Volgende week al 40.000 coronavaccins naar Suriname

18
Foto (c) AstraZeneca

Het demissionaire kabinet stuurt zo snel mogelijk, naar verwachting volgende week al, 40.000 AstraZeneca-vaccins naar Suriname. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de leveringen pas in de tweede helft van juni zouden beginnen, maar dat is nu naar voren gehaald, laat minister De Jonge weten.

In totaal is het de bedoeling om 500.000 tot 750.000 Astra-vaccins te sturen naar het land, dat zwaar getroffen is door de coronapandemie. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een donatie van 50.000 doses Moderna.

Vanmorgen vertrok een eerste vrachtvliegtuig met medische zuurstof en persoonlijke beschermingsmiddelen naar Paramaribo. Aanstaande vrijdag vertrekt er een speciale gezant, de voormalig RIVM-directeur Marc Sprenger, met een medisch team.

18 REACTIES

 1. Wat ik niet begrijp is waarom matties, dus niet zo maar kennissen, ma echte matties zoals Rusland, Cuba en China niet uit hun eigen hun mattie Suriname komen helpen.
  De nood is zooooooooooo hoog en wat doen ze zzzzzzzzzzzzzzz
  Wat zijn dit voor matties.
  Go matties
  of denken ze gwoon Suriname, Suriname, waar ken ik dit woord van


  Maak melding

 2. In nood leert men zijn vrienden kennen.
  Wanneer men in de problemen zit wordt duidelijk welke vrienden daadwerkelijk iets voor je willen betekenen.


  Maak melding

 3. Nederland haalt alles uit de kast om te helpen er is ook een
  geld inzamelactie NederlandvoorSuriname nl. Over een paar maanden
  als de ellende achter de rug is mag iedereen weer schelden op die vervloekte
  Nederlanders.


  Maak melding

 4. Net bekend geworden door minister de Jonge
  Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een donatie van 50.000 doses Moderna.
  Het kan niet op. Alle hulp komt van Noordzee in plaats van boven ))


  Maak melding

 5. Wat een ka is dit nauw. Weten jullie hoeveel hulp we hadden kunnen hebben gehad de afgelopen tien jaar. In plaats daarvan geloofden we in die ka van die rooie creoog


  Maak melding

 6. Het is te hopen dat de mensen bereid zullen zijn om zich te laten vaccineren.Anders is alle moeite en inspanning voor de kat zijn viool.


  Maak melding

 7. Lucien Karwafodi 1 juni 2021 At 21:51
  Kijk, jullie gaan weer schuimbekken. De Nederlandse minister van VG heeft de andere vaccins vrijgegeven voor zij die weigeren de Astra Zeneca te nemen. Daarom begint hij nu al met de dump van dat spul in Suriname.
  ==============================================

  Lucien Ka, je hoeft het niet te nemen, Nergens in de handleiding staat dat je verplicht bent de vaccinatie te nemen. Het is voor mensen bedoeld, niet voor rioolratten die het niet willen.
  En heb het niet zo vaak over orgasmen van anderen, een beetje jaloers? Dat jij impotent bent kan helaas geen hond wat aan doen.


  Maak melding

 8. @Lucien karwafodi?

  Ik zal het kort houden.
  JIJ BENT GEWOON EEN GROTE FOUT GEWEEST VAN HET MENSELIJKE ORGASME.
  KORT VERWOORD, JE BENT EEN NEUKFOUT.
  HET KAN NIET ANDERS!!


  Maak melding

 9. lucien, wil je mij dag goed maken. Geef alle NDP-ers, paars in Suriname de instructie om zich niet te laten vaccineren. Dan gaat 1 van de wetten van Darwin in, die gaat van toepassing zijn. De wet van de natuurlijke selectie. Maakt mijn dag goed. Paars heeft zich via natuurlijke selectie zichzelf weg geselecteerd. Maak mijn dag goed, man. in het Engels, make my day.
  Ik denk dat jullie soort achterlijke mensen zijn. Astra Zeneca is 1 van de beste vaccin. Al mijn mensen (ouder dan 65) hebben hun tweede prik al gehad. Veilig dat ze nu zijn. Geeft mij een goed gevoel dat ze veilig zijn.
  Ik heb zelf Astra gehad.


  Maak melding

 10. Hondser kan het niet. Grote Bull shit wat ik lees.
  Volk verslagen door Covid. alles verslechterd in Suriname. Armoede, wanhoop, deprivatie, bedelen, honger hebben, mensen die de weg van de minste weerstand kiezen, Bosje brug. Land leeggeplunderd door de elite van paars. Suriname moet bedelen voor vaccin. DIT IS HET PARADIJS DIE BOUTERSE HEEFT ACHTERGELATEN VOOR DE SURINAMERS. SMEERLAP.
  Jonge mensen die bij de vleet sterven. Ik zie dat jij gewoon in Nederland zit.


  Maak melding

 11. Hahaha, jullie buitelen weer over elkaar om mij van repliek te dienen. Al maar schelden, zero inhoud. Weerleg maar eens mijn comment stelletje leeghoofdige varkens!! De moderator verwijderd stelselmatig mijn comments en zal het nu waarschijnlijk ook doen, die lafaard!!


  Maak melding

 12. Die meneer Hooghard van CLO, heeft het altijd over Nederland , alle problemen van Suriname word door hem op de schouders van Nederland geworpen, nu wil ik hem vragen waar al die goede vrienden van zijn baas zijn gebleven, Cuba/ Rusland/China/ Azerbeidzjan/Brazilië/ Turkije/ zoveel om op te noemen, wie staat er nu klaar voor Suriname, zijn de mensen die meneer Hooghard als koloniale criminelen ziet, China die alle rijkdommen aan het plunderen was, waar is China nu.


  Maak melding

 13. Lucien Kafowroe 2 juni 2021 At 01:12
  De moderator verwijdert jou postings omdat je alleen onzin schrijft, heb je dat niet door??
  Man…wat ben jij een idioot, ben je zo geboren of ben je als kind hard op je hoofd gevallen?
  Ik denk allebei.


  Maak melding

 14. Ach Boesskowtoe, je weet wel beter! Als de moderator onzin en gatlikkerij moest verwijderen was het hier erg stil. Al die VHPtrollen, zoals ji, zouder acuut geblockt worden. Maar de realiteit is anders. Kritische, hotsnijdende en vooral de incompetentie en leugens van deze regering onthullende comments, zoals de mijne, worden stelselmatig verwijderd. Het doel van de moderator is het zolang mogelijk volharden in de leugens die hier en door Chan en consorten verspreid worden in de ijdele hoop dat die leugens ooit eens waarheid zullen worden. Think again!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.