zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieZeven Venezolaanse dames aangehouden om overtreding Vreemdelingen Wet

Zeven Venezolaanse dames aangehouden om overtreding Vreemdelingen Wet

-

Does Travel - naar Suriname

De politie van Nickerie heeft in samenwerking met de afdeling Trafficking in Persons (TIP) op vrijdag 18 juni 2021 een joint-operatie uitgevoerd. Tijdens deze actie is de verdachte met de initialen P.F in een zaak welke in onderzoek is bij TIP, aangehouden in Nickerie, meldt het Korps Politie Suriname.

Deze verdachte, die als taxichauffeur zijn diensten heeft verricht om Venezolaanse dames met een illegale status te vervoeren van Nickerie naar Paramaribo, is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld ter zake mensensmokkel. In deze zaak is de 44-jarige vrouwelijke verdachte W.W op woensdag 9 juni aangehouden en in verzekering gesteld.

Tegen deze vrouwelijke verdachte is er vanaf 3 juni 2021, een onderzoek gaande waarbij slachtoffers van mensenhandel zijn bevrijd uit haar woning te Parmaribo Noord. De inval van donderdag 3 juni werd ook door een gemengd team bestaande uit medewerkers van TIP, Kapitale Delicten en Fraude en Economische Delicten uitgevoerd.

Tijdens de joint-operatie van vrijdag 18 juni jl. is de verdachte A.B in een afzonderlijk zaak aangehouden terzake mensensmokkel, deelneming criminele organisatie en overtreding Wet Economische Delicten. Tijdens een ingesteld onderzoek op een locatie in Nieuw-Nickerie, bleek dat er negen Venezolaanse dames verbleven op het adres, die geen bewijs van legale binnenkomst in Suriname konden overleggen.

Desondanks verhuurde A.B kamers voor deze dames en werd een bar ter plaatse geëxploiteerd. De verdachte A.B kon geen geldige vergunning daarvan overleggen. Een partij alcoholische dranken welke ter plaatse is aangetroffen, is in beslag genomen. A.B is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Zeven van de Venezolaanse dames zijn aangehouden ter zake overtreding van de Vreemdelingen Wet. Aan deze joint-operatie in Nickerie hebben naast TiP deelgenomen de Bikers-unit West en RBT West. De joint operatie vond plaats onder leiding van de GPC Nickerie, hoofdinspecteur van politie Bryan Isaacs schrijft de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. deze dames direct terug sturen naar venezuela de dictator maduro zal ze met open armen ontvangen , misschien wil die dictator wel de tickets betalen , maar de slm heeft geen vliegtuigjes meer dus zal een andere vliegmaatschappij deze dames naar venezuela moeten vervoeren


  Maak melding
 2. Wat ik niet snappen kan is:
  De 44-jarige vrouwelijke verdachte W.W wordt ingerekend omdat zij kamers verhuurde en een bar exploiteerde in een “bordeel.
  Dit nieuws wordt ook gelezen, hoop ik, door de belastingdienst en dus zouden zij hiervan op de moeten zijn dat deze verdachte W.W. inkomsten heeft verzwegen en dus moet de fiscus haar een aanslag opleggen voor verzwegen inkomsten alsook een boete daarbovenop plus de rente over de vordering van de afgelopen jaren.
  Dit geldt niet alleen voor deze WW maar ook voor vele anderen zoals de drugsdealers.
  Zou Suriname helpen aan wat belastinginkomsten uit verzwegen inkomen.

  Chan Santokhi heeft gevraagd om ervaren mensen met een fiscaal en accontant achtergrond om zich aan te melden zodat ze kunnen worden ingezet.
  Dit is een open deur intrappen.
  Vraagje voor Chan Santokhi: Waarom wordt op dit moment de belastingdienst niet aangegeven middels richtlijnen (speerpunten beleid) om nu reeds zulke verdachten een ambtshalve aanslag op te leggen?
  Het is alsof Chan Santokhi iets schreeuwt (brand) terwijl dit onder zijn neus plaatsvind (ing barba e brong).


  Maak melding
 3. Beste famiri, weer heel veel oordelende staan klaar met hun commentaar. Als je weet wat er in Venezuela gebeurt zou je anders oordelen. Niet elke persoon die haar lijf verkoopt doet dit uit liefhebberij. Men vergeet dat velen in de prostitutie terecht komen door economisch nood.
  Wees wat barmhartiger, het zal je zus of moeder wezen die dit oudste beroep doet om jou wat eten te geven!!!!!

  Gado de wi gesi man!


  Maak melding
 4. Ai Bram “weer wat barmhartiger”
  Oké je heb gelijk ik zal mijn mati’s zeggen om nu vaker bij die vrouwen langs te gaan.uit barmhartigheid.


  Maak melding
 5. Hebben we die achterlijke harm en harmpie weer. donderop lullo met je famirie, je schrijft ook een lo ka niemand wil je famirie zijn klojo


  Maak melding
 6. Ai boi onder maduro de varken van Venezuela, hebben de mensen heel veel te lijden, overal worden de mensen als honden behandeld als men zoek naar een nieuwe bestaan, voorbeeld Syrië die worden in Turkije Libanon als overlast gezien, Suriname heeft tegenwoordig een strenge vreemdelingen systeem,
  Dat is goed ook, anders zou het land vol zitten met vreemdelingen, mensen smokkel is een grote crime, dus ww ,zal zeker denken, spijt komt na de zonde, mik a go sdong ,laat ze haar dus die ww een beroep motjo laten werken in de gevangenis, zij heeft eerder vrouwen geronseld, dus laat haar het echte beroep beproeven, goed zo Surinaamse kps,
  Mensen smokkelen moet afgelopen zijn??


