Minister Ramadhin tekent schenkingsovereenkomst vaccins Nederland

26
Minister Ramadhin tekent schenkingsovereenkomst vaccins Nederland
Minister Ramadhin tekent namens de Regering van Suriname de schenkingsovereenkomst tussen de Republiek Suriname en de Staat der Nederlanden.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft op maandag 7 juni 2021 namens de regering van Suriname de schenkingsovereenkomst tussen de Republiek Suriname en de Staat der Nederlanden ondertekend. Van Nederlandse zijde heeft zijn collegaminister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge het document bevestigd. Hiermee is de toezegging van vaccins uit Nederland een feit.

De eerste bezending komt op woensdag 9 juni 2021 aan in Suriname. In eerste instantie zou het gaan om 40.000 vaccins, maar volgens het ministerie van Volksgezondheid hebben ziekenhuizen in Nederland minder van het vaccin besteld, waardoor er ruimte is om een grotere partij aan Suriname te leveren. Het gaat in de eerste zending om het aantal van 90.000 AstraZeneca-vaccins, die per direct ingezet kunnen worden in Suriname.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Nederland 750.000 AstraZeneca-doses levert, als het kan nog deze maand, maar dat is afhankelijk van de leveringen die Nederland zelf binnenkrijgt.

Er zouden ook 50.000 Moderna-vaccins aan Suriname geleverd worden. Die doses worden vooralsnog vervangen door AstraZeneca. Dat vaccin kan in tegenstelling tot Moderna op koelkasttemperatuur bewaard worden en is daardoor logistiek makkelijker in te passen in het Surinaamse vaccinatieprogramma. 

Vaccins zijn niet het enige wat Suriname krijgt van Nederland. Vorige week dinsdag ontving het land zuurstofcontainers en persoonlijke beschermingsmiddelen. Vrijdag volgde een team van zo’n twintig medici, microbiologen en verpleegkundigen. Het steunpakket omvat ook medicamenten, medisch apparatuur en verbruiksartikelen. Deze steun komt op het moment dat wij in Suriname te kampen hebben met een ernstige Covid-19-gezondheidscrisis.

Met de ondersteuning ligt het in de lijn der verwachting dat Suriname de Covid-19-situatie sneller onder de knie krijgt. 

26 REACTIES

 1. Dankbaar dat nl dit allemaal doen!wat doet Suriname voor Surinaamse Nederlander die zoveel bijdraagt o a geldovermaking pakketten ten waarde van miljoenen euro. Waar is diaspora beleid.


  Maak melding

 2. Let op beste mensen.. De leugen regeert nog bij heel wat Surinamers .. Ik las ergens op waterkant… De minister van Volksgezondheid liet zich stiekem vaccineren in Amerika …. Minister Ramadhin niet echt ervaren, maar hij heeft de best mogelijke stappen gezet als minister…. Minister Amar Ramadhin van Volks-gezondheid heeft vandaag zijn tweede COVID-19-vaccinatieprikje ontvangen… Beide keren in Suriname… Teweten rond 25 februari en rond 4 mei 2021… Over mezelf zeg ik… Ik heb de AstraZeneca vaccin gekregen… Meer als een maand geleden… Ik zie geen probleem.. Waarom teveel achterdocht creëren voor een andere . . Let op met name over covid-19 en India… India heeft een enorme uitdaging… Een bevolking van dicht tegen de anderhalve miljard mensen… Let op… Het land India werd pas na de tweede wereldoorlog onafhankelijk… Techno-logie ontwikkelt zich in redelijke tempo ook…. De Indiase vaccin-producenten staan voor een enorme uitdaging…. Ja, ook de Russische sputnik-vaccin is ook in een Indiase jas gekleed voor de Indiase markt… Mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 3. Ha,ha, laat me even duidelijk zijn. Ik behoor niet tot de groep van viruscriticasters.Deze criticasters komen op voor hun persoonlijke mening waarmee zij anderen denken te kunnen overtuigen. De mensen die
  achter de ideeën van de viruscriticasters lopen zijn verantwoordelijk voor hun eigen gedrag. Mijn kritiek is gericht tegen het wanbeleid van de minister van Volksgezondheid. Hij speelt paniekvoetbal. President Santokhi had allang de regie m.b.t. de virus bestrijding naar zich toe te trekken. Men had een creditlijn kunnen sluiten met Rusland en China om vaccins kunnen binnenhalen. Maar de president en een paar van zijn medestanders denken alleen maar aan Paisa Lele. Maar dit regeerteam speelt met vuur. Nog even en het wordt een dictatuur in Suriname.


  Maak melding

 4. RobG,
  Ben je weer ontvlucht uit de gevangenis.

  “Suriname heeft een jonge bevolking. Ruim 75% van de bevolking valt in die leeftijdscategorie”

  Waarvan 65% een criminele gedrag vertoont. Dan maar vaccineren en afwachten of er iets in hun criminele gedrag veranderd.

  Is jou geval helpt geen vaccins meer. Omdat jij met hoofd zonder hersenen in een strontgat zit.


  Maak melding

 5. @JK, president Santokhi mag zeker bang zijn voor een bevolking die voor 75% uit mensen bestaat in de vitale leeftijd. Deze groep kan ontzettend veel energie opbrengen bij protestacties tegen het beleid van de regering. Nu zijn protestacties niet wenselijk i.v.m. besmettingen. Maar reken erop dat de hoge besmetting van tijdelijke aard is. Wanneer er meer mensen zijn gevaccineerd zal het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen afnemen en zal de energie tegen het beleid van Santokhi zeker toenemen.


  Maak melding

 6. Robje toch, als je gevaccineerd bent. Dan verwachten we je in Suriname om het verarmd surinaams volk te leiden tegen de regering. Afgesproken?
  Want opa D en zijn paarse criminele boevenbende kunnen het niet en die si brain no is dommer dan zichzelf.
  Dus econoom Robg zal Su naar grote hoogten leiden, voorbij Nederland, die ons dan niet meer hoeft te helpen. O Rob, grote verlosser, wij hebben u nodig in Suriname. Wanneer komt u?


  Maak melding

 7. Vandaag kent men je, want je bent nodig.
  Maar wanneer al het geboden hulp verbruikt is,
  ben je niet meer nodig.

  ALS je niet uitkijkt word je ook nog eens uitgescholden.

  Zo gaat dat in Suriname. (Maar niet een ieder!)


  Maak melding

 8. Er moet niet gedaan worden alsof Suriname/ Latijns-Amerika, Indonesië, Ghana/Afrika, India, China, USA of andere landen nooit iets voor Nederland hebben betekent.

  Nederland bedankt


  Maak melding

 9. Er moet niet gedaan worden alsof Suriname/ Latijns-Amerika, Indonesië, Ghana/Afrika, India, China, USA of andere landen nooit iets voor Nederland hebben betekend of nog betekenen.

  Landen hebben elkaar nodig op talrijke vlakken. Zie wie er als het om handel gaat er veel beter van worden alsof dat vanzelf sprekend is. In dat geval hoor je nooit dank je wel. Waar komt de aardappel, koffie, enz vandaan?

  Nederland bedankt


  Maak melding

 10. @RobG
  Jij bent een idioot en zal voor altijd een idioot blijven.
  Je baasje bouta heeft Suriname bankroet achtergelaten met een verwende volk tot en met.
  Bouta deed niets voor Suriname,hij was de lijder om zijn mars uit de gevangenis te houden.Hij ging op bedeltoer zodra de bevolking begon te morren en te kennen gaf dat ze geen salaris nog hadden ontvangen.Ze waren niet geinteresseerd in al de leningen en hoe het terug betaald zou worden.
  Nee ..ze waren alleen maar happy dat ze salaris hadden ontvangen.Regering Santokhi doet zijn best met het weinige dat over is gebleven.Wij als surinamers zijn heel blij met de samenwerking tussen regering Santokhi en Nederland.


  Maak melding

 11. Een Nederlander, als wat je schrijft over het gedrag van Suriname naar Nederland toe, waar is, dan heb ik nieuws voor jou; de meeste landen gedragen zich zo naar andere landen toe, of denk je dat Nederland en Duitsland of Amerika en Japan altijd zo positief over elkaar dachten als nu? Als Nederland Suriname nu.hulp aanbiedt omdat we vrienden zijn en de hulp nodig hebben, wil dat niet automatisch zeggen dat we NOOIT meer kritiek mogen hebben op Nederland als ze in de toekomst iets doen dat niet in ons belang is of ons zelfs schade berokkent.


  Maak melding

 12. RobG 8 juni 2021 At 12:35
  RobG 8 juni 2021 At 13:56
  @JK, president Santokhi mag zeker bang zijn voor een bevolking die voor 75% uit mensen bestaat in de vitale leeftijd. Deze groep kan ontzettend veel energie opbrengen bij protestacties tegen het beleid van de regering. Nu zijn protestacties niet wenselijk i.v.m. besmettingen. Maar reken erop dat de hoge besmetting van tijdelijke aard is. Wanneer er meer mensen zijn gevaccineerd zal het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen afnemen en zal de energie tegen het beleid van Santokhi zeker toenemen.
  =========================================

  RobG, wij hebben in mijn tijd allemaal paniekvoetbal gespeeld en ik kan je zeggen dat mijn generatie waarmee ik ben opgegroeid allemaal stuk voor stuk goed terecht zijn gekomen. Wij hebben met onze paniekvoetbal niemand de dood ingejaagd of tot armoede gedwongen, ook Chandrika Santokhi zal dit niet doen.
  Je bent zo’n vieze vuile rat dat jezelf niet meer weet wat je hier moet plaatsen. Dat je denkt dat 75% van de bevolking zich tegen Santokhi gaat keren als ze beter zijn is grootheidswaanzin net als je holmaatje. Die waanvoorstellingen van je grenzen tegen krankzinnigheid aan. Je moet eens goed gebruik maken van de gratis hulp in Nederland en je behoorlijk laten onderzoeken, wellicht dat er nog een klein beetje hulp voor je is.
  Want laat ons duidelijk zijn, deze regering gaat nergens naar toe en zal in 2025 weer grootser uit de verkiezingen komen. Al was het alleen maar omdat de NDP al 40 jaar lang bewezen heeft het land niet voorruit te kunnen helpen en het volk alleen maar verarmt.
  Dus ga alsjeblief langs de GGD in je buurt en laat je lekker nakijken, voor jou is het gratis.


  Maak melding

 13. Dat De Jonge Hugo zoveel vaccins naar Suriname stuurt wil zeggen dat de bevolking in Nederland zich niet zo graag meer wil laten vaccineren. Ze zijn niet gek daar. Ze lezen ook al de verhalen over sterfgevallen na vaccinatie en bijzonder ernstige bijwerkingen.


  Maak melding

 14. De vertrekkende chinese ambassadeur heeft
  100.000 doses van het Sinopharm-vaccin gedoneerd aan suri. Wie geen AstraZeneca wil mag dit Chinees vaccin, zijn die goed genoeg @ronald.
  Binnenkort ook sputnik, voldoet deze ook aan jou eisen.


  Maak melding

 15. mRNA vaccins bevatten heel veel risico’s. Alleen iemand die stervende is en wanhopig is om te blijven leven zou naar mijn mening de mRNA vaccins moeten nemen. Zover ik weet is Sputnik geen mRNA. Van de Chinese vaccin weet ik dat niet. Van wat ik erover las werkt het niet goed en hebben sommige landen het teruggestuurd.


  Maak melding

 16. Astra is geen mRNA
  Pfizer en moderna zijn wel mRNA.

  mRNA is een zeer oude techniek, die gebruikt wordt bij immuunziekten.

  RIVM
  LAREB


  Maak melding

 17. In China leven miljarden mensen en velen hebben de Chinese vaccins toegediend gekregen en leven nog. De hele Chinese economie en het leven is weer normaal.

  Als voor de Chinezen goed is, zal het ook Surinamers goed zijn.


  Maak melding

 18. Ronald 8 juni 2021 At 19:02
  mRNA vaccins bevatten heel veel risico’s.
  ==============================

  Nee Ronald. Dat is niet zo. Dat is in jouw hoofd zo omdat je je laat informeren op Youtube, Facebook en schimmige complot websites door nep wetenschappers en mensen die er baat bij hebben dat veel mensen op hun onzin klikken zodat ze advertentie inkomsten hebben. Of ze proberen er politiek garen bij te spinnen zoals Wiebren van Haga en Thierry Baudet. Om hun angstige veelal extreemrechtse aanhang mee te werven en te mobiliseren.

  Maar goed. Nu de vaccinatiebereidheid in Nederland inmiddels 85% is en in de achterhoek zelfs 92% en ook in Suriname die bereidheid toeneemt is jullie wappie rol uitgespeeld. Je ziet ook dat jullie gevierde leider Willem Engel die donatiegelden heeft gebruikt om een lapje grond te kopen in Spanje (snap je nu het businesmodel?) langzaam overstapt op een ander onderwerp omdat over een half jaar tot een jaar er geen droog brood meer is te verdienen aan Covid theorieën door deze ophitsers. Vinden ze vanzelf een ander onderwerp om hun angstige volgelingen bezig te houden.


  Maak melding

 19. @Henkes
  De nuchter denkende surinamer zit Nederland nooit uit te schelden.
  Nederland schiet Suriname altijd te hulp alhoewel ze in het verleden vies en vuil werden uitgescholden door bouta en zijn aanbidders ,gewoon voor zomaar.Bouta maakte Suriname kapot elke dag en zie maar hij ging de denkbeeldige hollanders die in zijn kop woonden uitschelden en hun de schuld geven.Nederland gaat helpen om Suriname weer op gang te krijgen samen met regering Santokhi.
  Wen aan het idee.


  Maak melding

 20. Tjonge tjonge, wat een gescheld en desinformatie op dit forum. Ik woon in Belgie, 11 miljoen mensen. Suriname, 10 doden per dag door covid19 elke dag op 600.000 mensen. Als SU net zoveel inwoners zou hebben als Belgie, zouden er met de huidige pandemie in SU 183 mensen per dag overlijden. En het enigste wat ik op dit forum lees, is schelden op de vorige regering, schelden op de huidige regering, schelden op anderen landen, zelfs die je helpen. Wat is dit voor mentaliteit? En ga nu niet zeggen dat dit iets Surinaams is. Suriname is beter dan dit. Wat Kennedy ooit zei; ” Don’t ask what your country can do for you, ask what you can do for your country”. Ik weet zeker dat als deze uitspraak omarmd zou worden in SU, de pandemie een stuk minder zou toeslaan in SU.


  Maak melding

 21. @Sabaku, Santokhi en zijn minister van Volksgezondheid staan met hun rug tegen de muur. Ze kunnen geen kant op en trachten te ontkomen met leugen en bedrog.Dat weet jij ook. Beiden doen aan stoerdoenerij maar dat moet hun enerzijds hun zwakheid camoufleren en anderzijds drukken zij een agenda door om het land en volk in diepe ellende te storten.

  @Watje, ook jij bent in paniek omdat Santokhi de grote massa over zich heen gaat krijgen. Zijn zoethoudertjes hebben maar tijdelijk effect. Hij graait het geld via een achterdeur weg bij de mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.