Vliegtuig Nederlandse Defensie met coronahulpmiddelen voor Suriname vertrokken

45
Vliegtuig Nederlandse Defensie met coronahulpmiddelen voor Suriname vertrokken
De containers voor Suriname - beeld (c) Defensie Nederland

Zojuist is een Nederlands vrachtvliegtuig van Defensie met 2 militaire zuurstofcontainers vanaf Vliegbasis Eindhoven vertrokken naar Suriname. Met de containers is medicinale zuurstof te maken. Extra zuurstof is hard nodig voor de behandeling van de vele coronapatiënten.

Het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft Defensie verzocht om de containers te leveren. Deze ‘zuurstof-concentratoren’ komen van 400 Geneeskundig Bataljon van de Koninklijke Landmacht. VWS en het Ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgen de logistieke coördinatie.

Naast de containers reist later ook een 5-koppig team af naar Paramaribo. De militairen, onder wie een apotheker en instructeurs, blijven 2 weken. Zij leren medisch personeel in Suriname hoe ze de apparatuur de komende 3 maanden kunnen gebruiken.

Deze defensie-inzet maakt onderdeel uit van meer Nederlandse steun aan Suriname. Naast de zuurstofcontainers levert Nederland ook persoonlijke beschermingsmiddelen, civiele artsen en verpleegkundigen. Dit personeel richt zich in Paramaribo op de noodzorg voor coronapatiënten.

45 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Vliegtuig Nederlandse Defensie met coronahulpmiddelen voor Suriname vertrokken.

  Reageerders. Dit is een behoorlijk hulp vanuit Nederland.
  En laten wij hierop ook positief reageren.
  Want de mensen in Suriname hebben echt hulp nodig.

  Het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft Defensie verzocht om de containers te leveren.
  Deze ‘zuurstof-concentratoren’ komen van 400 Geneeskundig Bataljon van de Koninklijke Landmacht.
  VWS en het Ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgen de logistieke coördinatie.

  Naast de containers reist later ook een 5-koppig team af naar Paramaribo.
  De militairen, onder wie een apotheker en instructeurs, blijven 2 weken.
  Zij leren medisch personeel in Suriname hoe ze de apparatuur de komende 3 maanden kunnen gebruiken.

  TOP.


  Maak melding

 2. Mooi gebaar Nederland. Heel goed. Suriname alleen steunen in de vorm van goederen, diensten, kennis en kunde. Zolang er een boevenbende daar de dienst uitmaakt geen financiële steun. Zolang Surinamers ervoor kiezen om misdadigers tot president en vice president te kiezen geen financiële steun. De huidige criminele VP is mede verantwoordelijk voor de achteruitgang van Suriname. Immers, RB en Pae Law hebben samengewerkt met de NDP. En meneer Albert Ramdin op hoge poten een brief schrijven naar Nederland om te vragen waarom ze niet willen samenwerken met een drugs veroordeelde is niet echt slim. Wie is nou hypocriet? Nu zie je wie in nood Suriname helpt.
  De geel groene partij is continu bezig om de vph in diskrediet te brengen. Door toedoen van dit soort criminelen raakt meneer Santhokhi incl de VHP continu credits kwijt.


  Maak melding

 3. Gelijk bij het aantreden van de regering Santhoki/Brunswijk heeft Stef Blok verklaard dat Nl Su op zoveel mogelijke manieren steun zal verlenen maar niet in de vorm van geld.


  Maak melding

 4. Nederland dankjewel dankjewel, moge dit vriendschap altijd zo blijven,
  Mensen wat er is gebeurd niet naar kijken, onze kondre mang, moeten geholpen, wederom met deze regering wil Nederland samen werken, laten wij dit mooie gebaar nooit vergeten, het tenslotte Mensen in nood, dankjewel Nederland!!


  Maak melding

 5. We zijn na de onafhankelijkheid in 1975 nog steeds afhankelijk van Nederland.Suriname heeft nooit bewezen zelfstandig te zijn.Coup, Dec.moorden,Moiwana oorlog,bouta amnestie enz..zijn geen verdiensten die in een democratie thuis horen.
  Met Santokhi als Leider van Suriname komt er gelukkig veranderingen die positief zullen zijn.


  Maak melding

 6. Ik lees comments die nergens op slaan. Nu zijn mensen in Nederland moe van de voedselbanken. Weer wordt berichtgeving over voedselbanken in Nederland uit de context gehaald.


  Maak melding

 7. Gino, je lult maar. Als hier iemand naar dr de voedselbank gaat dan is het eigen schuld. Als je meer gaat uitgeven dan wat je hebt dan heb je een probleem. Meeste mensen die hier naar de voedselbank gaat hebben 10 tatoeage, grote plasma beeldscherm tv, dure auto enz enz maar geen eten in huis.


  Maak melding

 8. Ai mang olland hup hup bakra welkom in poti sranang.
  Hopelijk gaat die gewetenloze beest de landingsbaan niet saboteren of blokeren.


  Maak melding

 9. Bedankt Nederland voor de Hulp. Hebben dit echt nodig. Hoop dat mijn Landgenoeten massaal naar de prikpunten gaan om zich te laten vaccineren.Ik ben al volledig gevaccineerd en voel me prettig en veilig, maar draag nog altijd een mondkap, houd 1.5 meter afstand, vermijd de drukte en was mijn handen vaker dan normaal. Safety First. Denk aan je mede mens wees niet egoistisch net als de MINI-STER van OW die het Volk probeert te straffen. Maar MINI-STER onthoud KARMA IS A BITCH en Niemand zal het kunnen stoppen als ze onder weg is naar Jou.
  Dus kinki anoe par a boto fos a lati gi joe of joe Famiri..! SUKKEL.


  Maak melding

 10. Z.E. president Chan Santokhi, ( Z.E. vicepresident Ronny Brunswijk, minister van defensie Matoera pak/ken) je/ jullie hiermee je kans, om ddb met het legervliegtuig terug naar Nederland te sturen.


  Maak melding

 11. Girlpower 🤙

  Ik zeg het maar even, want je bent het vergeten.
  Mrs Mathoera en Mrs Bijleveld in samenwerking met Mrs Kaag. Top!

  Gaat er nog wat mee terug?
  Zonde van die lege containers


  Maak melding

 12. @Guno
  Wedden dat jij nooit van land zou willen ruilen…blijf in Nederland wonen makker.De leef omstandigheden en voorzieningen daar zijn zodanig geregeld dat leven en wonen daar nog aangenaam is.


  Maak melding

 13. Als Ronny Brunswijk ddb stevig en goed vastpakt, houtgreep, kan Chan hem in de boeien slaan en het pakketje ddb afleveren aan de Nederlandse militairen op Internationaal Luchthaven Zanderij/JAP.

  Holland zal blij zijn met het pakketje ddb en Suriname is voorgoed verlost van ddb.


  Maak melding

 14. Gaat Ronald Hooghart Ook Gebruik Maken Van De Medicamenten
  Ik Ben Benieuwd Naar Zijn Reaktie.

  Hij Heeft Het Vaak Over De Kolonisten


  Maak melding

 15. @ Forza
  Je slaat de spijker op zijn kop. Als er wat te halen valt bij die bakras dan zijn ze de beste mensen. No gi dan ben je van alles. Suriname 5 maal groter dan Nederland met nog geen 700 duizend inwoners moet door het voormalig koninkrijk worden geholpen dankzij het wanbeleid.
  Daarom we tang begi nomo omdat de politiek in Suriname het land totaal kapot maakt omdat men alleen maar bezig is met zelfverrijking ten gunste van het volk en wij maar blijven geloven in hun bruine ogen.


  Maak melding

 16. Die hypocriete zak heeft zich allang laten vaccineren. inmiddels heeft hij ook zijn tweede gehad en ook die zak van zijn baas en zijn inner circle. Die zitten echt hoog en droog.
  Sinds wanneer hebben deze zakken principes? Zolang ze kunnen vreten van de vleespotten is alles oké. Deze zak is ook medeplichtig van het leegroven van het land en debet aan de financieel- economische- sociale en morele crisis waarin het land verkeert. Suriname is een bedelaar geworden. WELKOM IN HET PARADIJS VAN BOUTERSE.


  Maak melding

 17. Pony 1 juni 2021 At 16:34
  Adhin, de boef, woont tenminste in Suriname, velen hier op WKT kunnen dat niet zeggen.
  ===========================================

  Zo’n opmerking, is dat omdat je kwetsend wil zijn naar je anderen toe?
  Wat voor een inborst heb je wel niet?


  Maak melding

 18. Bedankt DreamTeam en (diaspora) Nederland !

  Zoals Bronto zei:
  Only teamwork makes a dream work !

  En zoals onze president Z. E. Santokhi zegt:
  W’o set en !

  Landgenoten, het is nu ook onze taak en plicht om onze eigen verantwoording te nemen !

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 19. Geen poppenkast gewoon iets regelen waar je wat aan hebt en waar je wat mee kunt.
  Niet eerst aam zelf promotie doen.

  Ik denk even aan de pompen in Wageningen die al 5 keer feestelijk aangekondigd zijn en al betaald zullen zijn en er terplaatse zijn maar niet geïnstalleerd kunnen worden omdat er geen fundament is om ze op te plaatsen.


  Maak melding

 20. Wat ik niet begrijp is waarom matties, dus niet zo maar kennissen, ma echte matties zoals Rusland, Cuba en China niet uit hun eigen hun mattie Suriname komen helpen.
  De nood is zooooooooooo hoog en wat doen ze zzzzzzzzzzzzzzz
  Wat zijn dit voor matties.
  Go matties


  Maak melding

 21. Passant hoe gaan 2 topcriminelen elkaar te lijf gaan.
  Ze gaan elkaar juist beschermen denk ik want wanr de ene wordt opgepakt gaat hij die beerput vn de andere opengooien.


  Maak melding

 22. Cornelis, lees je posting nog een keer. Mijn reactie slaat op jou persoontje, veel praatjes voor iemand die niet in Suriname woont. Ik ben het met je eens dat niemand het recht heeft andermans spullen moedwillig te vernietigen, maakt niet uit waar zo iemand nou woont.
  Zover bekend heeft dhr Adhin niks vernietigd, hij zal opdracht hebben gegeven tot vernietigen van materiaal volgens het OM. Er zijn anderen voor de vernielingen veroordeelt, de zaak tegen Adhin, als opdrachtgever is nog onder de hamer.

  ‘Zo’n opmerking, is dat omdat je kwetsend wil zijn naar je anderen toe?
  Wat voor een inborst heb je wel niet?@@
  Sabaku, lange nek, moet jij zonodig zeggen, jij die jouw postings altijd begint met het schelden naar vermeende NDPers voor ‘vieze vuile rioolrat’. Over inborst gesproken, kijk maar eerst in de spiegel, volgens mij ben jij een ervaringsdeskundige.

  Cornelis deelt een sneer uit aan Adhin, publiekelijk, en ik doe kwetsend terug, publiekelijk, niet omdat ik dhr Adhin nou leuk vind, kijken of Cornelis dat nou zo fijn zou vinden als hij ook een sneer te verwerken krijgt.


  Maak melding

 23. Heel gemeen wat men zegt over voedselbank cliënten. Volgen enkel onder ons geen actualiteitenprogramma’s of het journaal? Onder de cliënten bevinden zich oa ondernemers die hun bedrijf kwijt zijn, maar ook zzpers die tussen wal en schip vallen. Alleenstaande moeders met 2 banen die net iets teveel verdienen en daarom niet in aanmerking komen voor subsidies. Die leven dus ook in armoe. Denk na en kwek niet zomaar.


