11 coronadoden en 249 nieuwe besmettingen; ziekenhuizen vol

11
11 coronadoden en 249 nieuwe besmettingen; ziekenhuizen vol
Door deze beelden van patiënten aan zuurstofflessen op houten banken, wachtend op een vrij ziekenhuis bed, zit de schrik er bij velen goed in.

De derde coronagolf die Suriname momenteel teistert, is besmettelijker en dodelijker dan de eerdere golven. Dat blijkt zondag 6 juni weer als er wordt gekeken naar de coronacijfers: 11 personen zijn overleden en in de afgelopen 24 uur zijn 249 nieuwe besmettingen geregistreerd na 517 keer testen.

De cijfers volgen zondagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de infromatie blijkt verder dat het aantal personen in ziekenhuizen op dit moment 271 bedraagt. Op de intensive care liggen 34 patiënten. Dat wil zeggen dat de ziekenhuizen vol zijn.

De verergerde situatie komt vooral door de Manausvariant uit buurland Brazilië. Door deze beelden van patiënten aan zuurstofflessen op houten banken, wachtend op een vrij ziekenhuis bed, zit de schrik er bij velen goed in zegt journalist Iwan Brave in dagblad Trouw.

11 REACTIES

 1. Roman jij hebt volkomen gelijk , maar het paarse volk geloofd in die kwakzalvers , en van dat paarse volk zijn er velen , dus deze kuddedieren zullen ervoor zorgen dat covid hier in Suriname gewoon kan blijven en velen zullen besmet raken en velen zullen sterven , covid vindt dit prima


  Maak melding

 2. @Wat
  En zijn de buitenlanders die tegen vaccinatie zijn, ook paarse kuddedieren?.
  Is het jou nog steeds niet duidelijk dat de vaccinatie geen bescherming biedt tegen besmetting?. Men geeft aan dat je meer kans op overleving hebt.
  De mensen twijfelen, omdat de regering ook te weinig info prijs geeft.


  Maak melding

 3. @mirosu, als de regering weinig informatie heeft , moet je zelfs gaan zoeken ernaar. Surinamers zijn eerder lui dan moe , ze zitten de heledag te lullen op FB , maar nemen niet eens de moeite omdat ze hebben “gehoord” dat het niet goed is.
  Dit is geen ver van mijn bed show meer , wanneer het je treft dan gaan ze schreeuwen dat er niet genoeg ruimte is in het ziekenhuis.


  Maak melding

 4. De regering zegt constant om je te gaan vaccineren. Ook boeva heeft zich laten vaccineren en heeft opgeroepen om dat ook te gaan doen. Dus er wordt wel informatie gegeven. Alleen denken we, dat we geen covid kunnen krijgen, het zijn anderen en ze moeten die vaccinatie maar thuis komen geven. Mentaliteitskwestie.


  Maak melding

 5. Er is genoeg informatie. Alleen suinamers willen naar de slechte informatie luisteren. Mijn broers en moeder xijn al gefascineerd met astra zenica vaccin. Niks aan de hand.


  Maak melding

 6. Inderdaad, volg de media de autoriteiten zijn dagelijks bezig u informatie te geven.
  De regering, wordt elke dag bijgepraat door de deskundigen.
  Als u op welke manier, verstoken bent van informatie, kunt u contact nemen met de huisarts en of de DC.

  Het ligt volledig aan u om een vaccinatie te nemen, dit is één van uw vrijheden.
  Er zijn landen, waar bewezen is dat het helpt.
  Denk niet alleen aan uw gezondheid ,veiligheid en vrijheid.
  Er zijn velen die ook op u rekenen.
  Ook u zei ” samen komen we eruit “.
  Ik geloof nogsteeds in het motto.


  Maak melding

 7. Mirosu, het vaccin biedt degelijk bescherming aan mensen tussen de 60 tot 90 procent. Honderd procent zal het niet worden. Door handen wassen,desinfecteren en verdere regels in acht te nemen is de kans gering dat je dan opnieuw besmet raakt en als het toch gebeurt, lig je zeker niet op de houten bank met zuurstof.
  Dus.?
  Ik ben al volledig gevaccineerd en houd mij aan de veiligheidsmaatregelen.
  Als wij niets doen is de kans groot, dat het virus in Suriname zich muteert en hebben we een paranaribo variant.
  GEBOORTE EN DE DOOD IS DE ENIGE 100 % GARANTIE DIE WIJ HEBBEN ALS MENS.


  Maak melding

 8. Het ziet er absoluut niet goed uit!
  Dit zou het belangrijkste nieuws moeten zijn. Al het andere is nu niet van toepassing.

  Het NRC volgt een Nederlandse arts in suri. Stukje verslag #1;
  “Arts-microbioloog Jan Sinnige werkt elk jaar enkele maanden in Suriname en is nu met 21 collega’s mee om te assisteren in de ziekenhuizen. Hij vertelt telefonisch over de situatie.”

  “ Als het zo doorgaat in Suriname, zonder vaccins, heeft binnen twee maanden de complete bevolking van Suriname (580.000 mensen) Covid doorgemaakt. Er zullen dan veel mensen ziek worden en sterven. Er liggen nu 262 Covid-patiënten in de vijf ziekenhuizen. Niet eens al het zorgpersoneel is ingeënt.” etc etc
  Bron:NRC 060521

  Aha, Iwan zit bij Dagblad Trouw. Leuk!


  Maak melding

 9. @Mirosu 7 juni 2021 At 05:20
  Is het jou nog steeds niet duidelijk dat de vaccinatie geen bescherming biedt tegen besmetting?
  ======================

  Klopt maar het beschermd wel tegen ziekenhuisopnames of de dood mocht je het alsnog oplopen. Tenzij je natuurlijk nog snel een prik gaat halen als je al doodziek bent van een Covid besmetting. Wat nu dus gebeurd. De minister waarschuwt bij klachten vooral te testen en geen prik te gaan halen.

  Verder hoop ik dat de minister woord bij daad voegt en de heren Meye, Stutgard en Cullimore flink aanpakt. Laten we ook niet de mensen eromheen vergeten zoals Karel Donk en Jef Crab met hun desinformatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.