Minister Achaibersing: “We hebben gekozen voor het Surinaamse volk”

34
Minister Achaibersingh

“Als wij onze schulden zouden moeten betalen dit jaar, zoals we die zijn overeengekomen, dan kan ik geen salarissen en subsidies betalen. Omdat we niet voldoende inkomsten hebben. Dus er is een keuze gemaakt. We hebben gekozen voor het volk van Suriname, daarom is besloten om voorlopig de betaling van de schulden te parkeren.” Dat zei minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning maandag in De Nationale Assemblee.

De minister is ingegaan op vragen van DNA-leden over de begroting 2021 en het Herstelplan 2020-2022 van de regering. Hij is daarbij breedvoerig ingegaan op het schuldenvraagstuk van Suriname en op welke wijze de regering denkt het schuldenvraagstuk op te lossen.

Achaibersing zegt dat er nadrukkelijk gevraagd is aan schuldeisers om opnieuw te onderhandelden om te komen tot nieuwe betalingsvoorwaarden. “Als we dat niet doen dan hebben we een groot probleem, want dan kunnen we onze salarissen en subsidies niet betalen. De schuldverplichting bestaat uit rente en aflossingen”, zegt minister Achaibersing. De bewindsman stelt dat de Covid-19 pandemie ook een hele impact heeft op de economie. Daardoor kunnen bedrijven niet draaien en verdient de overheid minder aan belastingen. De overheid is hierdoor geraakt en inkomstenzijde van de staat is enorm onder druk komen te staan, terwijl de uitgaven groeien.

Toch zegt de minister dat het belangrijk is te weten dat de inkomsten en uitgaven van de staat in balans is. “Wij doen niet aan monetaire financiering en er zijn geen nieuwe leningen afgesloten om salarissen en subsidies te betalen. Dit is al een belangrijkste stap dat we onze inkomsten en uitgaven in balans hebben. Het punt dat goed opgelost moet worden is het schuldenvraagstuk en de regering moet geld zien vrij te maken om te investeren in de productiesector”, zegt de bewindsman.

Volgens de bewindsman heeft de regering reeds geld gereserveerd om te investeren in de productiesector. Hij wil graag investeren in die sector met de zekerheid dat het geld zeker daar naartoe gaat en niet voor andere dingen gebruikt worden. Instituten zoals de Nationale Ontwikkelingsbank worden klaargemaakt om de gelden beschikbaar te stellen aan de productiesector.

Minister Achaibersing is ervan overtuigd dat we richting stabiliteit moeten gaan. Sinds de koers op 7 juni is vrijgelaten, is de koers redelijk stabiel. Hij vindt stabiliteit erg belangrijk, omdat dit betekent dat wanneer er op het koersenfront stabiliteit optreedt dat dat ook op het prijzenniveau zal moeten plaatsvinden. Mensen moeten volgens de bewindsman weten dat als ze naar de winkel gaan dat de prijzen niet weer gestegen zijn. “Wij werken er hard aan om de stabiliteit te brengen en die te behouden. Maar we hebben nog een inhaalslag te maken. Ik erken dat de mensen het moeilijk hebben, want de inflatie is geweest en de koersen zijn gaan lopen. Dat stukje inhaalslag moet nog gemaakt worden”, zei de minister. De regering zal de samenleving blijven ondersteunen en er wordt aan bedrijven gevraagd om ook hun personeel, zover dat mogelijk is, te ondersteunen.
Het is niet de eerste keer dat Suriname een economische klap heeft gekregen. “We gaan dit in stappen moeten doen. 

Ik herinner de mensen aan de jaren 90 waarbij de inflatie een paar honderd procent was, maar stapsgewijs zijn we eruit gekomen. Ik vraag de mensen om mij hierin te ondersteunen om weer de stabiliteit te creëren”, merkte de bewindsman op. De minister heeft in zijn betoog verder aangegeven wat de regering verder van plan is te doen de komende periode en de nadruk gelegd op niet slechts de financiële cijfers maar ook de institutionele versterking. Er is onder andere aangegeven hoe de belastingdienst te versterken naar een hoger niveau zodat de belastingdienst het werk op een professionele en moderne wijze kan doen, haar klanten kan bedienen zoals dat hoort en daardoor de inkomsten van de staat binnen kan komen.

