VIDEO: Sylvana Simons woedend na felle discussie met minister in Tweede Kamer

57
VIDEO: Sylvana Simons woedend na felle discussie met minister in Tweede Kamer

Sylvana Simons heeft gisteren, na een verhitte discussie met minister Ferd Grapperhaus (justitie), de plenaire zaal boos verlaten. De partijleider van BIJ1 had een motie ingediend om onderzoek te doen naar machtsmisbruik, door medewerkers van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Tijdens het debat blijkt dat minister Grapperhaus hier geen gehoor aan geeft. Dit tot groot ongenoegen van de partijleider van BIJ1. “Ik ben ontzettend benieuwd wat er in vredesnaam voor nodig is voordat iemand hier een keer het lef heeft om te zeggen: ‘Ja, daar gaan we eens onderzoek naar doen’, want in het eerste artikel van onze Grondwet staat dat wij discriminatie en racisme niet accepteren‘”, aldus de in Suriname geboren Simons.

Ze schreeuwde daarna nog wat buiten de microfoon om en verliet de zaal woedend.

De beelden zijn hieronder te zien:


57 REACTIES

 1. =Waarom loop ze dan weg???Onproffessioneel gedrag van simons. Als ze haar zin niet krijgt, dansen de poppen.
  Aandacht trekker.

  Simons praat alleen over racisme en discriminatie. Zijn er geen andere belangrijke zaken die ze op de agenda kan plaatsen??


  Maak melding

 2. Typische Surinaamse mentaliteit.
  We zijn vandaag de dag allemaal over de hele wereld, waar je ook bent, wereldburgers, gedraag je er dan ook naar.
  En als je het niet meer leuk vindt, kan je altijd nog naar huis/thuis terug. Heel veel anderen hebben die keus niet.
  Altijd maar jezelf weer die slachtofferrol aanmeten, kijk mij hier, ik ben zwart en die witte man wil weer niet naar mij luisteren, je schiet er geen donder mee op.


  Maak melding

 3. Het heeft nog lang geduurd eer mw. Simons haar ware gezicht liet zien, ze speelt graag toneel en schreeuwt het uit als of ze op de markt staat, sedert ze in de kamer is draagt zo ook plots kleding om te laten zien dat ze een Surinaamse achtergrond heeft.(terwijl we dat allang weten)
  Waar ze ook komt, ze zorgt ervoor dat we haar horen, HET RAAKT ME zei ze ,maar vergeet dat we haar ietsje langer kennen dan vandaag en zelf donkere mannen etnisch profileerde , Mw. krijgt aandacht en een inkomen en dat was haar doel, de publiciteit halen en dat heeft ze bij deze bereikt, maar of het de juiste manier is betwijfel ik.


  Maak melding

 4. Sorry hoor, mevrouw Simons,

  Als u zo reageert en wegloopt, dan verliest u krediet.
  Politiek bedrijven is vragen stellen en als de antwoorden u niet bevallen, dan mobiliseert u voor de volgende vergadering voldoende stemmen om de minister toch te dwingen uw motie uit te voeren.
  Maar boos weglopen dat is een kleuterschool mentaliteit en wekt alleen maar de lachspieren op.
  Pak het voortaan professioneler aan.
  Succes.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 5. Ter illustratie: “VIDEO: Sylvana Simons woedend na felle discussie met minister in Tweede Kamer”.

  Pardon, volgens mij was het echt Simons die met zichzelf in discussie was.
  De minister over motie 9 en 10: “Ik zie geen enkele aanwijzing voor onderzoek naar….dus die moet ik echt ontraden”.

  …..en toen brak de spreekwoordelijke “Surinaamse hel” los.


  Maak melding

 6. Ik ben weleens door een blanke gediscrimineerd, jazeker, ben het al gewend. Is hier structureel iets aan te doen? Weet ik niet. Maar ik ben nooit bestolen, beroofd, overvallen, gestoken of verwond door een blanke en leef gelukkig in dit witte koude land.

  Altijd beter dan Suriname, waar ik ben overvallen, beroofd, mishandeld, gestoken door een bepaald bevolkingsgroep. Voor mij is de keuze snel gemaakt.


  Maak melding

 7. Sylvana is boos. Ze maakte op zich een goed punt in haar relaas. Ze had alleen niet boos weg moeten lopen. Die witjes houden niet van boze zwartjes…


  Maak melding

 8. Slachtoffer van roofoverval 17 juni 2021 At 15:19
  Is hier structureel iets aan te doen?

  Je zal het nooit winnen, want zo zit het systeem hier in elkaar.
  Off topic:
  Jou pseudoniem deed mij al vermoeden dat je een dergelijke nare ervaring in su hebt gehad. Lijkt me een traumatische ervaring en ik kan me heel goed voorstellen dat je het dan helemaal hebt gehad met het land en die specifieke bevolkingsgroep.
  De toegenomen criminaliteit onder die bevolkingsgroep, is dat de reden dat ik de komende jaren liever wegblijf. Ik heb een goed leven hier, heb straks een prima pensioen en wil daar nog lang van genieten.


  Maak melding

 9. Simons was buiten de orde. De Minister ontraad van uit zijn zienswijze een motie. Het is niet zo dat hij het onderwerp niet serieus neemt en ontkent dat er dingen fout gaan. Hij maakte wel een punt dat een enkele publicatie of een melding voor hem geen structureel probleem bewijst,

  Simons kan antwoorden door in de kamer een meerderheid voor haar motie te vinden bij de stemming. Zij kan goed argumenteren maar moet niet gaan stampvoeten voor elke reactie van een minister die aan de andere kant van het spectrum staat, Typisch symbool gedrag.


