Eerder voor moord veroordeelde oud-zwemcoach steekt zus dood

17
Eerder voor moord veroordeelde oud-zwemcoach steekt zus dood
Het lichaam van de 70-jarige Thea Lieveld wordt weggebracht.

De man die gisteren zijn eigen zus aan de Gongrijpstraat doodstak, is de 65-jarige Surinaamse oud-zwemkampioen en coach Ferdinand Lieveld. Lieveld is in 1990 buiten Suriname ook al eerder veroordeeld voor moord, nadat hij een man met 14 messteken om het leven bracht. Daarnaast heeft hij in die periode ook twee andere mensen neergestoken.

Gisteren was het weer raak en was zijn zus, de 70-jarige Thea Lieveld, het slachtoffer. Hij zou haar elf messteken hebben toegebracht na een woordenwisseling en ruzie. De vrouw overleed ter plaatse. De verdachte werd direct aangehouden en is in verzekering gesteld.

Lieveld werd in 1972 in de leeftijdsgroep tot 17 jaar voor het eerst kampioen vlinderslag. In 1974, 1975 en 1976 werd hij Surinaams kampioen in alle leeftijdsgroepen, waarin hij mocht zwemmen, terwijl hij in 1977 de titels op de 100m en 200m rugslag en de 4 × 50m wisselslag behaalde.

In 1978 vertrok hij naar het buitenland om te studeren, waar hij in Italië een opleiding voor zwemcoaches volgde. In 1981 keerde hij terug naar Suriname, maar vertrok weer in 1983. Hij diende daarna in het Spaanse Vreemdelingen Legioen. Uiteindelijk vroeg hij politiek asiel aan in Engeland, waar hij als beveiliger in een nachtclub ging werken.

In 1990 stak hij twee mensen neer bij een nachtclub, waarbij één persoon die hij 14 messteken toebracht om het leven kwam. Hij kreeg hiervoor een levenslange gevangenisstraf in een Engelse cel, waar hij de bijnaam ‘The Enforcer’ kreeg. In die periode viel hij twee cipiers aan, waarbij hij eentje neerstak.


17 REACTIES

 1. In Nederland Betekent 20 Jaar En TBS Met Dwangverpleging..
  Dat Hij Eerst Die 20 Jaar Gaat Moeten Uitzitten. 20×8=160 Maanden Komt Neer Op 13 Jaar Cel Straf En Na Die 13 Jaar Gaat Hij Naar Een TBS Kliniek Om Behandeld Te Worden Dat Duurt Ongeveer 15 Jaar. In Nederland Zou Zo Iemand 28 Jaar Moeten Bromen

  Hij Is Nu 65 Jaar. Betekent 65+28=93 . Als Deze Mafkees In Nederland Zou Vrij Komen Was Hij Minimaal 93 Jaar En Niet Minder


  Maak melding

 2. Chan/ Justitie, de prijzen van alles gaat omhoog dus gelijk ook per ingaande alle straffen omhoog.
  Ik vraag me ook af wat levenslang in Engeland wordt bedoeld


  Maak melding

 3. Jammer dat het zo is afgelopen met onze klasgenoot Ferdi die zich altijd voorstelde als Ferdinand van Arengon. Er lijkt een streep te lopen door onze klas 1 wordt rechter en de ander moordenaar en nog met alles er tussenin. Er moet iets goed geknapt zijn in het leven van deze ooit nette jongen.
  Jammer jammer jammer hoe een mensenleven kan lopen.
  Ik wil hierbij zijn familie (die er nog over is) heel veel sterkte toewensen. En tegen Ferdi Krakti.


  Maak melding

 4. Nou nou nou nou,

  Deze man heeft een hele waslijst aan steekincidenten.

  Hoe hebben die Britten het in hun kop gehaald om die maniac vrij te laten.


  Maak melding

 5. Als Die Maf_Kees 65 Jaar Is En Sommige Geven Aan Dat Ze Een Klasgenoot Van Die Zijn Geweest. Betekend Dat Wij Ook Dicht Bij De 65 Jaar Oud Zijn

  Daar Hoef Je Geen Hoger Onderwijs Voor Gestudeerd Te Hebben Om Dat Te Kunnen Uitrekenen

  Oud Goud Met Paul


  Maak melding

 6. Heel triest dat hij zich zo bedreigd kan voelen door woorden die zijn zus van 70 hem naar het hoofd slingert😒😕. Zo pijnlijk voor meneer🙁, hij moest wel 11 keer steken stel je voor dat ze niet dood zou gaan.
  Deze man is dus zwaar gestoord, en mag vooral nooit meer terugkomen in de maatschappij.😤
  Hoe komt hij trouwens in Suriname, geen grens controle 🤔


  Maak melding

 7. “Gorilla” Lieveld je bent dus een meervoudige moordenaar.
  in 75/76 leek jij al gestoord. en nu je eigen zus doodsteken. ga maar lang je straf uitzitten, is je verdiende loon.


  Maak melding

 8. Ik geef Groot Britanië groot gelijk dat ze deze bloeddorstige moordenaar, na het uitzitten van zijn straf, teruggestuurd hebben naar zijn geboorteland, vooral omdat de kans groot was geweest dat hij iemand uit Groot Britanië had vermoord i.p.v. zijn zuster. En ook wisten die Britten dat deze massamoordenaar zich meer thuis zou voelen in zijn geboorteland, dat op het moment van zijn deportatie geregeerd werd door een nog grotere massamoordenaar.dan hijzelf.


  Maak melding

 9. Hij zal wel tijdens zijn sporttijd wel stimulerende middelen en misschien ook wel drugs gebruikt hebben , dan sterven vele hersencellen af en van het een komt het andere , eens een lieve aardige jongen maar daarna een killer , je eigen zus vermoorden zeg genoeg deze jongen moet uit zijn lijden verlost worden , er zijn spuitjes die zijn probleem oplossen , en zo kan hij nooit meer een ander iets aandoen , als je zo’n man opsluit zullen er veel meer doden vallen.


  Maak melding

 10. @Wat: en zegt weleens MOORDENAARS WORDEN NIET GEBOREN MAAR GEMAAKT. Je weet nooit waar in het leven er iets knakt in een persoon. En deze man heeft op jonge leeftijd in een strak sportregime moeten presteren voor zijn land. Ik ken hem enkel van de schooltijden en toen was hij netals de rest van de klas iemand met idealen en volgens mij was moorden daar niet bij als ik het mij goed kan herinneren. of hij moet zijn rol als Koning Herodes in het Kerstspel teveel geidealliseerd hebben. Het is al met al jammer dat een mensenleven zo dramatisch verloopt.
  @Limbo: is het ook crimineel om een bepaalde leeftijd te bereiken? in dat geval zou ik willen zeggen MAAK JE BORST MAAR NAT.


  Maak melding

 11. Deze man is gewoon een bruut. Het lijkt mij al heel wat om 1 keer in te steken op iemand, laatstaan elke keer dat mes terugtrekken en weer steken. Je bent dan niet goed bij je hoofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.