  Maak melding
 7. @Bhanumati

  Nog steeds leven in India mensen londer armoedegrens. Om in hun levensonderhoud te voorzien prostitueren jonge meisjes al dan niet gedwongen door de familie. Getrouwde vrouwen prostitueren met toestemming van hun mannen. Deze vrouwen gaan langs de routes staan waar veel vrachtwagens voorbij rijden. De vrouwen worden door vrachtwagen chauffeurs opgepikt om tegen betaling sex te hebben. Dit doen ze uit pure noodzaak om hun gezinnen te onderhouden. Om hun kinderen naar school te sturen. Ik heb te doen met de jonge meisjes, maar ook met de vrouwen. Toch kan ik begrip opbrengen voor de getrouwde vrouwen die dit doen. Voor de jonge meisjes vind ik het verschrikkelijk.

  Ik heb ooit een film gezien dat een vader zijn jonge dochter verkocht aan de eigenaar van een fabriek. Aan zijn dochter had hij verteld dat zij in dat fabriek zou werken en dat hij het grootste deel van haar salaris zou ontvangen voor het onderhoud va de rest van het gezin. De vader had gelogen, hij wist dat zijn dochter in de prostitutie moest werken. De tranen liepen over mijn wangen.

  Maar heb ook gehuild toen ik de documentaire zag over de getrouwde vrouwen die uit pure noodzaak als prostituee werken.

  Dus wat Harm heeft geschreven dat er vrouwen zijn die prostitueren uit pure economische nood, daar sta ik volledig achter.
  Volg je wel het algemene nieuws over de hele wereld?


  Maak melding
 8. @Viyayarni 21 juni 2021 At 10:57
  Ik heb het NIET over het leet wat mensen word aangedaan. Alleen deze klojo heeft op een dag besloten om in navolging van anderen die hun reactie beeindigen met een standaard zin, zelf te beginnen met een standaard zin. Een zin die NERGENS op slaat zeker als je ziet hoe we elkaar hier volledig de grond in boren. Ik erger me aan deze klojo, die er helemaal niets van heeft begrepen, Vogens mij hebben anderen hem hier ook al op gewezen, maar deze klojo heeft een bord als kop
  Neks geen beste famirie hier
  Ik ben het VOLLEDIG met jouw eens in al je reacties.


  Maak melding
 9. Iedereen, behalve Harm en Roman schijnen te vergeten dat deze Venezolaanse vrouwen slachtoffers zijn van de beroerde toestand in Venezuela, gecreeerd door Bouta’s grote vriend Maduro. Hoe zouden jullie, als Surinamers, het vinden als onze Surinaamse moeders, zusters en dochters, door armoede gedreven, Suriname moesten ontvluchten om vervolgings door harteloze figuren in het buitenland als seks-slavinnen uitgebuit te worden? En als je bij het lezen van dit verslag, op de eerste plaats denkt aan gederfde belastinginkomsten voor Suriname, ben je geen haar beter dan een hoerenmadam of pooier.


  Maak melding
 10. Ik reken mezelf beslist niet tot iedereen die geen begrip heeft voor vrouwen die uit noodzaak moeten prostitueren of zodanig worden gemanipuleerd dat ze niet anders kunnen. Mijn hersenenen zijn niet zo narrow minded.


  Maak melding
 11. Ok. Maar veel Surinaamse (jonge) dames doen het vrijwillig en niet uit armoede. Door de crisis zullen er nu wel gevallen tussen zitten die hun gezin willen onderhouden.

  Van Venezuala is nog wel te begrijpen. Maar in andere landen zoals Brazilië en Dominicaanse Republiek is het zowat standaard dat vrouwen, vaak al op zeer jonge leeftijd, hun lichaam verkopen.

  Als het hun eigen keus is dan moeten ze het zelf weten. Maar dwang is niet goed te keuren, geestelijk en lichamelijk zijn ze tegen hun 30ste al “opgebrand”.

  Als ik me niet vergis, heeft Bangla Desh het grootste bordeel van de wereld. Het is een aparte stad waar meisjes vanaf 10 of 11 al door familie worden verkocht aan de bordelen. Om zich vrij te kopen moeten ze dus jaren lang werken.


  Maak melding
 12. Beste mensen,

  Iemand misbruikt mijn naam, Bhanumati, hier.

  Bhanumati 21 juni 2021 At 09:58 en
  Bhanumati 21 juni 2021 At 11:30 zijn niet mijn reacties.

  Ik hoop dan maar dat hij/zij er genoegen aan beleeft, want wanneer zijn identiteit in het echt gestolen wordt, zal hij dat vast niet leuk vinden.
  Nou is dit slechts een alias, maar hij/zij zaait wel het kiem van karma voor zichzelf dat zijn/haar echte identiteit wel eens gestolen zou kunnen worden. Hij/zij solliciteert ernaar bij God. Ik hoop dat deze beste heer/mevrouw dat beseft.


  Maak melding
 13. Bhanumati 22 juni 2021 At 17:21

  Is niet mijn reactie.

  Ik vermoed wel uit welke hoek het komt. Van een moslim die vroeger reageerde onder de naam Baba Sy, daarna Baba Sai.
  Als je iets schrijft over moslims, dan kaapt hij gewoon jouw naam. Waterkant werkt helaas niet met het checken van de e-mailadressen bij de reacties, terwijl je dat wel moet invullen. Strange! Tenzij het iemand van Waterkant zelf is!! Ook dat kan!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES