Burgers mogen nu tussen 07.00u – 17.00u deur uit voor hoognodige boodschappen

18
Burgers mogen nu tussen 07.00u - 17.00u deur uit voor hoognodige boodschappen

De Surinaamse politie heeft donderdagavond bekend gemaakt dat er een bijstelling komt voor wat betreft het uitgaansverbod van maandag 31 mei tot vrijdag 18 juni. Burgers mogen nu op de maandag, woensdag en vrijdag tussen 07.00u – en 17.00u voor hoognodige boodschappen de deur uit. Dit was eerst van 08.00u – 16.00u.

Gaat het om het halen van hoognodige boodschappen dan zal conform het vigerende Presidentieel Besluit de handhaving worden uitgevoerd met dien verstande dat maar één gezinslid zich op straat mag begeven; zij het als voetganger of bestuurder van een rij- of voertuig aldus het Korps Politie Suriname.

Dit hebben de daartoe bevoegde autoriteiten donderdagmiddag, na overleg met de politieleiding, besloten. Voor medische spoedgevallen, vaccinatie en swabs, mogen burgers altijd eruit waar en wanneer zulks dringend nodig is.

De politie zal streng controleren en als meerdere personen zich in het voertuig bevinden zal het hoofd van het gezin of de bestuurder beboet worden. Ook komen er onder andere controle posten nabij de bruggen, die toegang verschaffen tot het stadscentrum.

18 REACTIES

 1. Een alleenstaande moeder of vader moet haar kleine dan alleen thuis laten dan? of mogen we anderen vertrouwen met onze kleine kinderen? AUB wezen jullie duidelijker. Gaat het om alleen volwassenen die ze gaan beboeten of ook kinderen in de auto. Het is al zo erg om anderen te vertrouwen met je kinderen.


  Maak melding

 2. zolang de overige personen in de auto blijven?
  wat is het probleem dan?
  of je nu thuis naast elkaar zit of in de auto?

  nu snap ik wel dat surinamers zich daar niet aan zouden houden
  hoe zit ht met de leveringen van fernandes brood?
  zijn de aantallen die geleverd worden al verhoogd?
  rijden de broodwagens ook meerdere keren voor bevoorrading?
  of kan iedereen 5 min na aankomst vande broodwagen het weer gewoon zonder brood doen?


  Maak melding

 3. Copy paste maatregelen uit Nederland. Zelfs de naam OMT ( Outbreak Management Team ) is gekopieerd uit Nederland. Wat doen al die beleidsadviseurs dan?


  Maak melding

 4. Als jullie zo begaan zijn met de mensen in Suriname en hun voedselbevoorrading, bestel dan online boodschappen voor ze en laat het thuis bezorgen. Dan weet je ook zeker dat ze thuis blijven om op de bezorging te wachten. En niet alleen Fernandes en de Chinezen bakken brood maar ook meneer Vismale die 2 bakkerijen heeft.
  Wat ik niet begrijp is het altijd durende commentaar op de besluiten van de regering. Als ze iets doen is het niet goed en als ze niets doen is het ook niet goed. Maar de verantwoordelijkheid ligt voor minimaal 50% bij de bevolking zelf. Zolang er geen straf of boeten worden uitgedeeld doet men maar wat men wil en toch valt het mij op dat de meeste problemen zich in stedelijk gebied voordoen mn in Paramaribo. Jullie zijn te verwend/gewend aan luxe en vers en er zijn maar weinigen die iets eetbaars planten of wat pluimvee houden. Afhankelijkheid is erger dan armoede. Ga bij tant Waasje op het erf kijken ze heeft een Bitawiribong een paar Tayerbladplanten en ze heeft ook Cassave Lemmetje en Manja. Onder dr botralliebank heeft ze grongnjang en bana. Tant Waasje zegt mi abi blong mi abi sowtoe en mi abi olie sang mi moes go soekoe na stratie?
  Waren er nog meer Tant Waasjes.
  Maar nee klagen klagen en nog eens klagen tranga jesi en boren om de regels te ontduiken.
  Het motto lijkt wel WHO IS AFRAIT OF RULES AND COVID?


  Maak melding

 5. Er is geen knoop meer aan vast te knopen bij het beleid van de Surinaamse overheid. Het zwabberend beleid veroorzaakt alleen maar gedonder. De mensen weten niet meer waar ze aan toe zijn. Maar dat krijg je als mensen niet geleerd hebben om beleid te ontwikkelen. Deze gasten nemen letterlijk alles over van Nederland. Voor hen is het gemakkelijk omdat zij als Surinamer de Surinaamse samenleving niet eens goed kennen. Dit soort mensen die de bevolking hun wil opleggen leeft in een andere belevingswereld dan de gemiddelde Surinamer. Ze leven in luxe, hebben veel geld, zitten in de handel, gaan vaker op vakantie naar Miami,enz.


  Maak melding

 6. De overheid kan beter alle winkels gewoon open laten gaan tussen bepaalde tijden en mensen mogen alleen de deur uit als dat noodzakelijk is om boodschappen te doen.

  Dit zou ook moeten gelden voor mensen die naar de dokter, ziekenhuis te gaan of een overleden familielid te begraven ( alleen de familieleden mogen naar zo’n begrafenis gaan), Verder voor mensen die naar het buitenland moeten via Japi – Zanderij of daar een familielid afhalen moet dit ook mogelijk zijn. Wel moet men kunnen aantonen dat men het COVID-19 virus niet heeft en over een bewijs vd dokter, ingeënt is voor het virus ( beide prikken).

  Verder dat burgers zich aan COVID-19 maatregelen moeten houden.

  Deze regering Chan – Brunswijk pakt zaken vele malen beter aan dan de regering ddb-aloedin.

  ddb, ndp-kliek hoort opgesloten te worden in de gevangenis voor criminele daden die ze gepleegd hebben (inter)nationaal. Paars is de kleur van de vloek en dood in Suriname.

  Suriname is bezig orde op zaken te krijgen in de chaos van ddb-aloedin, veiligheid, economie, financieel, sociaal en Suriname/rs goed neer te zetten (inter)nationaal.


  Maak melding

 7. RobG: in de tijd van jou baas, was er helemaal geen beleid. Dat is de reden dat het Surinaams volk bijna verloren is gegaan.
  Nu zijn er weer regels waar iedereen zich aan moet houden. Beleid maken is een, regels opvolgen is twee.


  Maak melding

 8. @Boesskowtoe, het is om te huilen als je ziet hoe de klungelige overheid in Suriname te werk gaat. Zij maken er een grote chaos van. Deze zwakke overheid kan je voor geen cent meer serieus nemen. Wat had je anders verwacht in een bananenrepubliek. De president die zijn vrouw, familie en overige vrienden belangrijke functies geeft. Door onkunde van zijn hele team is er een grote chaos gecreëerd. De mensen zijn ten einde raad. Deze bestuurders van het land kunnen niets.

  Woensdag verdween een Guyanese kapitein van een vissersboot voor de kust in de diepte. De Surinaamse overheid heeft niet eens een zoekactie op touw gezet. De luchtmacht of de marine kregen niet eens de opdracht om een zoekactie te ondernemen. He waren de collega’s en family van de vermoedelijk verdronken kapitein die een vliegtuig moesten charteren om een zoekactie uit te voeren. Suriname is thans overgeleverd aan incompetente bestuurders. die beweren dat er geen geld in het land is. Ze liegen en bedriegen iedereen. Bij hen draait alles om paisa lele, paisa lele, paisa lele. Geld, geld, geld.


  Maak melding

 9. @Boesskowtoe. Het is een chaos in Suriname. Zwakkelingen wijzen altijd met een beschuldigende vinger naar een ander. A no mie. Dit is het tralala beleid van Santokhi. Ik lach me een ruk. Een ieder mag commentaar leveren. Maar wat zie je gebeuren. De reikwijdte van Santokhi zijn arm is tot op waterkant merkbaar. Als je tegen de regering bent worden je berichten niet gepubliceerd. Censuur en nogmaals censuur.


  Maak melding

 10. Het is een chaos in Suriname.
  Zwakkelingen wijzen met beschuldigende vinger naar een ander.
  A no mie.
  Dit is het tralala beleid van Santokhi.

  Robg is volgens mij de weg helemaal kwijt. Was bovenstaande niet het handelsmerk van de vorige regering?
  Allemaal landverraders…


  Maak melding

 11. Wat een beroving van de vrijheid door de overheden.
  Je hebt niet eens meer het recht een besmetting op te lopen en te sterven.
  Waarom worden ineens wereldwijd alle rechten van de mensen vertrapt?
  Indien de overheden nu zulke sommen geld pompen in vaccins en andere middelen, waarom hebben ze dan nooit aandacht geschonken aan de gezondheid van de mensen door bijv. groenten en fruit te subsidieren? Wat veel goedkoper en efficienter is?
  Er is iets bijzonder vreemd gaande en zowat alle regeringen in de wereld doen eraan mee. Wat verzwijgen ze? Wat gaat er komen waarvoor we gevaccineerd moeten worden?
  Die vaccins zijn niet bestemd tegen de Corona virus (dat nooit aangetoond is en niemand redt) maar tegen iets anders. Tegen wat?


  Maak melding

 12. Sammy the queen, lekker leesbare posting, deed mij denken aan vroegere jaren.
  Maar toch ben ik het maar gedeeltelijk met je eens, planten staat iedereen vrij, kan ook helpen als je niet genoeg inkomen hebt. Wie of hoe betaalt tante Waasje haar elektra, water en huur.

  Maar beste Sammy, even in “gewone” taal, de maatschappij is sterk vercommercialiseert, mensen kunnen niet meer zonder een financieel inkomen om een deel van hun levensbehoeften aan te schaffen. Denk aan huishuur, elektra en water. Je zult toch geld moeten hebben om dit te betalen. En omdat iedereen op een inkomen is aangewezen, ( de Overheden werken nog steeds niet met basisinkomen voor iedereen) moeten er bedrijven zijn die hen werk kan verschaffen zodat zij voor dit inkomen hun bijdrage kunnen leveren. De bedrijven op hun beurt moeten ontstaan, deels uit de vercommercialisering van alles wat vroeger privé werd gedaan, zoals bijvoorbeeld, niet naar de kleermaker of confectie zaak gaan om een overhemd te kopen, maar zelf eentje maken of eigen vruchtensap maken in plaats van kopen. Nu is het zo, je hebt nu een fabriek die vruchtensappen maakt voor de markt, veel mensen in dienst heeft en deze mensen een maandelijks vast inkomen hebben (genereert) waarmee zij hun vaste lasten die zij niet in natura kunnen betalen nu wel kunnen betalen. Dit noemen zij banen scheppen, industrialisering, een soort “banen verstuiving”. Hierin loopt Su ver achter vanwege een hardnekkige vorm van “verpaupering” van een groot deel van de bevolking.

  Nederland is het beste voorbeeld van een geslaagde sociaal-economische revolutie/modernisering, aan vrijwel alles hangt een prijskaartje en moet je belasting afdragen, daarom dat in NL vrijwel iedereen belasting betaalt en dat maakt dat de Nederlandse overheid veel geld heeft en mooie dingen voor haar burgers kan doen, en wat ook opvalt, voor vrijwel alles wat als arbeid gezien wordt heb je tegenwoordig een opleiding nodig. Alle gewone baantjes, zoals schoonmaken wordt nu als een volwaardige baan aangezien. Wil je bijvoorbeeld als clown in een circus werken, dan moet je een cursus hiervoor volgen.
  Dus Sammy, iedereen maar aan het planten is helaas niet meer van deze tijd. In Su had je tot voor kort een radioprogramma waarbij je bij elke slot van een aflevering werd aangespoord te gaan planten, want dan ben je een echte Djaja Sranan man of vrouw. Niet planten is belangrijk, onderwijs volgen en willen werken.
  Jip en Janneke.


  Maak melding

 13. sorry pony
  maar niet alles wat je zegt is waar
  je betaald veel in nederland…. en zoveel krijg je er echt niet voor terug.
  het geld wordt liever aan de eu richting italië gegeven ipv bestemd voor de eigen bevolking
  planten is altijd goed….. veel gezonder dan het meeste wat je in de winkels ziet liggen…opgefokt met blauwe korrels e.d.
  en zoveel moeite is het niet om voor eigen gebruik diverse dingen te planten.
  grootste probleem is luiheid om maar wat te doen.
  terwijl het niet eens zoveel moeite kost.
  probleem van suriname is dat het geld aan 1 kant zit, en er voor de andere kant geen mogelijkheid is om maar iets te proberen….. want dan komen de graaiers van de andere kant weer langs voor hun deel


  Maak melding

 14. Sorry directeur zonder bedrijf, maar wat je zegt dat veel geld naar de EU, Italië, gaat klopt niet, NL draagt als lid veel bij maar krijgt onevenredig veel voor terug. Je gelooft toch niet de onzin dat Noord Europa beter boert dan Zuid Europa.
  ‘je betaald veel in nederland…. en zoveel krijg je er echt niet voor terug’, neen, vraag maar aan degenen die flink van profiteren en de regels beter kennen dan de gemiddelde Nederlander.
  Kiezen voor niet planten heeft niks met luiheid te maken, mensen buiten de grote stad hebben meer affiniteit met zelf planten dan de mensen in de stad.


  Maak melding

 15. Waarom zoeken naar weer een uitvlucht, om met meer mensen toch op straat te gaan, het besef dat je voor je eigen veiligheid de regels moet handhaven, kan niet in die pannenkoek hersentjes doordringen. Wat alleenstaande met kinderen, zieke moeder of weet ik veel, die niet alleen kan blijven. Er zijn toch neven en nichten en buren die echt niet te beroerd zijn om even een boodschapje voor je te halen, als je echt niet weg kan. Kom op mensen een beetje creatief denken is toch niet moeilijk als je daardoor gezond kan blijven, en je medemens niet onnodig wil gaan besmetten..🙄😏


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.