Regering en politiebond strijken plooien glad in vervolggesprek

4
Coalitie DNA keurt uitspraken leiding politiebond en gedrag actievoerenden af
De leiding van de politiebond tijdens de protestacties donderdag.

Heden zaterdag 29 mei heeft de regering zoals afgesproken vervolggesprekken gevoerd met het bestuur van de Politiebond. Bij deze gesprekken zaten president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk aan. Verder waren aanwezig de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Transport, Communicatie en Toerisme, Justitie en Politie, Binnenlandse Zaken, Financiën & Planning, Volksgezondheid, Arbeid werkgelegenheid en Jeugd, alsook de korpschef. 

Deze gesprekken zijn in een gemoedelijke sfeer gevoerd. Pijnpunten zoals onder andere de ziektekostenverzekering en de diverse bevorderingen maar ook trainingen binnen het korps kwamen aan de orde.

De president stelt voor dat er een solidaire aanpak komt. Deze maand moeten de ambtenaren een vooruitgang zien op hun slip. Dit moet echter onderdeel zijn van een pakket aan maatregelen. Hierbij moeten groepen zoals de gepensioneerden absoluut worden meegenomen.

“De lagere-inkomensgroepen die het hardst worden getroffen zullen wij als regering beschermen. Dit gaan wij doen, zonder te komen aan de geldende loonstructuren. De president onderstreept dat de target eind juni 2021 is”, aldus de regering. Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning gaf de zekerheid dat dit niet slechts een wenselijkheid is maar dat er concrete stappen hiertoe zullen worden gemaakt. 

De opdracht van de president is dat de onderhandelingen met de diverse vakcentrales per uiterlijk 9 juni worden afgerond zodat ook daar alle actoren op een lijn zijn. Vraagstukken zoals eventueel indexering van lonen, aanpassing van de huidige belastingschijven en verhoging van nominaal salaris moeten allemaal uitgekristalliseerd worden.

4 REACTIES

 1. Waar is die militaire vakbond gebleven waarmee eigenlijk alle ellende mee is begonnen in 1980?
  Dus Bouta heeft in die 40 jaar dienstbaarheid aan het volk nooit die vakbond opgericht voor zijn kameraden. Het blijkt achteraf dus toch nog verraad te zijn geweest.


  Maak melding

 2. De regering moet eerst alle ndp agenten en zeker die paarse korpschef prade ,als jullie die eruit hebt geflikkerd moet je pas verder praten met politiebond , maar het kan ook zijn dat er dan geen politiebond meer is want iedereen bij de politiebond was ndp-er , nou opgelost toch , en dan weer nieuwe mensen werven om de KPS weer voltallig te krijgen.


  Maak melding

 3. Kijk mensen, wat zien e nu in Suriname:
  mensen die geen opleiding en ontwikkeling hebben doorgemaakt zijn nu leiders en zoeken hun soortgenoten die ook niks kunnen dan protesteren om de boel te saboteren.
  uiteindelijk gaat het om een kleine groepje mensen die betaald worden om onrust te stoken.
  ze zijn bv tegen IMF maar hebben geen alternatief. dus slaat die opmerking nergens op.
  Bouterse heeft IMF bedrogen en wilde vooral niet gecontroleerd worden door IMF.
  alle ongebruikte en onbenutte concessies zullen binnenkort worden terug gevorderd.
  al 10 maanden betaalt de huidige regering alle kosten op eigen kracht zonder staatsgebouwen en andere eigendommen te verkopen.
  Bouterse en zijn strategen zijn in paniek want hun scenario planning is niet uitgekomen.
  de huidige regering leent dan ook maar dan wel tegen een rentepercentage dat 10 x lager is dan de geweldige deals van hoefdraad en co.
  Ze deden alles op eigen kracht en eigen nutteloze inzichten en zo is het land naar de kloten geholpen.
  Binnenkort zullen we horen dat de steun van Frankrijk met Zuurstof en van Nederland met Vaccinaties door de NDP (Bouterse) zal worden uitgelegd als bemoeienis van buitenlandse machten en krachten.
  NDP regering heeft de beginfase van Covid-19 meegemaakt want oen het erger werd waren ze al uitgeregeerd. dus even goed de feiten weergeven.
  in het buitenland zijn ze al aan het kijken hoe ze bepaalde niet verklaarbare financiele tegoeden kunnen gaan bevriezen. dus is het “end schluss”.


  Maak melding

 4. WAT, wil je ontwikkeling voor SU of niet!!!!!!! Ja, natuurlijk, stop dan met je stom gelul. Reageer maar op het verkeer of buren ruzie.r🤡🤡


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.