Uitbreiding van het Kinderbeschermingssysteem in Suriname aanbevolen

3
Uitbreiding van het Kinderbeschermingssysteem in Suriname aanbevolen

Op woensdag 9 juni 2021 is mr. Maya Manohar gepromoveerd tot doctor in de Juridische Wetenschappen. Zij verdedigde het proefschrift getiteld: ‘A legal study on child abuse and neglect in Suriname’. 

De aanleiding voor dit onderzoek zijn vooral de hoge cijfers van geweld tegen kinderen geweest, die tussen 2006 en 2018 varieerden tussen de 71 en 89%. Onderzocht is in hoeverre Suriname voldoet aan de verplichtingen uit het Internationaal Verdrag Inzake de Rechten van het Kind welke door de Staat is geratificeerd.

Naast literatuurstudie is er een kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder 129 respondenten verricht. Als belangrijkste aanbeveling is de uitbreiding van het Kinderbeschermingssysteem gedaan.

Dit systeem moet uitgebreid worden met Meldpunten kinderbescherming in alle districten en met een kinderombudsman.


3 REACTIES

  1. Wat een karige bespreking van een proefschrift. Huur desnoods iemand in om het proefschrift te bespreking. Ook het dagblad De Ware Tijd heeft zich hieraan schuldig gemaakt. Aan die zinloze onderwerpen worden meer woorden gewijd.


    Maak melding

  2. Niet te moeilijk gaan doen.
    Leer alle ouders en kinderen het jeugdige leven van The Lord of the Universe, Bhagwaan Shri Krishna. De Srimad Bhaagwatam (Bhaagwad Puraan) verhaalt hier in geuren en kleuren over en wie over het leven van Heer Krishna gedurende Zijn kinderjaren verneemt, zal nooit meer een kind willen mishandelen. Want kinderen worden aanbeden in het hoofdstuk van de Bhaagwatam waarin het Kind Krishna de hoofdrol speelt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.