Mexico schenkt ventilatieapparatuur aan Suriname

11
Mexico schenkt ventilatieapparatuur aan Suriname

Een delegatie van het Mexicaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AMEXID) is op donderdag 3 juni 2021 naar Suriname afgereisd voor de schenking van twee medische ventilatieapparaten. De delegatie bestaande uit de Executive Director van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas, Director General Mesoamerican Project Gloria Sandoval Salas, Consultant Carlos Alfredo Sánches Barón, Brigadier-Generaal Manuel Alejandro Velazco Villanueva en de crewmembers van de Mexicaanse Luchtmacht, heeft de schenking gedaan namens de Mexicaanse overheid.

Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven (JAP) is de delegatie opgevangen door de directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Luziano Truideman en de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. Verder waren ook aanwezig de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, onderdirecteur van Volksgezondheid Tania Sanrochman-Kioe A Sen en Henk Esajas Honorair Consul van Mexico in Suriname. De schenking doet Mexico aan Suriname om de gezondheidsector verder te versterken en beter bewapend te zijn in de strijd tegen de COVID-19 pandemie.

Tijdens de ceremonie onderstreepte directeur Truideman het belang van de samenwerking tussen Suriname en Mexico. Volgens Truideman is internationale samenwerking en solidariteit in de COVID-19 pandemie cruciaal om het virus effectief aan te pakken. Hij spreekt zijn waardering uit naar de Mexicaanse overheid en de gemeenschap voor de donatie. “Deze ventilatieappraten zullen zeker ingezet worden voor hen die het dringend nodig zullen hebben in de strijd tegen COVID-19”, zegt Truideman. Ook zijn collegadirecteur van Volksgezondheid Ramsukul sprak zijn waardering uit. “De donatie is op de juiste tijd gekomen. Wij van de medische sector zijn erg dankbaar voor de geste. Wij zijn dankbaar voor elke donatie die we van buiten krijgen omdat het ervoor zorgt dat we beter kunnen werken”, laat Sukul weten.

De uitvoerend directeur van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas geeft aan, dat vanaf het moment dat het Coranavirus verspreid werd in Latijns-Amerika, Mexico is overgegaan tot het bieden van hulp aan de landen in de regio. “Deze donatie is bedoeld om levens te redden, vooral de levens van de meest kwetsbaren”, legt Carrillo Cubillas uit. De medische hulpmiddelen zijn vervaardigd met Mexicaanse technologie en talent, die zijn aangepast aan de technische eisen van elk land, zoals Suriname.


11 REACTIES

 1. i, i!, so wan bigi Mexico legre opo lani doro tap Japi – Zanderij, A no spotoe!

  We if Navy SEALs kon tap Japi – Zanderij, dat na wan tra tabaka, me taigi! Je mek grap?
  Wakti No, Tik i eye luku!


  Maak melding

 2. het zijn zeker dinge die ze nie meer kunne gebruike toch?
  we hebben het buitenland niet nodig. we zijn een trotse onafhankelijk land. ze willen zeker dat we afhankelijk van ze worde
  Ze loeren op onze olie
  wacht, geduldt straks komen onze echte matties uit cutba, ruzzzzzzzzzzzzzia en chiena ons helpen met echte dinge
  toch franco11, ook wel spuit 11genoemd, ric, rob, brown, lucien ka enz


  Maak melding

 3. Amerika heeft geen enkel belang om zo.n aktie in sme te ontplooien.
  Ze zijn al jaar en dag in Suriname en werken en beveiligen de ambassade van de us, mixed met mariniers.
  Als men iets wilt ontplooien in sme, hadden ze het al lang gedaan. Ma goed. Ik zal kijken en zien.


  Maak melding

 4. @ Mahinderlijk we zijn een trots onafhankelijk land???. Da we begi Holland foe kon jepi oenoe. Oen abi geluk dat bouta gwe noso oen bo ka. Holland bo lap oenoe na ing delilah.


  Maak melding

 5. Mahinderlijk,
  Sur is inderdaad een onafhankelijk land, maar zal voorlopig afhankelijk blijven van buitenlands hulp. Het land heeft geen geld. Zie de hulp die ze krijgen. Op dit moment is er hulp vanuit Ned naar Sur onderweg in de vorm van personen en goederen. Die hulp kan jou ook ten goede komen. Een dankjewel, die sommigen hierboven hebben geschreven, zou meer op zijn plaats zijn. Namens vele Surinamers zeg ik tegen o.a. Mexico en Ned hartelijk dank. En die olie van jou, zonder buitenlands hulp was er geen olie gevonden en zij zullen ook die olie omhoog pompen. Ga jij boren naar kokosolie.


  Maak melding

 6. Ik zie hierboven veel taalfouten zoals opgemerkt door Cent. Niet dat het mij hindert, maar ik vraag me af waar onze leraar Nederlands gebleven is die dit niet ziet of is hij nu aan het terugzwemmen naar Africa. Als dat zo is, is Sur een nationale bevrijdingsdag rijker


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.