Ziekenhuizen kunnen nu slechts spoed en niet-uitstelbare zorg verlenen

9
Spoedeisende Hulp AZ dicht voor grondige schoonmaak om coronavirus

Zoals bekend heeft de regering vanwege de onbeheersbare situatie rondom de COVID-19 besmettingen, code paars in Suriname afgekondigd. De ziekenhuizen kunnen de enorme hulpvraag niet aan, en hebben code zwart afgekondigd. Naast de COVID-19 zorg, kunnen de ziekenhuizen nu slechts spoed en niet uitstelbare zorg verlenen aan de samenleving zegt de Nationale Ziekenhuis Raad.

Dit betekent voor u het volgende:
Op de polikliniek kunt u alleen terecht voor spoed en niet uitstelbare consulten bij de specialist, vb. zwangerschap, pasgeborenen, kanker, aandoeningen waarbij de patient in persoon gezien moet worden door de specialist, enz. U kan bij twijfel bellen met de huisarts of de poli van de specialist.

Op de huisartsen wordt een beroep gedaan de patienten zo veel als mogelijk persoonlijk te zien en zo veel als mogelijk in overleg te treden met de specialist alvorens de patient naar de specialist of het ziekenhuis te verwijzen.

U zal alleen opgenomen worden in het ziekenhuis als het gaat om een spoed of niet uitstelbare situatie. Alle overige geplande opnames zijn tot nader order uitgesteld. Bij twijfel kunt u het best contact opnemen met (de poli van) de behandelende specialist.

De Spoedeisende Hulp is zoals bekend, alleen voor spoedgevallen. In alle andere gevallen kunt u terecht bij uw huisarts of de wachtdokter.

Om besmetting van opgenomen patienten te voorkomen, is het bezoek beperkt tot één bezoekperiode per dag voor één bezoeker. Indien u COVID-19 gerelateerde klachten heeft, stel dan een bezoek aan het ziekenhuis zo veel als mogelijk uit en laat u eerst testen.

Deze maatregelen gelden (onder voorbehoud) tot en met 18 juni 2021. De Nationale Ziekenhuis Raad doet een dringend beroep op de samenleving om zich te houden aan de voorgeschreven voorzorgsmaatregelen. Daarnaast wil zij een ieder dringend adviseren zich te laten vaccineren zodra dit weer mogelijk is.De bijdrage van de samenleving in het terugdringen van de COVID-19 epidemie is essentieel!

9 REACTIES

 1. Pluimpje voor alle personeelsbeleid van de ziekenhuizen in Suriname?
  Jullie zijn een engel die in je inzet voor de mensheid in Suriname, vrijdag komt verlichting, hopelijk krijgen jullie zo spoedig mogelijk verlichting van uit Nederland??ga zo door en dankjewel!!


  Maak melding

 2. Ja indra je schrijft het al troep, dus mijn advies is je hebt ook wonder dokters in Suriname, bijnaam kwakzalverij meld je vrijwillig daar, misschien is dat een uitkomst voor jouw, maar als je angst hebt voor astra zeneca, Pfizer. Moderna. En jansen, dan doe het met alternatieve geneeswijze, mits als je besmet raak, natuurlijk wens ik niemand die dit virus kan oplopen, trouwens india heeft de tabletten voor de virus al ontwikkeld, alleen voor eigen gebruik?
  Alle landen vrij van corona, dat is het doel?


  Maak melding

 3. @Indira, ik kan bijna met zekerheid zeggen dat een beetje corona troep in die vaccin zit. Na de prik gehad met Pfizer, werd ik verkouden maar het trek snel weer weg. Ik ben één van de proefkonijnen geweest😄😄


  Maak melding

 4. In Pfizer en Moderna zal voor maar 5% troep in zitten, voor de rest geven ze voor 95% bescherming.
  Indira kan zich beter afvragen hoeveel troep ze elke dag naar binnen krijgt middels voedsel en drank.

  Ik had 2 dagen last van de arm waarin Pfizer was gezet en ben ook 2 dagen licht misselijk geweest en een beetje hoofdpijn gehad.


  Maak melding

 5. De (wetenschappelijke) ingrediënten van alle vaccins staan uitgebreid beschreven op de site van het RIVM. Inhoud en werking en bescherming.
  De goedkeuring en testen, is uitgewerkt op de officiële geneesmiddelen site.
  De (gemelde) bijwerkingen staan op Lareb.
  Ik ga er vanuit dat 10:17 is Holland.

  Zelfonderzoek is aan te bevelen.


  Maak melding

 6. Beste Indira, ook ik weet niet wat voor troep in zit.
  Ik heb het al gehad, iedergeval, ben ik gerustgesteld.

  Dank zij de wetenschap en de vertrouwen, ben ik blij dat er mogelijkheden zijn om het leven te verlengen.

  Ook ben ik blij dat er antibioticum beschikbaar is.
  Bij een urinewegontsteking, heeft het goed geholpen.
  Elk medicum, kent bijwerkingen, maar ook daar heeft de deskundigen iets uitgevonden.

  Sinds de corona, heb ik ontdekt dat
  in mijn eten veel verborgen troep zit.
  Op mijn dagelijkse voeding, ben ik kritischer geworden.
  Ik, snap dat geen goede informatie geruchten met zich brengt.

  Kijk wat goed voor u is en maak een keuze.
  Het ligt aan u.
  Wij nemen vaak beslissen, welke later blijkt dat het een verkeerde is.


  Maak melding

 7. Als jullie denken dat er troep inzit, dan hebt u de autonomie om het niet te nemen. In ieder geval weet ik.Waarheid als een koe. Zie wat in Suriname en de rest van de wereld gebeurt. Corona doodt en het vaccin beschermt.
  En mensen die het niet willen nemen, hun goed recht. Maar niet naar eerste hulp snellen, als het fout gaat. iedereen is vrij om dood te gaan, hoe hij of zij dat verkiest. Van mij krijg je alle zegen.


  Maak melding

 8. Ik hoor niks van de NDP-er Pique. Waar is die zak, die beweerde dat corona niet bestaat. Als hij mans genoeg is gaat hij geen vaccin halen. Is hij nog schoon?? Bepaalde typen met hun grote bek gun ik een hoop. Land verarmd, beroofd van al de resources om het land adequaat te besturen. Nu moet regering Chan overal gaan bedelen naar vaccin om de bevolking te beschermen. Die paarse zakken hebben allemaal hun tweede vaccin al gehaald.
  Ik had nog gehoopt naar een stukje natuurlijke selectie onder de paarse dieven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.