Lijk Walter Bouterse vrijgegeven; geen sprake van misdrijf

39
Lichaam Walter Bouterse in beslag genomen en afgevoerd naar mortuarium

Het ontzielde lichaam van Walter Bouterse (26) is vandaag vrijgegeven door de politie in Suriname, omdat er geen sprake is van misdrijf. Na onderzoek van de politie is gebleken dat Bouterse zelfmoord heeft gepleegd in zijn woning aan de Bazaltstraat in Paramaribo-Noord. Op camerabeelden van het pand is niet gebleken dat een andere persoon in het huis is geweest.

Het motief van de zelfmoord wordt nog onderzocht. Het ontzielde lichaam van Bouterse is dinsdagmiddag op een bed aangetroffen. Hij lag op zijn rug met een schot in zijn hoofd. Het vuistvuurwapen waarmee hij zelfmoord heeft gepleegd, is op het bed aangetroffen en in beslag genomen.

Een familielid ontdekte het lijk in de woning. Hij belde Bouterse op, maar kon hem niet bereiken. Hij ging via de achterdeur die openstond, naar binnen en trof het lijk aan. Hij schakelde de politie in. Bouterse woonde alleen in het huis.

De in Brazilië geboren Walter is zoon van Dino Bouterse en kleinzoon van de Surinaamse ex-president Desi Bouterse. Het gewezen staatshoofd heeft dinsdagmiddag een gebroken hart op zijn Facebookpagina geplaatst:


39 REACTIES

 1. Dit “onderzoek” heeft plaats gevonden met een tempo van 7 even.
  Niks mag uitlekken, anders worden nog een paar omgelegd.
  Heeft dit te maken met reeks durgsvangsten die allemaal in de doofpot zijn beland?


  Maak melding

 2. @Forza,

  Ik ben het helemaal met je eens: De politie heeft geen enkel moment gerept over kruitsporen op de handen van Walter Bouterse.

  Waarom zou zo een jonge man die alles had, rijkdom, status en meiden zomaar uit het leven stappen?


  Maak melding

 3. De reden waarom een mens zelfmoord pleegt is vaak niet te achterhalen.Er zijn velen die alles hebben wat hun hartje begeert maar toch geen vrede kunnen vinden.Wat weet je wat er in iemands hoofd omgaat? Misschien ervoer hij ondanks zijn rijkdom,status en meiden toch een verschrikkelijke leegte in zijn hart.


  Maak melding

 4. In het verleden had ie bodyguards.
  Nu niet meer?
  En niemand heeft een schot gehoord?.
  En dat die achterdeur open stond is ook raar.
  Lijkt wel een afrekening.


  Maak melding

 5. Niks onder de zon blyft geheim, en om een jongeman maakt niet uit wie het mag zyn ,die in onschuld sterft zal zyn dader wel vinden,ik wil niet verder uitwyden over dit gebeuren dan de Fam condoleren


  Maak melding

 6. Mensen vergis je niet als iemand je belazerd pak je hem daar waar het goed pijn doet. Ik hoop niet dat zijn stief of pleeg oom hem gevonden heeft. Die speelde een tijdje terug toch ook een spelletje in zn huis toen zn huis onder schot werd genomen? Maar hij ontkwam…
  In ieder geval zal de kans nu klein zijn dat ambulances voor ander transport worden ingezet.
  Dit zaakje meurt van alle kanten en is netzo vreemd als een slachtoffer die op de vlucht van voren wordt doorzeeft of een schoonspringer die in de lus van zijn sportbroekje springt op geruime afstand. Brammetje mi e bari joe!


  Maak melding

 7. Sammy the Queen 23 juni 2021 At 23:37
  Mensen vergis je niet als iemand je belazerd pak je hem daar waar het goed pijn doet. Ik hoop niet dat zijn stief of pleeg oom hem gevonden heeft. Die speelde een tijdje terug toch ook een spelletje in zn huis toen zn huis onder schot werd genomen?
  ==========================
  Dat was het huis van Romano Meriba. Je haalt zaken door elkaar en creëert daarmee fake nieuws.