  Maak melding

 10. Wat heeft dit met Suriname te maken? Het zijn toch Nederlandse volksvertegenwoordigers, die in debat gaan? Wij hebben hier onze eigen DNA? Die mevrouw is een gekleurde Nederlandse . Dus graag NIET meer plaatsen moderator. Dank U wel.


  Maak melding

 11. lachwekkend hoe sommige reacties racistisch zijn in een onderwerp dat over racisme gaat

  etnisch profileren is een onderdeel van het profileren zelf.
  een manier om een grote groep sneller kleiner te maken.
  overal wordt op geprofileerd alleen de gekleurde bevolking maakt er weer een probleem van dat het op hun kleurtje gaat
  terwijl dat juist de grootste groep met criminelen is.

  mag er straks ook niet op roodharigen geprofileerd worden als de gezochte rood haar blijkt te hebben???
  diep triest met de intelligentie weer hier


  Maak melding

 12. Slachtoffer van een roofoverval, ik ben blij voor jou dat je een goed leven hebt in Nederland. Zelf heb ik ook jarenlang in Nederland gewoond, gestudeerd en gewerkt. Ik was nòoit ongelukkig in Nederland, maar ook nooit echt gelukkig. Teruggekeerd in Suriname, voel ik me ook nooit ongelukkig, maar soms voel ik me in Suriname, ondanks alle @#$% hier heeel erg GELUKKIG en dat gevoel heb ik in Nederland nooit gehad.


  Maak melding

 13. Boos weglopen is goed. Je kunt beter boos weglopen dan er staan en emotioneel onverantwoorde dingen roepen. Alleen mensen die zichzelf goed kennen lopen boos weg. Anderen blijven staan en maken hun zaak dan alleen maar zwakker en zwakker.
  Douane, Politie, Belastingdienst, AIVD, Ambtenarenapparaat, Diplomatieke Dienst, ze doen allemaal aan etnisch profileren. Blijken ze toch een fout gemaakt te hebben, dan moet men meermaals hemel en aarde bewegen om het te laten herstellen. Zelfs dan lukt het niet goed. Zoals de Kinderopvangaffaire laat zien waar vnl mensen met een buitenlandse achtergrond het slachtoffer werden van de Belastingdienst en het ambtenarenapparaat die de boel frustreerde.


  Maak melding

 14. Zij vertoont de mentaliteit als tigri barba van suriname 🇸🇷 in de DNA. Als zij haar zin niet krijgt dan maar weglopen. Dus weg van de minste weerstand kiezen.


  Maak melding

 15. Nou, nou. Wat een Sylvana haat hier opeens. Ze heeft gewoon een duidelijke mening en mag die ventileren. Verder loopt ze niet boos weg want de zitting is namelijk 30 seconden later afgesloten. Dus ze is gewoon weggaan.

  Maar goed het is duidelijk. Op WTK zitten blijkbaar allemaal boze VHP-ers die in Nederland het liefste Baudet of Wilders zien. Die zelfde Baudet die overigens wel regelmatig boos is weggelopen of überhaupt nooit komt opdagen behalve om een populistisch trucje uit te halen.

  Jullie moeten je allemaal de tering schamen om Simons zo weg te zetten. Ze staat misschien voor mijn smaak wat te links van het politieke spectrum maar ze staat er wel. Ondanks doodsbedreigingen en allerlei andere verwensingen vanuit extreem-rechtse hoek.

  Stelletje racisten hier. Bah.


  Maak melding

 16. Robles 17 juni 2021 At 16:49

  Alles over een kam scheren, getuigd van grote kortzichtigheid…
  Ik heb me nergens in deze posting negatief over haar uitgelaten, maar je weet het zelf,
  we zijn allemaal Surinamers, maar de eenheid is ver te zoeken.


  Maak melding

 17. Ben het nooit eens met haar. Achter elke boom ziet zij een racist staan. Maar moet eerlijk zeggen dat ze nu wel eens helder is in plaats van de drang zich elke keren te moeten bewijzen met veels te ingewikkelde woorden waar de gemiddelde mens niets van begrijpt…Dus misschien moet ze vaker woedend worden. Dat staat haar veel beter!!


  Maak melding

 18. Bill Harzia 17 juni 2021 At 16:50
  Ik weet 100% zeker dat tenminste 1 minister denkt van hoe is een aap toch in onze tweede kamer terechtgekomen?
  ===========================================================

  Billarzia wat een likker ben jij he..rasitisch varken van het laagste alloooii ….dat je mevrouw SIMONS een aap noemt. Schaam je vies vet hangbuik varken…Jij doet tenminste je naam eer aan LUMMEL..een larve ben je zeker..zwijnekop!


  Maak melding

 19. Boesskowtoe 17 juni 2021 At 17:21
  Robles 17 juni 2021 At 16:49
  ============================

  Mijn reactie geldt uiteraard alleen voor de mensen die hatelijke uitlatingen doen richting mevrouw Simons.


  Maak melding

 20. Wat mij hier opvalt is dat het probleem niet mevrouw Simons is, maar de mensen die kritiek op haar leveren zijn het probleem, dit berust op kortzichtigheid en afgunst.
  Die mevrouw heeft een duidelijke mening en durft haar nek uit te steken.
  Jullie zijn niet anders dan de gekleurde mensen die op Trump, Baudet en Wilders hebben gestemd.


  Maak melding

 21. Pony
  Het is geen Simons haat. Zij is een leuke verschijning en heeft ook best hersens, als buurvrouw zou je best leuk met haar om kunnengaan echter zodra zij haar rol als Bekende Gediscrimineerde Nederlandse gaat spelen verliest ze haar aaibaarheid.

  Simons speelt een rolletje met Simons als product.


