Grote COVID-19 uitbraak bij bejaardentehuis Para; reeds 2 inwoners overleden

7
COVID-19 Suriname


Bij een grote COVID-19 uitbraak bij een bejaardentehuis in Para, zijn reeds twee personen aan de gevolgen van besmetting met het gevreesde virus overleden. De directeur en haar partner, personeelsleden en bewoners van het tehuis zijn besmet geraakt.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de directrice M.L. van de week uit het ziekenhuis is ontslagen en een dag daarna naar het buitenland is vertrokken. Enkele familieleden van de oudjes maken zich ernstig zorgen over de situatie bij het tehuis.

Doordat er geen opnames mogelijk zijn in de ziekenhuizen zijn er beademingsapparaten in het tehuis geïnstalleerd en worden de besmette oudjes ter plaatse gemonitord. Volgens een familielid zijn van de 39 oudjes zeker 20 besmet geraakt, waarvan 2 reeds zijn te komen overlijden.

Personeelsleden die wegens hun besmetting thuis moeten blijven, worden niet betaald. Een ingewijde vertelt aan de redactie van Waterkant.Net dat familieleden van overleden oudjes niet eerder op de hoogte werden gesteld over de besmetting. Pas na het overlijden zou bekend zijn gemaakt dat hun dierbare door COVID-19 is komen te overlijden.

De leiding van het tehuis wordt waargenomen door een familielid van de directrice. Hoe het mogelijk was dat de directrice een dag na haar ontslag naar het buitenland is gegaan is vooralsnog onduidelijk. In het jaar 2013 werd het tehuis die ook als seniorenclub wordt beschouwd door de ex-president van Suriname geadopteerd.


7 REACTIES

 1. Marijke Broekhoven, de directrice, getrouwd nu Lont, vroeger gewerkt op het CBB jij vetzak, ga afvallen. Dat je naar het buitenland vertrekt na jou ziekenhuis opname en de hulpbehoeftigen achterlaat, wilt zeggen dat je geen verantwoordelijkheidsgevoel en respekt hebt. Voel jij je niet zwak en ziek en nog belabberd om te vertrekken? Je bent altijd zo chaotisch geweest dus dit verwondert mij niet. Konkru mofo Marijke Broekhoven. Hopelijk laat jij het vieze vet bij jou hals afzuigen in het buitenland.


  Maak melding

 2. Blijkbaar is niemand op het idee gekomen deze risicogroep, seniore burgers bij voorrang te vaccineren. Aangezienq ook de directrice, haar partner en het personeel besmet zijn, is de kans groot dat dit bejaardentehuis gelieerd is aan de kerk van de beruchte nep bisschop.


  Maak melding

 3. Sari Torie

  Corona Is Zich Op Razend Tempo Aan Het Verspreiden. ZIEKENHUIZEN Kunnen De Druk Niet Meer Aan… Dagelijks Zijn Er Gemiddeld 10 Corona Doden EN Boven 250 Besmettingen Per Dag Op Een Bevolking Aantal Van Niet Meer Dan 600.000 Inwoners.

  Wat Doet De Overheid Met Ingang Van Vandaag Vrijdag Geen Lockdown Meer. De Rest Wordt Geschiedenis.


  Maak melding

 4. Whahahaha @Olivia

  Duidelijke taal en het klopt, miss golddigger.
  The Universe works in mysterious ways.

  De overheid moet onmiddellijk de vergunning intrekken en familie (buitenland), red je geliefden haal ze weg.

  Er is een schrijnend tekort aan oprechte eerlijke en kwalitatief goede bejaarden tehuizen. Optie voor een ondernemer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.