Minister Achaibersing heeft ook aangeven dat er geld vrij is gemaakt om bijvoorbeeld de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD), waar zoveel onderzoeken nu naar toe gestuurd worden, ook te versterken met accountants en het aantrekken van assistenten op hoger niveau. Er is cijfermatig aangeven hoe de regering stapsgewijs de plannen zal uitvoeren. De bewindsman liet weten dat er een begrotingstekort is en dat gekeken moeten worden op welke wijze dit tekort opvangen zal worden. Hij is ook ingegaan op de sociale maatregelen, het sociaal vangnet, wat er is uitgerold en wat nog komen zal.


34 REACTIES

 1. En dan te bedenken dat in diezelfde DNA waar deze minister tekst en uitleg geeft, de veroorzakers van alle ellende als judassen zitten met goed gevulde magen en dikke bankrekeningen, terwijl veel mensen grote moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.
  Als je tot die groep in de DNA hoort,.. je moet je schamen, op gestolen goed goed rust geen zegen, maar een vloek! Op een dag klopt deze op jou deur…
  Aan alle zeikers, jullie kunnen lezen dat de Minister heeft aangegeven dat het betalen van de salarissen voor deze regering belangrijker is dan het aflossen van de schulden.


  Maak melding

 2. RobG 22 juni 2021 At 14:16
  Ik ben gestopt met het lezen van jou kolder bij ‘Toen deze regering aan het bewind kwam was er genoeg geld in kas. Ruim 600.000.000 US dollars’

  En die kwam zeker uit jou hoge hoed. Dat is meer dan Vene en Telting voor de ndp hadden achtergelaten….
  Het is voor ons hier op wtk. telkens weer een groot raadsel waar je steeds die kolder vandaan haalt. Is faya pepre je bron of komt het rechtstreeks van bron-bere??


  Maak melding

 3. @Robg,

  “Toen deze regering aan het bewind kwam was er genoeg geld in kas. Ruim 600.000.000 US dollars”

  Je bedoelt dat dit geld op de rekeningen van de NDP hufters staan toch Robg??
  En nog veel meer dan dit toch??

  Uit welke soort sperma ben jij opgewekt Rob??
  In ieder geval niet van een mannelijke zaadcel.


  Maak melding

 4. LAUWPIE ALIAS ROBG,

  JE BENT TOCH AFGESTUDEERD ECONOOM AAN DE RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN:

  DEZE 600 MILJOEN USD MONETAIRE RESERVE BESTOND UIT: SPECIAL DRAWING RIGHTS (SDR)100 MILJOEN USD
  SWAPS MET CHINA ONGEVEER 100 MILJOEN USD
  KASRESERVE= GELD VAN BANKEN RUIM 300MILJOEN USD

  ZUIVERE (NETTO MONETAIRE RESERVE)= NEGATIEF

  SOSO KKA U E LEG UIT


  Maak melding

 5. Drs. Knip en Plak vindt geen passende passages meer om die paarse politiek te verdedigen en geeft nu zijn eigen mening en visie. Het verschil is duidelijk te merken.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 6. NDP regering was meer pappen en nathouden zoet houdertjes voor het volk, de zakkenvullers lachen in hun vuistje, terwijl land en volk ten onderging in het drassige moerassen.
  ai mi boi !!!!


  Maak melding

 7. @LPI econoom Rob G: Achaibersing kan liegen maar die CCC status van Suriname heeft hij niet veroorzaakt die is hij komen aantreffen. Je bent eigenlijk geen reactie waard.


  Maak melding

 8. “Toch zegt de minister dat het belangrijk is te weten dat de inkomsten en uitgaven van de staat in balans is.”
  “De bewindsman liet weten dat er een begrotingstekort is”

  als je inkomsten en uitgaves in balans zijn heb je juist geen begrotingstekort.
  deze man liegt dat hij barst

  als je boekhouding in balans is? moet je eerst gaan zorgen dat je meer gaat produceren om een overschot te creeeren, die ergens anders voor gebruikt kan worden.
  enige wat je al een jaar ziet? is dat het zogenaamde overschot al uitgegeven wordt voor dat het gemaakt is.
  een surinamer en geld? sarie torie…. liegen en bedriegen alleen maar, om daarna de eigen zakken te vullen
  en dan weer covid gebruiken om de slechte staat van het land te verklaren.
  dat was al ruim voor covid er was gaande.
  het eigen falen van de regering wordt linksom rechtsom op alle manier maar verduisterd

  er moet geld vrijgemaakt worden voor de productiesector
  en verderop lees je?
  “Minister Achaibersing heeft ook aangeven dat er geld vrij is gemaakt om bijvoorbeeld de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD), waar zoveel onderzoeken nu naar toe gestuurd worden”
  dus geld vrijmaken voor dat clad kan wel maar niet voor de productiesector?
  je hebt niets aan dat clad als je geen productiesector hebt, jij achterlijke agu
  zijn er eigenlijk wel ministers die weten waar ze mee bezig zijn?
  ik betwijfel het ten zeerste


  Maak melding

 9. Het reguliere onderwijs in Suriname of waar ook ter wereld is niet in staat geweest eerlijke mensen te produceren. Kijk bijv. naar de VS. Een directeur (CEO) van CocaCola verdient 60 miljoen dollar per jaar en een gewone arbeider misschien 15.000 dollar per jaar. De CEO verdient 4.000 keer meer dan die arbeider.
  Er is een simpele oplossing voor dit moeder van alle problemen: slechts 4 loonklassen. Niemand zal dan nog de maatschappij kunnen oplichten. Niemand krijgt teveel, niemand krijgt te weinig.
  De vraag is of ‘het volk’ hiermee akkoord gaat. Tot nu toe niet. Dan moet men ook niet klagen.


  Maak melding

 10. Ha,ha,ha.
  Het plan van de minister is al vanaf september vorig jaar in werking. Toen werd er een koers gehanteerd van 1 usd voor 13/14 SRD. Nu hebben we te maken met een devaluatie van tussen de 260 en 300 procent. De realiteit van vandaag is anders. De koers is inmiddels opgelopen naar 1 usd tegenover 24/25 straat koers. De winkelprijzen zijn inmiddels ook gestegen met 300 procent. Het geld van de mensen o.a. hun spaargelden zijn bijna verdampt. En toch durft men de NDP de schuld te geven terwijl dit direct te herleiden naar het beleid van de regering Santokhi. De leugen die de huidige coalitie voor de verkiezingen aan de mensen verkocht wordt nu uitbetaald. De mensen zijn er letterlijk ingetrapt. De situatie is erger dan totnogtoe zichtbaar is. Kinderen doen nu aan sex om aan geld te komen. Steeds meer vrouwen moeten hun lijf verkopen om te overleven. En dan wil men de IMF maatregelen gaan invoeren. Hoelang nog…?


  Maak melding

 11. DiZoBo: geld vrijmaken voor CLAD heeft prioriteit, anders lopen landrovers tot het einde der dagen vrij en blij….er valt daar nog genoeg te confisqueren wat gebruikt kan worden om de productiesector een boost te geven.


  Maak melding

 12. Gemakshalve vergeet RobG dat ook de NDP bijna een deal had bereikt met de IMF. Die deal werd opgeblazen toen de IMF begon te kijken naar het inkomen van de Surinaamse leiders (minsiters, VP, President).
  Deze ‘leiders’ hadden geen trek in bezuiniging op hun riante inkomens, dus werd de deal afgeblazen.