  Maak melding

 22. Dit bericht is onduidelijk en zo boeiend dat het alleen in de telegrap staat vermeld.

  Je komt niet zomaar binnen bij het NCTV.
  Driedubbele screening plus assessment, plus psychologische testen etc.
  Met andere woorden je moet bijzonder stevig in je schoenen staan. Sentimenten zijn niet aan de orde.

  Wat is dit;
  “onderzoek te doen naar machtsmisbruik, door medewerkers van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).”

  Je weet van tevoren dat jij je eigen broeders en zusters moet chasnetten. Kun je dit niet verkroppen blijf weg. Dit is geen filantropische instelling, keiharde organisatie. Einde diversiteit en inclusiviteit, het werkt niet.

  Isabella I am with you.


  Maak melding

 23. bollie 17 juni 2021 At 17:56
  Wat mij hier opvalt is dat het probleem niet mevrouw Simons is, maar de mensen die kritiek op haar leveren zijn het probleem, dit berust op kortzichtigheid en afgunst.

  dat is nu precies het geval bij haar.
  wel leuk dat je het de andere kant verwijt…. maakt het ook weer een beetje triest eigenlijk.

  dit hele gedoe is gewoon aandachttrekkerij van trutje.
  ze heeft een motie ingediend, het is grappelul zijn taak om zijn inzicht er over te geven.
  en later stemt de 2de kamer er over.
  dus het enige wat trutje hoeft te doen? is genoeg stemmen mee krijgen voor haar motie.
  maar daar zal het probleem wel beginnen? die krijgt ze waarschijnlijk niet, dus probeerd ze het op deze manier af te dwingen.
  dit filmpje is gewoon toneel van haar, en degene die zeggen dat ze professioneel is weggelopen? en dat commentaar van haar dan terwijl ze wegliep??
  goh dat was professioneel zeg……. leer eerst de betekenis van het woord voor je het gebruikt
  verder dan dom politiek uilskuikentje zal ze niet komen
  want het draait bij haar altijd om hetzelfde, iets wat ze prive vaak genoeg zelf gedaan heeft.


  Maak melding

 24. Esmerald:

  ik ben erg benieuwd hoe het vandaag met je vooronder is gesteld! Is de windrichting vandaag iets gunstiger dan de afgelopen dagen?….zullen jouw omstaanders trouwens erg appreciëren! Je merkt, dat ik erg met je meeleef 😁!


  Maak melding

 25. Gaat prima xavier.
  Jan-Peter en ik hebben regelmatig gesek-st, 28 gr maakt je hitsig. Se-ks, druks & rock en roll op het naaktstrand(lekker rustig, geen allochtonen). Aan te bevelen.
  Dus maak je niet druk om mijn onderstel.
  En.. hoe’s met jou, krijg je hem nog een beetje omhoog… (retorisch).

  Phoehoehoe, je hebt lang geloerd op een reactie van mij, ergens, want je bent er als de kippen bij. Heb je meestal met masochisten.

  Denk dat wkn dit srt reacties super boeiend vind, sek-sis-me, vrouwen bashers.
  Dus 💯 dat je reactie blijft staan.
  Se-ks verkoopt.


  Maak melding

 26. Niet afdwingen om gekluisterd te worden en gaan voor de meerderheid, maar weglopen is in dit geval ” zwakte van haar. Niet capabel voor praktiseren.


  Maak melding

 27. Waarom weglopen en schreeuwen, iemand rechtstreeks ter verantwoording roepen, haalt meer uit dan schreeuwen en weglopen. Dat schreeuwen is echt Surinaams🙄, zo hopen ze woorden kracht bij te zetten.😏 En als je wegloopt heeft de tegenpartij lekker een makkie, hij/zij hoeft dan niet verder in discussie, en jou zwakheid en onvermogen is een feit.


  Maak melding

 28. HongKongFree 17 juni 2021 At 15:33
  @@Sylvana is boos. Ze maakte op zich een goed punt in haar relaas. Ze had alleen niet boos weg moeten lopen. Die witjes houden niet van boze zwartjes…@@
  Hongkongfree, helaas niet alleen de witjes, maar ook haar eigen……………🙈🙈

  JoJo 17 juni 2021 At 18:32
  Pony
  @@Het is geen Simons haat. Zij is een leuke verschijning en heeft ook best hersens, als buurvrouw zou je best leuk met haar om kunnengaan echter zodra zij haar rol als Bekende Gediscrimineerde Nederlandse gaat spelen verliest ze haar aaibaarheid.@@

  JoJo, de vele reacties geven een ander beeld, haat en nijd heeft vele gezichten.
  JoJo, u schrijft over mevrouw Simons, ‘leuke verschijning, heeft ook best hersens, kan leuke buurvrouw zijn’, maar………….en nu komt de uitsmijter, als BGNster niet meer aaibaar. Weet u hoe het bovenstaande opgevat kan worden!!!!!!!! Het is niet mijn pakkie aan, dus ik zeg verder niks.

  Overigens is het een plenaire vergadering ( is een voorvergadering met de woordvoerders van alle politieke partijen in de tweede kamer) geweest, geen tweede kamer vergadering. In een plenaire vergadering gelden er andere regels, (deze voorvergadering is gehouden in de zaal van de tweede kamer vanwege Corona). Je kunt makkelijker hier boos weglopen, in een normale tweede kamer vergadering zou mevrouw Simons het nooit doen, wordt dit wel, hier op WKT, goed beseft.


  Maak melding

 29. Simons….een paranoide gratenbaal en POLITIEK KUIKENTJE vlucht schreeuwend, blerend, gillend en stampvoetend het huis van het volk uit. Hoe respectloos ben je dan. Gewoon door blijven rennen Simons, totdat je weer in je apentuin van herkomst arriveert, waar je als een angsthaas ooit bent weggevlucht. Want in dat land zitten de kogelgaten van 15 politieke moorden en standrechtelijke executies nog in de muur op Bastion Veere. Probeer daar in het huis van volk zo een a-sociale grote bek en wangedrag. Kijken wat er dan met jou gebeurt.


