 23. zet de ndp ook bij die club, en zeker bouta, kijk wat hij gedaan heeft in december 1982 ,hij pleegde ook schennis tegen de mensenrechten en vermoorde 15 Surinaamse burgers zonder proces, maar de chinezen vinden dit prima toch, laten ze die moordpartij de ndp die chinese vaccin maar geven en wie weet wordt het probleem van de ndp met het chinese vaccin opgelost, doei


  Maak melding

 24. Als je je laat prikken op OCER is de kans groot dat de naalden, die ze zullen gebruiken, gecontamineerd zijn met wit spul dat op de Tafelberg werd ingevlogen.


  Maak melding

 25. Het is totaal irrelevant hoe en waar er geprikt gaat worden. Als er maar geprikt wordt. Dat ze locaties als Grun Djari, De Olifant en Ocer gebruiken bevalt me minder. Gebruik gewoon het KKF terrein. Dan hou je het neutraal.
  Wel is het zo dat bepaalde bevolkingsgroepen zich minder makkelijk laten vaccineren. Daar moet je wel iets op verzinnen.


  Maak melding

 26. @Ronald 27 juni 2021 At 06:26
  Geen enkele vaccin werkt tegen de Corona griep. Maar allemaal bezorgen ze je diverse bijwerkingen, variërend van heel licht tot zelfs de dood.
  =======================================

  Ja, er zijn inderdaad al miljarden doden gevallen wereldwijd met al die vaccinaties. Veel landen moeten ook weer op slot want de vaccinaties werken niet.

  Dream on.


  Maak melding

 27. De Nationale Dieven Personen, is/zijn voor Suriname een ernstiger gevaar dan de COVID-19 (en de COVID-19 is een ernstig gevaar). Weg met de Surinaamse Fascistische partij. Hebben officieel geen recht van bestaan meer. De zoveelste plundering en nu de verdwenen wapens (eigendom van de belastingbetalers, meerderheid GEEN ndp). De distributie van gedoneerde goederen worden momenteel niet in paarse zakken verspreid.


  Maak melding

 28. @W. Whome 27 juni 2021 At 19:02
  nu de verdwenen wapens (eigendom van de belastingbetalers, meerderheid GEEN ndp).
  =======================

  Sinds wanneer liggen er wapens van de overheid in de wapenkluis van een particulier?


  Maak melding

 29. Het kader van de NDP bestaat uit tal van artsen die goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op het gebied van vaccins. Binnen de partij heeft men een ethische discussie gevoerd over het ethisch dillema waar de samenleving mee geconfronteerd is. Het betreft in dit geval de situatie in Suriname waarbij de eigen organisatie of de overheid verschillende keuzes tot handelen heeft m.b.t. de aanpak van covid-19. De beslissing die een persoon, organisatie of de overheid neemt kan uitmonden in onwenselijke situaties. De NDP is zich ervan bewust dat de keuze die de overheid gemaakt heeft om Astrazeneca te accepteren op korte of lange termijn tot onwenselijke situaties zal leiden. ( @Bigi Sma, can you follow me ). Heel wat rijke landen nemen afstand van Astrazeneca. Recent is het land Australië gestopt met Astrazeneca en ook de grote partij die men had besteld heeft men geditched. De USA hebben het Astrazeneca vaccin niet goedgekeurd voor gebruik in eigen land. Men stuurt de voorraden naar andere landen. De Chinese vaccins ziet men als een beter alternatief.


  Maak melding

 30. RobG 28 juni 2021 At 01:11

  T’is domweg niet waar wat u zegt. Stop toch met dat liegen man. De meeste landen stoppen met Astrazeneca ivm leveringsproblemen. Als de EU zou stoppen omdat het vaccin slecht is waarom hebben ze dan recentelijk een rechtszaak aangespannen tegen Astrazeneca om ze te dwingen hun leveringen te doen. U liegt. Ik ben dat liegen van u beu.
  bbc.com/news/56483766

  De enige reden dat de NDP sinopharm wil hebben is om te klieren. Zodat achteraf men niet kan zeggen na al die jaren anti-koloniale taal nu wel het vaccin geschonken door Nederland accepteren. Dat is de enige kinderachtige reden.

  Nou ik wens ze veel succes met Sinopharm. Het is een veilig vaccin dus door de WHO goedgekeurd maar het is met de efficiency niet zo denderend gesteld. Landen die volop met Sinopharm zijn gaan prikken komen er nu achter dat het vaccin toch niet zo heel goed beschermt vergeleken met de andere vaccins. Goed genoeg hoor. Je red het er wel mee. Maar het is domweg niet zo goed.
  yip.su/27iMv6


  Maak melding

 31. robles , ga robg injecteren met jou spuitje , die mongool komt al klaar met die gedachte en wat in dat spuitje zit maakt hem niet uit hij weet toch niet of het uit Nederland , Amerika of china komt , zal hij het merken of dat spul uit cuba of rusland komt ook niet , dus deze poepsnuiver van bouta gelooft alleen in de poep van bouta he robje


  Maak melding

 32. @Robles, ik snap jouw wanhopige reactie om alles wat krom is goed te praten. Mensen moeten zwijgen of worden gedwongen om te zwijgen om het imago van de regering te redden en om de vaccinatiegraad in het land omhoog te schroeven. Suriname heeft dringend het vaccin nodig omdat er veel doden zijn als gevolg van Covid-19. Dit had voorkomen kunnen worden. Maar door het zeer slechte beleid van de minister van Volksgezondheid heeft covid-19 hard toegeslagen in het land.

  Er zijn genoeg voorbeelden van armere landen waar men men een goede aanpak erger heeft voorkomen. Waarom kon dat niet in Suriname? Maar je staat ook niet stil bij de gevolgen voor de samenleving op korte en lange termijn bij gebruik van AstraZenica. Om politieke redenen zwijgt men hierover in Suriname. De leiders van de rijke landen nemen wel hun verantwoordelijkheid.

  De rechtzaken waarover je schrijft zijn reeds achterhaald. Het ging om de levering van dit vaccin aan de Europese landen. AstraZenica leverde liever aan andere landen die meer wensten te betalen. De situatie is nu veranderd. Men wordt geplaatst voor een nieuw vraagstuk bij gebruik van AstraZenica. Op basis van voortschrijdende inzichten kiest men nu massaal voor andere vaccins. De keuze van de NDP is wel doordacht genomen nadat er een ethische discussie binnen de partij heeft plaatsgevonden. Ik vinden het dumpen van AstraZenica en het toestaan met inentingen in een land als Suriname misdadig.


  Maak melding

 33. @ Robles
  je schijnt er wat meer kijk op te hebben dan velen hier. Daarom mijn vaag aan jouw
  weet je hie het zit met het bewaren.
  Ik weet het niet meer, maar Jansen was dacht ik beter, omdat je maar 1 prik nodig had, maar je moest het xxxxxgraden onder nul bewaren. Daarom ongeschikt voor Suriname
  AZ wel 2 prikken, maar hoef je maar” 80 graden onder nul te houden of zoiets
  Het gaat mij nu alleen om dit nieuwe middel dat geschikt is bevonden
  Is het geschit voor Suriname ivm temperatuur
  bij voorbaat dank


  Maak melding

 34. RobG 28 juni 2021 At 10:31

  Beste Rob. Ik heb je voldoende info gegeven. Als je dan blijft volharden in je onwaarheden houd het op.
  bbc.com/news/world-asia-china-56713663

  reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/astrazeneca-covid-19-vaccine-effective-against-variants-found-india-2021-06-22/

  yip.su/27iMv6


  Maak melding

 35. Sjonnie Kalloe 28 juni 2021 At 11:15

  Janssen en Astrazeneca zijn beiden ongeveer hetzelfde soort vaccin. De bescherming van Janssen ligt iets lager dan van Astrazeneca. Voordeel echter is het makkelijker distribueren in het binnenland. Je hoeft namelijk een dorp maar 1 keer aan te doen. Ook Janssen kent echter leveringsproblemen. Dus ook daarmee gaat Nederland stoppen. De laatste batch zijn ze nu aan het opprikken bij mensen die liefst maar 1 prik hebben zodat ze zonder testen op vakantie kunnen. Er is inmiddels voldoende Pfizer in Nederland en grootste deel van Nederland heeft eerste prik al gehad.
  Pfizer en Moderna zijn door de bewaartemperaturen domweg minder geschikt voor Suriname.


  Maak melding

 36. Heel hartelijk bedankt. Alle info nu gewoon duidelijk bij de hand in plaats van her en der verspreidt. Weet je ook hoe het zit met Sinopharm wat bewaartemperatuur betreft


  Maak melding

 37. Sjonnie Kalloe 28 juni 2021 At 12:51
  Heel hartelijk bedankt. Alle info nu gewoon duidelijk bij de hand in plaats van her en der verspreidt. Weet je ook hoe het zit met Sinopharm wat bewaartemperatuur betreft
  =======================

  Kan in de koelkast bewaard worden. Dus geen dure koelapparatuur nodig zoals bij Pfizer en Moderna.


  Maak melding

 38. Ook nu weer bedankt
  Het lijkt mij duidelijk. Als het buitenland ons geneesmiddelen aanbiedt dan zullen ze ons echt geen rotzooi geven. het is in ons belang maar ook hun belang.
  Elke zending is er een die we moeten omarmen


  Maak melding

 39. Goed gezien en goed uitgelegd Robles en Sjonnie Kalloe is nu ook gerust gesteld.

  weer zit die grote leugenaar robg onwaarheden te verkondigen , deze strontzak is een van die paarse klootzakken daar in Nederland , wordt tijd dat hij daar in een put gegooid wordt gevuld met ongebluste kalk , hij zal nooit meer leugens verkondigen , , robg ken jij ongebluste kalk je zal de werking daarvan niet vinden in een van je sprookjes boeken en robg we vertellen geen leugen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.