’s Heeren Loo schenkt mondmaskers en schorten aan Suriname

14
's Heeren Loo schenkt mondmaskers en schorten aan Suriname
Ambassadeur Rajendre Khargi, Dorien Hopma Zijlema, directeur ondersteunende diensten van 's Heeren Loo en cabaretier Jörgen Raymann.

De Surinaamse ambassadeur Rajendre Khargi heeft donderdag een uitbraakbox en starterspakket met persoonlijke beschermingsmiddelen voor Surinaamse zorgmedewerkers in ontvangst genomen van ’s Heeren Loo, de grootste organisatie in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking.

De uitbraakbox staat symbool voor de 300.000 mondmaskers, 90.000 schorten en een paar duizend veiligheidsmaskers die ’s Heeren Loo schenkt aan Suriname. De persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel gaan nog deze week per schip naar het Zuid-Amerikaanse land. Daar zijn als gevolg van de coronapandemie grote tekorten in de gezondheidszorg.

Hartverwarmend
Ambassadeur Khargi noemt de spontane steun die Suriname krijgt vanuit de Nederlandse gezondheidszorg hartverwarmend. ‘Naast de grote hoeveelheid vaccins van Nederland, ontvangen we vanuit ziekenhuizen, GGD’s en zorginstellingen, zoals ’s Heeren Loo grote donaties, die essentieel zijn in de strijd die Suriname nu voert tegen het corona-virus. Ik ben erg blij dat iedereen de krachten heeft gebundeld, samen met de Nederlandse overheid en organisaties uit de Surinaamse Diaspora.’

Het maakt ons verdrietig om te zien hoe ernstig de situatie in Suriname is, zegt Ernst Klunder van de raad van bestuur van ’s Heeren Loo. ‘Gelukkig komt er van alle kanten hulp op gang. We zijn blij een steentje te kunnen bijdragen en onze zorgcollega’s in Suriname te kunnen helpen. We hopen dat met alle steun en inzet corona er snel onder controle is.’

Het landelijk crisisteam van ’s Heeren Loo levert een zogenoemde uitbraakbox met spoed af als op een locatie een besmetting van corona wordt vermoed. Medewerkers kunnen zo op een veilige manier zorg en begeleiding leveren aan de cliënt(en). Na deze ‘eerste hulp’ worden de medewerkers zo lang als nodig is regulier van beschermende middelen voorzien. Nu corona zo op zijn retour is in Nederland is de inzet van de uitbraakboxen nog nauwelijks nodig.

Nederland voor Suriname
Cabaretier Jörgen Raymann, die zich in Nederland hard maakt voor hulp aan Suriname, is blij met de donatie van ’s Heeren Loo. ‘Deze spullen zijn hard nodig. Het gaat nog lang niet goed in Suriname. De ziekenhuizen liggen overvol, het medisch personeel is overbelast. We moeten er alles aan doen om een humanitaire ramp te voorkomen. Ik hoop dat veel meer organisaties het voorbeeld van ’s Heeren Loo volgen.’

Raymann is een van de initiatiefnemers van de actie Nederland voor Suriname. Via de website NederlandvoorSuriname.nl kan zorgpersoneel zich melden om in Suriname te gaan helpen. Daar kunnen zorginstellingen terecht als ze materiaal willen leveren en is ook financiële hulp welkom. Ook via giro 555 kunnen mensen geld geven zodat Suriname meer vaccins tegen corona kan kopen.


14 REACTIES

 1. Instellingen willen hun grote voorraden kwijt. Waarom sturen ze geen voedingssupplementen? Daar hebben de mensen veel meer behoefte aan. Het is vast wel gegeven met goede bedoelingen. Maar voorkomen is toch beter dan genezen?


  Maak melding

 2. Wat dacht u van ” beggars can’t be choosers“
  Bedankt, alle beetjes helpen.
  En nu zorgen dat RobG(oebbels) en zijn rovende Tralala vrienden nooit weer met hun vingers aan ons spaargeld zitten. Dan kunnen wij de volgende keer het uit eigen zak bekostigen en andere noodlijdende landen een hart onder de riem steken.


  Maak melding

 3. die ronald en die hkf en die sjonnie kalloe , zijn paarse ratten en die geloven niet dat covid er is , ze willen liever voedselpakketten want die hebben ze al een jaar niet meer gehad he ondankbare schepsels , , maar jullie zijn ook een stelletje slappelingen , ga naar leonsberg of ocer voor die pakketten maar jullie durven niet he , , sjonnie jij zult ook wel russiche roulette spelen toch met een kogel in het vuistvuurwapen , je vriend is het al gelukt en is winnaar geworden van…………….


  Maak melding

 4. ’s Heeren Loo bedankt voor het schenken van de beschermmiddelen namens de 70% van de echte Surinamers , die andere 30 % zijn paarse klootzakken , of beter gezegd bouta lovers , en die willen voedselpakketten , trap daar niet in deze klojo’s hebben niets nodig ze hebben 10 jaar lang alles gestolen van de 70% echte Surinamers.


  Maak melding

 5. “WAT” ben je toch vies en smerig. Zelfs een straathond loopt een paar hoeken voor je om anders gaan ze telkens braken van je stank.


  Maak melding

 6. Een terechte opmerking! Die instellingen willen van hun overtollige voorraden af en dumpen die in Suriname. En die bedelambassadeur loopt stad en land af om die afgekeurde partijen op te halen. Ik dacht dat de nieuwe lijn van Buitenlandse Zaken gericht was op economische versterking van Suriname en daar zouden de nieuwe ambassadeurs zich op moeten richten. Maar Khargi kan dat niet. Waar is zijn Diasporabank, die met middelen in de richting van Suriname zou gaan. Ook dit is een mislukking. En hoe staat het met de Diasporaorganisatie van Kathleen Ferrier, Ramlal en Fernandes Mendes. Hebben zij het nu ook al opgegeven. Ik kan mij dat goed voorstellen. Want wie wil nou samenwerken met dit bejaardenclubje. Ze zijn al ruim een halve eeuw bezig, zonder succes.


  Maak melding

 7. De Surinamers krijgen genoeg middelen van uit ned. om de corona te bestrijden maar de helft wil geen vaccinatie hebben. Hoe dom kun je zijn. En nu willen jullie ook nog supplementen
  hebben want groente en fruit zijn duur. Hoe kan dat als je zelf kan planten. Jullie zijn lui om je hand uit de mouwen te steken. Je kan niet blijven vragen doe zelf ook wat om het land vooruit te krijgen. Ik vind dit heel triest dat zo een mooi land niet beseft wat waarde is.
  Ga naar de mensen toe en laat ze vaccineren.


  Maak melding

 8. @Diana
  Volg je het nieuws niet? Ben jij niet op de hoogte dat de gronden waarop groenten en rijst zijn geplant door hevige regens onder water zijn komen te staan, waardoor bijna alle oogsten zijn mislukt? Bij veel vraag en weinig aanbod van producten, stijgen de prijzen.
  Suriname maakt nu een zeer moeilijke periode mee, door het covid-19 pandemie, wateroverlast en de belabberde situatie geërfd door de huidige regering.
  Dus is het te begrijpen dat men suggereert om ook voedingssupplementen te sturen.
  Het is geen kwestie meer van lui zijn, maar eerder een kwestie om te overleven.


  Maak melding

 9. Mijn pleidooi is voor de echte zwakke burgers in het land. Niet zozeer voor de mensen die zich wel kunnen redden, die overleven wel.

  Je kan niet verwachten dat elke seniore burger, kind en gehandicapte in staat is om voor zichzelf te zorgen.

  Voor de mensen die hulp geven daarvoor dank. Voor de mensen die alleen commentaar hebben en niet helpen zeg ik stank…


  Maak melding

 10. @Diana
  “Hoe kan dat als je zelf kan planten”

  In principe kan elke “gezonde” zelfstandige burger planten. Maar in de rijke geïndustrialiseerde landen laat men dat over aan de professionele agrariërs…

  “Jullie zijn lui om je hand uit de mouwen te steken.”

  Zelfs in de rijke geïndustrialiseerde landen hebben grote bedrijven en particulieren overheidssteun ontvangen. Heel veel grote bedrijven hebben gewoon bonussen uitgekeerd aan de topmanagers.
  Hoe zullen we dat noemen? Boeven gedrag?


  Maak melding

 11. Diana moet haar Sywertje (van Lienden) bellen, misschien dat zij als enige uitleg krijgt, hoe dit heeft kunnen gebeuren, volgens Sywertje is dit nog in geen 9 miljoen euro’s uit te leggen🤮🤮🤮 dus Diana gauw bellen, misschien een scoop!!!!!


  Maak melding

 12. Ronald: voorkomen is beter dan genezen. Beste Roonald, het geschenkpakket bevat Persoonlijke Beschermingsmiddelen, die dienen.per definitie om te voorkomen dat mensen ziek worden. Of denk je dat die mondmaskers, schorten en veiligheidsmaskers ter decoratie dienen of om er onverteerbare maaltijden van te bereiden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.