Geen verhogingen voor regerings- en parlementsleden

8
srd-geld-suriname

De president, vice-president, ministers, adviseurs en leden van het parlement zullen geen verhogingen krijgen. Dit heeft president Chandrikapersad Santokhi benadrukt in zijn toespraak tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement. In het kader van het door de regering uit te voeren sociaal pakket gaf het staatshoofd aan van welke groepen de salarissen zullen worden verhoogd. Het uitgangspunt is dat met name de klein verdieners een relatief grotere verhoging krijgen, terwijl aan de grootverdieners een relatief kleinere verhoging wordt toegekend. Dit, omdat de laatstgenoemden meer belasting betalen. 

Het gaat om ambtenaren, personeel van ziekenhuizen en van zorginstellingen van wie de salarissen zullen worden verhoogd met een toelage. Voor de ambtenaren gaat de verhoging deze maand in, voor de ziekenhuizen en zorginstellingen is dat in juli. “Personen die meer dan 12.600 SRD verdienen, zullen geen verhogingen krijgen. De politici, dat zijn de president, vicepresident, ministers, adviseurs en DNA-leden zullen geen verhogingen krijgen”, aldus het staatshoofd. Hij voegt eraan toe dat ook gepensioneerde ambtenaren een aanvullende toelage ontvangen, terwijl de onderstanden ook zullen worden verhoogd.

Daarnaast is het besluit genomen om deze maand reeds het sociaal vangnet te versterken door aanpassing van de sociale voorzieningen. Zo zullen de algemene oudedagsvoorziening (AOV); de financiële bijstand voor mensen met een beperking; de financiële bijstand voor zwakke huishoudens en de algemene kinderbijslag (AKB) naar boven worden bijgesteld. Verder wordt er een algemene subjectsubsidiepot van SRD 12 miljoen per jaar ter beschikking gesteld voor de sociaal zwakkeren.

Het staatshoofd benadrukt dat deze verhogingen worden gefinancierd uit de begroting. De regering heeft door effectievere inning van belasting hogere inkomsten uit onder meer de hout- en goudsector en uit de exporten. Hij zegt dat voor de ondernemers de heffingskorting gehandhaafd blijft. In de toekomst zullen ook de belastingschijven worden bekeken. Deze schijven zullen in samenhang met de invoering van de BTW worden herzien.

President Santokhi: de afgelopen maanden zijn verschillende malen in individueel en collectief verband gesprekken gevoerd met de vakbeweging. Deze hebben nog niet geleid tot een sociaal akkoord. Deze gesprekken zullen voortgaan maar ondertussen blijft het de verantwoordelijkheid van de regering om ondersteuning aan de bevolking te geven.”


8 REACTIES

 1. Goed zo president. Ze krijgen al meer dan genoeg. Boeva begon gisteren te protesteren tijdens de DNA vergadering. En probeerde te wijzen op rechtsstaat, bla, bla. Als boeva solidair is met het verarmd surinaams volk, zoals hij beweert, laat hij dan dan zíjn 2e salaris als belijdsadviseur.op BUZA inleveren; net als de rest van de paarse bende uit ocer en leonsberg olv opa D. Zoals bobo parmessar met zijn 3 salarissen, aloemang Adhin met zijn 2 salarissen, tsang met 2 salarissen en noem maar op.
  Ook het stoppen van het gepamper van exministers en hun gezin, die levenslang door de staat verzorgd worden. Om niet te spreken van dienstautos en beveiliging van deze charlatans. President, trek al deze zaken in zonder aanziens des persoon of politieke. weet u hoeveel besparingen het zal opleveren, waardoor we sneller uit de crisis zullen komen. En het ook sneller verlichting zal brengen voor de mofina wangs.


  Maak melding

 2. De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit; voor het eerst in mijn leven zie ik het in Suriname gebeuren dat de mensen die de macht en het kruis in handen hebben, zichzelf niet zegenen. Als de voorziening dat de pensioenen van ministers en assembleeleden, die op het moment dat ze 1 jaar aanzitten meteen ingaat wordt afgeschaft en het oneerlijke kiesstelsel wordt herzien, komt het misschien toch een keer goed met ons geliefde land Suriname.


  Maak melding

 3. @Latour Posse
  Ben het helemaal met je eens! Zelfs de tuinman van Bouta en ex-ministers worden nog door de Staat betaald! Écht een schande! Parmessar, Bouva, Adhin en Tsan
  zijn gewoon irritant in DNA met hun zogenaamde hoog-geschoolde praatjes! Het wil er in hun garnalen hersentjes maar niet in dat ze ZELF deze puinhoop voor de samenleving hebben veroorzaakt!
  Bee maakte gisteren in DNA vergadering terecht op dat het rumoerig werd in de zaal toen het over geld ging! De oppositie denkt nog steeds alleen maar hoe ze hun eigen zakken door salarisverhoging kunnen vullen
  in plaats van die verhoging af te staan aan degenen die het minder breed hebben!
  De ware aard van deze gasten komt steeds aan de oppervlakte! Pure egoïsten zijn het die geen snars geven om het SU volk!


  Maak melding

 4. @Latour Posse, helemaal eens met jou, maar heb geduld, als alles juridisch is onderzocht zal het zeker ook stoppen.

  @Henkes, geduld hebben dan komt het wel goed, maar je hebt ook gelijk.


  Maak melding

 5. Een wet regelt dit ook.
  Het is makkelijk achter een bepaald wet te scharen.
  Wie de de huidige problemen in het land kent en van land en volk lief heeft, moet zich realiseren dat coulant zijn ook een bijdrage is.
  Deze regering heeft moeilijk om iedereen tevreden te stellen.
  Ik heb veel vertrouwen in onze president en haar team.


  Maak melding

 6. Latour Posse we zijn het ook volkomen met je eens , maar je weet die ndp kliek wil niet minder maar steeds meer , opgevoed door bouta en boefdraad , je zag ze allemaal verbaasd kijken toen de President dit aangaf en toen begonnen deze onnozels gal te spuwen op iedereen van de regering en die bouva begon zelfs te dreigen tegen minister Ramadhin , mister I warn you , ik waarschuw U , , moet deze galbak bouva niet onder zijn kont geschopt worden , wat een varken , mensen let maar op ze worden straks allemaal aangepakt , bouva , parmessar , adhin, tsang en al die andere stuisvogels van de ndp , de President zei tot slot dat nu vele foute dingen worden onderzocht en er liggen ook al zaken bij het OM , nou na die uitspraak was de gehele oppositie zo mak als een lammetje


  Maak melding

 7. Heek mooi misschien komt het toch wel wel goed met de president van Suriname.
  Kijk of de vorige regering misschien mensen in dienst hebben genomen met het uur werk 7/ even dat is toch een begrip in Suriname.
  Iedereen die het laatste jaar in dienst zijn gekomen even na trekken wat hij/zij deed ,gewoon op kantoor roepen en vragen wat voor werkzaamheden deed jij.
  Misschien gewoon ophalen en dan gelijk ondervragen zonder advocaat.
  Ik weet zeker dat de staat 50% minder loon kosten krijgt of ,beter gezegd uit geeft.
  Maar heb een hard hoofd hier in .
  Mensen in SURINAME HET GEBEURD HIER IN NEDERLAND 🇳🇱 OOK , VRINDEN KENNEN MEKAAR EN ZORGEN GOED VOOR MEKAAR.
  EN DE BURGERS ZIJN ALTIJD HET HAASJE .
  GROETEN UIT NEDERLAND.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.