  Maak melding

 30. Je kunt makkelijker hier boos weglopen, in een normale tweede kamer vergadering zou mevrouw Simons het nooit doen, wordt dit wel, hier op WKT, goed beseft.
  wat een lulopmerking, niemand weet wat ze eventueel misschien afhankelijk van enz zou doen
  Wat we wel weten is wat ze gedaan heeft!! dombo
  Bij geen enkele vergadering loop je weg, als je met iemand in discussie bent, behalve als je ongemanierd bent. Voor haar pleit eventueel dat ze boos was. Mag natuurlijk niet maar…ok
  Maar als je nu uren later leest wat een of andere secreet, hier schrijft, dan denk je toch hoe bestaat het, hoe bestaat het dat je het bagatelliseert.
  zal wel aan de opvoeding hebben gelegen, of aan een gebrek hieraan


  Maak melding

 31. Pony 17 juni 2021 At 16:44
  Sabaku, jij hebt een probleem boi, bij elk gedrag van een Surinaams persoon,….
  Sabaku, Jullie zijn gewend geraakt aan de Nederlandse manier van doen, jullie zien niets anders, gaan nog geloven dat het de goede manier is……
  ======================================

  Hé boi, het zit je goed dwars hé? Jij denkt dat ik een probleem heb, niets is minder waar. Integendeel laat het nu net andersom zijn dat ik juist denk dat jij helaas het probleem bent voor jezelf.
  Vooropgesteld dat Ik helemaal niets heb met mevr. Simons en ik gewoon verder mijn mening geef op haar gedrag als persoon. Mag ik even, Ik heb verder helemaal niets verkeerds gezegd over deze vrouw. Dat het als waarheid heel hard over komt kan ik niets aan doen.
  Ze is met haar zelfingenomenheid gewoon een schande voor een deel van de SuriNeds in Nederland, om even in de retoriek van je eigen “plaatsvervangende schaamte” te blijven.
  Dat je het gedrag van mevrouw Simons ziet als niks “anders dan een vorm van normaal politiek gedrag”, dat snap ik wel. Daar verschillen wij behoorlijk van mening, gezien het feit dat je niets anders gewend bent dan de “andere” corrupte manier van politiek voeren zoals uit het parlement van Surinamibo.
  Elke keer dat ik deze vrouw in een debat haar muil heb horen open doen, heeft zij zich een slachtofferrol aangemeten.
  Het feit alleen dat jij jezelf al de vraag stelt waarom Surinamers zo op de vrouw reageren, zou je al te denken moeten zetten.
  Maar nee, je inborst, je reflectie is er alleen maar om anderen af te zeiken. Niet dat men zich daar er echt iets van aantrekt, maar toch.


  Maak melding

 32. @Flyer.
  Sylvana Simons is niet weggevlucht.Ze was een jaar oud toen ze naan Nederland ging met haar ouders.Dat was in 1971 of 1972.Dus voor de decembermoorden.Ze is niet in Su opgegroeid.dus Flyer ga eerst goed onderzoeken voor je een hoop onzin neerkrabbelt!!!


  Maak melding

 33. Esmerald
  Seks…?….waar heb jij het allemaal over?…I only paid a bit of human interest in your specific situation….that’s all….poor Jan-Peter!


  Maak melding

 34. Nee hoor, wim , heeft niks te maken met opvoeding, meer met kennis en perceptie, iets wat jij nimmer zult begrijpen, waaraan het licht weet jezelf wel….
  Wim weet jij wel wat een plenaire zitting in de tweede kamer betekent, zoek het op.
  Trouwens wimpie, wanneer ga je eindelijk beseffen dat je jezelf te kijk zet, door mij elke keer uit te schelden, je begint je als een echt NSBer te gedragen, nog even dan laat je mij waarschijnlijk oppakken en naar Boma brengen.

  Sorry Sabaku, het was niet mijn bedoeling jou af te zeiken, maar ik dacht een patroon te merken in jouw reacties, bij elke acties van Surinaamse mensen richting de Hollanders of de Nederlandse regering.


  Maak melding

 35. Haha, nee ik weet niet waaraan het LIGT.
  Het licht heb je nooit gezien da’s een ding dat zeker is.
  Jij zal zeker de nsb’er herkennen, mijn kunst is ze te ontmaskeren, walgelijk secreet
  Dombo
  Mevrouw Simons had een motie ingediend en vervolgens sprak ze de minister er op aan waarom hij niet van plan is actie te ondernemen. De minister gaf zijn antwoord. Mevrouw Simons vond het schandalig dat er niet wordt opgetreden
  De Kamervoorzitter leidde de vergadering en hiermee de discussie tussen deze twee personen. Het is dan onbehoorlijk om weg te lopen.
  Gewoon onbehoorlijk gedrag op dit moment. Ik snap wel dat jij, ja jij het normaal vindt. Dit zegt meer over jouw dan over mij. Kwestie van opvoeding en het milieu waarin jij vertoeft
  Nietwaar.


  Maak melding

 36. Wimpie, je leest slecht of je bent koppig. Nogmaals, het was geen tweede kamer vergadering, het was een plenaire zitting. De mevrouw die de plenaire zitting voorzat is niet de tweede kamer voorzitter, dat is ene mevrouw Vera Bergkamp. De tweede kamer vergadering over dit onderwerp vindt as dinsdag plaats. Heb je de video niet afgespeeld. Ik zal niet zeggen wie hier de dombo is. hahaha🤡🤡
  Excuses voor de tikfout.


  Maak melding

 37. die sylvanna simons is zeker geen familie van die vorige voorzitster van de DNA hier in Suriname die simons , het liefje van de ndp , die hoefde nooit weg te lopen als haar iets niet beval draaide ze de knop om zodat de spreker niet meer te horen was natuurlijk is dit niet te vergelijken met die bij1 simons maar zij heeft de knop zelf omgedraaid en de zaal verlaten , deze dame denkt dat ze politiek kan drijven , maar niets minder is waar , in de gemeenteraad van Amsterdam stelde ze ook al niets voor , 5 december krijgt ze misschien wel een cadeau van de sint


  Maak melding

 38. T’is wel duidelijk dat 90% hier PVV aanhanger is en niks moet hebben van Sylvana Simons. Ze is te confronterend zeker voor de Surined. Ze komt met haar argumenten en haar stellingen aan jullie veilige positie als knuffelsurinamer van de witte man. En dat willen jullie niet. Sylvana mag alleen maar sexy en knuffelbaar zijn. De witte man behagen. Maar het hem lastig maken mag ze niet. Dan staat heel rechts wit maar ook zwart Nederland op z’n achterste benen. Jullie moeten je kapot schamen. Echt waar. Ik krijg gewoon braaksel in m’n mond van jullie gedrag. Al jullie Surineds zijn gevlucht uit Suriname om liever slaaf te blijven van de witte man in plaats als echte Surinamer onafhankelijk een land op te bouwen. En jullie zijn er nog trots op ook. Gadverdamme. En maar gillen vanaf de Noordzee met jullie kritiek. Stelletje laffe hypocrieten. Jullie zijn geen Surinamers. Jullie zijn gekleurde kazen. Zoek je eigen forum op. Baudet heeft nog wel wat leuks in de aanbieding. Misschien mogen jullie zijn gekleurde speeltje zijn in z’n gedroomde forumland.


  Maak melding

 39. Robles jij houdt niet van witte mannen en ook niet van Surineds en zeker ook niet van de zwarte mannen , dus jij houdt alleen maar van je zelf.


  Maak melding

 40. Mevrouw Simons wordt tekort gedaan. Ik heb haar een aantal keren in de kamer gezien en het verbaast mij, dat zij met zo’n kleine fractie toch zoveel weet te presteren.
  Haar kleding, niets mis mee, behalve de eerste keer, toen had ze dacht ik een spijkerbroek aan. (vond ik niet kunnen, maar dat is persoonlijk)
  Ze drukt haar snor niet, ze is aanwezig (in de ogen van sommigen te fel), maar ze doet het toch maar. Menigeen zou opkijken tegen de gevestigde orde in Den Haag, zij niet.
  Ze kan natuurlijk ONmogelijk van vele zaken op de hoogte zijn, daarvoor ontbreekt haar de middelen om mensen om haar heen te verzamelen, maar wat ze doet en weet vind ik knap.
  Vergeet niet, dat ze het gepresteerd heeft in de Kamer te komen en zich niet te verstoppen.
  Volgens mij doet ze wat ze beloofd heeft

  Boos weglopen kan natuurlijk niet, maar volgens mij is ze niet boos en zeker niet woedend zoals oa de Telegraaf en Waterkant schrijven.
  Ze is wel weggelopen, omdat het antwoord van de minister haar niet beviel, ja dat kan natuurlijk niet, als ik dan toch een minpuntje moet noemen


  Maak melding

 41. Robles 18 juni 2021 At 01:58
  T’is wel duidelijk dat 90% hier PVV aanhanger is en niks moet hebben van Sylvana Simons. Ze is te confronterend zeker voor de Surined.
  ===================================

  Robles, Robles, Rob les, je doet jezelf veel tekort met zo’n kortzichtige veronderstelling. Zorg dat je niet je eigen braaksel weer inslikt, want je zit alleen maar te generaliseren en nonsens hier te verkondigen.
  Zodra anderen een andere mening zijn toegedaan zijn ze plotseling geen Surinamers meer en zit je van alles te roeptoeteren hier.
  Over vluchten gesproken, waar was je zelf de laatste 46 jaar in het bestaan van de Republiek Suriname. Heb je zelf bewust meegeholpen om het land Suriname op te bouwen of kunnen wij je scharen onder die Nyan Patu Kliek van DDB? En als je toevallig zou hebben meegeholpen om het land op te bouwen, dan heb je een verdomde slechte job gedaan. Kijk wat er van het land is geworden na 46 jaar onafhankelijkheid. Shame on you.
  Het zint je niet wat anderen van die Simons vinden, dus zijn anderen de hypocrieten en is dit forum plotseling jou eigendom? Kruip toch alsjeblief weer terug onder die f@king steen waar je vandaan komt.


  Maak melding

 42. Rob less, heet niet voor niets zo hij is de mindere uitvoering van robg
  dr jekyll en mister hide. ze zijn mister Hide als het ze te heet onder de voeten wordt, als je ze iets vraagt. Zoals iemand aan robles vroeg om te tonen wanneer hij kritisch was de afgelopen tien jaar. Gewoon een saka saka dagoe. Die woest wordt als je stelt dat hij homo is. Durft niet uit de kast te komen
  Hij wil liever ro bless genoemd worden. wel, ik bless hem met een vorstelijke ka op zijn kop
  Was hij het niet die “toevallig” op het plein moest zijn voor “zaken” toen de ndp haar kiezers opriep om naar het plein te komen. Honderd duizend man aanwezig las ik hier of zoiets, haha
  Was het niet deze zieke idioot die zijn werknemers vorstelijk betaalde, ondanks dit slechte bewind, onze arts
  Was het niet deze idioot die een ander uitdaagde voor een matpartij. dit doen deze snotneuzen al gauw als ze op woorden een pak slaag krijgen dan staan ze klaar met hun vuisten. Totdat je ze behoorlijk schreeuwt, dan duiken ze weg.
  Als hij kostmisselijk wordt moet hij zijn keel maar gauw dichtknijpen voor z’n stronterij uit zijn bek komt
  was het niet deze zwakzinnige die riep dat boefdraad er verstandig aan had gedaan te vluchten
  Nee dit soort gassies moeten wegwezen en dan durft deze idioot anderen de maat te nemen, hen te zeggen dat ze niet op waterkant moeten komen.
  Lul op klojo


