VIDEO: Weer Surinaams gesproken show van Roué Verveer op de Nederlandse TV

8
VIDEO: Weer Surinaams gesproken show van Roué Verveer op Nederlandse TV
Roué in 'Tjar A Lobi'.

Op 1 juli vorig jaar werd voor het eerst een volledig Surinaams gesproken standup comedyshow op de Nederlandse TV uitgezonden. Het ging om de show ‘Typisch Surinaams’ van cabaretier Roué Verveer. De NPO gaat het dit jaar weer doen en zendt op donderdag 1 juli 2021 Roué’s andere Surinaams gesproken show ‘Tjar A Lobi’ uit.

‘Tjar A Lobi’ is de tweede voorstelling van de in Suriname geboren comedian, die hij in het Sranan Tongo deed. Roué stond hiermee twee keer in de Amsterdamse Rai, twee keer in het Rotterdamse Nieuwe Luxor Theater en in de grootste theaterzaal van Nederland: het World Forum in Den Haag. Bijna 10.000 mensen hebben zich kapot gelachen.

‘Tjar A Lobi’ wordt op donderdag 1 juli om 21.40u op NPO 3 uitgezonden en is voorzien van Nederlandse ondertiteling. En 1 juli is natuurlijk niet zomaar uitgekozen, want op die dag wordt Keti Koti herdacht en gevierd.

Een heel klein stukje uit de show:


8 REACTIES

 1. 3 reacties waarvan er 2 niet eens normaal kunnen lezen.
  er staat toch echt duidelijk dat het ondertitelt wordt stelletje leesblinden


  Maak melding

 2. maar ja als je je zonnebril op hebt kun je moeilijk de kleine lettertjes lezen , de grote vier steden zullen wel kijken maar de andere 80% van de Nederlandse bevolking zal het worst zijn , en ze hebben gelijk ze hebben toch hun eigen taal en veel dialecten dus laten we die mensen in hun waarde en Verveer doe het in Nederlands en geef de ondertiteling in het Sranan want dat kunnen ze wel lezen met een zonnebril op


  Maak melding

 3. Als de Nederlandse t.v. geen ondertitelde films, t.v. series, comedies, documentaires enz, en slechts Nederlands gesproken produkties zou uitzenden, waren ze snel uitgelult.


  Maak melding

 4. Het is niet mijn probleem dat autochtone Nederlanders geen Surinaams verstaan, moeten ze het maar gaan leren. En als je als 2e of 3e generatie Surined geen Surinaams verstaat, heb je nooit interesse gehad.
  Dus Roué,…. a torie more switie ing sranang tongo…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.