Pick-up rijdt ambulance met loeiende sirene aan: 5 gewonden

14
VIDEO: Pick-up rijdt ambulance met loeiende sirene aan: 5 gewonden

Deze ambulance die vanmorgen met loeiende sirene reed richting de Spoedeisende Hulp (SEH) in Suriname, raakte zwaar beschadigd na een aanrijding door een pick-up. In de ambulance zaten naast de bestuurder, twee patiënten en een ambulancemedewerkster die alle 3 gewond raakten.

Het verkeersongeval gebeurde iets na 11.00u. De ambulance reed over de Coesewijnestraat en wilde de Jaggernath Lachmonstraat oversteken richting de Gladiolenstraat. De pick-up reed over de Jaggernath Lachmonstraat, komende vanuit Nieuwe Haven en gaande richting Flora en verzuimde voorrang te verlenen aan de ziekenauto.

Er volgde een botsing waarbij beide voertuigen door de zware klap van richting veranderden. De pick-up kwam helemaal op de andere baan terecht. De bestuurder en een inzittende van de pick-up raakten ook gewond en zijn per eigen gelegenheid naar de SEH gegaan.

De inzittenden van de ambulance zijn twee verkeersslachtoffers, die naar de SEH werden gebracht. Er werden twee ambulances ingezet om ze verder te vervoeren naar de SEH.


14 REACTIES

 1. De pickup verzuimde voorrang te verlenen. Wat zal de reden voor verzuiming zijn geweest.

  Een ambulance met loeiende sirene is niet bepaald iets dat je makkelijk over het hoofd kunt zien. Of toch wel?

  We wachten het nader onderzoek af…


  Maak melding

 2. Landgenoten, sjonge jonge. Waar waren die oren en ogen van deze bestuurder? Je dient een ambulance voorrang te verlenen. Ik begrijp jullie echt niet hoor.


  Maak melding

 3. Niet omdat een ambulance met loeiende sirene rijdt, mag de bestuurder zich als een losgeslagen Nikki Lauda gedragen, hij moet er altijd toch rekening mee houden dat de andere verkeersdeelnemers de sirene niet gehoord hebben. Mensen als Stevie Wonder en Ray Charles zullen (nog) niet achter het stuur zitten, maar doven en slechthorenden mogen dat wel, voor zover als ik weet.


  Maak melding

 4. Henkes, inderdaad, sirene en zwaailichten voeren is inderdaad geen vrijbrief. Je hebt voorrang, maar moet ook rekening houden met andere deelnemers.
  In Ned. hebben ze branche voorschriften en als jij je niet aan houdt, zit jij met je toeters en bellen in de beklaagdenbank.


  Maak melding

 5. @Henkes@arie, ik hoop niet dat jullie deelnemen in het verkeer, want de volgende ambulance of prowagen is aan de beurt. Er staat duidelijk dat pickup geen voorrang verleende aan de ziekenauto, wat begrijp je niet ? Hoezo schuldvraag bij de ambulance ? Vrijbrief, sirene enz. Boi, lees eerst goed aub.


  Maak melding

 6. GETINTE RUITEN AANPAKKEN. POLITIE STRENGER OPTREDEN TEGEN DEZE VARKENS. ZE LAPPEN DE REGELS AAN HUN LAARS EN NEMEN EEN LOOPJE MET DE POLITIE. ZODRA DE POLITIE UIT HET ZICHT IS PLAKKEN ZE DIE ZWAAAARTE PLASTIC ER WEER OP. MIJN BUURMAN IS OOK ZO EEN GEK. TELEFOON CONTROLEREN OP ZIJN BEL GEDRAG. HIJ ZAT TE APPEN ACHTER HET STUUR.


  Maak melding

 7. Robb, iedere koe van zondag, jij dus ook, weet dat iedereen, die deelneemt aan het verkeer, voorrang moet verlenen aan een ambulance met loeiende sirene. Maar dat betekent niet dat de bestuurder van de ambulance niet meer hoeft op te letten om te zien of hij daadwerkelijk voorrang krijgt van het overige verkeer. Ik weet zeker dat de truckbestuurder de ambulance voorrang had verleend als hij de sirene had gehoord. Als de ambulance bestuurder 1 of 2 seconden had gekeken of hij wel voorrang kreeg, zaten we nu niet opgescheept met vijf gewonden, een vernielde truck en een vernielde ambulance, die nooit aankwam op de plaats van bestemming, alleen omdat de bestuurder bang was 2 seconden te laat aan te komen. Ik weet niet van jou, maar steeds wanneer ik een sirene hoor, duurt het even voordat ik.weet waar die loeiende sirene zich bevindt; voor, achter, links of rechts van mij, moet ik.stoppen, aan de kant gaan of juist doorrijden omdat ik een kruising versper of wat? Alleen Superman en Wonderwoman weten METEEN hoe ze moeten handelen of wat er op dat moment van hen verwacht wordt.


  Maak melding

 8. ja die sirene gaat pas aan als hij in de buurt is, idioot
  je hoort dat ding van verre al aankomen en dan moet je al gaan opletten waar die zich mogelijkerwijs bevindt
  de ambulance rijdt al harder dan het verkeer en hoort te kunnen verwachten dat idioten geen kruising meer oversteken.
  aangezien een ongeluk het gevolg is? heeft de autobestuurder lopen rotzooien en niet opgelet.
  dat is wel weer zeer duidelijk.
  het de ambulance verwijten? is gewoon het verwijt van een idioot
  al diverse keren in de stad meegemaakt dat ik de ambulance achter me zie
  half de berm in cq de kant in, en toch zijn er van die randdebielen die dan doorrijden en in gaan halen om maar een paar metertjes verder te komen.
  en dan krijg je dit dus


  Maak melding

 9. Iedereen die denkt dat die pickup.bestuurder opzettelijk zijn pickup en de ambulance in de prak heeft gereden, heeft gelijk, ik ben een grote idioot.
  Deze grote idioot heeft het opgezocht en wat blijkt; doven en slechthorenden mogen zonder beperkingen deelnemen aan het verkeer. Misschien moeten ze dit gegeven ook eens een keer vertellen aan de ambulance bestuurders in Sutiname. Die rijden soms net zo, dat zelfs ik als grote idioot denkt dat zij nog idioter zijn dan ik.


  Maak melding

 10. Henkes dat zijn we niet met je eens , de meeste ambulance chauffeurs met alle lampen en toeters aan doen het keurig , maar ben jij wel eens geweest in de buurt van AZP daar krijgen ze gewoon niet de kans om bij het AZP te komen, Kwatta staat vast , Kernkampweg staat vast , en als bestuurder van een auto hebt je weinig mogelijk heden om plaats te maken want overal langs de kant van de weg staan auto’s geparkeerd , dus dit ongeval met de ambulance staat op zich zelf .


  Maak melding

 11. WAT, wat kom je me vertellen, ik woon zelf aan de Kwattaweg en weet er dus alles van. Je kan niet altijd, meteen wanneer je sirenes hoort, aan de kant gaan. Ik heb nooit gezegd dat het de schuld van één van de twee chauffeurs was dat de aanrijding plaatsvond, ik heb alleen geprobeerd te zeggen dat de ambulance bestuurders, ook al hebben ze hun sirene aan, niet zomaar met een grote vaart een kruising moeten nemen en met name wanneer ze door rood gaan. Een beetje voorzichtigheid van een chauffeur met loeiende sirene zou op zijn plaats zijn en zou, ook in dit geval, veel leed hebben voorkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.