  Maak melding

 24. @Pony. Volgens jou wereldbeeld heb je alleen recht v spreken over onrecht, misdadigers en landverraders als je in su woont? Simpele geest.


  Maak melding

 25. Beste Mix Chick, u weet waarover u praat. Tanks, het is ook mijn constatering.
  Velen, weten niet hoe het voelt om een klant van de voedselbank te zijn.
  Hoe ze in deze situatie terecht zijn gekomen, is niet relevant.

  Het zijn mensen en hebben hulp nodig.


  Maak melding

 26. Cornelis, je moet tegen een stootje kunnen, niks lijkt wat het is. Wie kaatst moet de bal terugverwachten, heeft niks met simpele geest te maken.


  Maak melding

 27. Blakaboy

  Bedankt Nederland,, erg bedankt ma Chan BO set’ eng toch?
  —————————————————————————————-

  Is het Chan zijn schuld dat men zich niet aan de corona regels houdt?

  En is het Chan zijn schuld dat Suriname nu op zwart gaat? Omdat de jongeren maar illigaal blijven feesten. Zonder masker en zonder het in acht nemen van de anderhalve meter.

  Rotte ndp paarse rat die je bent.

  Djamoe


  Maak melding

 28. Djamoe, terechte opmerking van Blakaboy, Chan bó set ing, tôh, of niet!!!
  Djamoe, voor alle duidelijkheid, wie is nu verantwoordelijk voor het beleid in Suriname? Als hij wil regeren dan moet hij ballen tonen, niet halfslachtig. Waarom treedt de regering niet op tegen de raddraaiers, tegen de feestgangers in en buiten de regering. Waarom lukt niet denk je, omdat meneer geen ballen heeft. Kan/durft hij het niet, dan moet hij de consequenties aanvaarden en plaats maken voor bijvoorbeeld een Zakenkabinet. Zo aanmodderen maakt het alleen maar erger.

  Dat Chan een puinhoop zou aantreffen wist hij als geen ander, hij stond met zijn neus bovenop. Met zijn verkiezingsleus wi ó set ing, er liggen plannen klaar, geef ons 9 maanden, alles komt goed. Wi ó set ing samen nanga ala sma. Wat zien we nu: hij werkt met zijn eigen familie en vrienden (anderen vertrouwt hij niet) en tolereert het hebzuchtig gedrag van zijn VP, wij zitten nu in een nog grotere puinhoop, we moeten zelfs de hulp inroepen van NL (tegen Corona is alle hulp welkom), en maar het vingertje wijzen naar de vorige kwaadaardige regering. Chan heeft de geit belazert.

  En ik weet dat Aken en Keulen niet in één dag zijn gebouwd, dat het afbreken makkelijker gaat dan…., dat het her-bouwen tijd kost, dat weten wij allemaal, maar ik ken niemand die gaat bouwen op een zwakke fundament (is inmiddels alom bekend), dat is wat deze regering doet, niks goed en duurzaam.
  Eerst bouwen met familie en vrienden omdat hij niemand anders vertrouwt om daarna als het goed gaat, zijn familie en vrienden naar huis sturen en die laten vervangen door meer capabele personen. Dat is wat hij steeds beweert. Is toch je reinste volksverlakkerij!! Mensen, de 5 jaren van deze regering zijn dan zo om.


  Maak melding

 29. Ja het is een mooi gebaar maar dan weer jammer dat zoveel mensen in Suriname nog altijd lak hebben aan de regels en maar blijven door feesten!


  Maak melding

 30. Pony

  Je zegt dat Chan geen ballen heeft om op te treden. Dit gebeurd ook elke week in Nederland. illegale feesten van jongeren. Moet Rutte dan weer aftreden?

  —————————————————————————————————–

  VIDEO: Groot feest met honderden mensen gestopt te Paranam
  2 juni 2021

  I rest my case !!!!!!!!!!

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.