VIDEO: Paracetamol in Nederland inzamelen voor Suriname

45

Veel Surinamers in Nederland maken zich zorgen over de situatie in het moederland, waar de ziekenhuizen nu overvol zijn. Op verschillende plaatsen in Nederland wordt actie gevoerd om familie en vrienden daar te ondersteunen.

Uit gesprekken met medisch specialisten in Suriname, is gebleken dat er een grote behoefte is aan pijnstillend en koortsverlagende geneesmiddelen. Daarom startte SEWA1473 met de actie Paracetamol 4 SU.

Hiermee willen zij de meest kwetsbaarste groep in Suriname voorzien van een doosje paracetamol en de eerste symptomen van het Corona virus verzachten. De actie werd uitgelicht bij het NOS journaal en Nieuwsuur en is hierboven te zien.

Bekijk hier de inzamelingsactie.

45 REACTIES

 1. Suriname heeft dringend coronahulp nodig ‘anders gaan er heel veel mensen sterven’
  Suriname heeft extreem te lijden onder de zogeheten Manaus-variant van het coronavirus. ,,We hebben op alle fronten hulp nodig anders gaan er heel veel mensen sterven”, aldus een zeer bezorgde intensivist Navin Ramdhani.

  Het aantal besmettingen is nu opgelopen richting 300 per dag. De druk die dat oplegt aan de Surinaamse zorginstellingen is onhoudbaar. Het zou vergelijkbaar zijn met wanneer er in Nederland dagelijks 10.000 besmettingen zouden bijkomen, inclusief de bijkomende ic-opnames, aldus Ramdhani. Daarbij is de uit Brazilië overgekomen Manaus-variant die in Suriname huishoudt.
  In Suriname is voor de komende tweeënhalve week een totale lockdown afgekondigd. Voor de ziekenhuizen geldt vanaf maandag code zwart, voor Suriname als land code paars, de hoogste risiconiveaus. De Covid-situatie is niet meer beheersbaar, zei president Chan Santokhi vrijdagavond tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. De rechtszaak tegen legerleider Desi Bouterse werd vorige week ook uitgesteld vanwege het sterk toenemend aantal besmettingen.

  Navin Ramdhani, intensivist en tevens leidinggevende van de Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), spreekt van een dramatische situatie. Zijn ziekenhuis is zelf niet in staat om de nodige apparatuur voor de verschillende afdelingen aan te schaffen. ,,Er is een enorm tekort aan verzorgend personeel en aan apparatuur. We hebben gewoon geen mensen meer. We hebben op alle fronten hulp nodig, anders gaan er heel veel mensen sterven”, zei hij gisteravond in radioprogramma Met het Oog op Morgen.

  Twijfel
  Een van de problemen in de strijd tegen het virus is dat er onder de Surinaamse bevolking (540.000 zielen) veel twijfel leeft over de noodzaak en het effect van vaccins. Volgens Ramdhani, die de hulp heeft ingeroepen Nederlandse collega’s van onder meer het Nijmeegse Radboudziekenhuis, zijn van de 95 verpleegkundigen op zijn afdeling er slechts 15 gevaccineerd. ,,Ze laten zich beïnvloeden door anderen. Als het aan mij lag liet ik ze verplicht vaccineren, maar het ligt complexer. Je wilt conflict vermijden met mensen die ook zonder het vaccin keihard blijven werken in de zorg.” Suriname heeft een landelijke capaciteit van slechts 35 ic-bedden. In de statistieken overtreft de derde golf de eerste twee besmettingsgolven. De afgelopen week stierven er gemiddeld zes mensen per dag, een dieptepunt sinds het uitbreken van de epidemie.

  Het aantal besmettingen stijgt ondertussen nog steeds. Er is een tekort aan zuurstof, opvangcapaciteit en hulpverleners. Uit statistieken blijkt dat de gemuteerde variant uit Brazilië Suriname in zijn greep heeft en ervoor zorgt dat ook relatief veel jonge mensen doodgaan. De president merkte ook op dat alle mensen die de afgelopen tijd overleden zijn, niet gevaccineerd waren. Hij riep daarom iedereen op zich te laten inenten.

  Tekenend voor het wantrouwen in vaccinatie was dat het politieke kopstuk Ashwin Adhin – van 2015 tot 2020 vicepresident van Suriname – vrijdag op een persconferentie ervoor pleitte dat de regering bij meerdere landen moest aankloppen voor vaccins. ‘Anderzijds vond Adhin dat er serieus naar traditionele geneeswijze moet worden gekeken. Zelf is hij nog niet gevaccineerd. Hij kiest voor geneeskrachtige kruiden’, meldden Surinaamse media.

  Het nieuws van de total lockdown oogstte veel kritiek op sociale media. Veel mensen maken zich zorgen hoe ze hun lasten nog kunnen betalen. De lonen in Suriname zijn overwegend laag, veel mensen hebben na het betalen van de vaste lasten amper geld over. Daarom hebben velen een tweede en derde baan als bijvoorbeeld marktverkopers om het hoofd boven water te houden. Door drie weken lockdown valt dat allemaal weg.

  Het is de bedoeling dat Nederland 500.000 tot 750.000 AstraZeneca-vaccins naar Suriname stuurt, zo werd vrijdag bekend. Op z’n vroegst worden de coronavaccins eind juni aan Suriname geleverd. De hoeveelheid en de datum zijn afhankelijk van de leveringen door AstraZeneca.

  De vaccins zijn dan beschikbaar, omdat de Nederlandse groepen die AstraZeneca moeten krijgen er dan al mee geprikt zijn. Vaccinoverschotten worden door de Europese Unie via het Covax-programma verdeeld onder armere landen. Maar vanwege de speciale band tussen Nederland en Suriname wil het kabinet deze levering afzonderlijk van Covax doen.

  In Suriname wonen nog geen 600.000 mensen. Voor een volledige vaccinatie zijn twee prikken met AstraZeneca


  Maak melding

 2. Ik vind het een knap staaltje van benaming door de pandemie situatie PAARS te noemen.
  Want paars staat in Suriname voor mij voor de NDP van Bouterse.
  Gaan jullie ook paarse vlaggen hijsen om de Sranang mangs te herinneren dat het ernstig is en dat de gevaarlijke situatie als PAARS wordt betiteld?
  😅😅😅😅😅😅😅


  Maak melding

 3. allemaal fijn, maar van st SEWA is in de onderwereld bekend dat het een oplichtende stellende crimineele organisatie is. de man die al de paracetamol in ontvangst neemt blijkt door artsen al opgegeven te zijn . de dood staat op hem te wachten.
  het is vreemd dat organisaties die met een grote vraagteken dit soort horrible organisaties leiden altijd in de picture gezet worden.

  gemodereerd

  tjee


  Maak melding

 4. @Papati,

  Wees erg voorzichtig met hetgeen je hier verkondigt.
  Er zijn verschillende organisaties waarin de naam Sewa voorkomt.
  Zo heb je St. Sewa, Sewa dhaam, Sewa1473.
  Google maar op sewa.


  Maak melding

 5. Het is beestachtig dat zelf verpleegkundigen weigeren om zich te laten vaccineren. Beestachtig achterlijk en dom. Mensen die zelf medisch zijn geschoold het vaccin weigeren. voor veel mensen leeft de waarheid op Face Book. En een hoop zijn gevoelig voor allerlei soorten complot theorieën.
  Dan krijg je publieke figuren als Adhin en Belfort die gif over het volk verspreiden. Fake nieuws over vaccinatie. Ik zou proberen deze figuren strafrechtelijk te vervolgen, voor het misdrijf dood door schuld.
  Is die ene Pique nog schoon????????


  Maak melding

 6. @Bigi Sma
  Zóó, dat is diep doordacht en inderdaad een goeie opmerking! Code paars is super link en levensbedreigend net zoals de NDP. Te triest voor woorden dat deze partij nog überhaupt het levenslicht mag aanschouwen!


  Maak melding

 7. Ik mis nu de zogenaamde vader des vaderland zijne hoogheid D.D. Bouterse
  God heeft hem gestuurd dus??
  De beste adviezen komen van dokter Joel Martinus alias money hond Bordo.
  zolang deze regering niet valt zullen mensen als Guiillermo Samson en Edward Belfort blijven muiten omdat ze beide buitenspel zijn gezet.
  Samson had gehoopt op een ministerspost en Belfort had bedacht dat hij de VP zou worden of anders minimaal minister van justitie. Dus helemaal niks.
  zowel binnen VHP en ABOP is belfort ongewenst en ongeschikt verklaard. dus is het gedrag van hem voorspelbaar.
  Nu zie je wie van het surinaamse volk echt houd. en je ziet gelijk dat het goed fout zit in Suriname.
  tenminste zouden de boeven een deel van het gestolen geld terug moeten geven voor de de behandeling van Covid-19.
  ai baja al die mooie teksten die we horen over Switie Sranang en Brada nanga Sisa is alleen maar “lip service”.
  en hoe dom kan je zijn. je wilt bescherming en precies dat wat je kan beschermen weiger je te nemen omdat mensen die ik zou kwalificeren als geestelijk onderontwikkeld geven in Switie Sranang medische adviezen.
  echte sari torie.


  Maak melding

 8. Ook Nederland heeft er belang bij dat het leven in Suriname niet vast loopt,

  KLM heeft het al moeilijk genoeg en de SuriNeds route, Schiphol – Zanderij/ JAp- Schiphol, is de gouden ei voor de KLM


  Maak melding

 9. Suriname paradijs op aarde land van melk en honing.land waar God zelf verbleef.
  Jammer maar God heeft Suriname verlaten in het jaar 1980 .
  Vanaf 2020 proberen wij God terug te krijgen.alleen de duivel is het strijd aangegaan.om God terug te krijgen moeten wij eerst de duivel uitbannen. Mik sranan switi baka.


  Maak melding

 10. Ik wens geen dood voor niemand, maar en ieder die zich niet aan de regels houd en ook anderen de straat opsturen zonder mondkapjes zij lam liggen in bed met covid.

  Zie velen op de wereld die nu dood zijn, omdat zij niet in covid geloven.


  Maak melding

 11. Koos Banti 30 mei 2021 At 13:15
  “Jammer maar God heeft Suriname verlaten in het jaar 1980 .
  Vanaf 2020 proberen wij God terug te krijgen.alleen de duivel is het strijd aangegaan.om God terug te krijgen moeten wij eerst de duivel uitbannen. Mik sranan switi baka”

  Mooi gezegd! Het uitbannen is een hele klus want, in Suriname zijn de volgelingen van de duivel veranderd in asema’s, leba’s en zombies. En af en toe, zie je ze ook als een aboma 🙂


  Maak melding

 12. Paars (ndp) in Suriname betekent voor mij de vloek die over Suriname gekomen is (verder ddb, ndp, gezin ddb, ndp-kliek, paarse aanhanger, palu, alle linkse groeperingen die zich aan hadden gesloten, armoede, dictatuur, onderdrukking, de dood, bedreiging, ellende, dat het nooit goed gaat komen met hun, eens maar nooit weer ddb, ndp).


  Maak melding

 13. =Ook dit nog, mevr Simons heeft tijdens haar persconferentie van de NDP gezegd dat toppers zich niet houden aan de regels vandaar dat het volk ook feestjes geven en zich niet aan de regels houden. (deels waar natuurlijk)
  Ze heeft toen afgegeven op anderen.

  Mevr Simons zal ik even wakker schudden:::::die covid was pas wereldnieuws en bijna alle luchtruim op de wereld waren dicht. Een ieder moest zich aan anderhalve meter afstand houden, maar…..bouterse heeft dit NOOIT gedaan. Ik hoop dat zij dit niet vergeten is. Die beelden liegen er niet om.
  Dus de pot verwijt de ketel


  Maak melding

 14. Ik snap die hele persconferentie van de ndp niet.
  Eerst chaos creëren, mensen ophitsen via soc media, desinformatie verspreiden, activisten betalen om te protesteren, en nu zogenaamd bezorgdheid tonen.

  Ndp gaat net als hun leider, altijd over lijken on hun gelijk te halen. Van suri’s vermoorden, uitschot van de wereld binnenhalen, grondstoffen verkopen tot het manipuleren van naïevelingen, die nooit een schoolbank hebben gezien.

  Wie dit nog steeds niet ziet, is verloren.
  Het ga je goed.


  Maak melding

 15. Laat die mensen geen vaccine willer met rust. Gewoon laten tekenen dat de staat niet verantwoordelijk is voor hun situatie. Een kleine opruiming links onder in de gene pool is een COVID bonus voor de rest.


  Maak melding

 16. @Bigi Sms / @Passant,
  Het doet mij een groot genoegen om te zien dat Paars voor jullie net zoals voor de VHP en NPS een grote obsessie is. Het Paarse syndroom veroorzaakt slapeloze nachten in jullie geledeten. Gij blijft zoeken naar een zondebok terwijl het jullie eigen intellectuele tekortkomingen zijn die het land nog dieper in ellende hebben gestort. Het grotesk doen van ” wo sit ing ” is uitgelopen op een ongekende debacle. Het Covid-19 team van de NDP staat klaar om Suriname te redden.


  Maak melding

 17. @Robg je bent weer op dreef goed zo. @Big Sma en @Passant en @Wat en @Sabuka allen zijn even erg kunnen schelden als duivels. Obesessie te licht woord voor hun het een ziekte waar ze aan lijden paarse Corona. Nu wachten op hun duivelse gescheld Paarse Corona Ratten.


  Maak melding

 18. @RobG 30 mei 2021 At 15:03
  De persconferentie van de NDP was helder en transparant.
  =========================================

  Inderdaad. Het heeft helder en transparant laten zien dat ze het niet menen met het volk. Krankzinnige anti-vaxxer Adhin en nog een stel malloten die het woord hebben gevoerd. Om je kapot te schamen dit. In een periode waar het van absoluut belang is dat je die verdomde prik gaat halen ga je staan roepen dat je kruidendrankjes moet nemen. Ik ben sprakeloos.


  Maak melding

 19. Indien de regering Chan steken heeft laten vallen, dan zou de minister van volksgezondheid moeten opstappen. Als het zo is dat regering Chan te laat op de grote trom hebben geroerd om snel vaccins het land binnen te halen, dan moeten de verantwoordelijken echt opstappen. Als je eens wist hoeveel jonge mensen nu in Suriname overlijden?? Veel te veel.


  Maak melding

 20. Wat een idioten, die ndp-ers…en als je hier gaat beweren dat het helder en transparant was terwijl ze het beleid proberen te saboteren door mensen kruidendrankjes aan te smeren en zo de pandemie nog erger te maken, da ie ede boro foe troe!
  RobG: het is al vaker gezegd, je spoort niet!


  Maak melding

 21. RobG is zo gezegd als eerste op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes als het gaat over Suriname. Waarom is hij nu niet op de hoogte dat vanuit Nederland komend vrijdag al mensen met medische kennis naar Suriname vertrekken?


  Maak melding

 22. RobG
  Zo meteen gaat jou verhaal over paars een andere wending krijgen.
  Je zult paar kleuren omdat jij geen zuurstof naar binnen krijgt.
  Ja RobG,
  paar wordt gelieerd aan verstikken geen lucht / zuurstof waarna doodzijn intrede doet.
  Paars is toch de aanduiding van dedé RobG of is het een economische term pseudo econoom


  Maak melding

 23. Adhin gaf aan dat hij verschillende ‘oso dresi’s’ gebruikt waaronder de Super Fever Medicine van Jermain ‘dokter’ May. Hij en partijgenoot Vreedzaam stellen dat er geen vertrouwen is in AstraZeneca.

  Adhin heeft hoop dat de oso dresie zal werken. De osos dresie is nergens op gebaseerd het is nooit onderzocht.
  Hij zal dan om hulp vragen als hij paars aanloopt


  Maak melding

 24. Gewoon iedereen die de mogelijkheid heeft gehad om het vaccin te nemen maar het niet neemt ook geen Covid zorg geven. Problem solved.


  Maak melding

 25. @Viyayani, ik was al een paar dagen op de hoogte over het vertrek van een medisch volgende week vrijdag. Dit nieuws werd op de Nederlandse publieke radio wereldkundig gemaakt door mevrouw Telgt, een Surinaamse arts-infectioloog uit Nijmegen. De hulp heeft Suriname dringend nofig. Een ding moet duidelijk gezegd eorden. Als de regering geen gezag heeft over het land zal er niets veranderen. De tekenen zijn duidelijk. Zij treden niet eens op tegen Bordo die een grote massa op de been kreeg met zijn voedselpakketten. Dit is dodelijk in een periode van een aggresieve toename van Covid-19 in Suriname.

  Door het wanbeleid van de minister van Volksgezondheid zit Suriname in een diepe crisis, een ongekende hoge besmettingsgraad. Suriname heeft het hoogst aantal besmettingen in het Caribische gebied. Mede door het wanbeleid van deze minister hebben de infectiologen Eersel en Krishnadad in Suriname hun werkzaamheden voor de Covid bestrijding in Suriname neergelegd. Dit verergerd de crisis. Suriname is al een paar maanden in een stevige lock down maar het aantal besmettingen. neemt toe.


  Maak melding

 26. Ja, een zwakke minister. Die moet aftreden. En ook de minister van Justitie heeft veel steken laten vallen. Die moet ook oprotten. Verantwoordelijken die falen moeten het veld ruimen.


  Maak melding

 27. Bijna 41 jaar heeft de ddb, sergeanten, palu, linkse groeperingen Suriname niet naar grotere hoogten kunnen brengen dan voordat er verdragsgelden van 25 nov 1975 door Nederlsnd naar Surinsme werd gestuurd.

  Alleen maar moord, dood en verderf, criminaliteit, dictatuur, heel grote armoede en grote ellende, hongersnood, kapotte straten, lege winkelschappen, hoge prijzen voor de schaarste levensmiddelen in de winkels, einkrls die sloten, ontslagen, werkloosheid, stop zetten van het West-Surinameplan, drugshandel, zelf verrijking bij ddb, gezin, ndp-kliek, Covid-19 niet onder contole weten te houden/ zie besmettingen tojdens hun verkiezingstour in oa Beekhuizen in mei 2020, ook in Flora, enz

  Zie hoge leningen bij buitenlandse als binnenlandse banken met hoge renten van boefdraad, zie SPSB/ krom mo, CBVS, enz. schoolmaaltijden, smeergelden van Ballast Nedam vd bruggen over de Coppenametivier en Surinamerivier, Suralco weg uit Suriname en voor de dam nog gaan betalen ook, scalians op het stuwmeer, rivieren, rondhout voor een appel en een ei verkocht aan de Chinezen, enz.

  In eens weten weten de paarse ratten/ kakkerlakken hoe Su gered kan worden.

  Eens maar nooit weer ddb, ddb-kliek, ndp.

  Wie houdt wie voor de gek, dat zij Su kunnen redden. Surinamers lijden al 41 jaar honger en atmoede, enz.

  Sodemieter lichtjaren uit mijn oogstralen ndp paarse kakkerlakken.


  Maak melding

 28. @Passant 31 mei 2021 At 00:30

  Kijk eens goed in dat filmpje wie de man is die de doosjes paracetamol aanneemt. Herken je hem? Ik wel. En dat is geen NDP boef. Maar wel een boef en grote oplichter die tijdens de Front regering flink z’n zakken heeft gevuld en veel slachtoffers heeft gemaakt.


  Maak melding

 29. @Bigi Sma, luister nogmaals naar de woorden van Adhin. Jij geeft een draai aan de inhoud van zijn woorden. De capriolen die je uithaalt zijn typisch het werk van gefrustreerde aanhangers van de VHP en Abop. De onderlinge verwijten die nog erger gaan worden gaan dat ding ” bossen “. Ik kijk reikhalzend uit naar die prachtige dag.


  Maak melding

 30. @RobG 31 mei 2021 At 01:06

  Misschien is het in tijden van crisis handiger om gewoon even je mond te houden als je niet in Suriname bent en alleen maar commentaar hebt op deze regering. Je helpt er niemand mee namelijk. We hoeven echt niet allemaal VHP fan te zijn om te begrijpen dat er nu een democratisch gekozen regering zit die de klus zal moeten klaren. Berust daar gewoon in en stop met het verspreiden van desinformatie.


  Maak melding

 31. Ik ken niemand van de video e/o wat jij beweert daar weet ik niets van. Wat jij denkt of veronderstel dat ik moet weten, weet dan duidelijk.

  Ik ken die man niet of wat hij heeft uitgehaald.


  Maak melding

 32. @Robles, wat mij betreft mag je samen met je sympathisanten in de plee springen en verdrinken in de ontlasting en pis. Moet je hem eens horen om mij de les te komen lezen. Hoe durf je? Jij had dan het voorbeeld moeten zijn toen de vorige regering met een crisis zat. Maar nee hoor, jij ging vol op het orgel om alles en iedereen te overstemmen. Ik ben nog lang niet klaar om de vinger op de zere plek te leggen.

  Bij deze regering draait alles om paisa Lele. Ze straffen de mensen die besmet zijn geraakt. Het leven van de mensen kan ze geen sier schelen. Ze hadden al in een eerder stadium geld moeten vrijmaken om vaccins in Rusland en China te kopen. Maar nee hoor, het zijn typen die op de paisa Lele zitten en luidkeels roepen dat de vorige regering alle geld heeft opgemaakt. Ze gaan de bevolking honger laten lijden. Read MY WORDS.


  Maak melding

 33. Wees duidelijk en vertel wat jij over die man weet. Laat het wel de naakte waarheid zijn, waardoor jij jezelf niet in problemen brengt.


  Maak melding

 34. Het zou sieren als Robg vloeibare Viagra ingespoten krijgt, dan zit hij tenminste met stijve “vingers” achter zijn toetsenbord.

  Wat een zeikerd ben je toch ook. Je kraait en mekkert als de dolle.
  Als het beleid van paars zo goed was geweest had Suriname vandaag de dag niet zoveel ellende. En kom hier niet vertellen dat de oppositie toen niet meewerkten. Want paars het meerderheid in het kabinet. Oppositie werd recht in het gezicht uitgelachen.


  Maak melding

 35. @Passant 31 mei 2021 At 08:13
  Wees duidelijk en vertel wat jij over die man weet. Laat het wel de naakte waarheid zijn, waardoor jij jezelf niet in problemen brengt.
  ===================================

  Dat is Bridjmohan. Heeft onder de Front regering met z’n VHP contacten bij OW hier een zooi mensen belazerd met zijn verkavelingsproject. Net als Mungra trouwens met z’n Danny’s Villapark maar die is inmiddels overleden. En laten we de troep van Chiragali niet vergeten. Bridjmohan was 2018 nog op TV met een jankverhaal dat hij terminale kanker had en uitbehandeld is. Google maar op Aroen Bridjmohan. Ziet er in 2021 niet echt terminaal uit na al die jaren. Verder heeft de minister al aangegeven dat je niet zomaar doosjes calpol op kan sturen. Is aan regels gebonden. Zal ook wel weer een oplichtersstreek zijn van hem.

  Nee hoor. Boeven zijn er niet alleen bij de NDP. Die zitten overal.


  Maak melding

 36. @RobG

  Als je het al dagen wist dat er vanuit Nederland medisch personeel gezonden zal worden naar Suriname, waarom heb je dat hier niet bekend gemaakt?
  Daar zit de toorn in jou als het gaat om de huidige regering. Deze regering heeft om hulp gevraagd en met vertraging van een paar weken komt die hulp vanuit Nederland op gang. Dat steekt jou. Je had eerder gehoopt dat die hulp er niet kwam. Dan had je weer voer gehad om deze regering van alles en nog wat te verwijten,
  In tijden van nood moet een ieder zich over haatgevoelens kunnen en moeten heenzetten om de mensheid te helpen. Jij zit vol met haat en woede richting de huidige regering.
  Het gaat bar slecht in Suriname en het enige wat jij uitkraamt is HAAT.
  Alles is de schuld van de VHP, door jou is de NDP heilig verklaard.
  Welnu, hou verder je kaken stevig op elkaar en wacht af wat er verder zal gebeuren.
  Het is soms echt beter ff pas op de plaats te maken.

  En over paisa lele door de VHP, de NDP heeft daarmee de eigen zakken laten uitpuilen.


  Maak melding

 37. Boeven heb je overal, maar wat de ddb, sergeanten, ndp-kliek, familie/gezin ddb de afgelopen 41 jaar met uitzondering van de periodes nieuw front heeft gedaan in de Surinaamse mij, sociaal, financieel, economisch, grondwet, verdragen, enz en internationaal is nog erger dan de huidige COVID-19 virus in de wereld. Suriname is op sterven na dood en ligt aan de beademing.

  Kijk hoe de vlag van Suriname er bij hing vanaf 25 februari 1980 en zie of dit vooruitgang of achteruitgang is en hoe het er nu bij hangt. Daarvoor hoef je niet een IQ van 145 of hoger te hebben om het te weten.

  Wie ddb, ndp ondersteunt, kan alleen een idioot zijn. Met zulke mensen heb ik medelijden. Ze hebben hulp nodig in LPI. Jammer dat ze buiten zijn en hier op deze website te vinden zijn.


  Maak melding

 38. Viyayarni 31 mei 2021 At 16:59
  @RobG
  Je schrijft over deze dombo
  In tijden van nood moet een ieder zich over haatgevoelens kunnen en moeten heen zetten om de mensheid te helpen. Jij zit vol met haat en woede richting de huidige regering.
  Het gaat bar slecht in Suriname en het enige wat jij uitkraamt is HAAT.

  De verklaring is heel simpel
  het gaat zeer zeer slecht met deze zwakzinnige. en dat meen ik oprecht. iemand die zoooo gefrustreerd is als deze knaap heeft het op het ogenblik heel zwaar. Ik denk niet dat er maar 1 reden is waarom hij het zo zwaar heeft. maar heel veel redenen.
  misschien geen inkomen, huis uitgezet uit de bijlmer, achterstand bij de zorgverzekering, scheiding aangevraagd door zijn partner (man of vrouw). m,isschien ook geen bijstand meer omdat hij zijn inkomen van ndp niet had opgegeven,politie op zijn nek. ndp die hem duidelijk gemaakt heeft dat het ook zijn schuld is dat ze een pak slaag hebben gekregen en daarom moeten er mensen afvloeien. Totaal geen toekomstverwachtingen dus
  Ga er maar aan staan. Kijk daarom zit hij zo vol haat. Haat niet alleen tegen VHP/ABOP, maar tegen iedereen tegen de hele wereld. Zulke mensen zijn gevaarlijk, voor je het weet lopen ze met een mes en steken ze wild om zich heen.


  Maak melding

 39. Passant 31 mei 2021 At 18:54
  Wie ddb, ndp ondersteunt, kan alleen een idioot zijn. Met zulke mensen heb ik medelijden. Ze hebben hulp nodig in LPI. Jammer dat ze buiten zijn en hier op deze website te vinden zijn.
  ===============================

  Jammer dat iedereen die in uw ogen kritiek heeft op de huidige regering automatisch een paarse rat is. Dat geeft wel aan hoe beperkt u bent in uw denken. Niet alles is zwart/wit. Veel meer is grijs.


  Maak melding

 40. Suriname, financieel, sociaal, economisch, normen, waarden, etisch, enz.is op dit moment op sterven na dood.

  De huidige regering is dat land zo komen aantreffen en werkt er keihard aan om zaken te neutraliseren met de schuldeisers, (inter)nationaal en het leven in deze pandomie ( Covid-19 virus) voor Suriname/rs weer orde op/ in orde te maken.

  Niet de beste regeringscoalitie ABOP heeft geen capabele mensen en de PL idem.

  Deze coalitieregering heeft zwakke schakels, maar gelet op de situatie, omstandigheden, enz waarin Suriname zat, is dit op dit moment de beste regeringscoalitie wat het land ( gelet op de verkiezingsuitslag van 25 mei 2020, Elk democratische rechtsstaat kriijgt regeringscoalitie die het wil hebben).

  Waar gewerkt wordt vallen er spanders. Ze gaan zaken evalueren en hebben beterschap beloofd.

  Zie ook afgelopen verkiezingen in Ned. Ook die zijn al een hele tijd bezig om een regeringscoalitie te willen vormen. Zaken die fout waren duidelijk voor het voetlicht te maken en te verwijderen.

  Zie wat ik geschreven heb over ddb, kliek en ndp en zie of zij het alternatief zijn op dit moment of jij een betere hebt om (inter)nationaal de uitdagingen van Suriname op te lossen.

  Kritiek mag en moet er zijn op grond van de ratio, logisch denken en juiste conclusie.


  Maak melding

 41. Robles 31 mei 2021 At 23:28
  Kan je ons laten zien wanneer je kritisch was tegenover ndp in de periode dat zij aan de macht waren?!!


  Maak melding

 42. Grappig Code paart kleur van de NDP
  Land was 8 jaar in Code paars.
  Denk dat NDP niet meer aan de macht zal komen.
  de kleur paars heeft een smet voor altijd over zich heen gekregen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.