Veertien arrestanten ontvlucht vanuit cellenhuis Keizerstraat

12
Politie auto's in Suriname

Veertien arrestanten in Suriname zijn vanuit het cellenhuis Keizerstraat ontvlucht. Het gaat vermoedelijk om zij die besmet zijn met Covid-19. Vandaag is bij de telling gebleken dat veertien er niet zijn. De politie gaat niet in het cellenhuis waardoor het niet bekend is wanneer het is gebeurd.

Waterkant verneemt dat het gaat om arrestanten die voor moord en andere zware misdrijven zijn opgesloten.

Hoe de ontvluchting precies heeft plaatsgevonden, is nog niet bekend. De politie kan niet in de celruimte gaan omdat zij niet voldoende PPE heeft.

Vernomen wordt dat de politiemannen soms vanuit hun auto de controle buiten het cellenhuis moesten uitoefenen omdat er geen ruimte voor hen is van waar zij dat kunnen doen. 

UPDATE: Maureen Nibte: “Het zijn geen kleine jongens die zijn ontvlucht
UPDATE 2: Een van de arrestanten is weer aangehouden..

UPDATE 3: Volgens de politie gaat het om 13 arrestanten.


12 REACTIES

 1. Dit is een ramp!

  Dit zijn dus superverspreiders. Als ze bij familie zijn, dan zijn die besmet.
  De politie is onderbezet en heeft al enkele collega’s verloren, plus meer dan 200 in quarantaine. Begrijpelijk dat ze het gebouw niet willen betreden. Alle essentiële (veiligheids)diensten moeten veilig kunnen werken.

  PPE is dringend nodig, en schoonmaak vd gebouwen, want het begint op een www te lijken.


  Maak melding

 2. Wat een poppenkast is het hier. Waren de arrestanten niet ontvlucht, was de samenleving nooit erachter gekomen dat er geen bewaking is. Hoe zit het met de verzorging dagelijks dan. Wie sluit ze in na het douchen en luchten, hoe is het bezoek nu van hun advocaten enz. Enz.
  Hoe kan je vanuit een auto de arrestanten controleren. Hebben ze niet gehoord van bewakingscamera’s, zodat je ze dag en nacht kan monitoren.
  Dit is alla onder onderontwikkelings land. 2021 08
  Ai Su, verwondert U slechts.

  Komt tijd, komt raad,
  No bruya.


  Maak melding

 3. Of ze zijnt ontsnapt voor een vaccinatie om netjes terug te keren na een pauze. Of kan het dat dat ze ontsnapt zijn nu kunnen ze covid in hun nieuwe schuilplaats verspreiden. Net als ratten die de plaag verspreidden dus een grote opruiming kan ook volgen na de massale verspreiding.


  Maak melding

 4. Dit is zo on kan. De verantwoordelijken bij de politie moeten gedegradeerd en gestraft worden. Ze hadden best wel enkele maskers kunnen regelen. Je vraagt je af hoe ze de arrestanten van zaken als voedsel voorzagen en vooral hoe ze konden ontvluchten.


  Maak melding

 5. Mooi Mang, goed zo. Geweldig nieuws.
  Dit, in combinatie met de protest actie die ze een paar weken geleden hebben ondernomen, toont aan dat er een totaal en volslagen gebrek is aan leiderschap binnen deze organisatie.

  Een dergelijk falend leiderschap zou in een normale situatie worden vervangen. Maar in SU heeft de bevolking te lijden onder incompetente mannen tot ze met pensioen gaan. En dan neemt de volgende groep het over. Steeds weer het wiel opnieuw uitvinden. Geen frisse vooruitstrevende ideeën om het gebrek aan discipline binnen het korps aan te pakken.


  Maak melding

 6. Als ik nu in Suriname in een cellenhuis opgresloten zat, zou ik er ook.alles aan doen om te ontvluchten. Wie zou als een rat in een val, samen met andere, corona besmette ratten, opgesloten willen zitten, terwijl de bewakers de cel niet durven betreden? Ik.mag dan wel een misdadiger zijn die veracht wordt door de rest van de samenleving, maar ik.heb mijn eigen leven toch wel lief.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.