‘Inkopen doen weer volgens familienaam en alfabetische groepering’

27
'Inkopen doen weer volgens familienaam en alfabetische groepering'
Drukte tijdens de full lockdown in Suriname.

Vanwege de enorme drukte die ontstaat op dagen waarop burgers tijdens de full lockdown in Suriname inkopen kunnen doen, komt er mogelijk een wijziging daarin. Inkopen doen zal binnenkort mogelijk weer volgens familienaam en alfabetische groeperingen geschieden, zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie tegen ABC Online.

Volgens Amoksi zijn er maatregelen getroffen om burgers te begeleiden. Zo zal de Surinaamse politie bij verschillende drukke winkels aanwezig zijn om de aanwezigen erop te attenderen de maatregelen in acht te nemen, zoals hier gisteren bij Western Union.

Verder worden roadblocks ingesteld, zodat burgers zoveel als mogelijk in hun eigen buurten de inkopen doen, zegt de bewindsman tegen ABC (onder). Gisteren veroorzaakte dit een enorme file aan de Magentakanaalweg.

27 REACTIES

 1. De Surinaamse regering haalt zich wel veel werk op de hals en moet alles uit de kast trekken om mensen veilig te laten winkelen. Niks doen is geen optie want dan is het een ongeregeld zooitje. Met de beelden laatst van het plunderen van de vrachtauto, nog fris in het geheugen.
  En het op alfabetische volgorde regelen is geen garantie dat er nooit boro-mangs zullen zijn, want daar zijn er veel van in Su.
  Ned. telt 17 milj. inwoners en heeft nooit dergelijke maatregelen hoeven te nemen.
  In het prille begin werd er gesteld dat er een run was op toiletpapier, maar dat bleek later een fabel te zijn.


  Maak melding

 2. Oeng no bigi nanga ding ka ka san dis jere.
  Maak mensen niet aggressief.want als vandaag maandag is,en ik mag pas vrijdag op straat…..da mi no ab bréde …..dink a tori
  A NO WROKO !


  Maak melding

 3. Dit was al eerder gebeurd. Dus niets nieuws. Nu blijkt het noodzakelijk te zijn, omdat oeng kondremang jesi tranga. Feesten en nog naar feesten zonder verantwoordelijkheid. Daardoor is de overheid gedwongen om deze maatregelen weet te nemen. Covid maakt geen onderscheid wie je bent. Dus no klage.
  En die paarse idioot Tsang maar klagen over manier van DNA vergaderen. Neem je verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger en spreek de mensen op hun verantwoordelijkheid, meneer MET een dubbele salaris.


  Maak melding

 4. en hoe gaan ze dat regelen dan?
  komt iedereen wel op dezelfde dag aan de beurt of moet je voor een week inslaan?
  alleen de regerings-opvreters hebben daar het geld voor.
  en wie garandeerd dat de laatste nog brood of melk kunnen kopen?
  omu cq fernandes zorgen al voor veels te weinig brood
  maandag kwam het brood om 8 uur
  9 uur was alles al op
  dus als je eerst je beesten moet voeren of wat dan ook? ben je altijd te laat.
  deze lockdown regeltjes zijn verzonnen door achterlijke idioten.
  onze pleesident…. de exminister van justitie moet eens harder optreden tegen lockdown overtreders, zodat niemand het meer on zijn botte kop haalt om de regels te overtreden.
  maar je ziet in diverse filmpjes al, dat ook zij schijt hebben aan die regels betreffende mondkapjes en 1,5mtr afstand.
  als je je netjes aan de lockdown houdt volgens deze regering….. heb je strax gewoon niets te eten.
  terwijl die vetnekken van de regering gewoon hun luxe maaltje elke dag hebben

  dit is net als de vorige… gewoon een waardeloos dom,achterlijke regering die totaal niet weet wat ze aan het doen zijn
  Failed state forever


  Maak melding

 5. De supermarkten en voedselketen moet gewoon elke dag gewoon open blijven.

  Mensen moeten (zoveel mogelijk) thuis blijven, maar voor bepaalde gevallen zoals; voedsel inkopen, overleden familie begraven, dokter/ziekenhuisbezoek, moeten gewoon dagelijks voortgang plaats vinden vanaf ‘s-ochtends vroeg tot 19.00 uur in de avond.


  Maak melding

 6. Het doel van de lockdown maatregelen, is om besmetting tegen te gaan. Ondanks dat dat doel niet word bereikt. Blijft de regering vasthouden aan maatregelen, die een ieder, hard raakt in zijn portemonnee en rechten als mens. Mijn voorstel, stap af van een total lockdown en verruim de winkeltijden. Ook de avondklok op 18 uur zetten, werkt niet! Het is gebleken dat juist nu die cijfers omhoog schieten. Dus na een goede evaluatie, lijkt het me logisch dat de regering, zijn of haar beleid bijsteld. In Suriname leeft men grotendeels buiten. Je kan dit Volk niet oneindig, maar blijven opsluiten. Het is een allesbehalve gezonde situatie. Mijn advies, voer de controle op handhaving van de maatregelen op. Bij iedere winkel of andere welbekende drukke locatie, dient er een bevoegde ambtenaar te zijn, die het publiek instrueert. En desnoods beboet. Communiceren is en blijft belangrijk. En hou er aub mee op om uw wil het Volk op te leggen. Ik heb het gevoel dat zolang covid rondwaard op deze aardbol, deze regering geen andere oplossing weet te bedenken dan de eeuwige lockdown, die we ondertussen meer dan moe zijn.


  Maak melding

 7. handhaving van de regels
  en ook gewoon boetes uitschrijven
  dat is de kern van alles
  raak de mensen waar ze het vooral nu het hardst voelen….. hun geld, waar ze al moeilijk van rond kunnen komen.

  tevens de eeuwige verplaatsingen van mensen tijdens lockdown een halt toe roepen door op strategische punten gewoon blokkades neer te zetten.

  maar zoals gewoonlijk zijn er te weinig mensen in suriname die hun werk na behoren uitvoeren. in ieder geval niet de regering of het kps die dit zouden moeten regelen


  Maak melding

 8. Konsensi 3 juni 2021 At 15:22Mijn voorstel, stap af van een total lockdown en verruim de winkeltijden. Ook de avondklok op 18 uur zetten, werkt niet! Het is gebleken dat juist nu die cijfers omhoog schieten.

  Als jou wens uitkomt is de Surinaamse bevolking binnen een jaar uitgestorven.
  De cijfers schieten omhoog omdat jullie constant uitlopen en gaan feesten, daarom wordt het doel van minder besmettingen nooit gehaald…..DAAROM DUS!


  Maak melding

 9. Er zullen altijd lieden zijn die wat te zeiken hebben. Als deze regering bepaalde maatregelingen neemt is het niet goed en willen sommigen zelf een rechtszaak beginnen tegen de regering. Als de regering geen maatregelingen neemt is het ook niet goed. Surinamers zijn koppige mensen en het volk wordt gevoed door een stelletje verraders die niet meer bij die honingpot kunnen.


  Maak melding

 10. @Boesskowtoe
  Er was in NL zeker 2 weken geen toiletpapier te vinden, in geen enkele winkel! Men was wel degelijk aan het hamsteren geslagen! Gelukkig had ik toevallig een 16-rollen pak gekocht in de aanbieding bij AH een dag voordat de ‘hamsters’ toesloegen! Ook enkele andere producten waren tijdelijk niet verkrijgbaar…
  Dus het is geen fabeltje!!!!
  Hartverscheurend is het wel om te zien hoe men moet hosselen in SU. Bouta heeft heel wat op zijn geweten, hoewel ik ernstige twijfels heb óf hij wel een geweten heeft!!
  Ik kan het niet vatten dat er ook maar iemand van de samenleving op de NDP kon stemmen! Met kruimels genoegen nemen van deze zakkenvullers. Écht niet slim!!


  Maak melding

 11. De maatregelen zijn gewoon nodig.
  Mensen zijn halsstarrig en a sociale wezens.
  Velen zijn een sta in de weg voor de gegoede onder ons.
  Organisatie,s, verenigingen, medische diensten en vooraanstaande, moeten het volk toespreken en bombarderen met slagan en beelden over de ernst, gevolgen en noodzaak van het zich laten vaccineren en het acht nemen van de regels.
  De lockdown kan zo voorbij zijn, maar door medewerking van de samenleving

  BURGERS, LAAT JE VACCINEREN TEGEN BESMETTING. HET IS ALTIJD BETER DAN TE MOETEN BIVAKKEREN IN EEN ZIEKENHUIS MET ALLE GEVOLGEN VAN DIEN.
  DRINGI DRESI EN WAKTI SIKI, TE YU DRINGI DRESI EN COVID NAKI YU, YU O SIKI, MA ATOSO YU NO SA DORO.
  NO PREE PAT TA NANGA YU LIBI EN DI FU YU LOBIWANG NANGA FAMIRI.
  Ben volledig gevaccineerd en moet mij trots dat, houden aan de regels. Heb mijn bijdrage al geleverd en ben de klos. Heb er geen moeite mee omdat je nooit 100% garantie hebt.
  Ik wacht het wel af.
  Zij die het vaccin willen, ga massaal, zodat 2/3 van de bevolking bescherming heeft.
  Het is dan ieder voor zich en de tijd zal ons wijzen, waar wij als samenleving staan.


  Maak melding

 12. Het lijkt alsof de huidige regering de regie helemaal kwijt is over Suriname. Alleen maar adhoc beslissingen. Had de regering eerder hard opgetreden tegen al de idioten die zich niet hielden aan al de ingestelde regels dan was dit niet gebeurt. Groepen mensen op heel veel plaatsen bijeenkomen en zitten zuipen. En de politie deed helemaal niets. Maar goed. Waarom gaat Amoksi optreden tegen zijn eigen aanhang. Als de misdadiger zelf een groot feest geeft en tevens niet eens weet hoe oud die geworden is, dan weet je in wat voor een ellende Suriname terecht is gekomen. Je denkt de ene malloot weggestemd te hebben krijg je een ander malloot cadeau. Snap niet dat een integer persoon als Santhokhi ervoor gekozen heeft om met een bankrover, die nog zijn straf moet uitzitten, samen te werken. Dat een aantal geschoolde ministers verantwoording moet afleggen aan een veroordeelde drugsdealer is nog minder te bevatten. VHP fractie doe er wat aan en neem je verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat Su niet verder wordt vernietigd door een paar malloten in de regering. Laatst nog kon de politie een feest niet stoppen in opdracht van hogerhand. Failed state


  Maak melding

 13. Zoals Latour Posse en de minister aangegeven, deze maatregel is een kopie van vorig jaar 2020. Kun je nagaan; vorig jaar 2020. Alsof covid nu pas is ontdekt.

  Jullie zijn al een jaar aan het muiten, een grote bek openzetten en schoppen, nou dit is het resultaat. Wie niet wil horen zal voelen.

  Mensen die met hun auto in een meterslange rij staan om zes broden te kopen, zijn niet zielig nog arm.
  Door jullie gedrag liggen er zoveel politie agenten in de lappenmand.


  Maak melding

 14. DandaSeMar

  In Nederland organiseren jongeren elke maand een groot feest met honderden jongeren. Gisteren weer.

  Is Nederland dan ook een Failed state?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 15. Neem nou die konsensie.
  Men o men;
  -dan bestaat corona niet
  -dan strest ‘t van de lockdown
  -dan kloppen de avondklok-tijden niet
  -dan is ‘t boos omdat ‘t s’avonds niet kan “wandelen” met de auto
  -dan is de benzine te duur
  -dan bestaat corona alweer niet
  -dan zijn de vaccins niet goed
  -dan zijn de broden op
  -dan doet de regering niets
  -dan is de communicatie niet goed, moet minimaal twee maanden van te voren
  -dan kent ‘t het alfabet niet
  -dan regent het te hard
  -dan heeft zijn/haar grootmoeders-onderjurk teveel bloemetjes.

  Grrrrrrrrrrr.


  Maak melding

 16. Die politici is gekozen door het volk! Dandesar.
  Weet je nog, burgers mogen om de 5 jr stemmen en dit is het resultaat.
  Dus bij elke reactie de president aanvallen om een democratisch gekozen regering, slaat nergens op. Move on!

  Het is wat het is!


  Maak melding

 17. Dat ze feesten in Nederland is hun verantwoordelijkheid, ze hebben goede medische zorg en bla bla bla. Ze vielen ook dood als vliegen en besmettingen bij de Fleetwood.
  Meer dan 17000 doden, trots hun goede gezondheids zorg.
  Wij zijn hier en kunnen het niet bemannen en toch lak hebben.
  Laten wij de goede dingen overnemen en niet reflecteren naar anderen.
  Maar goed. Geen wonder dat we aan de bedelstaf zijn verslingerd.
  Een ongeschoolde kan men nog bijscholen, maar een idioot niet.


  Maak melding

 18. @ esmedinges
  je lult, deze vetnek maakt zijn beloftes niet waar.
  dus daar valt genoeg over te zeggen.
  deze regering doet niet wat het beloofd heeft.
  dat het volk hier niet mee eens is noem je muiten etc?
  hoe dom ben jij met je domme reacties?
  totaal geen enkele logica in te vinden.

  25 miljoen om ziekenhuizen aan te passen…. en dan gaan mensen dood omdat er geen zuurstof is?
  ja dan heb je je beleid wel goed voor elkaar


  Maak melding

 19. Ik heb je al maanden geleden geadviseerd om je kist te bestellen directeur Coronie, want niets is goed voor jou.

  Het is jou schuld dat Coronie onder water zit. Smalend kwam je hier ‘vertellen’ hoe dom die sluiswachters zijn. Nou stik er maar in lummel, asociale donder.

  Het heeft totaal geen nut om jou iets uit te leggen over beloften in een pandemie.

  DON’ no abie dresie!


  Maak melding

 20. ach ja weer zo’n domme opmerking van een domme koe

  zijn die sluiswachters niet dom dan? als ze totaal geen verstand van waterbeheer hebben?
  waarom staan die pompen altijd uit?
  waarom zijn ze altijd stuk?
  waarom is er geen stroom voor die pompen?
  waarom is er geen diesel voor die pompen?

  1 antwoord
  FALEND BELEID van de hele achterlijke regering
  deze regering is net zo destructief als de vorige
  kom maar met feiten dat het niet zo is met je grote bek

  dus de waarheid vertellen is ook al asociaal?
  weer de zoveelste dooddoener van een domme koe die eigenlijk niets nuttigs te vertellen heeft
  en kijk naar paramaribo? hoeveel huizen staan daar onder water?
  en dan vertel jij me dat ik fout zit met mijn opmerkingen?
  ga zelf maar lekker in je paars/ornaje kist leggen.
  zal niet lang meer duren


  Maak melding

 21. Aai boi het klopt als een bus, die verhalen over Coronie. (no offence).

  Je bent zo vol van jezelf, zo narcistisch, in combi met verstandsverbijstering en hoogmoedswaanzin, dat je niet eens door hebt dat je in eigen vingers snijdt.

  Wat…. lag je veilig in je hangmat tussen 2 kokosbomen en dacht je; het water stijgt niet zo hoog, dombo!
  Had jij met je grote onbeschofte bek en je 7x 24 uur godsgeklaag op wkn dit gemeld, dan was het niet zover gekomen. Jij hebt bewust toegekeken hoe de boel werd vernietigd.
  Maar je bent te stom voor woorden om dit in te zien. En maar wachten op de overheid.
  Lig maar rustig in je hangmat tussen de kokosnoten, de overheid komt eraan. Wat denk jezelf, asociale zielige donder.

  Directeur Coronie, een schande voor Coronie.


  Maak melding

 22. en alweer totaal niets nuttigs te zeggen
  typisch een domme koe die iedereen maar napraat.

  feiten opnoemen en je bent narcistisch volgens jou?? hoe dom ben jij dan wel niet?
  onbeschoft of niet, dat mag je vinden van mij.
  maar een leugenachtige koe die alles aan het ontkennen is?? dat is gewoon te triest voor woorden.
  toegekeken? en hoe verwacht je dat een normale inwoner iets voor elkaar krijgt in dit door en door verrotte corrupte land?
  wachten op de overheid? doe ik allang niet meer, aangezien deze regering net zo verrot is als de vorige.
  En in tegenstelling tot jouw soort handophouders, heb ik geen tijd om in een hangmat te liggen.
  een schande? dat ik opsta en tegen het falende beleid in ga wat overal in het land aanwezig is, en daar wat van zeg?
  dat is je bewijs al dat je gewoon een domme koe bent die gewoon niets weet te zeggen en maar met domme onzin aankomt.
  wat staat er in je opmerkingen???? helemaal niets behalve op de man proberen te spelen.
  en dat boeit me totaal geen reet wat een domme koe daar van vind


