Weer 11 coronadoden op 1 dag genoteerd in Suriname

23
dood na COVID-19 besmetting
Archieffoto: coronadode in Suriname.

In Suriname is het aantal mensen dat is overleden na besmetting met het gevreesde coronavirus, in 1 dag gestegen van 443 naar 454. Dat betekent dat er zaterdag 19 juni maar liefst 11 coronadoden zijn geregistreerd.

Dat blijkt zaterdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt dat het aantal nieuwe besmettingen zaterdag iets is gedaald: 172 nieuwe gevallen na 447 swabs in 24 uur. Een dag eerder was dat 215.

De opnames in het ziekenhuis en ICU zijn helaas ook weer gestegen. In het ziekenhuis is het aantal gestegen van 236 naar 243 en op de ICU van 35 naar 39.

De hoop is dat de versnelde vaccinatieprocedure het coronavirus onder de duim kan krijgen. Volgens de website laatjevaccineren.sr zijn er op dit moment 165.785 vaccinaties gegeven; 135.354 keer de eerste dosis en 30.431 personen hebben 2 prikken gehad.

De cijfers van zaterdag 19 juni 2021:


23 REACTIES

 1. Het wordt tijd dat de ziekenhuizen en het B.O.G ook gaan vermelden hoeveel van de nieuw besmette en overleden personen wel of niet gevaccineerd waren. Dat zal misschien de Surinamers, die in nep nieuws en de praatjes van de nep.bisschop en niet in vaccinatie.geloven, een beetje gezond verstand bijbrengen.


  Maak melding

 2. Sneller doorprikken. Dat is de enige oplossing. Mensen die weigeren langzaam aan uit de samenleving halen. Die gaan maar lekker samen met elkaar in het bos kruidenthee drinken.


  Maak melding

 3. Door politiek ingegeven motieven zijn veel mensen onnodig komen te overlijden. De regering had het aantal doden kunnen beperken als men eerder ertoe over was gegaan om vaccins te bestellen.Maar door continu te beweren dat er geen geld is dacht men de publieke opinie te beïnvloeden voor eigen politiek gewin. Maar er blijkt voldoende geld in kas aanwezig te zijn. Suriname had zonder buitenlandse steun veel vaccins in een eerder stadium kunnen aanschaffen. Men had ook kwantum kortingen kunnen bedingen.Uiteindelijk is het Nederland die te hulp schoot door overbodig geworden vaccins ter beschikking te stellen. De regering Santokhi is nu bijkans één jaar verkeerd bezig. Hun aanpak brengt alleen maar ellende over het land. Zij zullen een andere koers moeten inslaan en een minder confronterende houding t.o.v. de oppositie moeten innemen.


  Maak melding

 4. Rob g niks anders dan laag,waardeloos mens. Dit is nog steeds de schuld van ndp ratten die covid ontkennen. Zelfs in rijke landen kon men geen vaccinaties bestellen. En jij komt vertellen dat de 3e wereld land dat Suriname is geworden onder ndp,makkelijk vaccin kon kopen. Hoe kom je op zulke onzin?


  Maak melding

 5. “Maar er blijkt voldoende geld in kas aanwezig te zijn”.
  Het “blijkt”.
  Op 25 – 05 – 2020, ” BLEEK” ,dat Suriname, leeggeroofd was!
  Nu, nogsteeds heeft, het land Suriname geen geld.

  Nu onze regering, haar best doet om iedereen tevreden te stellen.
  Moppert men dat er geld is.
  Ik weet niet waar het is? Maar weet waar het gebleven is!

  Nu pas zijn velen wakker geworden, in nood verkeert gaat men schreeuwen.
  Samen, komen we eruit.
  Maar onnozelen hebben het woord
  ” SAMEN ” laten vallen.
  Het is vervangen door ” jullie bekijken het maaaaaaarrrrr”.


  Maak melding

 6. Rob g kent geen schaamte en zelfrespect. Alleen lage mensen die over lijken gaan daar staat hij als laffe rat achter. Ik zeg dit soort verkoop zijn eigen familie. Het soort dat met de vijand zou heulen en niet zal vechten. Landverraders ten top en hier de Surinamer uithangen die gestudeerd heeft. Ordinair asociale klootzakken zijn het.


  Maak melding

 7. RobG, als wat jij beweert waar is, dan is het voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid dat een politieke partij, die het moet hebben van vrije en geheime verkiezingen, denkt dat er politiek gewin te behalen is als ze het volk vertellen dat er geen geld in kas is en dat het volk daarom maar dood mag gaan door een of andere ziekte, op het moment dat zij het voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 8. RobGay….aso…

  een leeggeroofde staatskas en 3,3 miljard aan schulden achtergelaten door de paarse Bouta-maffia.

  Een zelfbedachte “econoom” als jij heeft geen enkel benul dat je dan niet meer kunt investeren.

  Als domheid pijn doet, zit jij de rest van je kansloze, a-sociale leventje aan de pijnstillers.

  B.t.w.,……vliegtuigjes al gespot??…lulhannes.


  Maak melding

 9. robg, waardeloze viezerik, dus jij vindt het prima dat erveel covid doden zijn, kunnen we ook wel voorstellen als je smoorverliefd bent op een massamoordenaar die deze ellende heeft veroorzaakt en dan de schuld bij een ander leggen , covid is ook een massamoordenaar en robg die wilt graag een date met jou, nou slampamper doe het , doe het , doe het


  Maak melding

 10. Dit is heel erg voor zo een klein gemeenschap.
  ANGST doet wat men mensen, geef meer voorlichting en angst wegnemen is heel belangrijk.
  Negatieve informatie komt eerder bij de mensen dan de voordelen van vaccin.

  Ben benieuwd of de mensen die dood zijn de hulp hebben gekregen die ze nodig hadden???
  Je hebt een EED afgelegd en mag mensen geen levensreddende hulp weigeren ongeacht of ze prik hebben genomen of niet.

  Mensen gebruik je verstand.


  Maak melding

 11. ROBG SOA, tuurlijk zijn er onnodig veel mensen gestorven door politieke ingegeven motieven van de sloebers en jij persoonlijk.
  Toen men moest handelen, was men bezig met het uitdelen van paketten om het stemvee bij elkaar te drijven en zelf op de dag van de verliezen met geld te strooien. Zie jij het nog voor je, fatu Bull die vanuit haar auto net geld strooide.
  Haal je kop maar uit de gat waaraan die is vastgezogen.
  Geen wonder dat er alleen maar troep uit je scheur komt.
  Ga maar naar de gg en gd en laat je onderzoeken, mogelijk heb jij een gevaarlijke SOA opgelopen.
  Denk niet dat jij, je kop in de kont van CHAN kan steken en straks blaten, dat het door hem komt, dat je de Soa hebt opgelopen.


  Maak melding

 12. @Henkes 20 juni 2021 At 03:47
  Het wordt tijd dat de ziekenhuizen en het B.O.G ook gaan vermelden hoeveel van de nieuw besmette en overleden personen wel of niet gevaccineerd waren.
  ================================

  Dat is al een paar keer door minister Ramadhin vermeld. De doden vallen onder niet gevaccineerden.


  Maak melding

 13. Ronald 20 juni 2021 At 15:21
  @Robles,

  Ben je familie van Dr. Mengele? Hij hield er ook zulke gedachten op na
  ===================

  Mensen zoals u houden een hele maatschappij gevangen. Met uw gedrag houden we lockdowns en blijven er nieuwe varianten ontstaan. Als het aan mij zou liggen werden de maatschappelijke en economische kosten die ontstaan door dwaallichten zoals u verhaald op mensen zoals u. Om te beginnen om mensen zoals u geen medische zorg meer te geven als u toch de IC nodig heeft. Dan neemt u maar lekker uw potje vitamines en uw Facebook wijsheden en dan is dat IC bed voor mensen die de wetenschap wel serieus nemen.


  Maak melding

 14. @Ronald 20 juni 2021 At 15:21

  Even ter aanvulling met uw Mengele beschuldiging. Want ik ben warhoofden als u zat. Brazilië. In 2018/2019 zijn er 34000 mensen overleden een influenza.
  In 2020/2021 zijn er inmiddels 500.000 mensen overleden aan Covid en ze verwachten dat dit oploopt naar 700.000 a 800.000. En dan hebben we het nog niet over de mensen die het wel overleven maar kampen met een post covid syndroom. Van alle mensen die met corona in het ziekenhuis hebben gelegen houdt meer dan de helft langdurige klachten. Bij mensen die milde klachten hebben gehad is dit één op de vijf. Dus wie is er nou een Mengele. Ik die vind dat je zo snel mogelijk een bevolking wil laten vaccineren om een enorme ramp te voorkomen of u die liever op basis van desinformatie deze ziekte wilt laten uitrazen. U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd. Geloof me. Zoek hulp.


  Maak melding

 15. @ariman 21 juni 2021 At 14:29
  Iedereen mag zeif beslissen hoe hij zijn leven wil beeindigen met of zonder corona.
  =================================

  Dat zou je op eerste gezicht denken. Maar mag je zelf ook beslissen om een gevaar te zijn voor anderen? Gaat jouw individuele belang boven het belang van anderen? Moet iemand die geen vaccin kan krijgen om medische redenen maar de rest van zijn leven binnen zitten omdat anderen vinden dat ze het recht hebben om besmet rond te lopen?


  Maak melding

 16. Door influenza sterven voornamelijk mensen van 65 jaar en ouder met een broze weerstand. Maar ook jongere mensen die onderliggende problemen hebben stervan door besmetting met het influenza virus.

  Bij het covid-19 virus sterven niet alleen ouderen met of zonder onderliggende problemen ook jonge gezonde mensen zonder onderliggende problemen.

  Hoewel er overeenkomsten zijn tussen het influenza-virus en het covid-19 virus is de besmetting door het laatste virus dodelijker.
  Overigens zijn beide virussen corona virussen.
  Daarom zal ik niet spreken over corona pandemie maar over covid-19 pandemie die nog steeds heerst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.