Ministers bezoeken onder water gelopen gebieden

26
Ministers bezoeken onder water gelopen gebieden

Minister Nurmohamed van Openbare Werken (OW) in Suriname, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het pompgemaal R. Mathoera, dichtbij de Anton Drachtenweg in Paramaribo. Een ander pompgemaal, niet ver vandaan functioneert niet optimaal, vanwege defecte machines. Desondanks zijn de medewerkers hard bezig om het overtollige water weg te pompen.

Het team van de OW-minister werd versterkt door Defensie-minister Krishna Mathoera die ook poolshoogte kwam nemen. Beide ministers hebben gebieden in het noorden van Paramaribo waargenomen die reeds weken blank staan. Niet alleen de asfaltwegen en de lozingen in de woonwijken, maar ook de meeste woonerven hebben last gehad van de hevige neerslag. Bewoners van het zwaar getroffen gebied achter de Wolframstraat hebben hun misnoegen geuit bij de bewindslieden. Er wordt gewerkt aan een tijdelijke oplossing.

De ministers vervolgden hun oriëntaties door een bezoek te brengen in het zuiden van Wanica. De delegatie bestond uit onder andere medewerkers van OW, rr- en dr-leden, coördinatoren en andere actoren. Er zijn toen plekken aangedaan, zoals het welbekende Altonaproject dat in een deplorabele staat verkeert, het kanaal langs de Mahadjan Adhinweg en ook het kanaal over de Parabrug is waargenomen. In dit gebied was er sprake van achterstallig onderhoud.

Een ander veldbezoek van minister Nurmohamed was zaterdag aan Leidingen. Dit gebied heeft onvoorstelbaar last ondervonden van de extreme regenval. Bijkans alle percelen staan al weken blank te Leiding 7b, maar ook de andere Leidingen zijn niet bespaard gebleven. De buurtbewoners waren opgelucht door de komst van de OW-minister die op gegeven moment werd vergezeld van zijn collega Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Zij heeft samen met haar OW-collega de bewoners aangehoord.

Een ander veldbezoek van minister Nurmohamed was zaterdag aan Leidingen. Dit gebied heeft onvoorstelbaar last ondervonden van de extreme regenval. Bijkans alle percelen staan al weken blank te Leiding 7b, maar ook de andere Leidingen zijn niet bespaard gebleven. De buurtbewoners waren opgelucht door de komst van de OW-minister die op gegeven moment werd vergezeld van zijn collega Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Zij heeft samen met haar OW-collega de bewoners aangehoord.

De ministers hebben een lozing geïnspecteerd die loopt vanuit het Eurekaproject, dwars onder het Garnizoenspad door richting Leidingen en omstreken. Daar hebben ook een aantal plaatselijke bewoners zich verzameld om de noden van de omgeving aangaande wateroverlast met de OW-minister te bespreken.

Het bezoek te Santopolder en omgeving was ook verschrikkelijk om waar te nemen, vanwege de nog steeds blank liggende gebieden.

26 REACTIES

 1. Hallo Surinamers als het regent bij een springvloed zoals vorig week gaat het altijd overstromen. Zo is het al voor meer dan honderden jaren in Paramaribo. En als het mooi weer is ga je toch niet sloten ophalen want het regent toch niet? A tang so. En kijk de rijst boeren klagen niet.


  Maak melding

 2. Wat een domme reactie van ram Singh!!!..dus als het aan hem ligt moet het maar zo blijven want het loopt altijd onder water..en daarom zal Suriname nooit vooruit komen met mensen die zo denken en handelen. Aan regen kan je niks doen maar aan het water huishouden qua doorstroming wel..vraag maar aan de Hollanders!! Dus dat kan wel opgelost worden door goede en adequate doorstromings modellen om het overtollige water te laten doorstromen naar de kanalen en rivieren zodat de mensen maar kort last hebben van de wateroverlast…Genoeg werk aan de winkel!!!


  Maak melding

 3. De MINI-STER van OW straalt alleen maar HAAT en ARROGANTIE uit en heeft het weer over een tijdelijke oplossing. AD-HOC oplossing, AD-HOC MINI-STER. Tel je dagen Lummel die zijn straks lekker voorbij tenzij ze wakker worden en je per direct eruit trappen. Slechte inborst en zeer slecht beleid alleen bedoeld om het VOLK te straffen zoals hij dat in een intevieuw zei. Vandaar dat dit Land niet vooruit komt en mensen door deze mislukkeling in de modder moeten ploeteren. Ik hoop dat de mensen op tijd wakker worden en inzien dat zij zich lelijk vergist hebben om te stemmen op deze kneuzen. Begin die pompen te plaatsen die in het magazijn van OW staan, want je komt weer eens kijken en kijken en zal blijven kijken en nog eens kijken om een tijdelijke oplossing te verzinnen. Alleen maar geld verspiling door deze EZEL.


  Maak melding

 4. Datum: 2019
  Lening: Vijfendertig miljoen United Stated dollar
  Doel: Project ontwateringsproblematiek
  Crediteur: International Bank for Reconstruction and International Bank for Development (IBRD)
  Looptijd: 30jr

  Suri’s moeten de komende dertig jr deze lening aflossen, in ruil voor… gebakken lucht.

  Thumbs up minister OW, werken met ‘gebakken lucht’ is een prestatie.
  Misschien alweer een lening afsluiten. Wordt dan 60jr aflossen.
  Oohh sorry, rating min CCC, lenen onmogelijk.

  Advies, koop samen met de buurtjes een korjaal, dus 1 per straat, net als vroeger.


  Maak melding

 5. @ datra viestie hollanders hebben een paar kwaliteiten dat surinamers zwaar missen zoals jij ook intelligentie, integriteit en eerlijkheid. Surinamers met deze kwaliteiten zijn al lang vetrokken.


  Maak melding

 6. Als ik zie en hoor dat gezinnen met kleine kinderen wekenlang in die blubber moeten bivakkeren, dan mag wat mij betreft deze minister opdonderen, zo kwaad kun je worden. Je kunt niet steeds blijven stellen dat het een natuurverschijnsel is, de minister weet toch dat het rond deze tijd behoorlijk kan “spoken”, beleid maken is toch vooruit zien. Maar nee, hij was bezig de ambtenaren op OW te treiteren, administratief zgn orde op zaken te stellen en ondertussen het veldwerk verwaarlozen.
  Minister even ter info: de “maankraters” zijn terug in de straten, heb je al een plan van aanpak, of moeten er eerst ongelukken plaatsvinden alvorens onze “Zijne Excellentie” gaat ingrijpen. (Hij gaat eerst alle straten in beeld brengen met hulp van een departementale commissie, het oogt zo “geweldig” blup!🤡🤡)

  Er lagen toch vele plannen “panklaar” (180 deskundigen, binnen en buitenland, expertise buiten categorie) om uit te voeren. De laatste dagen kun je alleen maar concluderen dat wij van de regen in de drup (lees modder) terecht zijn gekomen.

  Btw, Minister, U bent afgestudeerd als civiel ir. is het niet beter om het veldwerk ter hand te nemen en het ministerschap aan iemand anders over te laten, ( je lijkt Adhin wel, ook zo’n mislukkeling) het is maar een suggestie.


  Maak melding

 7. Meteorologische Dienst Suriname voorspelt meer regen komende maanden

  Pony
  Als ik zie en hoor dat gezinnen met kleine kinderen wekenlang in die blubber moeten bivakkeren

  Pony
  Ik ben van mening dat ze 10 jaar / 520 weken in de blubber hebben gestaan en nooit hebben geklaagd zoals zij dit momenteel doen.
  Klagen en vragen komt nu pas naar bovendrijven. Ik heb toevallig een filmpje ontvangen waar er met kaseko muziek wordt gedanst in water.
  Dus die paar weken erbij is niet goed te praten maar wat te verwachten is kun je niet uit het zicht laten verdwijnen.
  Dus even doorbijten mensen want nu komt het erop aan om de lening voor de waterirrigatie / waterbeheer extra te voelen en te vragen pé a monie go niet een vragen pé a monie dé.
  🤑🤑😩😩😩🤡🤡


  Maak melding

 8. Voor iedereen die zich afvraagt waarom de NDP-aanhangers en anderen nu klagen: de tolerantiegrens van een mens is 10 jaar. Tien jaar kan hij heel veel verdragen. Maar daarna barst de bom en kan hij niks meer hebben.
  Vandaar dat deze regering nu alle sjit op haar bord krijgt. De NDP kende deze tolerantiewet en heeft daar handig gebruik van gemaakt. De VHP kende waarschijnlijk deze wet niet en is het slachtoffer daarvan geworden.


  Maak melding

 9. De MINI-STER van OW verdient een medallion van MISLUKKING. DIPLOMA waarschijnlijk ergens gekocht of vervalst. Heeft geen kaas gegeten van Civiel Technische Werken…dus compleet ongeschikt. Het Volk zal zelf de handen uit de mouwen moeten steken om nog iets te redden. En toch heb je mensen die niet willen of kunnen inzien dat door dit handelen van de minister zij verder de verdoemenis ingaan. Wordt wakker en trek je pyjama uit!!!


  Maak melding

 10. Kwestie van mentaliteit.
  In het westen hou je rekening met de seizoenen, dwz van aangepaste kleding tot winterbanden, winterklare tuin etc etc

  Misschien moeten ze in suri ook leren leven met de seizoenen. Voor de start van de grote regentijd, maak je gotro en berm schoon. Hou bijvoorbeeld een buurtschoonmaakdag met z’n allen en daarna een BBQ. Tuurlijk is dit teveel gevraagd, want de Overheid dit of dat.

  Een gemiddeld nieuwsartikel in suri begint met: “Wij wachten nog steeds op de Overheid”. “De Overheid heeft nog niets van zich laten horen”, “de Overheid heeft ons nog niet bezocht”. De Overheid… arghhh Toppunt van onvolwassenheid!

  Je zou zweren dat ze Riool en reinigingsheffing betalen. Net echt.
  Goed idee voor de minister, belasting innen.


  Maak melding

 11. Misschien een vraag voor mr Permessar, die heeft het nu steeds over transparantie.
  Hij kan uitleggen waar de 35 miljoen USD van de International Bank for Reconstruction and International Bank for Development (IBRD) aan besteed is.


  Maak melding

 12. Het Altonaproject !!!!!! Alleen maar het aanhoren van het project krijg ik buikpijn en lichaamspijnen.
  Dhr Poenai van P&D is een GROTE OPLICHTER.zoveel beloofd.Er is maar 1 route om je huis te bereiken.naar je huis rijden krijg je koorts(alleen zandwegen) je ingewanden schudden van zo heb je me niet.
  Ga aan de infrastructuur werken.


  Maak melding

 13. Wat een fantastisch minister is het weer gebleken.
  Alleen die paarse kuparies.
  Willen deze geweldig minister beschadigen met hun paarse bedroog.
  Ga zo door met het goede werk, dat is een voorbeeld voor al die bloed zuigers.van de vorige regering.


  Maak melding

 14. Kijken naar het het leed van…?? De regering moet deze mensen ala de minute uit die huizen halen. Richt desoods het Nis in als noodopvang. Het is een onhygienische situatie, die ook de mentale en fysieke gezondheid in gevaar brengt. Ik vraag me echt af of deze leiders om het Volk geven.. Je kan daar gaan staan en interessant doen. Maar dat doet niks voor die arme burgers. Ik begrijp ook niet waarom meneer Nurmohammed daar zoekt, na zijn welbekende en zeer denigrerende uitspraken wat betreft het straffen van …! Hij moet zich schamen. Help die mensen…


  Maak melding

 15. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ministers bezoeken onder water gelopen gebieden in Suriname.

  Maar de enorme overstromingen en wateroverlast in Suriname, is ook aanwezig in onze buurland Guyana.

  Ik blijf het nogmaals herhalen.
  Ook de BURGERS dienen hun bijdrage te leveren, om zo min mogelijk schade te laten lopen in hun woningen.
  Het is reeds jaren een probleem met de (BURGERS) om hun troep overal weg te gooien.
  Allerlei verstoppingen vinden steeds plaats.
  Kanalen, goten dienen regelmatig onderhouden te worden.
  Iemand heeft het reeds aangegeven in een reactie.
  Samen met alle (BUURTBEWONERS) bepaalde zaken aanpakken.

  Maar nu zal men echt aan tafel moeten gaan zitten met deskundigen om het grotere wateroverlast bij zulke zware regenbuien onder redelijke controle te laten houden.
  Het zal GELD kosten.

  En niet alleen deze minister brengt een bezoek aan de getroffen gebieden.

  Ook in Guyana heb je hetzelfde probleem.
  Raadpleeg (stabroeknews.com)

  GUYANA NIEUWS
  Overstromingen beschreven als ergste ooit in regio 1, Pomeroon

  Corentijnse dorpen die bijkomen van het overstromingswater.

  En voor @Bigi Sma en anderen kwam ik ook het volgende artikel uit (stabroeknews.com) tegen.
  De vorige regering in Guyana doet mij ook denken aan de NDP.

  Burgemeester verwerpt claim van opzettelijke overstroming.
  City Mayor rejects claim of deliberate flooding


  Maak melding

 16. Bigi sma, en als de kinderen ziek worden en dood gaan, hoe verder? Zeker eigen schuld en verdient ook. Één filmpje maakt nog geen zomer. Bigi sma, omdat de mensen de NDP 10 jaren gesteund hebben met de overtuiging dat de NDP voor hen de juiste keuze was, en nu achteraf blijkt dat de NDP een slechte keuze is, verdienen zij geen hulp. Vanwaar deze hersenkronkel en hardvochtige opstelling.

  Ook Burgers dienen hun bijdrage te leveren lees ik hier, begrijpelijke uitspraak, maar als zij verzuimen dit te doen, wie moet dan tegen de burgers optreden, wie moet hen aan het verstand brengen dat zij hun troep moeten opruimen en niet overal moeten neerkwakken, wie dan, je hebt maar één overheid, en die moet met de haar geëigende middelen optreden, dat is hun werk, hebben zij ambtenaren voor in dienst. Voor een overheid die laks is kun je toch geen begrip opbrengen.

  Als ik geen belasting wil betalen wordt ik toch ook aangepakt door de overheid.
  Een overheid die zijn eigen mensen laat creperen om welke reden dan ook, hoe crimineel wil je het hebben.


  Maak melding

 17. Koos Banti 31 mei 2021 At 21:52
  Wat een fantastisch minister is het weer gebleken.
  ————————————————————————————-

  Ik zie het SLIJM letterlijk langs jou mondhoeken lopen….vieze LIKKER.! Straks praat je anders.


  Maak melding

 18. franco 11 (spuit 11) , wat weet jij er van dommerik , elk jaar in de grote regentijd staat het daar blank en die mensen daar is al in 2012 beloofd dat er een oplossing zal komen , spuit 11 er werd zelfs geld geleend miljoenen US Dollars voor een ontwateringproject , maar je raad het al he spuit 11 al die miljoenen verdween in de zakken van de ndp kliek , en het project is nooit gestart , en zelfs werd er geen onderhoud gepleegd aan kanalen en gemalen , en spuit 11 je geeft deze minister van OW de schuld , wat een oen ben jij , zoek de schuldigen maar bij je lovers partij de ndp.


  Maak melding

 19. @ datra viestie nee hoor na holland ben ik nu in de usa lekker op 6 uren van Miami ben ik op Paramaribo Noord. Het is onverdraaglijk tussen loosers als jij te leven. Kijk maar naar de USA amba hoe ze dat gebouwd hebben op mijn advies.


  Maak melding

 20. 700 miljoen schuld alleen al op OW en 4 miljard in totaal. OW minister maak een move. Graaf de kanalen open?

  Alleen met zijn allen tegenaan met een deskundige aan het hoofd kan het water wegstromen. Maar we leven niet in Vietnam onder Ho Chi Min no waar je gratis werk voor het vaderland. We dromen van de draglines en waterpompen die het werk doen. We dromen van OW ambtenaren die de sluizen en pompen repareren.
  De bewoners van de Leiding bouwen dijken etc. maar is niet genoeg.Het eigenlijke werk is nog niet gedaan. Je gaat langer onder water blijven.


  Maak melding

 21. WAT, dat je nog zo reageert over het leed van anderen zegt veel over jouw inborst🙈
  Mensen die anderen van alles verwijten zijn meestal nog erger.


  Maak melding

 22. Wel een beetje simpele reacties hier van enkele paarse rioolratten.
  Niemand die zich afvraagt waar die US-dollar 35 miljoen ten behoeve van een overstromingsrisicobeheersproject voor Suriname dat de vorige regering onder leiding van DDB begin 2019 bij de Wereldbank had geleend, is gebleven.
  Deze lening was bedoeld om de drainage-infrastructuur te verbeteren en het Saramacca-kanaalsysteem, te versterken. Dit project werd gefinancierd door de International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) en heeft een eindvervaldag van dertig jaar, inclusief een aflossingsvrije periode van zes jaar.
  Simpele zielen, die smerige rioolratten, die bezig zijn bewust anderen proberen te beschadigen.


  Maak melding

 23. @ sabaku, denkt u nou echt dat De gladharige robgay en zijn kornuiten wonende allen overzees zich zorgen maken over Suriname ? Zij zijn bezig via diverse kanalen de huidige regering ten gronde te brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.