Gewapende rovers overvallen moeder en twee kinderen in kamp

10
politieauto-zwaailicht-aan

In Suriname hebben drie gemaskerde rovers maandag een moeder en haar twee minderjarige kinderen in hun kamp in Brokopondo overvallen. De criminelen waren gewapend met jachtgeweren.

De slachtoffers waren in het kamp toen de rovers uit het bos kwamen. Zij vielen de vrouw en haar kinderen aan en bedreigden hen met de wapens. Onder bedreiging namen zij SRD 80.000, USD 2.000, een halsketting en andere spullen weg. Zij zijn vervolgens weer het bos ingegaan.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De vrouw heeft een van de rovers herkend als een ex-arbeider van haar man. Haar man was tijdens de beroving niet in het kamp.

De Surinaamse politie ging naar de plaats en stelde een onderzoek in. 

10 REACTIES

 1. Waarom neemt een vrouw in hemelsnaam Srd 80.000 en Usd 2.000 mee naar het bos? Moest ze pingos, pakiras en abomas die ze eventueel tegen zou komen tolgeld betalen, om door te mogen lopen?


  Maak melding

 2. Tot nu toe lees ik bij de reacties schuld van de vrouw.

  Geen van de reacties hierboven veroordeelt de rovers. Is roven zo normaal geworden in Suriname vraag ik me af.

  Wat mij betreft mogen ze alle rovers doodschieten. Roven is werk en inkomen geworden voor een groot deel van de bevolking.


  Maak melding

 3. Henkes toch een beetje grappig over pingo en pakira?
  De rovers wisten bliksem goed, dat deze familie met groot geld bedrag bij zich hebben op weg zijn, daarom moeten zij zijn achtervolg, maar de vraag is mev,waarom met zo’n groot geld bedrag gaan camperen?wel een vreemde gang van zaken, vooral het in het bos met een groot geld bedrag??
  Maar goed mevrouw heeft 1 arbeider herkent, dus de zaak wordt zo opgelost, maar goed dat de koullo rovers jullie niets erg hebben gedaan bvb verwondingen enz, les voor een ieder, no waka nanga so meni moni tap strati, want ye kar soso probleem ok


  Maak melding

 4. Iemand zei tegen mij dat ik als stedeling, die zijn geld op de bank of in een kluis, kan zetten, makkelijk praten heb. Voor de mensen in het binnenland is het veiliger om hun geld met zich mee te sjouwen overal.waar ze naartoe gaan, zodat ze het in de gaten kunnen houden. Laat je het thuis wanneer je naar je kamp of kostgrondje gaat, en er wordt ingebroken in je huis, dan ben je het geld ook kwijt, zonder dat je de kans hebt de dief tegen te houden of te herkennen.


  Maak melding

 5. Een ondernemer in het binnenland heeft niet de beschikking over een kluis of een bank waar hij zijn/haar cash veilig kan onderbrengen. Dus wat Henkes zegt, snijdt hardhout.
  En toch, zou je ook als binnenlandbewoner rekening moeten houden met de hedendaagse roofmentaliteit en je moeten realiseren dat je vroeg- of laat onverwacht bezoek krijgt.
  Dat wetende, zou ik in mijn huis (of hut) een geheime (onopvallende, speciaal daarvoor aangelegde) plek hebben, waar ik mijn kostbaarheden (tijdelijk) zou verbergen.
  En als ik eens in de zoveel tijd naar de stad moest voor boodschappen, ook een bezoekje brengen aan de bank om het echt veilig op te bergen.


  Maak melding

 6. Politie ,spoor de groep van bandieten op en sluit ze op!
  En mevrouw, wees gewaarschuwd.
  Hoe zwaar is het om een bankrekening te openen in de stad?
  Je denkt toch niet veilig te zijn in het bos met zoveel contanten aan geld in je kamp?
  De werknemers van je man weten hoeveel geld je in huis hebt.


  Maak melding

 7. Heel veel professoren die hier reageren schijnen niet te begrijpen dat men in de binnenlanden van Suriname in kampeertenten verblijven tijdens een doorreis om zaken te doen.
  Bijvoorbeeld goud opkopen en in de stad doorverkopen.
  Soms goederen zoals brandstof leveren.

  De vrouw herkende een van de daders als ex werknemer van haar man.
  De man die weet wat de familie in de bosjes doet.
  Hoeveel geld ze bij hun hebben.

  O,ja in de bosjes van Suriname hebben ze geen Hilton Accommodaties.
  Dus ze moeten wel hun tenten meenemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.