  Maak melding

 43. @jojo, u geeft wederom een verkeerde stand van zaken weer. Het relaas van mevrouw Simons was helemaal niet buiten de orde. Het is toch gruwelijk om te lezen dat aanhangers (bounties)in uw kamp ontkennen dat er sprake is van etnisch profileren bij veel overheidsdiensten in Nederland. Weet u hoeveel mensen kansen worden ontnomen door figuren die vanuit hun machtspositie bij de overheid de dienst uitmaken? Maar het punt van mevrouw Simons was duidelijk. Elke kamerlid heeft het recht om een debat aan te vragen. Simons had een motie ingediend om onderzoek te doen naar machtsmisbruik door medewerkers van de NCTV. Tijdens het debat blijkt dat minister Grapperhaus hier geen gehoor aangeeft. Dit tot groot ongenoegen van de partijleider van BIJ1.

  Sylvana verwoordde het als volgt. “Ik ben ontzettend benieuwd wat er in vredesnaam voor nodig is voordat iemand hier een keer het lef heeft om te zeggen: ‘Ja, daar gaan we eens onderzoek naar doen’, want in het eerste artikel van onze Grondwet staat dat wij discriminatie en racisme niet accepteren’”, aldus Simons.
  “Net als bij het toeslagenschandaal, gaat het hier om levens van onschuldige mensen die het door de overheid moeilijk wordt gemaakt of kapot worden gemaakt. Met als basis etnisch profileren, racisme en discriminatie. Weer moet de burger bang zijn voor de overheid en we hebben gezien hoe groot de schade dan kan worden “. Minister Grapperhaus ontkende aantoonbare feiten en elke vorm van zelfreflectie ging hij uit de weg gaat.


  Maak melding

 44. Die klagers zijn staatsgevaarlijk!
  Klagen in broccoli taal over interne aangelegenheden bij de politiek. Zeer slechte screening vermoed ik.

  Je functie houd in het opsporen van potentiële terroristen en daar past een bepaald plaatje bij.

  Het moet niet gekker worden, geheime dienst die klaagt over machtsmisbruik, want nicht en neef zijn betrapt. Dus af en toe kijken ze door de vingers als iem die op ze lijkt verdacht is, en vervolgens breekt de pleuris uit.

  Inclusiviteit en diversiteit werkt niet. De veiligheid van het land raakt in het geding.
  Ze kunnen het niet aan. Voorbeelden genoeg.

  #Ongeschikt


  Maak melding

 45. Wim, je bent een domme Trol. Je ziet duidelijk het verschil in opvoeding bij de gasten die mevrouw Simons op de hak nemen. Ze lopen alleen maar te schelden als de mening van een ander hen niet bevalt. Vergeet niet dat de anderen ook kunnen gaan schelden, als ze willen, en dan misschien nog erger. Maar het heeft enkele zin, wij kennen elkaar niet, wij zijn schimmen op WKT, alleen idioten van huis uit, gedragen zich zo banaal.
  Sabaku, wat is er mis mee dat Robles het wordt “vluchten” gebruikt voor families die toen bang waren voor hun positie of veiligheid, die na de onafhankelijkheid massaal vertrokken naar Nederland. Nederland het land dat ze toen niet aardig vonden vanwege de kolonisatie, toen zij nog in su woonden. Iedereen heeft zijn eigen herinneringen over de gebeurtenissen, misschien een minpunt voor Robles, dat hij niet zo mogen generaliseren, maar dat is aan hem. Die vrijheid heeft hij. En jij mag ook boos reageren.
  Sabaku, welke “waarheid” over mevrouw Simons, jouw waarheid (roddel en achterklep) zeker.

  Ach, ik zie dat meneer Pico, weer aanwezig is, trilogie uitgelezen, derde deel ‘de heren van de tijd’, U heeft zeker genoten van de schrijfstijl van Eva García als literaire thriller schrijfster. Vraagje: is ze beter dan dé Záfon. Zij werd door literaire vrienden na de dood van záfon aanbevolen. Waarom mijn matige interesse in Heer Pico, ik ben altijd benieuwd naar de persoon die mij voor dombo (walgelijk) uitmaakt, je moet wel heel byzonder zijn.🤷🏽

  Kijk, meneer Pico spreekt uit eigen ervaring, jullie hier op WKT: reageren jullie ook uit eigen ervaring (waarneming)?. (sorry WKT).


  Maak melding

 46. @Franco11,

  Je begrijpt het niet. In het hoofd van minstens 1 minister spookt racisme rond. En zeker in de hoofden van 33% van de Kamerleden. Ik ben daar volledig van overtuigd.
  Doorgaans weten deze mensen zich goed te beheersen in hun uitspraken omdat ze weten dat de camera heel vaak op hen gericht is, maar af en toe heb je een verspreking waaruit blijkt wat ik beweer.
  Vooral bij partijen als de PVV, FvD. Maar ik vermoed ook de MP van hebbende racisme in zijn hoofd. Ik bedoel, als hij ’s morgens begint aan zijn scheerbeurt en in de spiegel kijkt, ziet hij echt geen kleurling in de spiegel. Ie begrijp tok?


  Maak melding

 47. Mooi om te zien dat ik gelijk heb. De Surineds die afstammelingen zijn van lafaards en graag de voeten willen likken van de Hollandse meesters gillen hier het hardst. Ze denken vanachter de hielen van hun koloniale heerser nog te kunnen schoppen naar de echte Surinamers in Suriname. Dat ze ooit gevlucht zijn en nu de vruchten plukken van de rijkdommen vergaard tijdens de slavernij lijken ze te vergeten. Maar elke bountie moet zich realiseren dat elke cent die ze omzetten in het Nederlandse systeem een slavernij deel in zich heeft. Elke Surined heeft niks te vertellen over Suriname. Jullie zijn onderdeel van een koloniaal systeem. Binnen Nederland worden jullie gediscrimineerd. En in Suriname zijn jullie gewoon witte bakra’s.


  Maak melding

 48. Robles 19 juni 2021 At 03:23
  Mooi om te zien dat ik gelijk heb.
  ======================================

  Boi, op basis waarvan denk je weer gelijk te hebben. Komt het soms door die nonsens die je hier zit te roeptoeteren en dat je op basis daarvan jezelf het gelijk geeft? Want ik lees nergens, maar dan ook echt nergens hier dat anderen je ook maar van iets gelijk geven. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn volgens mijn normen nog steeds twee totaal verschilleden dingen, je bent volgens mij veel te slim hiervoor.
  Je weet toch dat mensen die altijd de neiging hebben om zichzelf gelijk te geven, kwetsbare ego’s hebben. Als ze het gevoel krijgen dat hun eigenwaarde in het geding is, hebben ze de neiging om zichzelf groter of slimmer maken dan ze zijn, dus geven ze altijd anderen de schuld. Het is de bekende manier om met onzekerheid om te gaan. Het is helaas ook een vorm van narcistisch gedrag.
  En ja je hebt gelijk als je zegt dat SuriNeds uiteindelijk niets te vertellen hebben over Suriname. Ook niet omdat ze jaarlijks de Surinaamse economie met honderden miljoenen steunen. Let op, ik geef je hier dus gelijk.
  Maar wat ik nog veel erger vind is dat de meeste van jullie soort, de zogenaamde Surinamers, nog minder te vertellen hebben in jullie eigen land en nog steeds als slaven door het leven gaan. Als slaaf van jullie eigen leiders. En dan zal ik het maar niet hebben over het hoog verraad naar jullie eigen medemens, het volk van Suriname, toe.
  Dus nogmaals mijn advies, kruip toch alsjeblief lekker weer terug onder die f@king steen waar je vandaan komt. En neem Pony, die holmaat van je, ook maar meteen mee. Die zit ook maar wat te roeptoeteren.


  Maak melding

 49. @Sabaku 19 juni 2021 At 21:37

  Jouw reactie geeft dus exact mijn gelijk aan. Ik snap dat het niet het verhaal is wat je wilt horen. Maar het is wel exact wat er aan de hand is. Dat is overigens niet mijn keuze. De keuze tussen zelfstandige Surinamer zijn of gekleurde Nederlander die denkt dat hij Surinamer is is de eigen keuze. Maar als je als Surined er voor kiest om te leven, werken en wonen in een land die z’n welvaart te danken heeft aan slavernij dan moet je de Surinamers die niet willen hokken met de oud kolonisten niet de les lezen. Beetje grote bek geven terwijl je profiteert
  van een systeem wat gebouwd is op slavernij en uitbuiting. Officieel Nederlander maar zodra je je bek open maakt wordt je bedreigt en verafschuwd. Zoals Simons dagelijks meemaakt.
  Ik snap wel de keuze hoor. Lekker veilig als ex-Surinamer leven in een land waar ze voor je zorgen. Ik snap die keuze. Maar ga dan niet gillen hoe echte Surinamers het moeten doen. Jullie Surineds zijn namelijk geen Surinamers. Jullie zijn Nederlanders die dezelfde rechten hebben als jullie koloniale heersers. Dat je Sranang kan praten en een kleur hebt maakt je geen Surinamer. Het maakt je als je naar Simons kijkt een 2erangs Nederlandse burger. Ik heb daar verder geen oordeel over. Iedereen moet zelf weten wat hij doet. Maar hang niet de betrokken Surinamer uit met vingerwapperen naar de echte Surinamer terwijl je in Nederland verzorgt bent van de wieg tot het graf. Met je verblijfsstatus als Nederlander en een Nederlands paspoort heb je in Suriname domweg niks te vertellen. Zo simpel is het.


  Maak melding

 50. “Dat ze ooit gevlucht zijn en nu de vruchten plukken van de rijkdommen vergaard tijdens de slavernij lijken ze te vergeten. Maar elke bountie moet zich realiseren dat elke cent die ze omzetten in het Nederlandse systeem een slavernij deel in zich heeft. ”

  hoe dom kan je het maken
  denken dat heel nederland gebouwd is op de slavernij, dan ben je gewoon erg diep triest.


  Maak melding

 51. Verder,
  En in Nederland plukken ze nog steeds de vruchten zonder er iets voor geleverd te hebben.
  En dan durven zij nog aan Surinamers,
  die kritiek hebben op de huidige regering omdat zij de regering kritisch willen volgen, te vragen; wat heb jezelf gedaan voor Suriname, wat is jou bijdrage geweest, kom met voorstellen, is toch een gotspe. Oo shit dit mag ik helemaal niet zeggen. Ik voel me betrapt.🤮


  Maak melding

 52. @Pony, vooropgesteld dat je me niet kent, ga je weer uit van een veronderstelling. voor jou perceptie ben ik in Suriname geboren heb er het grootste deel van mijn leven gewoond. Ben naar het buitenland vertrokken om te studeren en heb een deel van mijn productieve leven gewerkt. Ben terug gekeerd naar Suriname om ook daar mijn krachten gegeven en uiteindelijk de bewuste keus gemaakt om Suriname weer te verruilen voor een plek elders op deze wereld.
  Je aanname, precies zoals die van je holmaten zijn rijkelijk kortzichtig zoals gebruikelijk.
  Als jullie zo over de SuriNeds denken is de vraag “wat onze bijdrage aan Suriname verder is geweest” totaal niet meer relevant. Immers wij, SuriNeds, hebben volgens jullie eigen denken geen enkel bijdrage geleverd aan de opbouw van Suriname.
  Dus, de enige vraag die dan van enige relevatie zou moeten zijn is wat jullie voor het land hebben gedaan anders dan het leeg te roven en je familie en vrienden letterlijk en figuurlijk dag in dag uit te naaien, uit te buiten, op te lichten etc.

