Republic Group keurt USD 200 miljoen goed ter ondersteuning van klimaatfinancieringsdoelen

2

De Republic Group heeft het voornemen geuit om uiterlijk 2025 USD 200 miljoen aan leningen te verstrekken en te investeren ter ondersteuning van acties die zouden bijdragen tot de verwezenlijking van belangrijke klimaatfinancieringsdoelen. Dat heeft de Republic Bank Suriname N.V. woensdag bekend gemaakt.

Deze doelstellingen zullen worden bereikt door activiteiten die onder meer bestaan uit kredieten en investeringen ten behoeve van leningen die de verkoop van elektrische en hybride auto’s mogelijk maken, leningen die zijn afgestemd op de bevordering van schone brandstoffen, hernieuwbare energie en technologie, die bijdragen aan een verbetering van de energie-efficiëntie, en leningen voor bouwwerken waarbij gebruik wordt gemaakt van klimaatbestendige technologieën.

Dit komt nu de Group haar doelstellingen lanceert als ondertekenaar van de Principles of Responsible Banking van de VN en de Net-Zero Banking Alliance. De Groep had al eerder aangekondigd dat kapitaal zal worden ingezet voor het behoud van het milieu, de ondersteuning van hernieuwbare energie en groene initiatieven, en de versterking van de blauwe economie.

Volgens de President en CEO van de Group, Nigel Baptiste, “hebben we sinds de ondertekening van de Principles of Responsible Banking [Beginselen van Verantwoord Bankieren] achter de schermen gewerkt aan de implementatie van verschillende impactvolle en meetbare initiatieven, die allemaal gericht zijn op de ondersteuning van de Sustainable Development Goals (SDG’s) [Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de VN.”

Hij voegde eraan toe: “Gezien de negatieve gevolgen van klimaatverandering voor het Caribisch gebied en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, hebben wij Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 7 (Betaalbare en Schone Energie) en Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 13 (Klimaatactie) als prioritaire doelen voor Republic Group aangemerkt, en wij zijn van mening dat wij met onze klimaatfinancieringsleningen en investeringspakketten op weg zijn naar een schonere, groenere en duurzamere toekomst.

2 REACTIES

 1. De Republic Group heeft het voornemen geuit voor 2025 USD 200 miljoen te investeren ter verwezelijking van belangrijke klimaatfinancieringsdoelen. Dat heeft de Republic Bank Suriname woensdag bekend gemaakt.

  Als niet ingewijde heb ik enkele vragen:
  1. Wie of wat is the Republic Group?
  2. Worden die USD 200 miljoen in hun geheel in Suriname geinvesteerd?
  3. Ik neem aan dat de Republic Bank Suriname lid is van The Republic Group. Uit hoeveel leden bestaat/(in hoeveel.landen is) the Republic Group (aktief)?
  4. Gaat het om verwezelijking van klimaatfinancieringsdoelen of om verwezelijking van klimaatsdoelen?
  5. Gaat het om klimaatbestendige technologieën of om klimaatbestendigende/-beschermende/-instandhoudende/ technologieën, m.a.w. moeten de technologieên bestand zijn tegen het klimaat of moeten de technologieën het klimaat bestendigen?


  Maak melding

 2. The Republic Group is overwegend in het Caribische gebied gevestigd. Filialen in Grenada, St-Maarten, Dominica en nog een paar andere, tevens in Guyana en Suriname. Ook in Ghana hebben ze een filiaal. Er valt winst te behalen als je zaken doet met de VN in het kader van duurzame ontwikkeling (SDG). Dit zal leiden tot de implementatie van de technische uitvoering die uiteindelijk zal worden toegepast. Ze hebben hun ideologie vanwege klimaatsverandering -en beheersing ,maar het is en blijft een bank. Het uiteindelijke oogmerk is winst maken via financiering , tussenrol en als ze daarmee onder andere Suriname, blij kunnen maken ,zullen ze dat zeker niet nalaten. Het lijkt bijna een win-win situatie te zijn. De vraag is wie dit tot stand heeft gebracht. Duurzame ontwikkeling bevat wel verschillende doelen. Eén daarvan is duurzame energie en behoud van het klimaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.