  Maak melding

 8. @Robles

  Helemaal gelijk. Verdacht making zonder inzicht. Absurd hoe aannames opgang vinden.
  Die jonge leefde onder absurde omstandigheden en had geen kans om een normaal leven te leiden.

  Wat het ook is het zal Opa denk ik oprecht heel hard raken.
  Want dat Opa B een familie en vrienden mens is staat als een paal boven water.

  Het gedoe van Opa D maakt schuldige en onschuldige slachtoffers


  Maak melding

 9. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Lijk Walter Bouterse vrijgegeven; geen sprake van misdrijf.
  Volgens ………..!!!

  Maar in ieder geval krijgt vader Dino Bouterse geen enkele toestemming van de Amerikaanse justitie, om vroegtijdig uit de gevangenis naar Suriname te gaan voor de begrafenis van zijn zoon.
  Ook krijgt hij geen Livestream in de VS te zien van de uitvaart.


  Maak melding

 10. dus ze blijven erbij dat het zelfmoord is , als die begraven of gecremeerd word en de familie geen traan laat dan kun je zeggen hij is vermoord , maar als de familie wel tranen loslaat dan volgen er meer zelfmoorden in die clan


  Maak melding

 11. In zijn jonge, glorieuze dagen, toen hij nog dacht dat hij door God himself uitverkoren was (na gado pot mi.dya, no wan sma kan pur mi fu dya) zou opa DiDiBri gezegd hebben; ‘deze jongeman is een gepasseerd station, zand erover, neks no fout’.


  Maak melding

 12. Er zijn buren die één avond van te voren tussen 8 en 9 dachten vuurwerk te horen maar dat was het niet het waren pistool schoten dus, het is ook niet gisteren gebeurt . Wel is zijn lijk gisteren uit het huis gehaald . En opa heeft zich helemaal niet laten zien . En Ik geloof eerder de buren dan de politie


  Maak melding

 13. Gecondoleerd Familie met dit verlies. Heel veel Sterkte en kracht…en voor degenen die hun oordeel klaar hebben liggen ..Ik hoop voor u dat dit u bespaart mag blijven….die jongeman heeft u niets misdaan.


  Maak melding

 14. Hij kon de druk die opa op hem legde om de NDP-kar te trekken en de nieuwe president van het land te worden binnen 10 jaar niet aan. Want hij wilde dat niet.
  Ook zijn voorkeur voor mannen werkte tegen hem.


  Maak melding

 15. @Robles:
  Kan ik er wat aan doen dat jij niet begrijpelijk kan lezen?
  Ooit gaf de opa van dit lijk in Amsterdam bewustwordings trainingen hij bracht mensen technieken van moord bij die op zelfmoord moesten lijken. ij de 15 is het hem zelf niet gelukt maar bij Horb wel en nog vele anderen. Ook die kok op Boxtel trof dat leed onder de noemer zelfmoord. en dat is geen Faya pepre nieuws. Je bekijkt het maar wanneer moet jij je weer melden?
  Wie dicht bij het vuur zit kan zich verbranden vooral als je naast een psychopaat zit en dan krijgt een vonkje de schuld.
  +++++++++++++++++++++++++++++
  Robles 23 juni 2021 At 23:55
  Sammy the Queen 23 juni 2021 At 23:37
  Mensen vergis je niet als iemand je belazerd pak je hem daar waar het goed pijn doet. Ik hoop niet dat zijn stief of pleeg oom hem gevonden heeft. Die speelde een tijdje terug toch ook een spelletje in zn huis toen zn huis onder schot werd genomen?
  ==========================
  Dat was het huis van Romano Meriba. Je haalt zaken door elkaar en creëert daarmee fake nieuws.


  Maak melding

 16. Het gerucht gaat dat hij een hele grote fout heeft gemaakt dat een krater kan slaan in het crimineel kartel waar zijn opa leiding aangeeft.