  Jullie spreken jezelf met die dommigheid gewoon zelf tegen. “De SuriNeds profiteren van rijkdommen vergaard tijdens de slavernij en tegelijkertijd worden ze gediscrimineerd door de witte Nederlander”.
  Zelden heb ik zo een dommigheid mogen horen en tegelijkertijd ook meteen moeten constateren dat jullie direct of indirect profiteren van alle rijkdommen die de SuriNeds richting jullie bananen republiek sturen. En jullie genieten er lekker van mee wanneer het jullie uitkomt, stuk schorem…
  Ten eerste heb ik mij geen dag gediscrimineerd gevoeld in dit land van de witte man. Immers je gediscrimineerd voelen moet ook zelf in je eigen DNA zitten. En aan de andere kant als er al een beetje kern van waarheid in die stomme redenering van jullie was, zou dit juist een teken van moeten zijn dat het overgrote deel van de SuriNeds extra hard heeft moeten werken om zichzelf te moeten bewijzen om iets van leven te kunnen maken. Wat in hemelsnaam hebben jullie in het leven bereikt, anders dan de boel zitten oplichten daar in het land.
  Aan het eind van de dag hebben jullie met zo’n attitude niets en zullen ook nooit iets hebben. Sorry, ik snap wel dat de hele dag in een hangmat liggen het ultieme genot is voor figuren zoals jullie, maar dat is niet wat elk individu op deze aarde ambieert.
  Jullie zijn duidelijk het voorbeeld van die zielige figuren die in de slavernij zijn blijven hangen en daar een trauma aan over hebben gehouden. Zoals ik al eerder zei is dat jullie allerlei stommiteiten in stelling proberen te brengen om jullie eigenwaarde die in het geding is te maskeren. Net als die Simons, elke keer weer die slaven kaart uitspelen wanneer het jullie uitkomt.
  En die ongeletterde Rob Les blijft maar persisteren in het feit dat ik met mijn reactie zijn gelijk heb bevestigd, hoe dan? Concreet, wanneer ga je dan aangeven op basis van welke van mij stellingen ik of een ander je gelijk zou hebben gegeven. Ik snap wel dat je dat graag wil en wil je dan ook graag gelijk geven, maar dan zal je me toch moeten overtuigen.
  En Rob Les, ik wil verder je ook nog bevestigen dat, naar analogie van je aantijgingen, ik met mijn Nederlands paspoort, zijnde geen verblijfstatus als Nederlander, tijdens mijn verblijf in Suriname, zonder problemen heb gewoond, gewerkt en eigen bedrijven heb gehad. Het enige wat ik hiervoor nodig had was een verblijfsvergunning voor Suriname, als geboren Surinamer niet eens een werkvergunning en natuurlijk belasting betalen. En verder heb ik geen moment ervaren dat ik er niets te vertellen had. Of je moet in dit geval het actief kiesrecht bedoelen, wel een klein beetje kortzichtig niet? Ook hier had ik verder als geboren Surinamer en ondernemer geen last van.
  Ik heb volgens jou in Nederland geprofiteerd van een systeem wat volgens jou gebouwd is op slavernij en uitbuiting. Helaas vergeet je gemakshalve erbij te vermelden dat e.e.a. gepaard ging door elke dag in mijn werkzame leven op te staan en keihard voor mijn boterham te werken. Iets wat begrijpelijk, onbekend klinkt in jou oren.
  Vertel, wat heb jij eigenlijk voor Suriname zo betekend anders dan het elke keer weer te hebben over hoe die witte man je voorouders heeft uitgebuit? Je voorouders draaien zich vol schaamte om in hun graf als ze deze nonsens uit je smoel horen.
  Vragen jullie je dus niet af wat de SuriNeds voor Suriname hebben gedaan. Het is gezien jullie attitude in relatie met de SurNeds totaal niet relevant. Dat hebben jullie inmiddels keer op keer zelf bevestigd. Vraag jezelf af wat jullie met je misplaatste nationalistische loyaliteit in de laatste 46 jaar werkelijk hebben gedaan voor het land Suriname.
  Nee, jullie zijn gewoon heel simpel de verraders van Suriname en proberen jullie konsensi fonfon te maskeren en op anderen te projecteren.

  Rob Les, nog even over je laatste twee zinnen “Met je verblijfsstatus als Nederlander en een Nederlands paspoort heb je in Suriname domweg niks te vertellen. Zo simpel is het.”
  Ik heb nieuws voor je, ik kan altijd wanneer IK WIL ervoor kiezen terug naar Suriname te gaan en al dan niet te kiezen voor de Surinaamse Nationaliteit met even veel rechten als iedere Surinamer.
  Maar jij als verrader van het Surinaamse Volk, tenzij je de boel daar zit te besodemieteren in Suriname met een Nederlands paspoort en je Nederlandse uitkering op kosten van de Nederlandse belastingbetaler, kan helaas nooit en te nimmer Nederlander worden.
  prove me wrong.
  Gaan jullie hier maar lekker over nadenken, en kruipen jullie daarna beiden maar lekker weer terug onder die f@king steen waar je vandaan komt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.