VIDEO: Rondleiding bij locatie waar zuurstofcontainers in Suriname staan

11
VIDEO: Geneeskundig Bataljon geeft rondleiding in Suriname

De afgelopen weken is er hard gewerkt om de twee zuurstofcontainers, die Defensie Nederland naar Suriname heeft gestuurd, gereed te krijgen voor inzet. Met de containers kan 93% zuurstof worden gecreëerd en gebotteld in de daarvoor bestemde cilinders.

Defensie heeft deze steun geleverd op verzoek van de minister van Volksgezondheid, op basis van het Convenant Humanitaire Noodhulp. In Suriname kan de medicinale zuurstof goed gebruikt worden, want de behoefte is groot vanwege de vele coronabesmettingen.

Het detachement van het Geneeskundig Bataljon dat zich hiermee bezighoudt, verhuisde onlangs naar een betere locatie en wel bij het Regionaal Wanica Ziekenhuis (RWZ). Adjudant Xandra heeft onderstaand filmpje gemaakt en geeft een rondleiding op locatie:

Bekijk het filmpje hier.


11 REACTIES

 1. Henkes,
  Waar in mijn reactie heb ik het over ziekenhuispersoneel in Suriname? Daarnaast heb ik het over locals en snap niet dat dit bij jou aanleiding geeft om mij te betitelen als iemand met een vooringenomen racistisch smoelwerk.
  De grote pief uithangen in Suriname met jouw remigratie-uitkering; wat dat betreft is de hoge EURO-koers voor jou een leuke bijkomstigheid om anderen nog meer de ogen uit te kunnen steken.
  En neen, ik ben geen ex Surinamer; zelf ben jij een ex Nederlander. Een moraalridder pur sang en ook nog de betweter uithangen hier op deze site.
  PLEUR OP!


  Maak melding

 2. Ann Troewa, zijn de ziekenhuismedewerkers geen lokals en met wie denkt je dat die Bakras te doen krijgen in de korte tijd dat ze in Suriname zijn? En je kan het ontkennen dat je een ex-Surinamer bent, maar dat ben je werkelijk. Ik ben inderdaad als Nederlander geboren in Suriname, maar daar kon ik niets aan doen. Ik weet wel dat er inderdaad Surinamers zijn met een bedenkelijke werkethiek, maar in Nederland ben ik Bakras tegengekomen, waar Surinamers wat dat betreft wat van kunnen leren, maar je zult mij nooit zo horen generaliseren over Bakras, zoals jij dat doet over al je voormalige landgenoten, daarmee implicerend dat jij als ex-Surinamer de grote uitzondering bent. Wel, idioot je mag denken dat je, door af te geven op Surinamers, je witte voetjes kan halen bij je witte meesters, maar ze zullen je toch altijd als een luie Surinamer zien met je blaka Bakra smoel.


  Maak melding

 3. Henkes heeft gelijk, een bakra is een gevaarlijk wezen. zo lang je onder hem staat kan hij je pruimen, maar begin te klimmen. dan haalt hij je onderuit. Hij laat je wel denken dat je mattie bent. Huichelaars. Bij ontslagrondes gooien ze wie als eerste er uit? Ik spreek uit ervaring omdat vel van mijn vrienden dit is overkomen
  Vertrouw ze nooit das mijn advies


  Maak melding

 4. Ann Troewa, ik, minderwaardigheidscomplex? Laat me niet lachen. Ben ik degene die zijn eigen mensen als minder dan Bakras afschildert of ben jij dat? Jij impliceert, generaliserend, dat een paar Bakras, die toevallig geleerd hebben met een zuurstofcontainer om te gaan, alle Surinamers, jouw familie en jij inbegrepen, werkethiek kunnen bijbrengen. Bakras kunnen mij veel leren en ik heb ook veel van ze geleerd, maar niets ten aanzien van mijn werkethiek. Heb je wel eens opgelet wat er met Bakras hun werkethiek gebeurt als de zon een paar dagen schijnt in Nederland?


  Maak melding

 5. ======
  Mix Chick
  21 juni 2021 At 16:07
  Heb meteen trek in antroewa, helaas heb ik die niet in huis😓
  ======

  Antroewa een klein hoopje kost nu 50 srd… Gemiddelde uurloon is tussen de 10 en 15 srd…


  Maak melding

 6. die paarse ratten willen niet dat de Nederlanders helpen en vooral die paarse ratten daar in Nederland he henkes , jij voelt je sterk daar in Nederland he volksverrader , maar het zijn toch wel weer die Nederlanders die de echte Surinamers bij staat vooral op medisch gebied , dus henkes we weten wel waarom je Nederlanders haat , en dat is omdat jou afgod bouta veroordeeld is voor drugssmokkel en hij jou lover vanaf 2010 niets meer met Nederland wilde te maken hebben , als die klojo de laatste 10 jaren investeringen had gedaan voor de medische zorg was die hulp van Nederland niet nodig geweest
  maar nog wat henkes je lover bouta had toch goede contacten met vele schurkenstaten , zoals cuba , venzuela , china , turkije , rusland , marokko en nog veel meer , is jou het niet opgevallen dat deze schurkenstaten helemaal niets gedaan hebben om Suriname bij te staan op medisch gebied , en weet je waarom henkes , die dictators hebben jou lover laten vallen omdat hij de verkiezingen heeft verloren en hem en Suriname niet interessant meer vinden , dus blijf jij daar in Nederland ze maar uitschelden , maar jij komt vandaag of morgen wel iemand tegen die je ……………………………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.