Coronadoden bij gewapende machten in Suriname

6
Defilé
Archieffoto: Defilé Korps Politie Suriname.

De gewapende machten in Suriname zijn deze week geconfronteerd met het heengaan van hun leden als gevolg van besmetting met het coronavirus.

Zo zijn twee militairen woensdag overleden.
Een van hen is in het ziekenhuis overleden en zijn collega is onderweg gestorven toen hij werd vervoerd voor medische behandeling. Verder heeft een penitentiaire ambtenaar donderdag het leven gelaten.

Ook is een oud-inspecteur van politie donderdag overleden. Zij lag in het ziekenhuis. De oud-inspecteur heeft tot en met april nog gewerkt op het bureau Nieuwe Haven. Eerder is een agent overleden in het ziekenhuis toen hij besmet raakte met COVID-19.

De afgelopen periode zijn tal van politiemannen, penitentiaire ambtenaren en militairen besmet geraakt met het coronavirus. Ook de brandweer en andere ambtenaren kregen te maken met besmettingen van het gevreesde virus. 

Tot en met donderdagavond 20.00 uur waren er 325 coronadoden te betreuren in Suriname. In juni zijn er al 23 personen overleden aan COVID-19. President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven dat de situatie zeer ernstig is. Voor Suriname geldt ingaande vrijdag 28 mei code paars en voor de ziekenhuizen code zwart.

6 REACTIES

 1. De Politie olv Atompai, Gentle, Hellings, Eyck enz. heeft de derde golf vd covidpandemie veroorzaakt. Zij kunnen aansprakelijk gesteld worden voor de vele slachtoffers na de demonstratie op het Plein. Pique en aanhang en Feller en groepje verplegers die zeer agressief hebben staan schreeuwen met hun mondkap ONDER de kin , geen afstand bewaard. Ja dankzij hun moet het medisch personeel zich nu kapot werken, worden doodzieke mensen geweigerd omdat er geen bed vrij is en gaan mensen onnodig dood.
  Politie, nu jullie eisen zijn ingewilligd zullen wij zien óf jullie er wel van zullen genieten..
  Jullie hebben de Manausvariant verspreid in SU. Dat heeft de Politie gedaan die het volk juist moet beschermen. Waardeloos zijn jullie.
  COVIDVERSPREIDERS!


  Maak melding

 2. Ik hoorde Ricky Stutgard zeggen dat hij en zijn familie het vaccin niet gaan nemen omdat het immuunsysteem er voor zorgt dat je er weer bovenop komt.

  Ik wil als leek tegen meneer Ricky Stutgard zeggen dat er gradaties zijn van ziek worden door het Corona virus. 1) Je krijgt Corona in de vorm van een griepje en je wordt vanzelf weer beter.

  2) Je krijgt Corona met heel veel lichaamspijn en je wordt vanzelf weer beter

  3) Je krijgt Corona en je wordt zo ziek dat het lijkt alsof je de marathon hebt gelopen en je wordt vanzelf weer beter.

  4) Je wordt zo ziek dat je met ademhalingsproblemen te maken krijgt dat je in het ziekenhuis aan de beademing moet en dit geld voor zowel jong als oud.

  Met deze vorm van Corona wil ik niet te maken krijgen vandaar dat ik mij hebt laten inenten meneer Ricky Stutgard


  Maak melding

 3. Stuttgart, ik luisterde vroeger nbaar jou, nu niet meer. Je bent geen arts. Vele surinamers, ook hier in Nederland, geloven niet dat je kan sterven door covid. Sjie na briebie.


  Maak melding

 4. Wat een waardeloze vent die Stuttgart. En deze mensen hebben doorgestudeerd en ze zouden het goede voorbeeld moeten geven. Echt waardeloos.
  Ik hoop alleen dat als ze corona krijgen geen beroep gaan doen aan de zorg en aan de medische voorzieningen die op dit moment zeer schaars is in Suriname.


  Maak melding

 5. Sari tori, dit verwacht je niet, deze virus is een sluipmoordenaar, de regering heeft niet zomaar maatregelen genomen in het welzijn van volk van Suriname, lockdown en avondklok heb je in tal van Afrikaanse landen, india strenge avondklok en lockdown, Argentinië 2 weken avondklok en totale lockdown, dus niet alleen Suriname heeft hier mee te maken, helaas de hele wereld, even geduld en help elkaar alla sma na sranang mang, veel sterkte aan de nabestaanden van omgekomen militairen?


  Maak melding

 6. Hij waant zich superma te zijn. Hij gaat al zijn fam n kenissen op de arm nemen en ergens wegvliegen nr n land waar er nog geen community spredding is..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.