zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTwee doden nadat automobilist uitwijkt voor kuilen op de weg nabij Coronie

Twee doden nadat automobilist uitwijkt voor kuilen op de weg nabij Coronie

-

Does Travel - naar Suriname

Op de Oost-Westverbinding ter hoogte van plantage Moy in Coronie heeft zich woensdagmiddag een eenzijdig verkeersongeval voorgedaan, waarbij een 12-jarig meisje ter plaatse is komen te overlijden. Een andere vrouwelijke inzittende is woensdagavond aan haar verwondingen in het ziekenhuis overleden.

Een auto met 5 inzittenden die familie van elkaar zijn, belandde op z’n kop in een trens langs de weg, nadat de bestuurder moest uitwijken voor kuilen op de weg. De bestuurder reed vanuit Paramaribo richting Nickerie toen het iets na 14.30u mis ging. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder de controle over het stuur verloor, toen hij moest uitwijken.

Hij raakte van de weg en reed eerst tegen een schutting aan en sloeg daarna over de kop, waarbij de auto ondersteboven in het water terecht kwam (foto onder). Voor de komst van de politie wisten voorbijgangers de mensen uit het voertuig te halen. Daarbij werd geconstateerd dat het 12-jarig meisje S.B. geen teken van leven vertoonde.

De andere 4 personen te weten de 21-jarige bestuurder J.S., twee vrouwen de 31-jarige K.B. en de 56-jarige O.B. en het 3-jarig meisje R.B. werden naar het Mungra ziekenhuis te Nickerie vervoerd voor medische behandeling.

De 56-jarige vrouw is woensdagavond alsnog aan haar verwondingen overleden, bevestigd de politie aan de redactie van Waterkant.Net.

VIDEO: Dode bij verkeersongeval op Oost-Westverbinding nabij Coronie
Beeld: live video van Tra Fas’ De.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. de foto hierboven stelt niets voor bij wat de werkelijke toestand van de weg is
  op sommige stukken moet je diagonaal over de weg rijden om maar een klein beetje van een rijbaan te hebben.
  en de dc die doet alsof hij achterlijk is en zegt dat hij geen schuld heeft aan de slechte kwaliteit van de weg
  maar de sukkel vergeet gelijk dat hij wel verantwoordelijk is voor het onderhoud
  wat dus duidelijk ook niet gebeurd
  hetgeen de dc wel schuldig aan is? is nalatigheid waardoor deze 2 mensen nu overleden zijn.
  je kan gaten ook gewoon tijdelijk vullen met klinkzand of iets dergelijks
  maar zelfs dat is te moeilijk en vinden ze teveel geld kosten.
  gewoon triest dat er niet eens meer moeite gedaan wordt om uberhaupt problemen op te lossen.
  kijk naar de regering? maken meer problemen en lossen totaal niets op.
  geven alleen geld uit aan nutteloze dingen waar niemand wat aan heeft
  het enige waar ze goed in zijn is zelf-verrijking
  mi kondre tru mi lobi yu
  maar interesseren doet het ze niet


  Maak melding
 2. Allemaal mooi en waar dat de overheid de wegen moet onderhouden, maar als de overheid dat niet doet, ga je als automobilist niet rijden alsof onze ‘broko, olo olo pasi’, vierbaanswegen met flyovers zijn, die niet zouden misstaan in Dubai.


  Maak melding
 3. 21 jaar! Jeugdige onbezonnenheid .
  5 levens waren hem toevertrouwd! Nu heeft hij levenslang tijd, om erover na te denken.

  Triest heel triest! Alle families gecondoleerd.
  Twee stemmen zwijgen voor eeuwig.


  Maak melding
 4. Beter laat thuis dan vroeg in het Ziekenhuis
  Het is een droevige verhaal wat deze Personen zijn overkomen
  Maar wees eerlijk je moet wel blind zijn of achterlijk om zodanig hard te rijden op zulke wegen dat je met je eigen leven speelt of met die van anderen
  Ik wens ze veel sterkte toe


  Maak melding
 5. Het is triest dat a.g.v.kuilen in de weg er levens verloren gaan, maar wetende dat de meeste wegen in Suriname in slechte toestand verkeren, zou je toch meer op je snelheid moeten letten.
  Dididrie heeft in 2019 de wegenbelasting ingevoerd. Daarvan ging destijds maar 10% naar onderhoud van wegen, de rest werd gebruikt om gaten in de begroting te dichten en de staatskas te spekken.
  Het is te hopen dat de huidige regering het tegenovergestelde doet, want elk leven dat verloren gaat, is een teveel. Zolang er niets gebeurd staat Suriname hoog in de serie deadly roads.


  Maak melding
 6. FEIT is en blijft dat de OVERHEID en met name de MINI-STER van OW verantwoordelijk is en blijft voor een weg die ten alle tijde klaar is voor normaal gebruik. WIJ BETALEN WEGENBELASTING voor een GLADDE WEG met weg meubilair die aangeven waar het gevaarlijk is en hoe hard wij mogen rijden. Die LUMMEL van OW is hier hoofdelijk voor verantwoordelijk door zijn arbeiders aan het werk te zetten om de weg te onderhouden. Niets is geregeld in dit Land. Overstromingen…Slechte wegen..geen Weg meubilair..putten zonder deksel…etc…maar hij blijft maar onzin uitkramen. En toch heb je meeloperes en JA-KNIKKERS op dit Forum die alles goedkeuren terwijl mijn banden en onderstel in deze dure tijd vaker verwisseld moeten worden. Ga lekker dokken..vuile LIKKERS.


  Maak melding
 7. OMG
  Hoe moeilijk is het.
  Ziet de Burger een gevaarlijke situatie kuil in de Weg.
  Meld het via een app of mailbox aan de DC of Openbare werken.
  Die kunnen dan nood maatregelen nemen. Maar gewoon niets doen en het zo laten kan ook niet meer. Overheid is verantwoordelijk voor de weg. Maar de burger moet ook niet te hard rijden en opletten wat de weg is niet van super kwaliteit. Veel te veel zwaar en overbeladen verkeer. Waar de overheid ook niets tegen doet.
  Dus de samenleving / overheid zijn beide voor verantwoordelijk.
  Hoop dat er leerling uit getrokken wordt


  Maak melding
 8. Hierbij condoleer ik de nabestaanden.
  Het feit dat de wegen slecht zijn, is inderdaad de verantwoordelijkheid van de overheid.
  De bestuurder is verantwoordelijk voor zijn achterlijke rijgedrag, die 2 levens heeft beëindigd.
  Die kan gedeelde schuld niet wegzetten op het bordje van de DC en OW.

  Vroeger reed ik over de wasoemas en was Totnes de enige stukje dat geasfalteerd was en het stukje van Burnside naar Wageningen.
  De werkers van OW hadden een houten sreber en schraapte de gaten dicht. Was wel een raar beeld.
  Ma goed.


  Maak melding
 9. Het is opmerkelijk te zien hoe makkelijk hier de bestuurder van te hard rijden en zelfs schuldigheid aan de dood van de overledenen wordt beschuldigd. Ik heb nergens in het artikel gelezen of en hoeveel te hard de bestuurder reed!! Maar in de zucht om enige blijk van nalatigheid van de overheid, in deze OW weg te moffelen, worden hier de meest krenkende, vinger wijzende opmerkingen geplaatst. A ben moes de yu, dan zou je anders piepen, maar na so unu inborst de eenmaal, TAKRU LIBISUMA!!


  Maak melding
 10. @lucien

  je kan gelijk zien dat die reageerders totaal niet weten waar ze over praten.
  ze gaan gelijk uit van het domme gedrag uit de stad waar ze zomaar de controle over het voertuig verliezen.
  of waar ze tijdens de lockdown zelfs nog een ongeluk voor elkaar krijgen.

  deze gaten zijn dusdanig groot en diep dat het zelfs met lage snelheid verkeerd kan gaan
  een band is zo lek, of een velg gebroken.
  maar nee er wordt gelijk uitgegaan dat de auto te snel heeft gereden.
  als de weg niet goed begaanbaar is om de toegestane snelheid te kunnen rijden?
  dan is de regering gelijk al verantwoordelijk voor de situatie…. sowieso voor het plaatsen van borden met verkeerde informatie


  Maak melding
 11. @ Lucien
  Ik heb een filmpje op YouTube gezien , waarbij er gezegd werd dat er waarschijnlijk meer dan 100km per uur is gereden.
  Aangezien de de bestuurder een stenen muur omver heeft gereden om vervolgens op de kop in een sloot te belanden
  Ook hier in Nederland gebeuren er eenzijdige ongelukken terwijl de infrastructuur er prima bij ligt.
  De wegen in Suriname verkeren in deplorabele staat. Past je rijgedrag aan.


  Maak melding
 12. Op WKN moet je wel reageren aan de hand van wat in dat bewuste artikel geschreven staat. In dat opzicht hebben Lucién en DRIKTORO wel gelijk. Dan had WKN maar alles moeten vermelden. Er staat niets vermeld over de snelheid etc. Het enige is dat de bestuurder vermoedelijk moest uitwijken. Een ander punt is de verantwoordelijkheid. Eenieder heeft zijn verantwoordelijkheid. Hoe dan ook ,kan het fout gaan ondanks de nodige aanpassingen. Wél moeten de bewuste autoriteiten het niet lastiger maken voor eenieder die deelneemt aan het openbaar verkeer. Dit staat dus los van de eigen verantwoording. Het is heel eenvoudig ; gaten in de weg ,wie is verantwoordelijk voor het onderhoud? Het eerste in gebrekestelling, kan leiden tot het tweede. Waren er geen gaten in het wegdek ,had eventueel het ongeluk voorkomen kunnen worden. De snelheid van de bestuurder kan op WKN niet behandeld worden omdat er niets vermeld staat. Hypothetisch zou je wel kunnen stellen dat ondanks de hoge snelheid van de bestuurder (vanuit een andere bron), dat, als er geen gaten in het wegdek waren ,het niet tot een eenzijdig incident geleid had. Wellicht zijn er nog meerdere verklaringen ,maar je moet gewoon reageren aan de hand van de informatie die in het artikel staat.


  Maak melding
 13. Ik vraag mij af wie de schade aan het voertuig en de uitvaart kosten gaat vergoeden. De Overheid ( OW ) is duidelijk in gebreke gebleken..de bestuurder was niet onder invloed van drank of drugs..er was geen snelheidsmeter aanwezig, maar die mevrouw van TFD had gelijk een mening klaar liggen, ze hebben te hard gereden..alsof zij de politie vertegenwoordigt. Sommige mensen zijn echt smoelverlegen en kramen de grootste onzin uit.Het is nog niet gebleken dat die meneer te hard gereden heeft dus ..schoenmaker houd je bij je leest. Hoe lang zullen wij ons nog moeten aanpassen aan slechte wegen en mooie praatjes. Wij zijn wegenbelastingbetalers welke recentelijk behoorlijk is opgeschroefd door de Overheid. Zorg voor een goede weg en wij betalen wel.


  Maak melding
 14. Het artikel is duidelijk genoeg @paki
  Kwestie van common sense.

  5 man in een kleine auto, hoogstwaarschijnlijk geen gordel om, anders vlieg je er niet uit.
  Verantwoordelijkheid voor 5 personen dus je rijd voorzichtiger, dan wanneer je alleen bent.
  Klaarlichte dag, gaten vanaf een afstand te zien.
  Schutting verwoest, dus hoge snelheid.
  Schutting betekend bebouwde kom, dus vaart verminderen.
  Gaten op de weg, veel suri’s melden dit, of doen er zelf iets aan. Tegenwoordig barricaderen ze de weg totdat de Overheid ingrijpt.

  Jammer voor de slachtoffers, RIP.


  Maak melding
 15. Allen,

  Bij alles wat fout gaat wordt er weer gewezen naar de regering ?
  Moet de President/Vice President de wegen gaan maken ofzo ?
  De minister die verantwoordelijk is voor de infrastructuur is de schuldige hierin.
  Elke minister moet zijn taken uitvoeren, dan kan het beter gaan.

  SUCCES.


  Maak melding
 16. Ja hoor, met een lage snelheid beland je echt ondersteboven in een goot als je rijd in een gat of die probeert te ontwijken.
  De swampoe ingenieurs, toko toko professoren en gotro leraren weten het toch altijd beter…


  Maak melding
 17. =====Het vermoeden bestaat dat de bestuurder de controle over het stuur verloor, toen hij moest uitwijken.====

  Met lage snelheid???


  Maak melding
 18. @Esmerald, Ik heb het niet over common sense. Dat staat voorop. In het artikel staat niet dat de bestuurder met een hoge snelheid reed. Daarmee wordt niet beweerd dat het niet het geval was. Daar moeten de bevoegde instanties zich mee bemoeien. Ik geef slechts aan dat je moet reageren aan de hand van wat in DIT artikel staat. Daar geef ik Lucién gelijk. Bewijs anders het tegendeel? Waar in dit artikel staat dan wél dat de bestuurder met een hoge snelheid reed ? We weten wel dat er gaten in het wegdek waren (erbarmelijk onderhoud), en over de rest kunnen we speculeren en de bevoegde instanties zoeken de precieze toedracht wel uit.


  Maak melding
 19. In moeilijke tijden moest ik van mijn ouders net zo hard meehelpen om de gaten in de straat te helpen opvullen. En als het niemandsland was reed je niet hard. En dat was niet omdat er anders doden konden vallen, nee omdat je niet wilde dat je auto aan gort werd gereden.
  Feit is en blijft dat het volk tien jaar in een hangmat heeft gelegen en niets heeft gedaan tegen het verkwistende beleid van de vorige regering. Om nu alles op deze regering te gooien om de problemen zonder geld binnen een jaar op te lossen is gewoon krankzinnig. Wellicht kunnen de mensen die elke keer zo hoog van de toren blazen ook hun voedsel eerst naar de regering sturen om het voor ze voor te kauwen voordat ze het inslikken…


  Maak melding
 20. Sorry @paki, ik hoef geen techneut te zijn om uit dit artikel te “halen” wat de snelheid wel of niet is.
  Zoals HF aangeeft met een lage snelheid beland je niet over de kop in een sloot.

  Daarnaast heb je niet gelezen wat ik schreef. Nogmaals, klaarlichte dag, geen gordel om, verwoeste schutting en over de kop, geven een indicatie vd snelheid.

  Trouwens wat voor zin heeft het om je gelijk te halen uit 1 artikel terwijl je meerdere berichten heb gelezen.
  Is het een wedstrijd of zo!


  Maak melding
 21. Wel een ieder die beweerd dat de snelheid niet de oorzaak was moet meteen z’n gore smoel houden want die weet totaal niet waarover die lult. Met 60 km per uur leg je echt dat traject niet af dwars door een muur om een tiental meters verder over de kop in een sloot terecht te komen. En daar hoef je echt niet voor naar school te zijn geweest.
  Maar we weten inmiddels ook al dat mensen hier zo zuur reageren omdat deze overheid hele kleine stapjes maakt naar ontwikkeling, iets dat bij de vorige regering totaal niet ter sprake was.


  Maak melding
 22. Beste Esmerald, je maakt het nog erger. Ik heb het over Dit artikel! Waarom voel jij je gedwongen om andere zaken erbij te halen die niet voorkomen in Dit artikel? Je moet gewoon inhoudelijk zijn ,wat je dus allerminst bent. Als ik zo met je doorga, ga je straks met Sinterklaas en Zwarte Piet beginnen. Niet afdwalen en houd je bij de les!


  Maak melding
 23. SABAKU, dat is het, onverantwoord rijgedrag en de ravage zegt genoeg.
  Ik ging in 2019 naar coroni, een idioot haalde me in midden op de coppename brug.
  Ik reed rustig en reed hem voorbij, bij ingokondre.ze waren uit de bocht gevlogen en lagen in de goot aan de verkeerde kant.(roekeloos,onervaren,haast en van alles en nog wat.)
  Het is hier altijd de schuld van een ander als hoofdoorzaak en dan lang niets en daarna smoesjes.

  Het moet niet gekker worden hier. Het is de overstekende palen, bomen bochten, kuilen en enz.
  Gvd, die liggen langer in het wegdek, de palen al jaren en de bomen ook.
  Als gepensioneerde met 40 dienstjaren in sme en Ned,
  zeg ik de snelheid de hoofdoorzaak is. Uitwijken en niet meer kunnen corrigeren, onervarenheid.


  Maak melding
 24. Maar er rijden toch honderden auto’s dagelijks over deze weg met kuilen n verzakkingen dan wrom aln deze verongelukt
  Hardrijden en stoerdoenerij is de oorzaak


  Maak melding
 25. FRANCO11,
  Als de auto verzekerd is wa, dan gaat de verzekering in 1e instantie het onderzoek van de Politie en hun eigen schadeexpert afwachten.
  All risk, dan wordt de auto hersteld, danwel de dagwaarde uitgekeerd. Ten aanzien van de slachtoffers, is het de polisvoorwaarden en de hoogte waarvoor ze zijn gedekt,danwel de polis dekt.
  Kan de verzekering aantonen dat de overheid ook medeschuldig is, dan wordt het een gehaald en getrek, tot men overeen is gekomen tot een schikking, letsel/schade expert komt dan erbij kijken.
  Daarom is het wenselijk een rechtsbijstand verzekering af te sluiten.
  Het hangt allemaal af van de uitkomst van het onderzoek en de uitvaart zal de familie in den beginne zelf moeten bekostigen.
  Als de verzekering een andere partij aansprakelijk kan stellen, zullen ze het nooit nalaten.
  Hoop dat je hieraan een beeld heb van de afhandeling.
  Dit is een schets van hoe het kan zijn


  Maak melding
 26. @Esmerald: Men zou haast denken dat je in de auto aanwezig was of alles van zeer nabij hebt zien gebeuren!!! Zelfs een techneut baseert zijn conclusies op uitslagen van gedegen onderzoek…..oja, dat is niet jouw intentie en dat is te merken aan al jou reacties. Je bent een VHPtrol en die moet enkel aan damagecotrol doen ongeacht de case! Als het ook maar enigszins de regering raakt, sta je klaar om je onzin te spuien!!


  Maak melding
 27. Ari, bedankt. Is nu helder ook voor de slachtoffers hoop ik, alhoewel zij nu met hun gedachten elders zijn. In deze moeilijke tijd is advies nooit overbodig.
  Thank You.!


  Maak melding
 28. In het filmpje van TFD, die zij gisteren op de weg nabij het ongeluk gemaakt hebben, heb ik duidelijk een snelheidsbord van 40 (veertig) kilometer gezien.
  Ik was er niet bij, kan dus niet oordelen maar met deze snelheid (40 km) een dusdanige “uitglijder” maken met helaas dit trieste gevolg, vind ik een giga prestatie.

  De Overheid heeft dus niet voor herstel van het wegdek gezorgd, maar wel voor snelheidsborden!!


  Maak melding
 29. @ olga
  met 40km per uur kan je zelfs nog veel meer schade maken.
  je bent of geen bestuurder of weet totaal niet wat een metalen gevaarte doet met 40km per uur
  alsof een lullig schuttinkje een auto tegenhoudt? we weten allemaal dat je niet eens moet leunen tegen zo’n schutting om het om te laten vallen
  en met 40km per uur kan een auto aardig ver doorrollen.
  ik heb nog steeds geen info gezien dat deze auto daadwerkelijk te hard reed.
  alleen maar ongefundeerde meningen van zogenaamde deskundigen.

  en als de overheid een bord van 40 plaatst, behoor je dat ook te kunnen rijden
  anders had de regering een lager bord neer moeten zetten.
  linksom rechtsom… de regering is sowieso schuldig aan wanbeleid aan onderhoud

  domme verhaaltje van sabaku is wel het mooiste onzin verhaaltje die hier verteld wordt.
  ongefundeerd en iedereen moet zijn bek houden..
  typisch ndp/vhp mentaliteit denken de waarheid in pacht te hebben maar eigenlijk zo stom als een varken blijken te zijn


  Maak melding
 30. HOE SNELLER JE RIJDT, HOE GROTER DE KLAP BIJ ONGEVAL
  Hoe sneller je rijdt, hoe groter de krachten die vrijkomen bij een botsing. Wanneer je met een hoge snelheid tegen een vast voorwerp botst, overleef je de klap meestal niet.

  Je kunt de klap die op je af komt het best vergelijken met een vrije val. Hoe harder je rijdt, hoe hoger die vrije val wordt.

  Zo komt een botsing met 50 km/u tegen een vast voorwerp overeen met een val van de derde verdieping (10 meter).
  Bots je met een snelheid van 120 km/u, dan is het effect in verhouding veel groter. Want die klap is te vergelijken met een vrije val van de 19de verdieping (57 meter)!
  Ondanks de kreukelzones, veiligheidsgordels en airbags in je auto, kun je heel ernstig gewond geraken bij botsingen met relatief lage snelheden. Kwetsbare weggebruikers zijn al helemaal kansloos, omdat ze niet beschermd zijn.

  HOE SNELLER JE RIJDT, HOE MINDER TIJD OM TE REAGEREN
  Je normale reactietijd bedraagt ongeveer één seconde (de tijd die je nodig hebt om iets te zien, te evalueren en te reageren = je rempedaal in te drukken).

  Met een snelheid van 50 km/u leg je op die ene seconde 14 meter af (vóór je het rempedaal indrukt). Rijd je 120 km/u dan wordt dat 33 meter.

  Stel dat er 20 meter voor je wagen plots een dier de weg op rent, dan kun je nog net op tijd stilstaan als je 50 km/u rijdt. Maar met een snelheid van 120 km/u heb je het dier al geraakt voor je het rempedaal hebt kunnen indrukken, want op die ene ‘reactieseconde’ heb je al 33 meter afegelegd.

  Wat met 50 km/u een ‘bijna-ongeval’ zou zijn, wordt met een snelheid van 120 km/u dus onvermijdelijk een aanrijding.

  HOE SNELLER JE RIJDT, HOE GROTER JE STOPAFSTAND
  Hoe sneller je rijdt, hoe meer afstand je nodig hebt om tot stilstand te komen. Je totale stopafstand bestaat uit de afstand die je aflegt tijdens de reactietijd (reactieafstand: de afstand tussen het opmerken van het gevaar en het moment dat je het rempedaal indrukt), plus de afstand die je auto nodig heeft om tot stilstand te komen vanaf het moment dat je het rempedaal indrukt (remafstand).

  Met een auto in perfecte staat en op een droog wegdek, heb je met 50 km/u 27 meter nodig om stil te staan (of de gevelbreedte van een vijftal rijhuizen);
  met 70 km/u is dat al 45 meter;
  met 120 km/u heb je 107 meter nodig voor je stilstaat. Dat is meer dan de lengte van een voetbalveld!

  Bron: veiligverkeer.be


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES