zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameHerdenkingsenveloppe 45 jaar diplomatieke betrekkingen Suriname-China

Herdenkingsenveloppe 45 jaar diplomatieke betrekkingen Suriname-China

-

Does Travel - naar Suriname

Op 28 mei 1976 ondertekenden de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China het Gezamenlijke Communiqué in New York, voor het vestigen van diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen. Dit jaar herdenken de twee naties het 45-jarig jubileum van de bilaterale relaties.

In het kader van deze mijlpaal is een speciale herdenkingsenveloppe uitgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Minister Albert Ramdin mocht uit handen van de algemeen directeur van Surpost, Ravin Dahoe, deze enveloppe in ontvangst nemen tijdens een korte ceremonie op het ministerie.

Op de voorzijde van het carnet zijn afbeeldingen van 2 projecten die met de ondersteuning van de Chinese autoriteiten zijn tot stand gekomen. Het gaat hierbij om het Wanica Ziekenhuis en de brug bij Beekhuizen onder het Dalian IV-project.

De tekst aan de binnenzijde van het carnet vermeldt: “Geïnspireerd door de historische banden en het strategisch partnerschap tussen onze landen en volkeren, evenals de solide diplomatieke betrekkingen”.

Voor wat betreft de zegels is gekozen voor de afbeeldingen van een jongen en meisje in Chinese klederdracht.

Vermeldenswaard is dat president Chandrikapersad Santokhi tijdens de virtuele receptie georganiseerd ter herdenking van dit jubileum, als eerste een getekend carnet heeft ontvangen van minister Ramdin.

Ook vanuit Chinese zijde zal een herdenkingsenveloppe worden uitgegeven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Waar is China nu ??? Nederland mag de kasstanjes uit het vuur
    halen door medici en goederen te sturen. China wil alleen grondstoffen halen


    Maak melding
  2. @ Forza dat was hun hele plan vanaf het begin deze virus wereldwijd verspreiden en dan overnemen. De nazis wilden het zelfde doen door WW2 maar met kogels deze keer met biologiese wapens. Net als in een oorlog spaar je de beste ammunitie voor het laats, kijk maar wat ze naar naar Afrika, Brazilie, India sturen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES