Man (43) licht collega (33) op en drukt groot geldbedrag achterover

12
gevangenis suriname

De 43-jarige Kisoenpersad C. is door de politie van het bureau Leiding op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 30-jarige collega E.R van een groot geldbedrag in SRD te hebben opgelicht, meldt het Korps Politie Suriname.

E.R. deed op dinsdag 4 mei aangifte op voormeld politiebureau tegen Kisoenpersad. Volgens verklaring van de aangever hield hij zijn collega voor dat hij een personenauto wilde kopen. Daarbij gaf Kisoenpersad hem te kennen een vriend te hebben bij wie hij dat voor hem kon regelen.

Zoals afgesproken gaf E.R. wekelijks een geldbedrag aan zijn collega, met de bedoeling zo snel mogelijk het geld voor de auto te verzamelen, zodat hij kon overgaan tot de aankoop van het voertuig. Vanaf de maand oktober 2020 tot en met december 2020 had de aangever een groot geldbedrag in SRD verzameld bij zijn collega, die hem verzekerde dat hij op 31 december 2020 over het voertuig zou beschikken.

Kisoenpersad hield hem echter op 31 december voor dat hij vanwege besmetting van het covid-19 virus er niet aan toe is gekomen de afhandeling van de auto in orde te maken. Hij beloofde de aangever dat hij pas in februari 2021 over het voertuig zou kunnen beschikken.

Aangezien dit ongeloofwaardig overkwam bij E.R. stapte hij naar de politie, waarbij de buurtmanager bemiddelde in deze zaak. Daarbij kwam aan het licht dat Kisoenpersad het voertuig niet had gekocht, maar het geld ten eigen bate had gebruikt. De verdachte kreeg toen tot en met 30 april 2021 de tijd om het geld terug te betalen aan E.R.

Toen dit ook niet het gewenste resultaat opleverde, deed hij wederom op 4 mei aangifte tegen Kisoenpersad. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de verdachte voor oplichting door de politie achter slot en grendel geplaatst meldt de politie.

12 REACTIES

 1. Een school voorbeeld van het leen gedrag van de ndp.
  Monkey see, monkey do .
  Zelfde gedrag over genomen van de
  Nationale Dieven Partij.


  Maak melding

 2. Bij deze gelukkig is hij niet overvallen of messteken of weg ritsen van geldbedrag of mensen overvallen en knevelen, of in slaap overvallen of huis ingesluip om te stelen, maar kisoenpersad, heeft opgelicht, en dat is fout dat mag, niet, maar zal geen miljard geweest zijn, dus schrijf ik liever schrijf ik het op een nette manier zo,als bouta boefdraad boefie 4 miljard kunnen stelen staatkas plunderen, en zij lopen vrij rond, waarom kisoenpersad opsluiten, terwijl ndp het hele land heeft leeggeroofd, ik vind het een beetje heel omslachtig?
  Maar stelen en oplichting mag niet, daar de mensen hard voor hun centen werken en je wordt opgelicht, ano boeng ok


  Maak melding

 3. Roman, als Kisoenpersad een andere naam had gehad, zou je anders piepen. En jij zou maar al te graag negen minuten met je knie op zijn nek willen drukken, zelfs als hij maar SRD 20 van iemand gestolen had.


  Maak melding

 4. Hoe heet eigenlijk Mikiesjoeperad. Niemand vertrouwen met geld is mijn advies. Welke politieke kleur, ras, geloof enz dan ook. Een mens blijft een mens.


  Maak melding

 5. @Daga interprise, en denk jij dat dit niet in andere landen voorkomt?. Jij zit zeker in Nederland he?. Vraag maar aan jou oud geschiedenis leerkracht, wat de Europeanen met de Inheemsen, Afrikanen en Aziaten hebben gedaan slechts om rijkdom.


  Maak melding

 6. Koosbanti@Mirosu, ik ben blij dat ik in Nederland woon. Ik ben weg daar uit die rattenhol! Misgun me niet. Ik heb rovers en oplichters leren kennen toen ik een bedrijf had opgericht daar in het land die jullie zo ophemelen. Het is één grote gore immorele bende ja. Snap je Dagu interprise nu? 😄😄😄@Mirosu. Preciies ,maar nu doen de Surinaamse lijders hetzelfde wat die Europeanen deden met onze voorouders …..alleen nu ano 2021 is het 10 keer erger! Ik weet wat ik zeg bro. Ik heb daar tussen die hyena’s en de ratten gewoond. Luizen houden van smerigheid en slordigheid, daarom voelen ze zich lekker tussen en overleven ze, ja toch Koos Banti ?🤭😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.