dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoedselpakketten voor burgers Nickerie en Coronie getroffen door wateroverlast

Voedselpakketten voor burgers Nickerie en Coronie getroffen door wateroverlast

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens zijn bezoek aan Henar, in het district Nickerie, aangegeven dat er structurele oplossingen nodig zijn voor het vraagstuk van wateroverlast. Het staatshoofd heeft zich op 11 juni 2021 georiënteerd in het gebied La Beni, te Henar, dat getroffen is door wateroverlast. 

Vanwege een breuk in de lekbeteugelingsdam in het Surinam Kanaal heeft het gebied, dat enkele tienduizenden hectare omslaat te kampen met wateroverlast. Het staatshoofd zal op 12 juni 2021 een ministersteam afvaardigen naar het gebied om alle details betreffende de situatie aldaar te bespreken. “De oplossingen, schade, compensatie, welke maatregelen er nu getroffen zullen worden en in de toekomst om de schade te beperken. Dit gaat elk jaar gebeuren bij hevige regenval.”

De president heeft verder voedselpakketten toegezegd aan de burgers die getroffen zijn. Ook in Coronie, waar burgers getroffen zijn door wateroverlast zullen er pakketten worden verstrekt. Het staatshoofd heeft de dc de instructie gegeven om een goede analyse te maken van de situatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. “ook in coronie” zegt al genoeg
  de bevestiging dat coronie altijd overal buiten gehouden wordt

  als de lvv in coronie eens goed aangepakt wordt en ondersteunt, kan het zeer winstgevend zijn voor het land betreffende export


  Maak melding
 2. Rijst is niet alleen bestemd voor Nickerie, maar deels export en deels locals.
  Tien duizenden hectare onder water, zou breaking news moeten zijn.
  Minder export is minder extra dollars.

  Dat gebied is zwaar getroffen door covid en wateroverlast. De voedselpakketten zijn belangrijk.
  Zijn de grenzen open? Teveel covid.


  Maak melding
 3. Mensen pas op, voor je het weet worden deze pakketten ook door de ndp kleptomanen gestolen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze dit van plan zijn/waren


  Maak melding
 4. =Vergeten jullie het binnenland niet. Wel moet ik zeggen dat het heel erg moeilijk is bepaalde gebieden te bereiken. Ook niet met een vliegtuig, jongens doen jullie je best maar.

  Bordo is directeur….kan iemand mij vertellen wat zijn taken zijn, omdat hij steeds pakketten blijft verdelen. Hoe dan??? Het is toch duidelijk dat hij voor dat geld daar zit?????


  Maak melding
 5. Directeur zonder bedrijf, je kan natuurlijk op alle ‘pakros’ zout leggen, maar de zin ‘ook in Coronie’ werd gebezigd omdat de president op dat moment naar de overstroming in Nickerie stond te kijken. Je had een punt als hij had gezegd ‘in Nickerie pakketten, maar Coronie mag stikken’. Nu zit je gewoon uit je bedrijfloze kop te @#$&.


  Maak melding
 6. De president heeft verder voedselpakketten toegezegd aan de burgers die getroffen zijn. Ook in Coronie, waar burgers getroffen zijn door wateroverlast zullen er pakketten worden verstrekt. Het staatshoofd heeft de dc de instructie gegeven om een goede analyse te maken van de situatie.

  Voedselpakket, lijkt het nieuwe toverwoord te zijn in Suriname.
  Zij die zo’n pakket ontvangen; het is hen van harte gegund. En ik kan me de dankbaarheid van de ontvangers voorstellen wanneer er zo’n pakket bezorgd wordt.
  Maar mensen open eens uw ogen! Ik waarschuw echter voor hetgeen u gaat zien. Helemaal geen fraai beeld namelijk.
  Een voedselpakket tegen wateroverlast lost absoluut niets op. Het is een wel heel goedkoop zoethoudertje. De werkelijke oplossing van dit probleem gaat miljoenen dollars kosten. US dollars of Euro’s, en het zal jaren duren eer dat voor elkaar is. En het bijhouden of onderhouden van die oplossing nogmaals honderd duizenden US dollars of Euro’s per jaar, die via belastingen opgebracht zullen moeten worden.
  Een DM (lees Dantje M’neer) oplossing, vanuit Nederland of elders zal echt niet komen. En dat geldt niet alleen voor Nickerie maar voor heel Suriname waar men met periodieke wateroverlast te kampen heeft.
  Waaruit de oplossing moet bestaan weet ik niet. Daar heb ik gewoon de kennis niet voor. Maar er zijn vast wel Surinaamse waterbouwkundigen te vinden die wel over die kennis beschikken en die de machthebbers daarover kunnen adviseren. Ik vrees echter dat ze op een bedrag uitkomen waarbij de waarde van de voedselpakketten in het niets verdwijnt.


  Maak melding
 7. @henkes
  leer eens begrijpend lezen agoe
  coronie wordt altijd overal buiten gehouden
  alleen tijdens verkiezingen weten ze coronie te vinden voor die 2 zetels
  iedereen weet het, maar jij gaat een beetje de mongool uithangen hierzo.
  ik heb sowieso een punt want die vetnek is gewoon een leugenaar.
  net als dat boefdraad op de interpol lijst staat? ook weer zo’n gore leugen van hem
  een verzoek is nog niet dat het zo is..
  leer gewoon nederlands, dan weet je dat je gewoon genept wordt door deze geldverspillende idioot.
  dit soort figuren zeggen nooit ja of nee en altijd misschien… zodat ze zich altijd eruit kunnen lullen…
  maar jij bent natuurlijk weer zo’n domme oranje likkertje, de tegenhanger van het paarse likkertje… allebei te stom om na te denken


  Maak melding
 8. 2020 was de eerste van de 7 magere jaren.
  Tm 2026 zal het dus kommer en kwel zijn. Pas v.a. 2027 zal er verlichting komen. Dan volgen weer de 7 goede jaren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES