Tekort in voedselvoorziening als gevolg van wateroverlast

12
Tekort in voedselvoorziening als gevolg van wateroverlast

Delen van de districten Para, Sipaliwini, Nickerie, Pamacca en het Matawaigebied hebben nog steeds te kampen met wateroverlast. De situatie is alarmerend. Dit bevestigt minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in Suriname. 

Emanuël geeft aan dat de situatie voor wat betreft de aanplanting van de akkers er niet rooskleurig uitziet. De Surinaamse bewindsvrouw vreest ervoor dat er op kort termijn een acuut tekort zal ontstaan in de voedselvoorziening van deze gebieden.  Het is vrijwel zeker dat de aanstaande oogst volledig verloren zal gaan als gevolg van het overtollige water.

Om de situatie van de dorpelingen van Kwakoegron enigszins te verlichten, is reeds vanuit het commissariaat van het bestuursressort Boven-Saramacca in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), een partij voedsel naar het gebied gedirigeerd.

De ROS-minister zegt dat momenteel de structuren van de bestuursdienst van het binnenland in samenwerking met het cluster team van ministers waaronder Openbare Werken (OW) en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een modaliteit uitwerken om de boeren van het binnenland tegemoet te komen. 

Tot slot zegt de bewindsvrouw dat het clusterteam de ontwikkelingen met betrekking tot de wateroverlast voortdurend aan het monitoren is en steeds weer naar oplossingsmodellen zoekt.

12 REACTIES

 1. Alweer een aanloop op een of andere bedriegerij. Met grote bombarie heeft de regering onlangs nog aangekondigd dat de voedselvoorziening gegarandeerd is, weer een leugen van Chan, nu nog geen week later dit bericht als vooraankondiging van wat de regering ons nu weer door de keel gaat duwen!! En natuurlijk a no dem schuld, natuurlijk komt het niet door falend beleid, het is de schuld van de natuur, toch stelletje bedriegers!


  Maak melding

 2. Wat een oelewappers hier, de ene nog stommer(of luier) dan de andere. Ben benieuwd waarom Coronie zo belangrijk is dat genoemd moet worden, er wonen daar toch alleen ndp-ers en het is toch het district met de grootste werkloosheid, waar mensen het minst productief zijn?
  En dan die ander idioot die de regering verantwoordelijk stelt voor de overvloedige regenval waardoor gewassen verloren zijn gegaan. Ik voorspel dat er geen tekort zal zijn, maar er zal schaarste zijn waardoor specifieke producten flink duurder zullen zijn bv. groente en bana.
  Als het in Nederland veel regent, zijn de aardappels in de supermarkt ook duurder, maar we kopen het zonder te klagen.
  En ja, er lopen nog genoeg mensen in Su rond met geld om het toch te kunnen kopen. De klagers zijn altijd ratten die onderaan de samenleving zitten en liever een voedselpakket thuis geleverd krijgen en zijn liever lui dan moe. Dus werken, ho maar en alles liever gratis.


  Maak melding

 3. ‘De klagers zijn altijd ratten die onderaan de samenleving zitten en liever een voedselpakket thuis geleverd krijgen en zijn liever lui dan moe’,
  Boesskowtoe, praat je ook zo over jezelf, ratten, lui en voedselpakket ontvangers, jaaaa, dan is het oké, neeeeeee, dan ben je de goorste rat onder de ratten, ja tóg. Soort zoekt soort. 🤡🤡


  Maak melding

 4. @Pony: wie de schoen past, trekt hem aan. Blijkbaar zit hij jou als gegoten. Ik heb verder geen boodschap aan jou en voor alle duidelijkheid, ik ben jou geen rekenschap verschuldigd.


  Maak melding

 5. Boesskowtoe, deze reactie heb ik verwacht, het is niet wie de schoen past, het is de ‘schofterigheid’ waarmee jij landgenoten neerzet, terwijl jij hier op WKT doet alsof je het opneemt voor Suriname, leer eerst respect opbrengen voor de Surinamers, als ze in jouw ogen/waarneming nou lui zijn of niet.
  Je reageert alsof deze mensen jou pijn gedaan hebben.
  Het zijn net als jij en ik kinderen van ouders, vrienden van vrienden, Broersen zusjes van zusjes broers enz. Als je dit niet kan opbrengen, doe jij je ouders tekort. Sari tori🙈🙈🙈
  Natuurlijk ben jij mij geen rekenschap verschuldigd, zal wat moois zijn, ik verantwoordelijk voor iemand met rattenmsniertjes.🤮


  Maak melding

 6. Door je Bekrompenheid en kortzichtigs is het niet best gesteld met je denkvermogen en ga je generaliseren. Ik bedoel hier met name het luie gedeelte van Suriname. Zij die wel 2armen en benen hebben en niet willen werken. Ze zitten ook hier in Nederland als steuntrekkers en genieten van alle sociale voorzieningen en hebben toch kritiek op Nederland. Jullie ndp-ers zijn de grootste losers en een schande voor land en volk.


  Maak melding

 7. ‘Door je Bekrompenheid en kortzichtigs is het niet best gesteld met je denkvermogen en ga je generaliseren’.
  Boesskowtoe, heb je het over jezelf, jij bent degene die generaliseert, je gooit iedereen onder één noemer. (Weet je niet wat generaliseren betekent) Mensen lopen niet met een bord voor hun kop, dus hoe kom jij te weten wie wie is.
  Bovendien generaliseer je weer, lees maar, dit heb jezelf geschreven;’ Jullie ndp-ers zijn de grootste losers en een schande voor land en volk’.
  Welke NDPers, wie zijn “jullie”.
  Je moet niet je gelijk willen halen, je moet gewoon meer respect tonen!!!!!!!


  Maak melding

 8. @Pony: Respect??? voor wie,.. niks nutters als jij?? van mijn leven niet!
  Respect heb ik voor al die Surinamers die hard werken en zonder te klagen bereid zijn om offers te brengen, wetende dat ze daarmee hun bijdrage leveren om hun land op te bouwen.
  Jou soort, is na het verlies van didibrie van een koude kermis thuis gekomen. Jullie zitten zwaar gefrustreerd thuis, voeren geen ene moer uit en maken een hoop kabaal bij elk klein foutje van het bevoegd gezag.
  En btw,… ik hoef mijn gelijk niet te halen,… die heb ik!


  Maak melding

 9. Boesskowtoe, en jouw soort is van het hardwerkende soort, wie zijn dat, wie zijn die mensen?????, je klets maar in de ruimte.
  Respect voor je medemens zoals jij ook voor jezelf respect verwacht. Wat heb ik met didibrie van doen, ik vind gewoon dat jij je respectloos uit als je het hebt over Surinamers, dat is mijn punt, niks didibrie.
  Jij als persoon wordt er op aangesproken door je taalgebruik. Het is toch potsierlijk als je stelt dat Surinamers ratten zijn behalve de hardwerkende soort die Suriname vooruit wil helpen.
  Btw, als je vindt dat je gelijk hebt om zo over Surinamers te praten dan heb je gelijk, je kan waarschijnlijk niet anders, het is jouw genoten opvoeding en het milieu waar je uit voort komt, die zich zo uitspreekt. Het ga je goed🙋🏿‍♂️


  Maak melding

 10. Kijk, zelfs dat begrijpt die poepmaad Boesskowtoe niet en met hem de vele andere trollen hier die niks anders te doen hebben en vaak in opdracht hier hun gore asociale inborst tonen en worden daartoe flink gefaciliteerd door dit medium. De smerige leugencampagne van tijdens de verkiezing gaat hier gewoon door!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.