Afgelopen week meer coronadoden in Suriname dan in Nederland

11
dood na COVID-19 besmetting
Archieffoto: coronadode in Suriname.

Dat de coronasituatie in Suriname zeer ernstig is, blijkt uit het aantal doden dat de afgelopen tijd in het land is genoteerd. Uit de officieel beschikbare cijfers van de afgelopen week van 3 tot en met 9 juni 2021, blijkt zelfs dat in Suriname in die periode meer coronadoden zijn genoteerd dan in Nederland.

De meest recente cijfers van woensdag 9 juni vallen daarbij het meest op: in Nederland met zijn miljoenen inwoners zijn er op die dag 5 doden geregistreerd, terwijl er in Suriname sprake is van 10 doden.

In de periode van 3 tot en met 9 juni (7 dagen) zijn in Nederland 56 personen overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus en in Suriname 57.

In Nederland is woensdag de 11 miljoenste coronaprik gezet. Volgens de overheid draagt het vele aantal vaccinaties bij aan de daling van de coronacijfers in het land. Suriname loopt nog wat achter met betrekking tot de vaccinaties, maar dat zal de komende periode veranderen. Woensdag zijn er namelijk 90.000 vaccins van Nederland aangekomen in het land:

11 REACTIES

 1. Het is wel zo dat als je gevaccineerd bent je niet meteen immuun bent, het duurt 2 weken voordat de werking in je lichaam zijn werk doet en na ongeveer 6 weken moet de 2e prik gezet worden, dan na 1 week ben je immuun . Wel moet je het protocool van handen wassen, mondkapje ,afstand houden e.d. volhouden, je kan nl. zelf niet meer ziek worden maar wel de ander besmetten. Wees voorzichtig en niet te overmoedig denk ook aan de ander.


  Maak melding

 2. Ja ja hun weerstand is al enorm verzwak als je bijna geen eten op tafel kan zetten behalve als ze gevaccineerd zijn ,is het belangenrijk dat men eten kan kopen maar met de lockdown en op de dagen dat er tot een een bepaald uur de supermark open is wat krijg je dan grote groepen mensen .Hoe kan je de besmetting voorkomen ?Het zegt toch iets van het beleid en jammer hoor van een pad kan je geen veren plukken ik hoop dat deze verantwoordelijke in Su weten wat ze doen en het volk niet in diepere armoe laten dalen
  Ja de mens zal en moet dood gaan kan je niet voorkomen of vermijden is een strijd dat de mens nooit wind


  Maak melding

 3. Het zegt niets over het beleid, maar je eigen rationaliteit.
  Covid raast al langer dan een jr in dat land, en nog steeds weten jullie je niet te gedragen. Het spel is bekend, het is niet de eerste lockdown.

  Gelukkig beseft een groot deel nu wel hoe ernstig de situatie is. Recalcitrant zijn kan
  een keer fataal worden.


  Maak melding

 4. Mogelijk dat nu de ogen van a-sociale klootzakken als de paarse volksverlakkers Bouva, Steve Meye e.a. open gaan met hun gebed en kruidentuintjes.

  LOCK THEM UP.!!!!!!


  Maak melding

 5. @Flyer 10 juni 2021 At 14:19
  Mogelijk dat nu de ogen van a-sociale klootzakken als de paarse volksverlakkers Bouva, Steve Meye e.a. open gaan met hun gebed en kruidentuintjes.

  LOCK THEM UP.!!!!!!
  ==================

  Wettelijk niet toegestaan maar ik voel hetzelfde. Sluit ze allemaal maar op of maak ze het werken onmogelijk tot de crisis voorbij is.


  Maak melding

 6. Als de surinamers de coronavirus niet ernstig beginnen te nemen zal Suriname niet meer bestaan!
  Suriname met een bevolkingsaantal van plus minus 500.000 inwoners met een dodenaantal van 10 is erg in vergelijking met landen waar je miljoenen aan inwoners hebt en het aantal aan doden 5 is.
  Een lockdown is bedoeld om verdere besmettingen te voorkomen.
  Als je naar de supermarkt of naar de winkel gaat dan gelden nog steeds dezelfde coronamaatregelen.
  De winkelier moet toezicht houden dat deze maatregelen nageleefd worden.Mensen die zich niet aan deze regels houden moeten verwijderd worden desnoods met hulp van de politie.
  Er moet een einde komen om de surinamers te blijven aaien alsof ze breekbaar zijn.Ze moeten discipline leren en gewezen worden hoe regels nageleefd moeten worden.Vele landen hebben strenge lockdowns gehad en die landen zijn op weg volledig te herstellen en dan heb je Suriname en surinamers die maar blijven klagen en niets presteren.Zelfs een beetje begrip vragen en geduld te tonen kunnen ze niet.


  Maak melding

 7. Volgens een artikel van DRS. J. van Dijk – Silos op Starnieuws mag je de burgers hun recht op vrije meningsuiting niet ontnemen. Volgens mij heeft deze DRS de plank volledig misgeslagen met het artikel. Want het ging in deze niet om vrije meningsuiting, maar om een bewuste keuze van deze individuen om het gros van het volk op een dwaalspoor te zetten inzake de vaccinatie problematiek.
  De Overheid mag en is in dit geval zelf verplicht de burger tot orde roepen als zij een gevaar is voor de samenleving. Of had de vorige regering het allenrecht om bij tij en ontij individuele burgers verraders te noemen?


  Maak melding

 8. Dat hele ding is dat men op 3 dagen massaal op straat gaat voor boodschappen en vaak gaat hamsteren terwijl er genoeg voorraad is.

  Bedrijven zoals Fernandes en Melkcentrale beginnen nu ook op andere lokaties hun producten te distribueren en verkopen.

  Vroeger hadden we die fernandesbusjes die langsreden. Dat is een idee zodat men niet massaal de straat opgaat voor een pak brood of melk. Die ijsjeskarretjes kunnen ipv ijs ook melk e.d. verkopen.

  Mensen moeten niet alleen wachten op maatregelen van de overheid. Ondernemers moeten nu slimmer zijn om het de klanten makkelijker te maken.


  Maak melding

 9. @HonkongFee: Dat hele ding is het beleid van de regering dat van incompetentie en nepotisme aan elkaar hangt. Die loser op VG weet totaal niet waar hij mee bezig is. Maar als Chan hem ontslaat, komt de politieke partij VMS in opstand, want die post is van hun!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.