Medisch personeel vanuit Nederland mogelijk vrijdag naar Suriname

15
Vrouw van 97 genezen van besmetting met coronavirus in Suriname
Archieffoto - COVID-19 afdeling in ziekenhuis Suriname.

Een team met medisch personeel vanuit Nederland, vertrekt mogelijk vrijdag naar Suriname om te helpen met de schrijnende coronasituatie in het land. Dat zegt Denise Telgt, infectioloog bij het Radboud UMC tegen de NOS.

Het gaat waarschijnlijk om verpleegkundigen, zaalartsen en IC-artsen. “We willen uiteindelijk tientallen mensen sturen en zijn nog op zoek naar medisch personeel”, aldus Telgt.

Het team wil zo snel mogelijk op het vliegtuig stappen, maar er moeten nog praktische zaken worden geregeld. “We willen uiteindelijk tientallen mensen sturen en zijn nog op zoek naar medisch personeel”, zegt de infectioloog tegen de omroep.

Mensen die willen helpen kunnen zich melden.

15 REACTIES

 1. @RobG 29 mei 2021 At 23:47
  Ik vernam net in het programma ‘ Met het oog op Morgen ‘ dat de situatie in Suriname nog nijpender gaat worden. Een Surinaamse internist vertelde dat de Cubaanse artsen dit weekend Suriname verlaten. Hierdoor is er minder gekwalificeerd personeel beschikbaar voor de hulp aan Covid-19 patiënten.
  ==========================

  Nou, en nu jij weer met je praatjes.


  Maak melding

 2. Suriname mag van geluk spreken dat de NDP niet meer aan de macht is. Waarschijnlijk
  had Nederland dan niks gedaan. Nu wordt er van alles geregeld . Respect voor het
  Nederlandse medisch personeel, eerst in Nederland vol aan de bak, en nu naar
  Suriname om te helpen in plaats van vakantie. Veel dank!


  Maak melding

 3. IC medici is dringend nodig. Voor één patiënt heb je (in het westen) 5 man nodig om de persoon regelmatig om te keren. Dus circa 175 IC verpleegkundigen, nou die zijn er niet.

  ICT Nederland kan ook helpen om die destabiliserende ndp-sites op te heffen voor onbepaalde tijd. Het zijn Hollandse accounts. Al die sites, waar het eeuwig ‘gonst’ opheffen, klacht indienen.

  Als het met Trumpf kan, moet het kunnen met deze idioten. Ook een klacht indienen tegen die radiostations in Holland, die de geest van die oudjes vertroebelen met hun Q-Anon bullocks.


  Maak melding

 4. Forza, waarom bij alles de politiek erbij halen, dit is een particuliere initiatief van een aantal Nederlandse artsen die affiniteit en compassie kunnen opbrengen met wat in-ons land/ hier gaande is. Is toch fantastisch. Waarom de boel weer verzieken met je ondoordachte opmerkingen, wie schuldig is.🙈🙈

  Laten wij hopen dat het de nodige verlichting gaat brengen, we moeten geen wonderen verwachten en denken dat “Corona gaat verdwijnen bij het zien van de Nederlandse artsen”, zoals velen onder ons het zouden willen ervaren, zoals met het IMF.

  Als het klopt, is het jammer dat de Cubanen vertrekken, slechte timing.

  Ons land wordt getroffen door verschillende “rampen”, dat is de realiteit vandaag.
  Corona virus, enorme wateroverlast ( niks werkt naar behoren), financiële chaos ( er is flink gestolen van het volk), een DNA die haar werk niet vakkundig doet, een regering onderleiding van Santohki, met naast hem de vraatzuchtige VP en een ministersploeg die alles behalve compleet en incompetent is of zich zo gedraagt (“een regering die niet gelooft in “slim” Suriname heeft “dom” Suriname nodig, zonder “dom” Suriname gaat “slim” Suriname het niet redden), een burgerij die zienderogen haar moraliteit met de dag kwijt raakt, grote werkloosheid, hoge prijzen voor de dagelijkse behoeften, oplevende criminaliteit, kortom het gaat niet goed met ons land Suriname, een grote mate van verpaupering/verarming in onze samenleving.