  Maak melding

 13. QQQ..

  Deze Minister Is Een Echte Brada.
  Deze Minister Staat Echt In Het Vuur. In Lands Belang.

  IK Zou Echt Niet In Zijn Schoenen Willen Staan.
  Respect Voor Deze Man

  Blessy


  Maak melding

 14. CLAD wordt versterkt, is dat groot nieuws!!! hebben zij niks beters te melden, bijvoorbeeld, iets wat in de regeringspijplijn zit wat wij nog niet “weten”.
  Alleen maar herkauwen van “bekende” zaakjes.
  Hoe staat het met het “investeringswagentje” ( hoe heet dat model, Surfin of zo iets, ha !!) van Lanti, is dat geldschuivertje al operationeel, komt er geld binnen, wordt er al geld naar binnen geschoven vanuit het buitenland.
  Para express, ik ben net terug van het fietsen, heb je wat info voor mij, jij als “insider”.


  Maak melding

 15. @Krobia, je vertelt onzin. De NDP ging niet in zee met IMF omdat de situatie van de burgers zou verergeren.Moet je zien wat er thans met het volk gebeurd? De regering Santokhi is dodelijk voor het volk. De mensen van Oppenheimer hebben in een rapport geschreven dat de onderhandelaars van de regering Santokhi ( lees minister Achaibersing ) onbetrouwbaar zijn. Een mega blamage voor de regering Santokhi. Schande en nogmaals schande voor Suriname. De regering Santokhi is een regering van pathologische leugenaars. Er worden continu leugens over de vorige regering rondgebazuind. Nu zijn ze door de mand gevallen. Door dit gedrang van de regering Santokhi zullen investeerders wegblijven van Suriname.


  Maak melding

 16. @RobG,

  De situatie van de burgers was toen al erg verslechterd. Vandaar dat de NDP aanklopte bij het IMF. Maar de bezuinigingen op de salarissen van de NDP-leiders was teveel voor hen. Dat is de echte reden van het breken met het IMF.


  Maak melding

 17. @ boesskowtoe
  wat ze tot op heden nog steeds niet gedaan hebben
  vandaar dat ik zeg dat het nutteloos is om het clad extra geld te geven, ze hebben nog steeds niets geproduceerd


  Maak melding

 18. mijn hersencellen sterven af als ik die paarse onzin van robgek lees.
  wanneer gooien ze die randdebiel eens in een inrichting?

  elke keer santokhi dingen verwijten die zijn paarse holmaat allang gedaan heeft.
  santokhi is niet de echte veroorzaker maar zeer zeker gaat hij ook de redder van suriname niet zijn.


  Maak melding

 19. De CLAD en andere instituten worden versterkt omdat de puinhopen / ongeregeldheden te groot zijn.
  Er zijn redenen waarom er vertragingen zijn, dit moet onderzocht worden en openbaar worden gemaakt.

  Zonder onderzoek geen wetenschap !
  Zonder wetenschap geen structurele en duurzame ontwikkeling !

  Niet storen.
  Slim Suriname heeft de leiding.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 20. @RobG
  Even wat input van uit de NDP
  1>> De regering Bouterse was ondanks de giga leningen in april en mei niet instaat om in juni de salarissen te betalen en vroeg Santohki en co om hulp.
  2>> De macht is vervroegd overgedragen omdat zij in juli de salarissen ook niet kon opbrengen.
  3>> De man die alles geregeld heeft is ondertussen 11 maanden zoek.
  4>> Bouterse heeft zelf verklaart dat hij brak met het IMF (Contractbreuk pleegde) omdat hun eisen zijn herverkiezing onmogelijk zouden maken. Hij koos niet voor het volk maar voor zich zelf.

  RobG even feiten checken is uw punt niet want de koers SRD /USD is vanaf 8 juni fluctuerend 0,048 – 0,047 ofwel verbazingwekkend stabiel.
  Uw inflatie cijfers zijn ook banaal en voor iemand die meer heeft dan handelsrekenen op de ULO en aanfluiting van je welste.

  Maar ja u bent bezich met paniek voetbal. Deze regering heeft nog veel oude politiek inzich echter de president en de vice president en de verantwoordelijke ministers komen naar de DNA en leggen verantwoording af.
  Ik moet wel wennen aan het post abdoel tijdperk.
  Maar Adhin doet zijn best hem te overtreffen.

  Het ziet er naar uit dat de afrekeningen er aan komen RobG. De familie B wordt kleiner iets wat in de Narco wereld volgens Netflix normaal is


  Maak melding

 21. Het is gewoon verbazingwekkend wat voor een onzin die RobG en zijn holmaten keer op keer hier zitten uit te kramen. Er is helaas geen hulp meer voor ze.
  Deze vieze vuile paarse rioolratten zitten willens en wetens de zaken te verdraaien en denken nog steeds dat ze zieltjes hiermee gaan winnen. Ze gunnen het anderen niet dat ze het beter doen dan hun paarse trollen. Zogenaamd zijn ze kritisch naar de huidige regering toe.
  Moet je zien in wat voor een ellende ze het land hebben achtergelaten. Dus lopen ze zoveel mogelijk leugens rond te bazuinen. Gek genoeg beginnen ze zelf ook in hun eigen banaliteiten te geloven, hoe meer en hoe vaak je ze ook met harde feiten probeert te corrigeren.
  Maar inmiddels weet het volk wel beter, time will tell.


  Maak melding

 22. Minister, begin de wet te veranderen, waarbij alleen natuurlijke personen vermogensbelasting betalen. Laat ook de rechtspersonen (stichtingen) vermogensbelasting betalen maar rato. Dan zal je zien, hoeveel geld er in de staatskas binnenkomt.
  En zsm afschaffing van de 2e en 3e salaris van alle politieke figuren. Evenals de levenslange salaris voor exministers, etc. Alsook de beveiliging van hen en de dienstautos met chauffeur.
  Ook zsm alle onrechtmatige verkregen staatseigendommen terugnemen ongeacht wie het ook is. Onderzoek de malversaties bij parastratale bedrijven.
  Dus er is genoeg geld op te halen, om niet te spreken over de verdwenen reserves en de dienstautos.
  En nog geldt:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?


  Maak melding

 23. Geachte meneer de directeur zonder bedrijf
  Het is niet ongebruikelijk om te spreken van evenwicht op de begroting, ook al is er sprake van een tekort. Het tekort valt dan binnen de gestelde grenzen. (bijvoorbeeld 3%).
  Hetzelfde geldt voor de betalingsbalans (export/import)
  Verder schrijft u dat er wel geld voor het een en niet voor het ander wordt vrijgemaakt, ook dat is te begrijpen het is een politieke keuze, daarmee wil ik niet zeggen dat dit ook mij keuze is. Politici moeten keuzes maken. Tot nu toe een oprechte minister
  U schrijft ook
  een surinamer en geld? sarie torie…. liegen en bedriegen alleen maar, om daarna de eigen zakken te vullen.
  Helaas helaas.
  Ik ben in mijn gehele leven nog geen betrouwbaar persoon tegen gekomen en dan heb ik het niet over kleine leugentjes, zoals je haar zit leuk terwijl het niet zo is. De een liegt over geld de ander over iets anders. Het zei zo

  Het artikel
  Drie punten uit het verslag vallen mij op, naast de niet zo fraaie kop – wij hebben gekozen voor het volk-. Dus de ndp niet?
  Ok, het is duidelijk dat velen hun zakken behoorlijk hebben gevuld, laat daar geen twijfel over bestaan, maar zijn er geen dingen voor het volk gedaan? Aan zij die menen van niet, wil ik vragen om hun bedrijfseconomische bril af te zetten en een sociaal economisch bril op te doen en vervolgens naar de SLM te kijken
  De drie punten
  1. “Wij doen niet aan monetaire financiering en er zijn geen nieuwe leningen afgesloten om salarissen en subsidies te betalen.
  2. De bewindsman stelt dat de Covid-19 pandemie ook een hele impact heeft op de economie. Daardoor kunnen bedrijven niet draaien en verdient de overheid minder aan belastingen.
  3. Koersstabiliteit

  Om met punt 1 te beginnen . Minister leg mij dan eens uit waarom
  1. de centrale bank halverwege tot eind 2020 (ik heb dit in een eerder stadium bij een ander artikel ook al geschreven)(waterkant.net/suriname/2021/06/13/vanaf-morgen-belegging-in-termijndeposito-cbvs-mogelijk-via-banken/#comment-1661599) de banken een verplichte kasreserve heeft opgelegd.
  a) wat is hiervan het doel geweest?
  Immers het instellen dan wel verhogen van deze kasreserves hebben normaliter ten doel de BESTEDINGS!!!!!!!!inflatie af te remmen. (men wil meer kopen dan er is)
  Hiervan is Totaal geen sprake en het is zeker geen middel om de Kosteninflatie af te remmen. Kortom een zeer domme maatregel! Die kant noch wal slaat bezien vanuit het oogpunt van de centrale bank
  (overigens een half jaar ater klopte u zichzelf op de borst dat u en de governor aan uw betalingsverplichting had voldaan)
  weet u dat hierdoor de rente voor leningen van het bedrijfsleven en consumenten zal stijgen. Gelet op de verminderde bestedingsmogelijkheden van de particuliere sector is ook dit en domme maatregel geweest
  U stelt dat er niet wordt gedaan aan monetaire financiering. Of dit juist is , is maar net de vraag. Ik betwijfel het
  Ik roep in herinnering dat de vorige minister uitleg moest komen geven van leningen gedaan bij de particuliere banken. De VES, bij monde van de heer Ramautarsingh durfde geen uitspraak te doen of er al dan niet sprake was van monetaire financiering; hij verwees naar de heer Tulder, een vooraanstaand econoom. Maar hij zegde toe hierop terug te komen.
  Ik stelde dat er wel degelijk sprake was van monetaire financiering als je leent bij de particuliere banken, maar valt dit binnen het particulier spaaroverschot dan is dit niet het geval. Maar desalniettemin is dit onwenselijk, omdat je de bedrijven van de markt drukt (oa door hogere rente) U doet hetzelfde.
  Kom ik bij uw laatste althans mij bekende maatregel van de centrale bank en de minister van Financiën.
  2. De vergoeding van 20% op termijndeposito’s aan inwoners van SURINAME. Waarom? Het heeft niets met beleggen te maken. U wilt gewoon geld uit de markt halen, waarom? Omdat er zoveel wordt besteed? Haha, of omdat u geld nodig heeft ter financiering van uitgaven (monetaire financiering) of om mensen met voldoend geld aan nog meer geld te helpen?
  Resumerend
  Ik denk dat er weer monetair gefinancierd wordt. Maar aangezien weinig mensen, al dan niet betaald als parlementslid, zich hier druk over maken gaat u gerust verder. De beroemde kruik die te water gaat
  Als ik u een cijfer moest geven dan zou dit een zware onvoldoende zijn

  Punt 2
  Covid 19 en dan met name de economische impact.
  OVERAL ter wereld zijn centrale banken en nationale overheden bezig (geweest) de economie te stimuleren. De centrale bank en de overheid in Suriname konden dit niet doen. Snap ik, maar wat heeft u wel gedaan. Stop met zeggen wat u niet doet, maar wat u wel doet. Ik zal u helpen. U heeft stomweg het beleid van de ndp voortgezet getuige de ingestelde kasreserves en de exorbitante vergoeding op termijndeposito’s die u belegging noemt. Hoe durft u. Kijk, als een bedrijf of persoon de belegger op deze wijze wil naaien dan zeg ik: eigen schuld dikke bult, maar u bent door het volk aangewezen om hen te helpen, niet om een klein groepje te helpen ten koste van een groet groep. Wie betaalt uiteindelijk de 20% vergoeding?
  Leg mij uit waar het beleggingselement zit
  Ook hier een zware onvoldoende

  Punt 3
  Koersstabiliteit
  U heeft het systeem van vaste wisselkoers ( de koers van de $ en de € mocht binnen bepaalde grenzen vrij fluctueren) losgelaten om zelf een acceptabel niveau te bereiken. Snap ik. Dit is zeer goed geweest
  Tot wanneer? U kunt nu toch niet van stabiele wisselkoersen spreken? Indien dit wel het geval is dan verschillen we over wat stabiliteit is.
  Voldoende

  Wat is er goed gegaan; betere betrekkingen met het buitenland. Bereidheid tot hulp aan de getroffenen. Maar dat is geen beleid gericht op verbetering van de economie in de ruimste zin van het woord

  Wat mij verder opvalt is dat u niet schuwt om de bevolking duidelijk te maken in wat voor belabberde staat het land zich bevindt dankzij de vorige regering, Maar net zoals slechte zaken worden ingezet en pas later de negatieve effecten naar boven komen geldt dat ook goede zaken. Pas later komen de positieve effecten naar boven.
  Ik lees steeds minder over zaken aangaande Suriname, maar ik kan mij herinneren dat de VP met volle teugen genoot van een maatregel die door de vorige regering was ingezet, maar als eigen succes worden geïnhaleerd.
  Wees dan sportief, maar ja dat ben ik wel en politici niet

  Excuses voor typefouten. Voetbal kijken en typen is lastig


  Maak melding

 24. @jojo, uw verhaal over het verzoek van Bouterse aan Santokhi neemt niemand serieus. U hebt er een handje van om met deep fake verhalen voor de dag te komen. Er gaan over de vorige regering zoveel leugens rond waardoor je zou geloven dat Suriname de eerste atoombom ter wereld heeft uitgevonden. Uw bewering verwijs ik daarom naar het rijk der fabeltjes. Het verhaal van Achaibersing is een aaneenschakeling van leugens. ‘ Voor het volk kiezen ‘ is een goedkope leugen om de bevolking letterlijk in de maling te nemen. In feite zijn Friends & family verrijkt. Wat men voor de bevolking heeft gedaan heeft niets opgeleverd. Men heeft de bevolking juist verarmd.


  Maak melding

 25. robg maar zo is het wel gebeurt paarse nietsnutter , en jij met de neptitels d.r. en econoom is toch de grootste leugenaar , maar ja je hebt ook de poep je baasje bouta gegeten en ook van boefdraad en van die adhin en zo ben je een leugenaar geworden zwart dropje , o ja die bouva en permasser zullen ook wel die poep van die drie genuttigd hebben en zo is de cirkel rond . jullie paarse ndp-ers zijn allemaal leugenaars , maar wel de rijksten van ons land , behalve boefdraad die is gevlucht , net zo’n lafaard als jou robg


  Maak melding

 26. @WAT, jij bent een onnozele geit die maar wat in de rondte roept.Lees het persbericht dat door Oppenheimer is uitgegeven.Een interationale blamage voor de regering Santokhi.Schandelijk. Het komt samenvattend op neer dat de regering Santokhi onbetrouwbaar is met de informatie die zij aan de geldverschaffers van Oppenheimer heeft verstrekt. Het laag gedrag kenmerkend voor oplichters en bedriegers die verzot zijn op geld, geld,geld. Een ware schending van internationale normen en waarden in de zakelijke dienstverlening.

  Om dit gezichtsverlies te bedekken probeert de regering via de media een offensief in te zetten om goodwill bij de bevolking te krijgen. Neem maar bijv. de draai van 360 graden die men maakt met EBS. Nu wil men ineens gaan luisteren naar de gebruikers terwijl men op het punt stond om de maatregelen in te voeren.

  Ook het leugenachtige verhaal van Jim Bousaid, een van de de VHP onderhandelaars met Oppenheimer loopt over van bedrog. Niet voor niets verscheen Achaibersing bij een persmeeting. De regering krijgt het nog meer zwaarder. Het imago van Suriname is internationaal zwaar beschadigd. De geldverschaffers van Oppenheimer zijn Internationale investeerders. Suriname is door de zakelijke-oplichters-houding van de regering Santokhi op de zwartelijst geplaatst. Mensen zullen bang zijn om in Suriname te investeren.


  Maak melding

 27. hahahahaha, rob, je bent een dombo. Als je een draai maakt van 360 graden, kom je toch op hetzelfde punt terug. Of niet? De volgende vraag: hoe ziet een vierkante ronde tafel uit? leg eens uit, ecognoom?
  En gangsters zoeken gangsters; Oppenheimer zijn allemaal een stelletje gangsters bij mekaar. En je roept anderen onnozele geit. Jij bent de ezel in het verhaal, paarse djamoe ede.
  geef maar eens antwoord op de vraag: PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?


  Maak melding

 28. RobG
  Wat moet het leven zwaar zijn voor u.
  Waarom zou Bouterse vroeger dan wettelijk vereist is de macht over geven aan een regering die volgens u en hem veel slechter is.
  Waarom zou hij drie weken extra het volk vooruit helpen laten liggen en zijn geliefde volk in de armen drijven van fraudeurs en bedriegers.

  Beste RobG u bent een grappenmakker.
  Oppenheimer heeft moeten vaststellen dat de vorige regering haar met een valse prospectus bij de Neus genomen heeft. Als zij haar bondhouders uit moet leggen dat haar risico inschatting niet goed was dan zal zij zich voor de rechter moeten verantwoorden en de schade moeten vergoeden. Zij vecht een achterhoede gevecht.

  Beste RobG de cijfers van Achaibersing komen zijn consistent met de cijfers van Boefdraad en komen bij Bureau Staatschuld Suriname vandaan.

  Dat de dingen niet zo verlopen als bedoeld is begrijpelijk, oude politiek. Laat de slechte ambtenaren maar zitten want de volgende keer stemmen ze op hun nieuwe baas. Haal alleen de slechte baasjes weg en laat hun dealen met het verrotte ambtelijk apparaat. Dan gaat het wat langzamer.
  Bouva wordt er duidelijk nerveus van. Bij de volgende verkiezingen geen stemmen trekkers meer en alleen meelopers.


  Maak melding

 29. @jojo, maakt u maar geen zorgen om mij.Ik geniet van mijn werk en van het leven. De politiek in Suriname is maar een bijzaak waar mijn interesse naar uitgaat. Maar hetgeen u aan het produceren bent over de politiek in Suriname is quasi proza. Oppenheimer heeft over de vorige regering niets negatiefs gezegd. De vorige regering heeft trouw de betalingen / aflossingen verricht aan Oppenheimer. De vorige regering onder president Bouterse was een betrouwbare debiteur. De regering Santokhi heeft zich geopenbaard als een dubieuze / onbetrouwbare debiteur. Met leugen en bedrog wilden Achaibersing en Bousaid in opdracht van de president de firma Oppenheimer op een verkeerd been zetten. Jojo u bent groen en nat achter de oren. U weet niets maar pretendeert goed geïnformeerd te zijn.


  Maak melding

 30. @Louter Posse, ik dacht niet dat men de plannen om de stroom tarieven te verhogen in de ijskast doet. De draai die ze maken is niets anders dan dat men opnieuw gaat kijken naar het voornemen. Idioot wees dus niet voorbarig.


  Maak melding

 31. Robje, liever een idioot dan een ezel. Je gaat nooit in op vragen hier op WTK. Iaaah iaah. Ik heb het helemaal niet gehad over stroomtarieven noch over EBS. U ziet ze vliegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.