Afgelopen etmaal 10 coronadoden en 157 nieuwe besmettingen

3
coronadoden en nieuwe gevallen afgelopen 24 uur

Het afgelopen etmaal zijn er 10 coronadoden genoteerd in Suriname. Daarnaast zijn er 157 nieuwe besmettingen aan het licht gekomen uit 451 swabs. Afgelopen 24 uur zijn er ook 94 personen genezen verklaard.

In de ziekenhuizen worden nu 252 personen verpleegd. 35 patiënten worden verpleegd in de intensive care units. Momenteel zijn 2.360 personen in isolatie. Het longvirus heeft het leven gekost aan 477 personen.

Burgers in Suriname die iemand verliezen aan COVID-19, kunnen van de regering een bijdrage voor de uitvaart krijgen van maximaal SRD 10.000. Bij meerdere COVID-19-doden binnen een gezin wordt het bedrag vermenigvuldigd.

Als in een gezin beide ouders of verzorgers overlijden betaalt de Surinaamse overheid de hele uitvaart. De maatregel gaat met terugwerkende kracht per 1 juni in.

De regering besloot hiertoe omdat de kosten voor de uitvaart van een coronaslachtoffer veel hoger zijn dan die voor een normale uitvaart. Zo moet er vijf dagen een koelcel worden gehuurd en zijn er extra kosten voor bodybags en de transport van het lichaam.

De cijfers van dinsdag 22 juni:


3 REACTIES

 1. Deze regering, doet wat waar hard nodig is. Ik snap dat hiermee ook andere nodige en dringende zaken vertraagt worden.
  Volgens de journaals, heb ik begrepen dat ook Nederland haar bijdrage gaat leveren in deze situatie.


  Maak melding

 2. Bron: HLN.be
  Cuba werkt aan vijf kandidaat-vaccins, waarvan er twee (Soberana 02 en Abdala) in de derde en laatste testfase zitten. De resultaten zullen worden overgemaakt aan de autoriteiten, met het oog op de aanvraag van een noodgoedkeuring voor het vaccin, en dit binnen enkele weken.

  “Cubaans coronavaccin Abdala haalt doeltreffendheid van 92 procent”
  Het Cubaanse kandidaat-coronavaccin Abdala haalt een doeltreffendheid van 92,28 procent na injectie van drie doses. Dat zegt het lokale laboratorium dat het vaccin heeft ontwikkeld. Abdala zit in de laatste testfase en zou van de Cubaanse autoriteiten officiële goedkeuring krijgen tegen eind juni of begin juli.

  Eerder werd ook al gemeld dat het Cubaanse kandidaat-coronavaccin Soberana 02 een doeltreffendheid van 62 procent haalt na injectie van twee van de drie voorziene doses. Het gaat om “bemoedigende” resultaten, omdat het ook rekening houdt met de circulerende varianten van het virus, aldus Vicente Verez, directeur van het Finlay Instituut, dat het vaccin ontwikkelde. De WHO stelt een effectiviteit van 50 procent al voldoende.


  Maak melding

 3. Meneer SOA, bel met je communistische vrienden voor 300.000 vaccins.
  Kijken of we die krijgen, zoals Nederland doet.
  Ik wacht het resultaat van je af.
  Lever je bijdrage en ga naar de gg en gd.
  Vooralsnog is alles ORANJE BOVEN!.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.