zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering: 'Koersontwikkeling eerste dag verloopt naar verwachting'

Regering: ‘Koersontwikkeling eerste dag verloopt naar verwachting’

-

Does Travel - naar Suriname

De bandbreedte van de wisselkoers is maandagochtend 7 juni 2021 omgezet tot een flexibele wisselkoers. Dat betekent dat de koers voortaan bepaald wordt door vraag en aanbod. Daarbij is op drie momenten maandag de wisselkoers bekendgemaakt op de website van de Centrale Bank van Suriname.

De Amerikaanse dollar was bij de eerste notering om 10 uur in de ochtend SRD 20,862 (aankoop bankpapier) en SRD 20,996 (verkoop). Bij de tweede notering om 12:30 uur was de US-dollar SRD 20,845 (aankoop) en SRD 20,976 (verkoop). De derde notering om 15 uur toonde SRD 20,752 (aankoop) en SRD 20,961 (verkoop). De koers is in de loop van de dag dus enigszins gedaald en niet gestegen.

Het Surinaamse ministerie van Financiën en Planning heeft goede nota genomen van de koersontwikkeling op de eerste dag. Daarbij kan vastgesteld worden dat de vrije wisselkoers is uitgekomen rond de koers van SRD 21 die de afgelopen weken als maximumkoers was aangegeven door de Centrale Bank van Suriname. 

Het ministerie van Financiën en Planning trekt uit de eerste dag van de flexibele koers de voorlopige conclusie dat de maatregelen die getroffen zijn door de Centrale Bank van Suriname en het ministerie vruchten hebben afgeworpen. Indien de koers eerder was losgelaten, zonder de begeleidende maatregelen, zou de koers wellicht op een veel hoger niveau zijn uitgekomen. Factoren die ertoe hebben bijgedragen dat de introductie van de flexibele koers rustig en voorspelbaar is verlopen, zijn: de implementatie van de retentieregeling, de aanscherping van de wet Toezicht Geldtransactiekantoren, het afromen van SRD’s, het opvoeren van de kasreserves, en het niet monetair financieren van overheidsuitgaven. Het aanbod van de Centrale Bank van Suriname om termijndeposito’s met hoge rentes voor SRD’s te kunnen openen, zal het vertrouwen in de Surinaamse dollar verder versterken. Het ministerie van Financiën en Planning heeft er alle vertrouwen in dat de wisselkoers zich inderdaad zal stabiliseren in de komende periode.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Alle supporters zingen:
  Het is stil aan de overkant
  Het is stil aan de overkant

  Alhoewel fluctuatie nog steeds mogelijk is is een gezonde basis nu een feit !
  Het proces van actie en reactie werkt nu op een logische wijze zonder trucs en manipulatie.

  Thank you, Dream Team !
  And all the best !

  Beste landgenoten,
  Fase 1 is met succes afgesloten !
  Op naar fase 2 !

  Tja go. Set kong !

  Wi no sa frede.
  W’o set en nanga nakandra. Krakti !


  Maak melding
 2. Niet te vroeg juichen. Natuurlijk hoop ik dat het stabiel blijft, want dat is het beste voor ons allemaal, inclusief voor de paarse ratten. Maar die snappen niet wat stabiliteit betekent.


  Maak melding
 3. Als je BOEFDRAAD vindt, vindt je een groot deel van de ontvreemdde staatsvaluta en als die weer bij de CBS ondergebracht wordt. Dan kan de koers omlaag. Simpele economie. Aan de hand van de hoeveelheid goud en vreemde valuta wordt de koers bepaalt.


  Maak melding
 4. Fase 1 met succes afsluiten en dus met een positief resultaat beginnen aan fase 2 is gezien de aanvangssituatie een hele prestatie !

  Ondanks dat er nog veel mogelijk is kan gesteld worden dat de kennis en kunde in huis is om in te grijpen. Immers Team Achaibarsing heeft de SRD niet laten vallen in de afgelopen 10 maanden.
  Mocht de koers toch gaan stijgen, waar men zeker wel rekening mee moet blijven houden, zal dat van korte duur zijn en zal er ingegrepen worden.

  Het los laten van de koers is op een moment gedaan nadat diverse maatregelen stand by staan. Deze maatregelen – estafette zal extreme stijgingen voorkomen.

  Ik denk dat de SRD is gered van de vrije val !
  En dit is zeker een applause waard !

  De extreme regentijd en de heftige covid golf zorgen nu voor extra uitdagingen. Deze tijd kan ook positief benut worden, want hierna gaat het leuke werk pas echt beginnen.

  Justitia Pietas Fides.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding
 5. @Para Express 8 juni 2021 At 23:07
  Mocht de koers toch gaan stijgen, waar men zeker wel rekening mee moet blijven houden, zal dat van korte duur zijn en zal er ingegrepen worden.
  ======================================

  Er is vrij weinig wat eraan gedaan kan worden hoor. Als hij stijgt dan is dat maar zo. Belangrijkste is niet de hoogte van de koers maar de stabiliteit. Zolang je bij de bank niet vrijuit kan beschikken over je geld en dat is nog steeds zo zal er een geldmarkt op straat zijn. Maar we zien wel. Iedereen is gebaat bij 1 koers en niet allerlei verschillende koersen en het oppotten van geld in huis.


  Maak melding
 6. ==Ik heb naar de minister van buitenlandsezaken geluisterd en moet zeggen dat ik veel respect voor die man heb gekregen op de manier hoe hij de situatie van het land heeft uitgelegd en ook over de waarde en normen van het volk dat zoek is bij sommigen.

  Ik hoop dat alles naar wens mag lopen.


  Maak melding
 7. Ik hoop dat de koers 1op1 word , dan word het leven dragelijk voor de arme mensen en duurder voor de nederlandseSuri’s die echte mang en oema daar komen spelen. Mie Daga vin dati!!!


  Maak melding
 8. Wat dan als de vraag naar valuta groot is? Gaan de banken dan “nee” verkopen? Stel dat een handelaar valuta nodig heeft om zijn zaken rond te krijgen. Deze zal dan weer de zwarte markt moeten benaderen.


  Maak melding
 9. Met het juiste beleid en gepaste maatregelen komt het wel goed met Suriname.
  ZE Chan heeft ervoor gezorgd dat er op cruciale plekken kundige mensen zijn geplaatst, die in hun vak, stevig in de schoenen staan.
  Suriname is daarmee in goede handen en gered van de ondergang waar ddb met zijn 40 rovers op afstevende..


  Maak melding
 10. Hé @riddi skin. Ik woon lekker in Nederland en heb een goedlopende bedrijf hier. Ik denk alleen aan de arme mensen in Suriname die met weinig geld moeten rondkomen daar. Maar als ik in Su ben en ziet hoe zogenaamde “rijke suri-nederlanders” neer kijken op de arme Surinaamse mensen, ja daar heb ik moeite mee. Dus ik ben helemaal niet jaloers maar ik ben juist eenvoudig.


  Maak melding
 11. Het maakt niet uit hoeveel SRD je uit omloopt brengt de regering van afgelopen periode heeft zoveel in omloop gebracht. het is onbegonnen werk.
  Letterlijk water naar zee dragen.
  Als ze elke maan 1 Miljoen SRD uit omloop hallen is het een goed begin.
  Of zou bijna willen zeggen 100 miljoen per maand uit omloop halen en vernietigen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES