Veroorzaker dodelijke aanrijding Coronie kocht rijbewijs

17
Twee doden nadat automobilist uitwijkt voor kuilen op de weg nabij Coronie
Foto's: R. Donk.

Joshua S (22), die op 9 juni een aanrijding met als gevolg twee doden heeft veroorzaakt in Coronie, had een rijbewijs gekocht. Naar zijn verklaring wist hij echter niet dat het vals was. De politie heeft hem maandagavond in verzekering gesteld.

De jongeman had een kopie van zijn rijbewijs in zijn telefoon. Bij onderzoek van de politie is het gebleken dat het document is vervalst. Daarom wordt hij ook verdacht van valsheid in geschrifte. De twee personen die om het leven zijn gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Oost-Westverbinding in Suriname, zijn een 56-jarige grootmoeder en haar 13-jarige kleindochter.

De Surinaamse politie heeft bevestigd dat de bestuurder moest uitwijken voor diepe kuilen die zich in het wegdek bevinden. Daarbij moet hij de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. De auto sloeg over de kop, botste tegen een schutting en belandde in de langs de weg lopende trens.

Het 13-jarig meisje Shanegee Barsati dat een nekfractuur had opgelopen, toonde geen teken van leven meer. De grootmoeder Oetrakoemari Barsati (56) die buiten haar bewustzijn was, werd door omstanders gereanimeerd en bleek daarbij nog in leven te zijn. Ze werd voor medische hulp met de ambulance afgevoerd naar het Mungra Medisch Centrum (MMC), waar ze kort na aankomst kwam te overlijden.

De ontzielde lichamen van Oetrakoemari en haar kleindochter Shanegee zijn na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Joshua S., zijn 22-jarige vrouw Kimberley B en de 3-jarige R.B. werden ook naar het ziekenhuis gebracht. De verdache krijgt rechtsbijstand van advocaat Maureen Nibte.
 


17 REACTIES

 1. €300 en je krijgt het thuisbezorgd door de inspecteur. Dit is al jaren algemeen bekend, maar sinds de politici en ambtenaren van ons land altijd zo corrupt zijn geweest, druppelt de shit gewoon bergafwaarts. Als je het smeergeld niet betaalt die ze verwachten, raken je papieren kwijt of wordt er een andere vorm van rancune toegepast. Ze weten er ALLEMAAL van, maar verdoezelen elkaar en trainen de nieuwe rekruten om de trend voort te zetten.


  Maak melding

 2. zie hier alweer het falen van de regering.

  dat de jongen zo onnozel is te denken dat het een echt rijbewijs was?
  is ook te wijten aan het slechte onderwijs geregeld door de regering.

  constant falen van de overheid
  wanneer gaat deze regering het roer eens omgooien? en vernietigd de erfenis van didibri


  Maak melding

 3. Alles in Suriname is te koop, je bent een crimineel als je daar gebruik van maakt.. Ik hoop dat hij en zijn vrouw nu rustig verder kunnen met hun leven en geweten..🤨😣😏


  Maak melding

 4. Er zijn drie entiteiten die verantwoordelijk zijn voor de dood van deze twee mensen.

  1- De corrupte inspecteur die dit rijbewijs heeft goedgekeurd.
  2- De klootzak die het rijbewijs heeft gekocht.
  3- Ministerie van OW voor het niet onderhouden van het wegennet.


  Maak melding

 5. Uit het bericht, kan ik niet opmaken dat de politie C.Q. ambtenaren smeergeld hebben verwacht, volgens mij heeft iemand dit terstond verzonnen.
  Kuilen, op de weg is een bekend verschijnsel, gecontroleerd rijden, zou ook bekend moeten zijn.
  Ik geef de kuilen geen schuld.


  Maak melding

 6. de kuilen niet, maar degene die verantwoordelijk is voor het onderhoud wel
  het ministerie van ow dus.
  en de regering omdat ze daar dombo’s hebben geplaatst


  Maak melding

 7. Hoezo hij wist niet dat het rijbewijs als is of was
  Op het Moment dat je nooit een Rijexamen heb afgelegd en je toch in het bezit komt van een(geldige) rijbewijs is het vanaf dat moment een vals rijbewijs.
  Dus deze jongeman weet bliksemgoed waarmee hij bezig was en zo ook de volwassenen die bij hem in de auto zaten, los van dat 13 jarige meisje die op deze tragische wijze is komen te overlijden door een bestuurder die dacht te weten hoe een auto te besturen


  Maak melding

 8. dikkedeur zonder iets bouta had die kuilen moeten dichten en hij had moeten voorkomen dat er valse rijbewijzen in omloop kwamen , maar dikkedeur een crimineel en massamoordenaar zou dat een worst zijn als hij zijn geld maar krijgt , dikkedeur het is makkelijk om deze regering de schuld te geven aan deze tragische ongeval , hebt jij zelf wel een geldig rijbewijs of rijdt je nog steeds in je trapautootje rond op de slecht onderhouden wegen die bouta heeft achter gelaten


  Maak melding

 9. Ben benieuwd hoe deze kronto-ede coriniaan verder met z’n leven gaat, wetende dat door eigen toedoen twee levens verloren zijn gegaan.
  Het is dood door schuld, dus 15 jaar gevangenisstraf opleggen, er staan ook nog genoeg kokosnoot bomen in Coronie om deze malloot op te hangen. Dan kost het de gemeenschap geen geld.
  Btw, de ndp had bij de invoering van de wegenbelasting bepaald dat maar 10% van de inkomsten gebruikt mocht worden voor onderhoud aan de wegen. De rest was om de staatskas te spekken (en om onderling te verdelen)


  Maak melding

 10. Koos Banti 16 juni 2021 At 10:51
  In coronie hebben ze die drempels vervangen voor gaten 🕳 in de weg.
  Tbv kosten besparing.
  =======================================

  Inderdaad Koos, drempels of gaten. Het blijven obstakels zodat je daar rekening kan houden met je snelheid. Je kan bij hele hoge snelheden ook door een drempel gelanceerd worden, met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.