Veel lof in Nederland voor Surinaamse voetbal commentator Marciano Zalman

7
Veel lof in Nederland voor Surinaamse voetbal commentator Marciano Zalman

De WK kwalificatiewedstrijd tussen Suriname en Bermuda, die in de nacht van vrijdag op zaterdag ook live werd uitgezonden in Nederland via Ziggo sports, heeft veel Nederlandse fans opgeleverd voor de Surinaamse commentator Marciano Zalman (foto).

Met name op Twitter regende het complimenten voor Zalman, die de door Suriname gewonnen wedstrijd vanuit het Essed stadion in Paramaribo versloeg.

Het was de eerste keer dat een belangrijke wedstrijd van het Surinaamse elftal Natio, live op de Nederlandse TV werd uitgezonden. Zalman versloeg de wedstrijd vanuit Suriname en Ziggo sport zond de wedstrijd ook met het originele geluid uit, waardoor duizenden Nederlandse kijkers Zalman in hun huiskamers hoorden.

En dat werd heel positief ontvangen, getuige de tweets die ook hieronder te lezen zijn.

Zelfs de verslaggever van Ziggo sport gaf aan onder de indruk te zijn van de stijl van Zalman en hoopte dat hij de wedstrijd van dinsdag tegen Canada ook zou kunnen verslaan. Dat is zeer waarschijnlijk niet het geval, aangezien de wedstrijd in Chicago (VS) wordt gespeeld.

Hoe dan ook, ook Marciano Zalman heeft goed gescoord tijdens de wedstrijd van Natio:


7 REACTIES

 1. De complimenten zijn verdient. Marciano Zalman is een topper in de sportwereld. Decennia geleden als basketbal speler en coach begonnen en daarna sportverslaggever. Nu ook op sublieme wijze een voetbalwedstrijd verslaan. Geweldig!!
  Waarschijnlijk heeft hij door de jaren nog veel meer gedaan op sportgebied.

  Ik heb zo gelachen toen de coach van Bermuda in beeld kwam. Toen zei Zalman dat die zeker dacht: Sa o mit mie dja?


  Maak melding

 2. Natio, O Natio, je bent een kampioen!
  Wij houden van Natio, om zijn daden en zijn doen/ doel

  Gefeliciteerd Coach Dean Gorre, Team Natio, SVB, Surinamers

  Alleen de overwinning telt

  Vertrouwen Op Eigen Kunnen

  Natio, Natio, Wij Houden Van Natio


  Maak melding

 3. Voor een amateur heeft hij het goed gedaan.volgende keer wel iets beter voorbereiden.ook de namen van de tegenstanders leren en niet tijdens de wedstrijd de namen gaan opzoeken.
  Van harte gefeliciteerd natio,
  en succes met Canada.


  Maak melding

 4. Koos Banti, hij is helemaal.geen amateur, hij doet soortgelijk werk.al meer dan.35 jaar. Niet omdat jij niet eerder iets van hem gezien of gehoord hebt is hij een amateur. Ik vraag me overigens af waarom de mensen in Nederland helemaal.weg zijn van zijn normale stem. Het komt waarschijnlijk door zijn Surinaams accent. Toen ik nog in Nederland woonde vond ik alles wat met Suriname te maken.had GEWELDIG. Zo vond ik b.v. Wan Pipel beter dan alle Nollywood, Bollywood en Hollywood films bij elkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.