Bee: ‘Geduld en geloof nodig om uit crisis te geraken’

16
Marinus Bee neemt voorzitterschap DNA over

DNA voorzitter Marinus Bee is zich bewust van problemen die de samenleving dwarszitten. “We weten allemaal hoe het zit met de prijzen in de winkels en de koerssituatie un Suriname”, zegt de parlementsvoorzitter. “Maar om die zaken te herstellen, moet de economie hersteld worden. Daarvoor is wat tijd en geloof nodig. Een huis kan je in een dag afbreken. Maar je kan het niet in een dag weer bouwen. Dat duurt even.” 

Bee roept de samenleving daarom op wat geduld te betrachten. “De economie is in een groot gat gevallen en we hebben tijd nodig om uit dat gat te geraken. We vragen daarom een beetje geduld om eruit te komen, maar behalve geduld ook geloof. Zo komen we er samen uit.”

De Surinaamse regering is een overeenkomst aangegaan met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat zal meehelpen om de financieel-economische situatie te herstellen. Maar ook zonder steun van het IMF zou dat gedaan moeten worden. “Met of zonder IMF zou hersteld moeten worden wat de afgelopen jaren niet goed gegaan is. Yu o abi fu nyan pkinso bita om eruit te komen.”

Een van de tools om de financieel-economische situatie weer gezond te maken, is het Herstelplan. Het plan is beschikbaar voor eenieder die meer wil weten over de maatregelen. In de komende dagen wordt het Herstelplan in behandeling genomen door het parlement.


16 REACTIES

 1. Makkelijk praten Bee… Jij voelt het blijkbaar niet. De nood is HOOGGGGGG. Komen jullie snel met een oplossing. Liever vandaag dan morgen.


  Maak melding

 2. Vertel dat aan je mensen in het binnenland ie sab bun bun dat prijzen daar veel hogen en duurder zijn dan in de stad evenals benzine en gasbom. Jullie hebben makkelijk praten. Mi hoop don sma ai opo dat ze gewoon ni op hun eigen mensen meer moeten stemmen het is geenzins beter geworden voor zemaar juist verslechtert de situatie zich. Niks van Ndp was goed maar jullie zijn 2x erger dan de Ndp. Weh beloof da tanga now nex nex no man seti ooktoe niet


  Maak melding

 3. Irritatie alom, mr marinus bee, ik begrijp uw uitleg, ik snap ook waar het probleem ligt, ik heb ook te leiden onder dit genomen maatregel, ik snap ook dat het de situatie iets anders verwacht, maar waar ligt het probleem dan, schijnbaar als je ongeschoold bent, dan alles wat je hoort in het algemeen, dan blijft het spoken in je hoofd, de hele probleem is begonnen met de ndp, die hebben 4 miljard dollar geleend, en ergens op een buitenlandse banken onder gebracht, en ooit moet dat geld terug betaald worden aan de imf, ik ben soms ook kwaad, want alles is duur geworden maar anderzijds weet ik dat jullie ook het heel zwaar hebben, omdat dat geld moet terug betaald worden, maar de hele probleem is als ndp bouta adhin misikaba abdoel simons van der san, parmesser nog tal van andere boeven ons hebben misbruik gelogen en boefdraad de boefie, ik heb geduld, maar het wordt met de dag nijpend kom snel met een oplossing, want alles is duur en ik voel het in mijn portemonnee, tang boeng, trouwens komen jullie eerlijke naar het volk toe, hoe het is begonnen,,?????


  Maak melding

 4. Velen hebben niet door dat de regering Santokhi op hol is geslagen met lenen. Ze beweren dat er geen geld is terwijl men wel 100 miljoen SRD heeft gereserveerd voor de ontwatering. Daarnaast zijn ze van plan om aan alle ambtenaren een loonsverhoging te geven. Dit geld om de loonsverhoging te bekostigen gaat men ook lenen. Kortom we worden allemaal voorgelogen. Je kan dan alle ambtenaren een loonsverhoging geven maar hoe zit het met de mensen die geen ambtenaar zijn en werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Deze mensen zullen ook hun looneisen stellen omdat zij ook worden geconfronteerd met de gestegen prijzen. Zijn de werkgevers in staat om aan die eisen te voldoen.


  Maak melding

 5. Dit is een volgende leugenaar die het surinaamse volk wil omlullen. Als deze weg is volgt een andere leugenaar en zo gaat het verder. Deze hele regering heeft geen kaas gegeten van wat er moet gebeuren. Ben benieuwd hoe Suriname aan het eind van deze regeringsperiode eruit zal komen.


  Maak melding

 6. De mentaliteit van de klagende Surinamer:

  De klagende Surinamer (KS) wilt gaan uit eten. Er wordt een nieuw restaurant aanbevolen.
  Zegt de KS: gaat het daar wel lekker zijn, volgens mij is het niet lekker hor. Zijn er wel pakeerplaatsen, volgens mij zijn er geen parkeerplaatsen hor.
  De KS weet van niks maar komt met allerlei doemgedachten.
  Met veel moeite is de KS toch bereidt om de restaurant uit te proberen. Eenmaal in het restaurant plaats genomen. Vraagt de KS aan de serveerster naar hun specialiteit. De serveerster noemt een gerecht.
  Zegt de KS: nee, dat wil ik niet want het is niet lekker. Heeft u dat weleens gegeten vraagt de serveerster. Nee, maar ik weet dat het niet lekker is. Heeft u niet een gerecht met rijst, vraagt de KS. Onze specialiteit welke ik u aanbeveel is met rijst, antwoordt de serveerster. Er zit zeker te veel peper in of te veel zout of het is zeker vegetarisch. Ik wil wel iets met vis of vlees hor, ik wil dat niet, zegt de KS.
  Onze specialiteit is vrij neutraal van smaak, u krijgt er zout, peper en een kruidenmolentje bij om het naar uw smaak af te stemmen, zegt de serveerster. En u hebt de keuze met vis, vlees, gemengd of vegetarisch.
  Is die vlees en vis wel gewassen, zeker wassen jullie dat niet noh, nee het is zeker niet lekker, zegt de KS.
  Onze restaurant voldoet aan alle eisen en er wordt regelmatig gecontroleerd. U bent verzekerd van een goede kwaliteit, zegt de serveerster.
  Na veel klagen, zeuren en uitleg krijgen is de KS bereidt om het gerecht uit te proberen.
  De serveerster schotelt een heerlijke Paella voor met vis en vlees, en een karaaf wijn.
  De KS geniet en eet zijn buik rond. Hij eet veel meer dan hij normaal thuis eet.
  Even later komt de serveerster. Heeft het gesmaakt, vraagt zij.
  Ja, het was wel lekker hor maar er zat zo weinig vlees in en zo weinig vis. En het ik moest zo lang wachten.
  Onze gerechten worden vers bereid en de ingredienten zijn in balans, daarom duurt het langer dan een fast food restaurant en wij hebben een hoge normering kwaliteit en smaak, zegt de serveerster.
  Okee okee, brengt u maar de rekening hor maar ik wil wel korting op die wijn want die ijs was ook zo snel gesmolten, zegt de Klagende Surinamer en maakt een tjoerie.

  A tan so. Krakti !


  Maak melding

 7. Deze Regering doet haar best maar niet hard genoeg en dat komt doordat er mensen tussen lopen die ook bang zijn voor hun daden en meespelen met de vorige. Haal het geld van al die fraudeurs terug uit Cuba, Venezuela, China en vooral Dubai en Suriname is gelijk uit de problemen. Maar wie durft dat en welke van deze landen zal meewerken. ????


  Maak melding

 8. De klagende Surinamer was nog niet klaar.

  Wij zijn verheugd dat u ons restaurant hebt uitgeprobeerd, wij willen graag tevreden klanten en u krijgt daarom de wijn van het huis, zegt de serveerster.

  De KS rekent af en neemt (stiekem) het decoratie waaiertje mee.

  A tan so. Krakti !


  Maak melding

 9. Beste famiri, vraag maar de kraboe-verkoper of hij je kan uitleggen wat de kraboe mentaliteit inhoudt. En helaas lijken sommigen Surinamers deze mentaliteit verheven te hebben tot hun levensfilosofie!!!

  Velen snappen het helaas niet dat Suriname alleen opgebouwd kan worden met rechtvaardige & deskundige mensen! Die hun ziel niet hebben verkocht aan de geldduivel!!!!
  Verder heb je een bepaalde inzicht en kennis nodig om tot reflectie te kunnen komen op je eigen handelen en niet steeds de ander de schuld te geven, zoals de hele NDP & Palu kliek en de ene meneer die heeft uitgerekend dat de nazaten van de slaven nog E 123 miljard van Nederland moet krijgen.
  Natuurlijk gaat Nederland nooit vrijuit, maar volgens mij toont de huidige Ned. regering dat ze willen helpen. Of ze een dubbele agenda hebben dat zal de tijd wel leren, opbouwend kritisch blijven is noodzakelijk. Maar wat about druga baas & Co. hebben die rovers al iets voor Suriname gedaan? Nee want de hele ndp kliek is een roversnest. Zie maar hoe druga bouta zijn pionnen inzet om een zegje te doen. Immers hij kan het niet meer, waarschijnlijk drukt de zonde hem neer.

  Mark my words: in ons allen regeert het kwade, dus ook in alle bevolkingsgroepen hebben je abanies rondlopen!!!!! Maar het goede/God is er ook om het goede in ons te laten ontwaken.
  Tenminste als we bereid zijn om te ontwaken en te veranderen.

  Gado de wi fesi mang!!!!


  Maak melding

 10. Ja meneer BEE, we moeten inderdaad geduldig zijn en onze steentje bijdragen, maar geloven, zal deze man niet. Jij hebt inderdaad makkelijk praten. Huis afbreken en huis bouwen illustratie van je is K A.
  Jij zat al jaren in dna en heb lopen bijdragen aan het afbreken en dat ging jaar in, jaar uit. Velen die daar zitten in dna zijn ongeloofwaardig en discutabel.
  Het komt ooit goed met ons Suriname.
  Wanneer de vos passie preekt is op jou van toepassing.
  Is het voor degene die creperen ” leven met hoop en sterven van verwachting .


  Maak melding

 11. De paarse djamoe edes zijn er als de kippen bij om te huilen als hyenas. De regering is veels te lief voor degenen, die hebben GESTOLEN van land en volk; zowel roerend als onroerend goed en zou MET SPOED en met TWK alles terug moeten halen van de witte boord criminelen van paars olv opa D.
  Een simpele vraag kunnen de paarse djamoe edes hier op WTK niet beantwoorden: PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE?
  Follow the money en dan heeft de regering genoeg om de prijzen in de winkels te laten dalen. Want het verarmd Surinaams volk betaald ten alle tijde het gelag van wanbestuur of niet?


  Maak melding

 12. Het belangrijkste onderwerp op dit moment is vaccineren mister Bee. Straks is er niemand over om te kunnen genieten van het IMF fonds.

  Integratie van de marrons is ver te zoeken. Ze eisen uitleg van een niet medicus (de VP) over het vaccin. Zo werkt het niet! De uitleg van de minister van volksgezondheid en zijn team moet voldoende zijn. Ook in de rimboe is fakenews doorgedrongen.
  Doe er wat aan!

  Welcome back Iwan B.


  Maak melding

 13. robje g , en die sneesi, sneesi door je spleetogenjes ziet robje g een kruis, en dan denkt hij aan een dictator , zou het bouta zijn , maar Hitler is zijn voorbeeld, dus DNA voorzitter mijnheer Bee heeft hier niets me te maken , en deze geweldige voorzitter doet zijn werk uitstekend, die vorige troula simons dacht alleen aan haar kleinkinderen


  Maak melding

 14. hebben jullie dat commentaar van die grijze postduif simons gelezen of gehoord wat een aanfluiting ze is echt al dement , nog een maand en ze zal bouta vervloeken en de hele ndp-ers , , einde simons
  Eindelijk hebben we nu een goede voorzitter bij de DNA waar zijn hart ligt bij de bevolking , mijnheer Bee topie


  Maak melding

 15. Marinus Bee vraagt om geloof. Als economie niet op een ding is gebaseerd dan is het wel op geloof. Anders is het geen wetenschap meer.
  Wat hij bedoelt is, wees positief en heb geduld.
  Maar waarom zegt hij niet wat gewoonweg waar is? Dat Suriname een derdewereldland is, dus armoede logisch is.
  De Surinamers zijn zo gewend geraakt om te kijken wat de Surined in Nederland heeft, dat hij vergeten is dat de Surined in een ontwikkeld land leeft en hij in een onderontwikkeld land leeft. Hij wil dus leven in een droom ipv in de realiteit. Vanzelf ga je dan klagen over alles. Wees realistisch. Jullie hebben zelf na 5 jaar NDP-mismanagement, voor nog eens 5 jaar NDP-mismanagement gekozen. Dan moet je nu op de blaren van je zelf verbrande billen zitten. Er is geen andere keus!


  Maak melding

 16. Prima, we hebben geduld, behalve de Bouta aanhangers die willen gelijk verandering zien. Dat hun sekteleider Bouta met zijn discipelen al die jaren heeft kunnen opvreten, daar hadden ze geen boodschap aan, want ze waren betoverd🙄😁
  Maar alles moet nu in een dag opgelost zijn. Ze worden ongeduldig😏, en een waterhoofd van een Parmessar ,die nog de boel blijft opjutten, die moesten ze ook maar flink doorlichten, want die man heeft ook flink uit de pot gegraaid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.