Bijna 10.000 vaccinaties op één dag; ook korpschef geprikt

9
Bijna 10.000 vaccinaties op één dag; ook korpschef geprikt
Korpschef Roberto Prade kreeg als eerste een vaccinatie (filmpje).

In Suriname zijn op zaterdag 12 juni bijna 10.000 COVID-19 vaccinaties verricht. Dit gebeurde ondermeer op het Politie Opleidingscentrum (POC) aan de Commewijnestraat.

De Surinaamse Korpschef Roberto Prade werd daar als eerste gevaccineerd (foto/filmpje). Er zijn exact 9.771 personen zaterdag gevaccineerd zei arts Van der Hilst aan het eind van de dag.

Ook zondag is de vaccinatie lokatie POC geopend voor publiek. Vaccinatie kan vanaf 18 jaar en ouder. De lokatie is geheel rolstoelvriendelijk.

De vaccins, in totaal 90.000, zijn afgelopen week vanuit Nederland ingevlogen. Sinds de start van het vaccineren in Suriname hebben iets meer dan 100.000 mensen hun eerste prik gehad. Ruim 25.000 personen hebben ook hun 2e prik gehad.

De vaccinaties zijn hard nodig aangezien de besmettingscijfers in Suriname nog steeds hoog zijn. Zaterdag 12 juni werden er 311 nieuwe besmettingen geregistreerd. Daarnaast bevinden zich momenteel 264 mensen zich in de ziekenhuizen.

De vaccinatie van Prade:


9 REACTIES

 1. Goed zo!

  Nog circa 10 weken en de gevaccineerden zijn goed beschermd.
  Hopelijk is dit ook gecommuniceerd.
  Eerst de 2e prik over 6 wkn, vervolgens 2 weken aansterken en daarna mondkapje in de prullenbak.

  Vakantie in suri gaat het niet worden omdat de kids in gezinnen en jongvolwassenen op de wachtlijst staan.
  Wel een fantastische owroe yarie, prepare!


  Maak melding

 2. Als er iets gratis te verdelen valt sluit de massa zich graag aan in grote rijen. Zelfs als de d… gratis en versneld komt. ALS het maar GRATIS is.


  Maak melding

 3. Het inenten met AstraZeneca zou voor alle leeftijden kunnen worden stopgezet als er voldoende alternatieve coronavaccins zijn. Dat heeft bestuurder Marco Cavaleri van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gezegd in een interview met de Italiaanse krant La Stampa.


  Maak melding

 4. Josip, dit heeft niets met gratis te maken, maar met de volksgezondheid in ieders belang.
  Weet je waar het tegen betaling wordt verstrekt aan de samenleving?


  Maak melding

 5. hebben ze die paarse rat korpschef prade gevaccineerd , hopelijk toch wel met rattengif , maar daar gaat deze klojo nog niet aan bezwijken direct ,zijn kannibalen zullen het laatste zetje geven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.