Ook in Guyana afgebrand vliegtuig aangetroffen

3
Ook in Guyana afgebrand vliegtuig aangetroffen
Foto (c) DPI Guyana

De eenheid die belast is met het onderzoek naar de onderschepping van 490 kilo cocaïne gisteren in Suriname, stuitte na gedegen speurwerk ook op een afgebrand vliegtuig, welke vermoedelijk in verband gebracht kan worden met de onderschepte drugs.

Volgens de Guyanese autoriteiten vloog dit toestel eerder over het zuiden van Guyana en is er sprake van een tweede vliegtuig. Er werden pogingen gedaan door de Guyanese autoriteiten om het vliegtuig te onderscheppen, maar het slaagde erin te landen in het Kaaimangrasi gebied in Suriname.

De Surinaamse autoriteiten werden gealarmeerd en wisten ter plaatse te komen. Ze namen vervolgens 490 kilo cocaïne in beslag.

Het ander vliegtuig werd ook gisteren uitgebrand aangetroffen in Guyana en wel in de omgeving van Kwakwani ten westen van Suriname. Volgens de Guyanese overheid gaat het om een uitgebrande Cessna 206, zonder drugs of verbrande lichamen.

Aangenomen wordt dat het gaat om een opzettelijke landing en verbranding van bewijs. De inzittenden zijn mogelijk nog steeds in het gebied en worden opgespoord.

Foto’s van de drugsvangst op maandag 14 juni in Suriname:


3 REACTIES

 1. Als deze vliegtuigen gebruikt zijn voor het vervoeren van drugs. De vliegtuigen zijn nu uitgebrand.
  Deze mensen hebben veel geld en waarschijnlijk ook contacten om binnen een paar dagen nieuwe in de lucht te krijgen.
  Droevig dat zulke mensen bestaan.


  Maak melding

 2. ‘Het ander vliegtuig werd ook gisteren uitgebrand aangetroffen in Guyana en wel in de omgeving van Kwakwani ten westen van Suriname. Volgens de Guyanese overheid gaat het om een uitgebrande Cessna 206, zonder drugs of verbrande lichamen.
  Aangenomen wordt dat het gaat om een opzettelijke landing en verbranding van bewijs’

  Als reactie op de kolder van RobG, had ik gisteren al aangegeven dat die 490 kg een afleidingsmanoeuvre was en dat er elders in de bush-bush een lading met succes was afgeleverd, nou hier het bewijs…
  De coca-clan in Suriname is heel machtig en zal zonder hulp van het buitenland altijd ongrijpbaar blijven voor de autoriteiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.