Zoekactie met vliegtuig naar op zee vermiste Guyanese kapitein

5
Zoekactie met vliegtuig naar op zee vermiste Guyanese kapitein
Beelden gemaakt vanuit het vliegtuig tijdens de zoektocht naar McBean (foto inzet).

Collega’s van de vermiste Guyanese kapitein van een vissersboot Jurmain McBean, zijn een zoekactie op zee gestart naar de man. Jurmain ook wel bekend als ‘rasta’ verdween woensdagochtend in de diepte van de Atlantische Oceaan, nabij de kust in het oosten van Suriname.

De 45-jarige McBean sprong in het water om een kurk met touw te verwijderen van de schroef van boot, waarmee hij als kapitein en nog 5 andere vissers waren. Daarbij verdween hij in de diepte.

Na het ongeval werd er via de portofoon contact gemaakt met een andere boot in de directe omgeving, waarna de eigenaar van de boot telefonisch op de hoogte werd gesteld over het incident.

Er werd aangifte van vermissing gedaan bij de politie van Nieuw Amsterdam. De boot genaamd Emanuel is nog steeds niet aan wal. De eigenaar zorgde ervoor dat er een vliegtuig werd ingehuurd waarmee de oceaan afgezocht werd.

Het onderzoek in deze zaak, door de Surinaamse politie, is in volle gang. Op deze plek heeft het incident zich voorgedaan:


5 REACTIES

 1. Zo zie je maar weer. Het is om je te schamen. De Surinaamse regering geeft niet eens opdracht aan de luchtmacht of marine om een zoekactie op touw te zetten. Voor de regering van Suriname stelt een mensenlevens niet veel voor. De collega’s en familie van de overboord geslagen kapitein moeten zelf een zoekactie ondernemen. Bij deze regering van Suriname draait alles om ‘ paisa lele ‘. Ook het beleid met betrekking tot de bestrijding van covid-19 is belabberd. Op intellectueel niveau bestaat deze regering uit zwakkelingen. Door de beperkte verstandelijke capaciteiten van de verantwoordelijke ministers en hun pas benoemde topambtenaren gaan er vele mensen in het land onnodig dood.


  Maak melding

 2. @RobG

  Mensen gaan dood door besmetting met het covid-19 virus omdat zij lak hebben aan de preventieve regels ter voorkoming van besmetting. Het is dus de schuld van de mensen zelf en niet van de regering.

  Ook in andere landen gaan mensen dood door het covid-19 virus. Is dat ook de schuld van de regeringen van die landen?
  Jij probeert elke keer een stok te vinden om de huidige regering mee te slaan.
  Jouw mond in dit geval jouw vingers worden nog een keer een vloek voor jezelf.


  Maak melding

 3. Zo ver uit de kust, en toch niet eens zwemvest aan, voordat je in het water springt. Jammer!
  Vaak lees ik, in de diepte verdwenen, ook bij recreatieoorden. Wat gebeurde er eigenlijk?


  Maak melding

 4. @viyayarni, als de overheid betere voorlichting had gegeven kon de enorme leed voorkomen worden. Waarom kon het wel onder de regering Bouterse. Vanaf het moment dat Santokhi het overnam is het geheel aan preventie maatregelen uit zijn handen geglipt. Dat heb je meestal met zwakke regeringen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.