  Maak melding

 23. Directeur coroni of zonder bedrijf, man, man…denk aan je bloed druk!

  Aan alle orange aanbieders, wordt het na 1 jaar geen tijd om wakker te worden?! Ooh ja, ze zijn wel wakker, alleen kijken ze teveel naar het verleden; alle schuld, incl veel regen moment naar de vorige schuiven dan ben je weer.

  De goede dingen worden natuurlijk voor zichzelf opgeeist:
  1) goud deal 25% voor suriname (goes voor 90$mio winst voor staatsolie); wie heeft dat geregeld?
  2) al die buitenlaandse inversteerds in olie&gas; wie heeft dat geregeld?
  3) affobakka kost nu 0.0 ct en is goed voor 60-80mio$ minder uitgaven voor de regering; wie heeft dat geregeld?
  4) Sur nu diesel exporteert en zeker 40$mio minder olie hoeft te importeren; wie heeft dat geregeld?

  Ahh ja, ik hou maar op…

  Met zulke domme trollen is vechten tegen de bierkaai!


  Maak melding

 24. Mo broko a tori opo; Covid 19 nog nooit geïsoleerd volgens de huidige wetenschappelijke methoden, bestaat alleen als een soort fictief “model”.. dat wan taki, is net de onderjurk van je buurvrouw aan de waslijn, die toen je op stond om te plassen, veranderde in een spook en je gillend, ” takroe sani ” riep… maar vermenig vuldig dat met een heleboel mensen, dan krijg je iets wat ze massahysterie noemen, zo maak je van een fikse griep met massahysterie een ernstige ziekte en winti-wai Soros e pai.
  Er zijn al diverse wereldleiders stuk of 3, 4 naar voren gekomen om te vertellen hoeveel geld ze geboden werd om het land in een Lockdown te gooien, het coronavirus, is een agenda van de globalisten, een kleine rijke groep gewetenloze mensen, met teveel macht en teveel geld.
  Ziekenhuizen en artsen worden gedwongen om aan het spelletje mee te spelen en krijgen daar ook veel meer geld dan ze normaal zouden verdienen, overigens is de pharmaceutische industrie een van de grootste maffia industrieen en dat het een grote njan patoe is weten ook alle artsen en ze worden ook al jaar en dag bijgesubsidieert door tjoekoes als ze middel X , zoveel mogelijk voorschrijven ook al heeft het allerlei bijwerkingen sa e tjari joe moro esi na joe grebi..
  Wat is de bedoeling denken jullie, wel ze vinden dat er teveel mensen op de wereld zijn, ze hebben nu kunstmatige intelligentie en allerlei soorten robots m.a.w. ze hebben ons niet meer nodig, ze willen ongeveer een half miljoen mensen overhouden, dat wordt de noeuwe klasse slaven in het “Nieuwe Normaal”oftewel de nieuwe wereld orde. Ik laat me niet vaccineren want het is geen vaccinatie maar genetische manipulatie en omdat ze mensen hiertoe willen dwingen gaan ze de economie kapot maken zodat je van hun afhankelijk wordt en gewoon moet doen wat zij zeggen.
  We zullen allemaal hiertegen in opstand moeten komen en niet zitten te wachten tot iemand ons komt helpen.. Jepie no kong..jepie foe srefie…wel collectief


  Maak melding

 25. Kwestie van mentaliteit!
  En dit zal niet veranderen, eerst moet deze infantiele lading geloosd worden.

  Altijd maar wachten op de Overheid, al staat het water tot die kokos-lippen, eigen initiatief en creativiteit kennen ze niet!

  Geloof je nou echt, dat razen & tieren iets positiefs zal brengen. Vul je woordenschat aan, want “domme koe”, begint eentonig te worden, je hebt nog 5 lange jaren om vervolgens een regering uit te kiezen, die jullie flink in de watten legt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.