  Wij moeten samenwerken om het hoofd te kunnen bieden tegen deze “rampen”, als er mensen zijn in NL die wel bereid zijn te helpen waarom zouden wij het elkaar misgunnen/onthouden, dé broodnodige samenwerking. Om met Forza te eindigen,
  Forza Su Forza !!!!!!! Jip en Janneke

  Btw, Pony wacht nog steeds op een reactie van onze vriend Pico, de zangvogel, die hem ten onrechte heeft uitgemaakt voor ‘walgelijke hond’, uiteraard door Pony weersproken. héhé🤷🏽🤷‍♂️


  Maak melding

 5. @Pony,
  ik denk dat alle benodigheden door de Nederlandse regering wordt betaalt.
  Flessenzuurstof, mediche benodigheden, vaccins, verblijfskosten, loonkosten etc.


  Maak melding

 6. Ik ben niet voor het opheffen van websites die een mening verkondigen die je niet aanstaat. Zolang er niet wordt opgeroepen tot geweld mag iedereen zijn mening uiten. Ook als dat niet de jouwe is.


  Maak melding

 7. Er is een tekort aan verpleegsters. Ook in de VS. Afrikaanse en Indiase verpleegsters komen de werkforce versterken. Nog steeds philippas maar de state board van verpleging zet hun niet vooraan meer.
  Dat de volunteer doctor verpleegster vrijwilligers zoekt is niet te verwonderen. Ook in nl niet. De retentie in Su is slecht door hun lage lonen te betalen. Een van de redenen van de lage lonen is de outdated ligbed geld. Het is noodzakelijk dit te adresseren. Een van de prioriteiten in healthcare.


  Maak melding

 8. tungak 30 mei 2021 At 20:41
  Een van de redenen van de lage lonen is de outdated ligbed geld.
  ==============================

  Als je die verhoogd moeten ook de verzekeringspremies omhoog en dat kunnen de mensen dan niet meer betalen. Dan hou je alleen nog zorg over voor de welgestelden.


  Maak melding

 9. Zal wat worden want het verplegend en medisch personeel in Nederland snakt naar wat lucht maar nu moeten de operatiepatiënten met uitgestelde operaties eindelijk hun planning krijgen in hun eigen ziekenhuis of elders in het land.
  Zoveel essentieels moet uit het buitenland komen om te reden wat er te redden valt terwijl er nog steeds Surinamers zijn die de maatregelen niet serieus nemen. Velen klagen over de harde lockdown vaccinatie en MoHaNa.
  Vanmiddag hoorde ik dat de Top van de NDP zich massaal in het Wanica Medisch Centrum hebben laten vaccineren terwijl hun achterban wordt aangespoord om dwars te zijn en de regering te dwarsbomen. Ja dan is een PC met Alubaba echt volksverlakkerij van neem ossodresi maar niet de spuit.
  Verder is het verzorgingshuis van Steve Meye aan de Kwattaweg in opspraak vanwege verdachte sterfgevallen en besmettingen onder de oudjes. Er is van binnenuit alarm geslagen over deze situatie.
  Ik berust.


  Maak melding

 10. Nederland dankjewel en welkom in Suriname, om de te helpen, jullie laten je menselijkheid zien, gelukkig, ben ik met jullie Hollanders, binnenkort komen ook Afrikaanse medewerkers om te helpen en de Afrikaanse unie stuurt vliegtuig vol om Suriname te helpen??


  Maak melding

 11. zo eindelijk hebben ze die nepartsen van cuba terug gestuurd , koste alleen maar geld , velen van hen op een paar na waren gewoon gelukzoekers gehaald door bouta zodat die dictator nog een goed voetje had met cuba .


  Maak melding

 12. Geweldig dat Nederlandse medisch-personeel weer naar Suriname komt , onze artsen en verpleegkundigen kunnen best hulp gebruiken en zullen er zeker blij mee zijn , en ook als ze medicijnen en medische apparaten meenemen , hopelijk kunnen ze ook alvast covid vaccins meenemen , want hier zijn de vaccins bijna op .


  Maak melding

 13. Nederland bedankt voor de hulp.👏👍

  Jullie hoeven het niet te doen, ik hoop dat de Surinaamse bevolking dit ook kan waarderen.
  Welkom mensen, ik hoop dat jullie er ook een leuke tijd zullen hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.