Dag afschaffing slavernij in VS wordt officiële nationale vrije dag

10
Dag afschaffing slavernij in VS wordt officiële nationale vrije dag

De Verenigde Staten gaat de afschaffing van de slavernij in 1865, in de toekomst op 19 juni vieren met een officiële vrije dag. In de meeste staten is 19 juni oftewel Juneteenth, al een vrije dag en een feestdag maar dat wordt als alles goed gaat een nationale vrije dag.

In 1865 eindigde de Amerikaanse Burgeroorlog met een overwinning van de Noordelijke op de Zuidelijke staten. De laatste veldslag vond plaats in de staat Texas. Een Noordelijke generaal maakte op 19 juni bekend dat ook de slaafgemaakten in deze staat vrij waren.

De Amerikaanse feestdag Juneteenth is ook bekend als Freedom Day, Jubilee Day, Liberation Day en Emancipation Day en herdenkt de bevrijding van hen die in de Verenigde Staten als slaven werden vastgehouden.

De Senaat stemde vannacht unaniem in met het wetsvoorstel, maar het moet nog naar het Huis van Afgevaardigden die er vrijwel zeker mee zal instemmen.


10 REACTIES

 1. Wat zegt zo een officiele dag als de klukluksclan nu in politieuniformen en met vuurwapens uitgerust nog steeds onschuldige zwarten afschiet als wilde beesten?


  Maak melding

 2. Amerika is nog steeds in principe een apartheid staat. Met het eindelijk uitroepen van Juneteenth tot Nationale vrije dag, zijn ze op de goede weg dat land minder racistische te maken, maar ze hebben nog een heel lange weg te gaan, voordat alle mensen gelijkwaardig zijn en gelijk behandeld worden in dat verschrikkelijke land.


  Maak melding

 3. Directeur zonder Verstand, Suriname kent inderdaad ook racisme, net als de meeste andere landen (je kunt nu eenmaal idiote individuen die willen discrimineren niet altijd tegenhouden), maar Suriname is in tegenstelling tot de VS, Israel, China en Myanmar geen apartheid staat omdat de Surinaamse overheid geen wetten heeft gemaakt waardoor sommige bevolkingsgroepen OFFICIEEL gediscrimininieerd worden.. Amerika heeft officieel geen apartheid wetten (in het verleden wel), daarom schreef ik in mijn vorige bijdrage ook In principe. En al was Suriname een apartheid staat, dan nog hoefde ik mijn smoel niet te houden, ik mag altijd en op iedereen, die discrimineert, kritiek hebben.


  Maak melding

 4. meeste andere landen?
  alle landen kennen racisme omdat racisme ontstaat uit een keuze maken.
  willen discrimineren? elke beslissing kan je op discriminatie gooien.
  want discriminatie is een keuze maken, alleen willen droeftoeters als jij er altijd maar weer een zielig zeur verhaaltje van maken.
  amerika heeft officieel geen apartheid wetten? maar toch vind je het dan belangrijk om te noemen? warom dan als die wetten er niet zijn?
  in principe ben je gewoon een domme lul met een grote domme bek.
  en ik heb nergens gezegt dat je die grote domme bek moest houden, dat verzin je er zelf weer bij.
  nog een leuk weetje??
  de eerste slaveneigenaar in amerika was………….een kleurling.
  wat is je mening daarover dan??? sukkel


  Maak melding

 5. DISCRIMINATIE IS EEN KEUZE: LAAT ME NIET LACHEN. DISCRIMINATIE IS VERFOEILIJK.

  IEMAND DISCRIMINEREN OP GROND VAN RAS IS IN MIJN OPTIEK: DOM DOM DOM.

  WE ZIJN ALLEMAAL STERVELINGEN DUS ZIJN WE NIET BETER DAN DE ANDERE. ALLEEN JEZUS IS UIT DE DOOD OPGESTAAN EN MET RECHT IS JEZUS ALS MENS BETER DAN EEN ANDER.


  Maak melding

 6. =====de eerste slaveneigenaar in amerika was………….een kleurling.======

  reuters.com/article/factcheck-slavery-photo-idUSL1N2M21FG
  Fact Check-Photos of anti-slavery activist Lewis Hayden falsely labeled as ‘first slave owner’

  Waar haalt die directeur toch zijn “feiten” vandaan…


  Maak melding

 7. Directeur, America heeft geen apartheid wetten (meer), maar in de praktijk functioneert het vaak alsof die wetten nog steeds bestaan. Wat begrijp jij niet, wanneer ik schrijf dat het in principe nog een apartheid staat is? En wat maakt het uit (als dat waar mocht zijn) dat de eerste slavenhouder n Amerika een kleurling (?) is geweest. Het zal me niet verbazen als de groep, die het land veroverd heeft, hem op gegeven moment ook tot slaaf heeft gemaakt. Chinezen waren de eersten die het compas en buskruit gebruikten, maar zij hebben met behulp daarvan de rest van de wereld niet gekoloniseerd, dus het is niet zo belangrijk wie als eerste iets doet, het is belangrijk wie het het meest gebruikt of er het meest van profiteert.


  Maak melding

 8. De meeste mensen zijn ergens aan verslaafd. Drugs, drank, sekz, iphone, eten. Tot nu toe heeft niemand een pilletje gevonden die je in staat stelt net zo veel als je wilt te eten, te drinken, te slapen zonder dat je aankomt. Die pil is nl de waarlijke bevrijding van je eigen slavernij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.