  Help jezelf was blijkbaar de opdracht.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 17. @Wat: het tonen van je emoties is voor zulke lieden ook een training en voorzorgsmaatregel.
  Me jaja zou zeggen deng e biging kiri dengsrefi

  ++++++++++++++++++++++
  WAT 24 juni 2021 At 01:01
  dus ze blijven erbij dat het zelfmoord is , als die begraven of gecremeerd word en de familie geen traan laat dan kun je zeggen hij is vermoord , maar als de familie wel tranen loslaat dan volgen er meer zelfmoorden in die clan

  @Harry: Pas op met wat je schrijft want Robles kan je betichten van het verspreiden van Fakenieuws!
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Harry 24 juni 2021 At 02:13
  Er zijn buren die één avond van te voren tussen 8 en 9 dachten vuurwerk te horen maar dat was het niet het waren pistool schoten dus, het is ook niet gisteren gebeurt . Wel is zijn lijk gisteren uit het huis gehaald . En opa heeft zich helemaal niet laten zien . En Ik geloof eerder de buren dan de politie


  Maak melding

 18. Ik wil DDB live op de begrafenis zien: ik wil zien hoe bloed uit zijn ogen traant, ik wil horen hoe familie Bouterse schreeuwt en roept tegen GOD vergeef mij en mijn vrienden voor 15 moorden. Dit is Karma DESIRE Bouterse, er volgen meer na deze. Uw hele families gaat vernietigd worden hoe jij en jouw elite vrienden meerdere moorden heb gepleegd of laten plegen.
  Door u te doen DDB zijn heel veel mensen gevlucht naar buiten, familie zijn uit elkaar gegaan, land is failliet verklaard, kinderen wordt uitgehongerd, het hele land leeg geroofd door uw en uw vrienden. NU LACHT HET LAND EN UW TIJD IS GEKOMEN OM TE HUILEN. VANDAAG BENT U ALLEEN DDB, DE VRIENDEN KAN NIETS VOOR U DOEN. KARMA DOET ZIJN WERK DDB


  Maak melding

 19. Wat is er gebeurd met de mensheid, is er geen respect, voor een jongeman die zelfmoord pleegt?
  Niet zo harteloze reacties hier, ik ben niet eens wat koullo bouta gedaan heeft met 15 mensen stande laten executeren?
  Dat bouta dit moet zien is ,vanzelf spreken, hij laat nog schrijven dat hij een gebroken man is, en de overige 15 mensen en hun familie zijn niet gebroken mensen?
  Bouta geloof of niet, je komt meer en meer op je pad tegen, karma is keihard bouta, in de volgende leven kom je meer ellende tegen, Walter rip, heel jong heen,
  God


  Maak melding

 20. Ik erger me aan de domme en harteloze opmerkingen van de mensen op dit incident. Die jongen heeft ook een moeder en ook een grootmoeder, die middels deze reacties worden gekwetst. Houden jullie daar ook rekening mee. Ik hoop niet dat dit de straf is voor de daden van zijn grootvader. Walter heeft die periode niet eens mee gemaakt. Ik zou graag willen weten wat de reden is voor deze zelfmoord. Matigen jullie je reacties tot dat meer bekend en suggereren jullie niets.


  Maak melding

 21. @ keneth
  Waarom zo hardvochtig. We waren er niet bij. Laat de rechter haar uitspraak doen en wat de uitspraak ook moge wezen, accepteer het en ga verder.
  Zelf de zoon van nummer 16 (de man die weinigen kennen, maar op het nippertje is ontsnapt dankzij de vrouw van een van de 15, heeft het achter zich gelaten)
  Als je aan vergelding blijf denken vernietig je ook jezelf. Mensen zeggen zo vaak dat het leven kort is en dat je daarom moet genieten, maar vergeten dit toe te passen.

  Ik lees hier, als ik weer eens kom kijken, zo veel haat en scheldpartijen, terwijl ik in mijn omgeving (en dat vind ik ook heel heel apart) alleen maar aardige mensen tegen kom
  Ze willen niets van mij het is gewoon aardig zijn. Misschien een opluchting dat corona hier op zijn terugweg is.

  Directeur zonder bedrijf
  Ik lees zo vaak dat men het met hem oneens is, maar in mijn ogen valt het allemaal wel mee. Hij wil geen incidentele oplossingen, maar staat voor een structurele aanpak. Zo gek toch niet?
  Ik moet er wel bij schrijven dat ik niet alles lees en zeker niet alle reacties (van iedereen)


  Maak melding

 22. Bouta is de grootste vloek die Suriname ooit heeft getroffen.
  Hoeveel families, moeders, vaders, dochters, zonen en familieleden hebben niet in Suriname tranen geplengd.
  Dit land is 40 jaar terug gezet in zijn ontwikkeling. Mensen moeten weer bedelen om een beetje eten op tafel te zetten.
  Kijk hoeveel mensen, jonge mensen omkomen, omdat ze verstoken zijn van de meest basale medische voorzieningen.
  De elite die de NDP heeft gecreëerd geniet van de gestolen rijkdom van het Surinaamse volk.
  Wie betaalt nu????????????? Het gewone volk.
  De paarse elite kan zich alles permitteren. De mooiste auto’s, huizen, kaviaar, vliegtuigen, duizenden ha land. Ik hoop dat deze ratten en dieven, het stelen van het volk gaan betalen.


  Maak melding

 23. OK zand erover en ik wens de fam van opa b slapeloze nachten. Gewone afrekening uit het criminele circuit. pappie, oom, opa hebben allemaal hebben schulden uitstaan voor cocaine bezorgingen onderschept. En narco pablo maakt geen grappen als hij zijn geld wilt zien.


  Maak melding

 24. Hoor ook verontrustende”geruchten” alsof zoon R.A. is geliquideerd in St.M. en dat R.A.aan P.W. assistentie heeft gevraagd voor het charteren van een vliegtuig; let wel…het zijn geruchten…pin me er niet op vast…heb het gehoord van de man van de straat….


  Maak melding

 25. “geruchten” doen ook de ronde dat zoon R.A. is geliquideerd in St.M. en dat R.A. hulp heeft gevraagd aan P(W) voor het charteren van een vliegtuig naar St.M


  Maak melding

 26. Wie kaatst moet de bal verwachten. Als Bouterse geen hartvochtige en haatdragende opmerkingen bij het overlijden van hem of zijn geliefden wilde hebben, had hij bij de dood van andere mensen niet haatdragend en hartvochtig moeten reageren. Over het algemeen wordt een overleden persoon in Suriname positief of neutraal besproken. Jij of je familie moet het wel heel bont gemaakt hebben als men afwijkt van de ‘over de doden niets dan goeds’ instelling.


  Maak melding

 27. En meneer Pico, als arrogante kwibus blijf je verbazen, maar het moet gezegd, zulke types moeten er ook zijn. Af en toe naar beneden komen, stukjes leest en dan zijn mening geven over andermans visie (zonder achtergrond kennis), het is niet iedereen gegeven. Een zelfbenoemde “keurmeester”.


  Maak melding

 28. Ik hoop zo dat er waarheid in deze geruchten schuilt zoeiets van : sang boeng gi mi boeng gi joe toe
  ++++++++++++++++++++++++++

  sudesh 24 juni 2021 At 16:20
  Hoor ook verontrustende”geruchten” alsof zoon R.A. is geliquideerd in St.M. en dat R.A.aan P.W. assistentie heeft gevraagd voor het charteren van een vliegtuig; let wel…het zijn geruchten…pin me er niet op vast…heb het gehoord van de man van de straat….


  Maak melding

 29. Henkes 24 juni 2021 At 16:34
  Wie kaatst moet de bal verwachten.
  ===========================

  Ik hoop niet dat jouw kinderen, kleinkinderen of andere aanverwanten afgerekend worden op jouw misselijke daden hier op Waterkant. Je bent een naar haatdragend persoon. En belangrijker nog. Je doet het anoniem. Wees een keer flink en kom met je grote bek in het openbaar. Dat doe je niet dus hou gewoon je mond mafkees. Je hebt deze week de prijs gewonnen voor de grootste lafaard van de maand juni 2021. Geen andere commenter komt in de buurt van jou zielige gif.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.