CBvS biedt hoogrenderende termijndeposito van 20% rente aan

16

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de Surinaamse Bankiersvereniging hebben zondagavond laten weten dat de CBvS en algemene banken een hoogrenderende termijndeposito van 20 procent rente aanbieden. Het publiek wordt hiermee in de gelegenheid gesteld om te beleggen in een SRD-termijndeposito (TD) van drie (3) maanden, tegen een aantrekkelijke rente van twintig (20) procent op jaarbasis.

De CBvS beoogt twee doelen met dit TD. Ten eerste wordt beoogd zowel cash als girale liquiditeiten van het publiek af te romen en langs deze weg de wisselkoers verder te stabiliseren. Ten tweede wordt het beleggerspubliek een gunstig rendement geboden op een belegging in een SRD-instrument, wat het beleggen in SRD moet stimuleren.

Dit TD maakt deel uit van een pakket van wisselkoersstabiliserende maatregelen dat de CBvS in goede samenwerking met het Ministerie van Financiën en Planning implementeert. De overige maatregelen betreffen onder meer: retentieregeling gekoppeld aan beschikbaarstelling van vreemde valuta, valuta-interventies, afroming van extra liquiditeiten bij de banken, en de continuering van de invoer van cash USD.

De algemene banken hebben hun medewerking toegezegd om het slagen van deze maatregel van de CBvS te waarborgen. De CBvS garandeert tevens dat zij de totale omvang van de aangetrokken belegging zal honoreren.

Beleggers hebben tot en met 30 juni 2021 de mogelijkheid om uitsluitend via de algemene banken te beleggen in dit TD. Beleggingen kunnen gedaan worden met gebruikmaking van giro- en spaargeld bij de algemene banken, als ook via cash stortingen van SRDs.


16 REACTIES

 1. wie kan beleggen dat zijn de mensen met geld de ndp-ers , het gewone volk waar wij ook onder horen hebben geen geld om onze kont mee te krabben , dus weer worden de vernietigers ndp beloond en wij als volk zijn de klos


  Maak melding

 2. Eindelijk worden er monetaire maatregelen getroffen. Suriname is bezig om hun kapitaalmarkt te ontwikkelen, om de srd te stabiliseren. Ze kunnen Servië als voorbeeld nemen die succesvol een Imf-programma heeft doorlopen, dan inplaats te luisteren naar de doemdenkers , die jaren nooit wat gepresteerd hebben , en alles bij het oude willen laten , en nu opeens met oplossingen komen.


  Maak melding

 3. Geld is bedoeld om benodigdheden mee te kopen.
  Zelfs de rijken, krabben hun kont niet mee.
  “Kont mee te krabben”, lijkt mij een mooi, zegswijze, ik sla het op in mijn woordenboek.
  Thanks.


  Maak melding

 4. De oorlog tegen zijn voormalige vriendjes is begonnen. Bouta heeft dat ook geprobeerd. Gaat je niet lukken met de SRD en het beetje US van het IMF. De “Escobars” hebben voldoende.


  Maak melding

 5. Ben benieuwd wat de pseudo econoom RobG te melden heeft over deze beleggingsvorm.
  Misschien kan RobG aangeven of het een juiste beslissing is van de huidige coalitie en zo ja of zo neen dan graag met enige toelichting.
  Ik ben benieuwd RobG want wellicht trek je mij over de streep of hou je mij tegen om mee te gaan in deze termijndeposito


  Maak melding

 6. Denk a torie! De banken geven een rente van 20%!! Je leent dus je geld aan de banken tegen een rente van 20%!! Banken zijn commerciële instellingen en streven dus de hoogste winsten na!! Dat betekent dat die 20% winst die jij gaat maken t.z.t. achterhaald zal zijn en dus geen echte winst maar eerder een zoveelste devaluatie van jou spaargelden. Bankiers zijn visionairs en hebben al berekend dat zelfs deze lating van 20% uiteindelijk winstgevend zal zijn. Tel daarbij op de officiële koers en de straatkoers en zie dan dat de uitkomst van die som totale financiële chaos is!! Zij die kunnen meedoen aan deze maatregel, zullen de klappen van de komende maatregelen zoals o.a. het afschaffen van subsidie op water en elektriciteit, makkelijker kunnen dragen, maar de rest, het leeuwendeel van het volk gaat nog harder op een houtje moeten bijten en daarbij zal die schijn-ondersteuning van Chan ze geen soelaas bieden. Zie daar, de vergroting van de kloof tussen haves en have nots! Denk a torie!! En ga niet uit je nek zitten schelden, ook al doet de waarheid pijn!!


  Maak melding

 7. Suriname heeft de grootste topeconomen ter wereld. Met zo een brilliante oplossing. Het is een kwestie van tijd dat ook de banken met deze hoge rentes en inflatie gaan instorten.


  Maak melding

 8. Realist 7 juni 2021 At 13:28
  Suriname heeft de grootste topeconomen ter wereld.

  Een heel bekende is RobG alias de IT specialist.
  RobG
  Heb je nog gezocht naar een antwoord op mijn vraag?


  Maak melding

 9. @Lucien Karwafodi 7 juni 2021 At 13:22
  Zij die kunnen meedoen aan deze maatregel, zullen de klappen van de komende maatregelen zoals o.a. het afschaffen van subsidie op water en elektriciteit, makkelijker kunnen dragen
  =====================================

  De mensen die de klappen kunnen opvangen gaan hun geld niet vastzetten in SRD’s met een onrealistisch hoge rente.


  Maak melding

 10. Jammer dat buitenlanders van suri origine (officieel) niet mogen meedoen. Was binnen enkele dagen gepiept. Mooie kans om zonder ‘tjoekoe’ een legale bankrekening te openen in srd.
  Fam vragen is not done, verloren geld, want dan berekenen ze de hoogste koers, benzinegeld, in de rij staan geld, softgeld, brood met sardiengeld, bantie boro geld, blijft dan niets over om te investeren.


  Maak melding

 11. Het is te mooi en te aanlokkelijk, dus zij die meer dan genoeg geld hebben, beleggen maar.
  Ik ben uitgesloten van deelname.
  De grote vraag is; Dekt de vlag, de lading.


  Maak melding

 12. @Robles: Zeker wel! De SRD is in 1 jaar ongelofelijk geërodeerd in waarde. Voor zij die een fikse hoeveelheid SRD’s op de bank hebben, is dit een kans om de afgenomen waarde enigszins met volume te ondervangen.


  Maak melding

 13. @Realist: De banken zullen niet omvallen. Ze gaan hierin mee omdat zij weten wat de ravage is die deze regering met haar financieel beleid aan het kweken is, er volgen nog meerdere devaluaties. Surinamers hebben veel SRD’s op de bank. Met dit geld kunnen de banken na massale deelname aan deze klucht met dat geld handelen in goud, vastgoed, hypotheken en valuta. Tegen de tijd dat de SRD zijn dieptepunt heeft bereikt, wanneer die 20% al een tijd is verdampt, hebben zij hun waarde vaste zaken op orde!! Denk a torie!! Het volk wordt weer eens in zijn eigen vet gebakken!! Deze regering klopt zich op de borst dat zij het huishoudboekje op orde hebben. Wat zij niet erbij vertellen, is dat al dat geld uit de zakken van het volk is geklopt middels meerdere devaluaties van de SRD, verhogingen van brandstofprijzen en de koers en vergeet zeker niet de zo door Chan beloofde diasporakapitalen, die zie je bij o.a. de lange rijen bij Surichange en andere wisselkantoren. De mensen in de diaspora voorzien thans, door de financiële chaos die deze regering bewust heeft gecreëerd (want de diaspora kwam niet over de brug), hun familie van voldoende geld om te overleven, daar hoeft de overheid dan niet meer naar om te kijken. Nog wat geld lenen bij het IMF en je komt al een eind, maar zij vergeten dat dit beleid zich zal wreken, want je creeert een schijnvooruitgang van de economie en het volk zal uiteindelijk weer degene zijn die de klappen van de realiteit zal moeten dragen….mogelijk worden ze eerder wakker, dan zal je zien waartoe Surinamers instaat zijn!!!…Maar dan zijn de SurFin-boys en hun maten allang binnen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.